leitner Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 9 godzin temu, Hextor napisał: Chyba powinni zainwestować w armatki. Przebiło to wszystkie żarty, jakie dzisiaj przeczytałem To wszyscy wiedzą! Oni pewnie też. Tylko po co inwestować w ośrodek, którego chce się pozbyć? Jest w tym jakiś sens? Poza tym pojęcia "naśnieżanie" i "Pilsko" wykluczają się wzajemnie. Tak samo powinni spłacić kanapę na Buczynkę i postawić krzesło na Miziową 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 Kawał góry się marnuje i tyle ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 1 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2017 (edytowane) 5 godzin temu, leitner napisał: Tak samo powinni spłacić kanapę na Buczynkę i postawić krzesło na Miziową Święte słowa! A gdyby była już kanapa na Miziową, to ten weekend byłby jeszcze w zasięgu .... narty Edytowane 1 Kwiecień 2017 przez fundu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Ciekawe kiedy znajdzie się jakiś kupiec. Pewnie czekają aż właściciel zejdzie z ceny, bo podobno sobie sporo życzyWysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 1 godzinę temu, Hextor napisał: Ciekawe kiedy znajdzie się jakiś kupiec. Pewnie czekają aż właściciel zejdzie z ceny, bo podobno sobie sporo życzy Z tego, co wiem, to są dwa powody, dlaczego nikt jeszcze nie kupił Pilska - cena (chyba 20 mln!!!) i mnóstwo problemów ekologicznych i własnościowych. TMR nie bez przyczyny zrezygnował z pomysłu przejmowania Pilska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 2 godziny temu, leitner napisał: Z tego, co wiem, to są dwa powody, dlaczego nikt jeszcze nie kupił Pilska - cena (chyba 20 mln!!!) i mnóstwo problemów ekologicznych i własnościowych. TMR nie bez przyczyny zrezygnował z pomysłu przejmowania Pilska. Cena jak wiadomo podlega negocjacji, ekologia jest zręcznym wytłumaczeniem. Powód jest jeden, a problemy własnościowe są jego elementem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 2 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2017 Jak odpowiednio zejda z ceny to pewnie znajdzie się kupiec. Takiej góry w polsce raczej nigdy nie znają. A jak już to na pewno będzie jeszcze więcej problemów z ekologamiWysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bianchi Napisano 6 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2017 Na Pilsku kręcą orczyki. Jak odpowiednio sypnie to otworzą czy robią jakieś przeglądy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 Jak tam trwają jakieś prace na Pilsku? Otworzą w końcu ten nowy wyciąg? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 17 minut temu, Hextor napisał: Jak tam trwają jakieś prace na Pilsku? Otworzą w końcu ten nowy wyciąg? Sam jestem ciekaw. Ale od 8 października ubiegłego roku, kiedy ta góra chciała pozbawić mnie życia (a raczej moja bezmyślność - z anginą na Pilsko) nie pozwala mi się jeszcze odwiedzić. Planuję tam wielki powrót w rocznicę, oby w takich warunkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 26 minut temu, Hextor napisał: Jak tam trwają jakieś prace na Pilsku? Otworzą w końcu ten nowy wyciąg? Byliśmy na dole w długi weekend. Nie wygląda dobrze. Jedyne co sie zmieniło to zamontowano lepsze barierki przy dolnej stacji nowego krzesła i założono drzwi do garaży w tymże budynku. Na miejscu nikt nic nie wie lub nie może powiedzieć. Pensjonat u Hrubego w gruntownej przebudowie. Wydaje się, że kupił go Fero Lux. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 20 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2017 Piotrek, byłeś i się nie odezwałeś? Nie ładnie, my też cały tydzień byliśmy w Korbielowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 20 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2017 Byłem w poniedziałek, późnym wieczorem na 10 minut. Z sentymentu. Nocowaliśmy w Szczyrku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 20 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2017 rozumiem i widzę, że na dobre zmieniliście bazę noclegową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 20 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2017 Fakt. Na najbliższą zimę zarezerwowaliśmy Szczyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 może to nie do końca Korbielów, ale w końcu otwarty jest most w Świnnej, więc ruch do Korbielowa odbywa się płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 Liczymy, że jeszcze będzie po co wracać do Korbielowa. Może ktoś pójdzie po rozum do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 póki co, nie zanosi się na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 Tak i tak na wiosnę tam wpadnę, chyba że wyciągi wyłączą itd. ale póki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 41 minut temu, Jasiek napisał: Tak i tak na wiosnę tam wpadnę, chyba że wyciągi wyłączą itd. ale póki co... Jasiek jak wyłączą wyciągi to będzie super, wszyscy ruszymy poturować! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2017 Chyba chcesz mnie zabić ? Ja tylko z góry na dół potrafię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2017 Też tak kiedyś myślałem, ale jak raz wskoczysz w skitoury, to odkryjesz zupełnie nowy wspaniały świat nieograniczonego narciarstwa. A Ty jako "stary" motocyklista rozumiesz o czym myślę. Nigdy nie byłem na Pilsku, ale po relacjach forumowych sądzę, że to świetna góra na tury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2017 Nie wiem jak na tury (pewnie tak, nawet chyba na pewno) ale wiem że na spotkania forumowiczów - rewelacyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2017 Bardzo chętnie powrócę na Pilsko w tym sezonie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 22 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2017 Sam mam ogromny sentyment do Pilska. U podnóży na Cypisku stawiałem pierwsze kroki na nartach, a potem przez kilka lat w moich planach był tylko Korbielów i Pilsko. Mam złe przeczucia co do tego sezonu...wydaje mi się, że Szczyrk dobije Pilsko i ośrodek po najbliższym sezonie zostanie zamknięty o ile nie odkupi go ktoś z dużych graczy: PKL lub TMR. Pojedzie tam zapewne w najbliższym sezonie tylko paru zapaleńców. To miejsce musi kupić ktoś duży i zmodernizować na miarę potencjału. Uważam, że przy obecnej władzy jest szansa jak nigdy przedtem. Władza ma ciągle na pieńku z ekologami i kilka słów do Ucha Prezesa mogłoby spowodować zmianę prawa, zabranie prawa głosu ekologom i pozostawienie jedynie możliwości wystawienia opinii na temat danej inwestycji bez możliwości jej zablokowania. Marzy mi się jeden karnet na Pilsko, Szczyrk i Chopok. Nie wierzę, że TMR by na tym nie zarobiło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi