Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Intersport się zwija

SB

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj będąc w Krakowie i korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem zajrzeć do Intersportu w Plazie, jakież było moje zdziwienie gdy musiałem hamować żeby nie wpaść na szklaną witrynę w miejscu gdzie był sklep Intersportu:eek:. Wpierw pomyślałem że może przeniesiony w inne miejsce, a że nie lubię chodzić to zapytałem w sklepie obok i dowiedziałem się że nie przeniesiony tylko zlikwidowany.

Każdy ma jakiś swój poziom przy którym odpuszcza i cena się wówczas przy zakupie nie liczy. W moim przypadku, mimo rozwoju gospodarczego, poziom ten ostatnio jakoś szybko spada. Właśnie rozgladałem się za nowymi nartami w Intersporcie i to ,co by sie chciało kupić, jakieś takie drogie! Zacząłem szukać na Allegro, ale chyba jednak poczekam do wiosny!

Wczoraj będąc w Krakowie i korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem zajrzeć do Intersportu w Plazie, jakież było moje zdziwienie gdy musiałem hamować żeby nie wpaść na szklaną witrynę w miejscu gdzie był sklep Intersportu:eek:. Wpierw pomyślałem że może przeniesiony w inne miejsce, a że nie lubię chodzić to zapytałem w sklepie obok i dowiedziałem się że nie przeniesiony tylko zlikwidowany.

Zamknęli go ponoć w lutym, ale też zorientowałem się niedawno, jakoś jesienią.

Pozostałe 2: w Galerii Krakowskiej i na Zakopiance mają się raczej dobrze, tak na oko.

Co do cen w Intersporcie - chyba wysokie, ale przynajmniej jest jakiś wybór w jednym miejscu, a spore promocje też się trafiają.

Są tacy co pojadą na drugi koniec miasta po 5 kg bo są tańsze o 5 gr na kg:biggrin:

Ty się nie śmiej tylko im dziękuj :) Bo właśnie tacy ludzie są powodują jakąś konkurencję, i dzięki temu te ziemniaki są tańsze także w twoim lokalnym sklepie, może nawet nie o 5 a 50 groszy :)

Intersprt w Silesi kwitnie - często tam bywam, ale just for fun :) Daaawno nic tam nie kupiłem - tak, tak z powodu cen właśnie. Chociaż jak są wyprzedaże wiosną, to faktycznie można coś złapać fajnego z dużym upustem :)

Jest jeszcze skiteam na 3 Stawach. Tam mają jeszcze więcej odzieży narciarskiej :)

W Sosnowcu dawno padł. W SSC za to nieźle żyje ale ceny ...jak Boogi wspomniał ... :)

Poluje tam na obniżkę płaszcza dla żony z TNF... więc dośc często jestem :D

Od dzisiaj do 9 .12. maja bez vat-u kurtki i buty...a co do cen ...jak dla mnie drogo w normalnych cenach ale zdarzają się promocje , wyprzedaże jak wszędzie...

czujnym trzeba być :) w tym roku kupiłem w sklepie internetowym K2 Charger za 1180 zł i jeszcze bon na 59 zł dostałem :)

Edytowane przez miraz

Ty się nie śmiej tylko im dziękuj :) Bo właśnie tacy ludzie są powodują jakąś konkurencję, i dzięki temu te ziemniaki są tańsze także w twoim lokalnym sklepie, może nawet nie o 5 a 50 groszy :)

A ja myślałem, że konkurencja jest wtedy jak jest dużo sprzedawców i konkuruję miedzy sobą między innymi ceną aby przyciągnąć klientów a wychodzi że to klienci tworzą konkurencję.

A ja myślałem, że konkurencja jest wtedy jak jest dużo sprzedawców i konkuruję miedzy sobą między innymi ceną aby przyciągnąć klientów a wychodzi że to klienci tworzą konkurencję.

Właśnie tak, sprzedawców ziemniaków jest dużo, ceną niższa o 5 gr przyciągają klientów, i marudzący o 5 gr klienci, owszem, tworzą konkurencję.

Sprzedawcy generują "różnicę potencjałów" a klienci są "przewodnikiem" :) Bez obu elementów prąd nie płynie, a świat się nie kręci.

Mnie zasmuciło że około pół roku temu z polski zwinoł się ExiSport. Można tam było kupić fajne rzeczy ze średniej pólki cenowej. I zawsze mieli mega wyprzedaże. Co do SkiTemu to naprawde super sklep ze sprzętem z najwyższej klasy - niestety nie na moją kieszeń.Jak kogoś stać to bardzo polecam bo nigdzie nie widziałem takiego wyboru

Edytowane przez viruss3000

Co do SkiTemu to naprawde super sklep ze sprzętem z najwyższej klasy - niestety nie na moją kieszeń.Jak kogoś stać to bardzo polecam bo nigdzie nie widziałem takiego wyboru

A ja akurat odnośnie tego sklepu (Futura Park Kraków) mam mieszane odczucia a nawet złe.

Ostatnio kupiłem skarpety, zapakowane w pudełko zaklipsowane. Nie zwróciłem uwagi a nawet przez myśl mi nie przeszło, by to sprawdzić bo okazało się w domu że kupiłem inny model. Pudełko było skarpety z wyższej półki a skarpety takie za 50 zł. Poszedłem sprawdzić w sklepie czy było możliwe aby klient mógł je zamienić- okazało się, że nie było takiej możliwości bo skarpety są przymocowane za pomocą klipsa do opakowania, zwróciłem się do personelu z tym problemem jak to mogło się zdarzyć - odpowiedzieli że jest to wina producenta iż źle zapakował. Wykonałem telefon do producenta - jednoznacznie stwierdził wina leży po stronie sklepu - jak zakładali klipsy pomylili skarpety - czy celowo czy przez przypadek trudno powiedzieć.

Generalnie jestem zniesmaczony podejściem personelu do tego problemu, zachowywali się tak jakby wiedzieli o tej zamianie.

• Like 1

Trzeba bardzo uważąć na towar, mnie też się trafiło ale zwrot przyjeto ponieważ towar był zamieniony pudełkami. Ludzie wyciagają i nie zawsze zwracaja uwagę do jakich opakowań wsadzaja ponownie. Jak towar zaklipsowany z pudełkiem to wina sklepu...no i część twoja bo nie sprawdziłeś :)

Trzeba bardzo uważąć na towar, mnie też się trafiło ale zwrot przyjeto ponieważ towar był zamieniony pudełkami. Ludzie wyciagają i nie zawsze zwracaja uwagę do jakich opakowań wsadzaja ponownie. Jak towar zaklipsowany z pudełkiem to wina sklepu...no i część twoja bo nie sprawdziłeś :)

Nawet przez myśl mi nie przyszło aby sprawdzić skarpety -tym bardziej, że były zaklipsowane. Trudno mówić o mojej winie bo sklep nie jest samoobsługowy i to sprzedawca powinien wiedzieć czy sprzedaje towar zgodny z opakowaniem (wyciągał z pudełka aby ściągnąć klips) - on ma taką wiedzę - nie każdy klient jest wstanie zweryfikować czy towar w pudełku to jest ten który powinien się tam znajdować.

Tobie się udało zwrócić/podmienić - mi niestety nie.

Reasumując należy być czujnym i sprawdzać zgodność towaru z opakowaniem w każdym przypadku.

Wygląda na to, że sklepy Intersportu w Trójmieście mają się zupełnie dobrze. A jest ich tu kilka z naprawdę wielkim sklepem w Gdyni. :eek: Regularne ceny rzeczywiście nie zachęcają do zakupów ale jak ktoś jest czujny jak łasica to jest w stanie to i owo upolować. Oczywiście w marcu kiedy są wyprzedaże. W ubiegłym sezonie wytargałem rękawice Leki za bardzo atrakcyjną cenę. A wybór - o dziwo! - był jeszcze całkiem spory. Ze zwrotami nie ma najmniejszego problemu (masz na to zdaje się 2 tygodnie). No i fajne jest też to, że mogą sprowadzić towar z każdego innego sklepu w Polsce. Wygląda więc na to, że jeśli chodzi o traktowanie klienta to nie można im wiele zarzucić. Zresztą jest to sieć międzynarodowa i na jakieś wpadki chyba sobie nie pozwalają. Takie przynajmniej jest moje doświadczenie.

Sb ale tylko w Plazie. Zresztą jak byleś to widziałeś że wiele sklepów już nie ma, Plaza w Krakowie powoli umiera.

Właśnie tak. To z powodu lokalizacji się zmyli. Nie wiem jak z Intersportem, ale Plaza nigdy nie pękała w szwach. A od kilku lat świeci pustkami. I to akurat jest OK, łatwiej się chodzi.

....ale Plaza nigdy nie pękała w szwach. A od kilku lat świeci pustkami. I to akurat jest OK, łatwiej się chodzi.

Czasami będą w tego typu przybytkach dobrodziejstwa mam wrażenie że chyba jestem niewidzialny, idę sobie, patrzę że ktoś lezie na mnie, więc odbijam żeby się minąć, a to coś robi to samo i dalej lezie na mnie:eek: