darkman83 Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Witam. Chcę kupić sobie nową parę nart tylko nie wiem jakie, bardzo podobają mi się te wyżej wymienione. 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek -29 3. Waga -77 4. Wzrost -179 5. Na nartach jeżdżę od 9 sezonów, ( 15 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 7 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Salamon Impact 10 08/09 flex 110 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Blizzard Icon 7200 167cm 9. Preferuję styl jazdy (długim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami) 10. Upatrzyłem sobie narty - G-Power, S-Power Full Suspension 11. Mój budżet na narty to około -2900zł na allegro znalazłem S-Power Full Suspension za 2300zł sezon 2012 G-Power Full Suspension za 2800zł sezon 2012 Długość 167cm dla mego wzrostu myślę ze odpowiednia co? Porównuje je i widzę ze różnica oprócz koloru (z przewaga na G-Power ) jest z przodu nart 1 mm i pod butem 5mm no i cena 600zł naprawdę mam wielki dylemat które wybrać. Doradźcie które wybrać bo naprawdę nie wiem z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 G-Power 174cm dł. Bedzięsz zachwycony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 A czemu nie R-power G-Power 174cm dł. Bedzięsz zachwycony. Pomyśl nad R-Power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Pomyśl nad R-Power :biggrin: miałem to samo napisać, ale zabrałem się za inny temat wpierw:rolleyes:: Tyle że na bym nie myślał tylko szukał R-Powerek:smile: A Ty Arbiter opowiadaj...opowiadaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 9. Preferuję styl jazdy (długim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami) ................. na allegro znalazłem S-Power Full Suspension za 2300zł sezon 2012 G-Power Full Suspension za 2800zł sezon 2012 Punkt 9 kłóci nieco z S-Power. A skoro dłuższy skręt to popieram kolegów - polecam bardzo R-Power - ja jeszcze się nią zachwycam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Nie bede sie rozpisywał, mój tata ma R-Power 181cm, ZNAKOMITA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 r-power :biggrin: miałem to samo napisać, ale zabrałem się za inny temat wpierw:rolleyes:: Tyle że na bym nie myślał tylko szukał R-Powerek:smile: A Ty Arbiter opowiadaj...opowiadaj... :angel: czekam i one czekają :laughing: stoją i się pięknie prezentują :biggrin: ruszam na święta ( makaroni ) się człowiek doczekać nie może a i kobitka dała zgodę na dwa męskie wyjazdy :applause: ( luty i marzec ) oj będzie się działo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkman83 Napisano 8 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Też na nimi myślałem najpierw, tylko ja czasami lubię wyskoczyć po za trasę, poszaleć po puchu, jak one się sprawdzą? oczywiście mowie o R-power jeszcze dodam głownie jeżdżę po naszych polski stokach oraz Czechy, Słowacja, a wiecie jak te stoki wyglądaj czasami po całym dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 a najlepiej sobie wypożycz od importera na dzionek jedne i drugie z tego co pamiętam ,chyba w Katowicach lub okolicach mają siedzibę wydasz kilka groszy i będziesz miał pewność co dla Ciebie dobre bo opinie jak to opinię ... jeden lubi śliwki a drugi PiS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Darkman na Wierchomli będzie dostępna w centrum testowym FUN AND RACE narta R-power w Bukowinie na Rusiński w wypożyczalni RH SPORT G-Power i R-Power. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 a najlepiej sobie wypożycz od importera na dzionek jedne i drugie z tego co pamiętam ,chyba w Katowicach lub okolicach mają siedzibę wydasz kilka groszy i będziesz miał pewność co dla Ciebie dobre bo opinie jak to opinię ... jeden lubi śliwki a drugi PiS Tu masz linka na stronę importera Blizzarda. Mieści się w Mikołowie. Mają również centrum testowe. http://sportxxl.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Witam serdecznie Jak wie SB , zakupiłem narty BLIZZARD R-power i jak obiecałem parę słów ( wrażeń i przemyśleń ) po powrocie napiszę :smile: Moje poprzednie deski to Atomic SXB5 Mogę o nowych powiedzieć .... :cheerful: :applause: :angel: :laughing: jak dla mnie , czyli miłośnika jazdy po przygotowanych stokach Trzymanie ( nawet na twardym ) rewelacja , mogę wkleić opinię z testów i się pod nią podpisać , - atrakcyjny design - przyjazne (łatwość, skrętność, zwinność) - łatwa inicjacja skrętu - dobre trzymanie na twardym - stabilne w skręcie - szybkie w zmianie krawędzi - dynamiczne Ja nartę polecam serdecznie , cena jaką zapłaciłem za nowe to 2500 zł :sorrow: lecz z nartkami zakupiłem nowe butki SALOMON X3 -100 i powiem tak - trzymają nogę pięknie lecz obje kostki wewnętrzne zdarte , jakieś rady czy porady co można zrobić z wkładką ? CUSTOMFIT PRO przemęczyłem się sześć dni i łatwo się nie poddam :wink: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 odbarczanie buta i wygrzewanie bootka wewnętrznego powinno pomóc:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 odbarczanie buta i wygrzewanie bootka wewnętrznego powinno pomóc:) W Wawie znalazłem taką firmę : skifanatic korzystał ktoś ? dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Witam serdecznie obje kostki wewnętrzne zdarte ..... :wink: miałem ten sam problem,ale kiedyś Bończa podrzucił temat odbarczania w Bielsku u Szafrańskiego i w końcu moje anatomiczne problemy z kostkami zniknęły! zresztą poczytaj ,zobacz filmik i sam zobaczysz...: http://www.skicamp.pl/Buty.html polecam 35 zł od punktu w którym cię ciśnie ,potem jeszcze jakby co porawki dwie za free i jeździsz jak nowo narodzony !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 ale do BB kawał drogi : trzeba by i na narty wyskoczyć:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 ale do BB kawał drogi : trzeba by i na narty wyskoczyć:wink: Spoko, dasz radę, znane są mi przypadki podróży z Warszawy do Marcina celem zrobienia wkładek, i nie samochodem, tylko baną:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 a wracając do tematu - też jestem na etapie kupna Blizzardów i czytając ten wątek trochę się zhamowałem,bo praktycznie byłem zdecydowany na G-Power 174cm i tak jeszcze wziąłem sobie do serca te recenzje o R-Power,że chwilowo zgłupiałem. Na szczęście jadę na Podhale po sylwestrze i obdzwoniłem wypożyczalnię rh-Sport i XXL Mikołów i przetestuję te R-powerki i będę miał jasność w temacie. -R to gigantki - czyli muszą być dłuższe min.181,inna charakterystyka,inne pod butem,inny promień i w ogóle inna jazda -G - śmigałem w zeszłym roku od kumpla na golgocie i byłem w szoku jak świat mi ucieka,ale one są chyba bardziej wszechstronne-krótsze -inny skręt ,inne warunki itd. @arbiter - gdzie kupowałeś? podeślij na pw,bo tu chyba nie można ... na razie się motam ,ale myślę będę mądrzejszy za tydzień Tak w ogóle to w Mikołowie wypożyczenie narty Vip (czyt.R,G-Power) na dzień 80 zł a,w Białce i Bukowinie przy stoku - komplet z butami 60 zł ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 Możesz również przetestować G-Power jak i R-power w nowo powstałym ośrodku narciarskim Poronin-Suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 ...czyli muszą być dłuższe min.181,inna charakterystyka,inne pod butem,inny promień i w ogóle inna jazda... Tak w ogóle to w Mikołowie wypożyczenie narty Vip (czyt.R,G-Power) na dzień 80 zł a,w Białce i Bukowinie przy stoku - komplet z butami 60 zł ...... Zapomnij że w Białce dostaniesz te narty na 181, jak będą na 174 to będzie CUD, a dlaczego...? Bo przeciętny "zjadacz białki" nie tyka nart dłuższych niż 165, tak więc wypożyczalnie nie biorą na stan takich nart. Ostatnio będąc w Białce w jednej z nowych wypożyczalni wypatrzyłem banery Stockli, a że jestem mocno zainteresowany przetestowaniem takiej narty poszedłem tam na rozpoznanie, no i git, narta jest, ale maksymalna długość dostępna to 163, na pytanie dlaczego nie ma 177, usłyszałem odpowiedź że nie ma zapotrzebowania na dłuższe...:... jak można oferować narty AM w długości SL:confused:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 W stacji narciarskeij Suche jest dostępna R-Power w długości 174 i G-power w długości 181 dodam również że mają do testowania komórki Blizzarda SL i Gs sezon 12/13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 dzięki za info - jutro dzwonię Ale straszny niefart w tym Suche - bo ja potrzbuję długości na odwrót 181 - R i 174 - G. SB w Białce właśnie są G-Power 174 .... o dziwo - dzwoniłem i gość z rh-Sport mi to potwierdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 (edytowane) "arbiter " ale do BB kawał drogi trzeba by i na narty wyskoczyć Sam zrobiłem u Szafrana buty i pomogło za drugim razem na szczęście poprawki mają w cenie pierwszej roboty jak dla mnie pierwsza klasa tym bardziej że za drugim razem był ekspres w chłodzeniu może nie profi ale skutecznie za co dzięks bo starali się i nie narazili mnie na dodatkowe koszty dojazdu a mogli się upierać przy procedurze tyle że ja jestem człeku ugodowy i wiem co do mnie mówią przy takiej akcji, jak ktoś tego nie ogarnie i przy takiej szybkiej poprawce stwierdzi że to nie pomogło to niech nie ma żalu do chłopaków bo sam sobie jest winien a serwis jest profi na 100%. Więc jak masz szanse zrobić sobie weekend na południu to załatwisz wszystko w jednym i jazdę i buty :tongue: pozdrawiam Edytowane 30 Grudzień 2012 przez nurek1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 miałem z poprawką to samo - 100% prawdy @nurek1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 30 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2012 -R to gigantki - czyli muszą być dłuższe min.181,inna charakterystyka,inne pod butem,inny promień i w ogóle inna jazda Prawdziwe gigantki mają obecnie dłuższy promień skrętu. R Powerki ktoś nazwał amatorką gigantką. Konstrukacja jak w profesjonalnej tylko promień mniejszy co daje super nartę bo i łuk solidnie zacieśnisz i stabilność jest super. Co do długości - 181 to chyba maksymalna produkowana długość. Standardowa/średnia to 174. Taką mam i przy moich blisko 100kg pasuje jak ulał (przynajmniej dla mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi