Morgan_mati Napisano 1 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2016 Rozmawiałem wczoraj i dzisiaj z ludźmi z Pilska i uzupełnienia zbiornika odbywa się od samego początku, zresztą wczoraj jak tam byłem zbiornik był pełny. Jeśli dzisiaj jest inaczej to bardziej z powodu zamarzania strumyka, niż tego że coś zrobili za późno. Muszę też przyznać, że pracownicy Pilska bardzo sensownie wypowiadają się, wiedzą co robią i co powinno być jeszcze zrobione. Problemem jest niestety właściciel, który raczej Pilskiem się nie interesuje. Prawda, późno zaczęli uzupełniać, bo przymarza strumyk przy zastawkach z których biorą wode do zbiornika. Niezależne od ludzi, którzy naprawdę cięzko pracują, żeby były dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Widzisz i tu się różnimy bo jako miłośnik samego Pilska i rejonów szczytowych zawsze chętnie jeździłem też na Buczynce ale jeśli ktoś ma mi naśnieżyć "pasek" w szerokich miejscach to dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Widzisz i tu się różnimy bo jako miłośnik samego Pilska i rejonów szczytowych zawsze chętnie jeździłem też na Buczynce ale jeśli ktoś ma mi naśnieżyć "pasek" w szerokich miejscach to dziękuję bardzo. Warunki i pogoda są jakie są i nic na to nie poradzimy, ale jesli ktoś potrzebuje 100 metrów szerokości stoku niech jedzie do Białki. Przy obecnym braku naturalnego śniegu, nawet połowa szerokości Buczynki to juz cos. "Lepszy rydz niz nic" a z pogoda trzeba walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 (edytowane) Pilsko, Korbielów - informacje Też uważam, że w taką zimę jak obecnie mamy, wymaganie całej szerokości stoków i narzekanie na kiepskie warunki lekko nie przystoi... Właściciele stacji robią co mogą. P.s. Morgan_mati jeśli to nie tajemnica, to gdzie w Korbielowie masz domek? Może się znamy albo jesteśmy sąsiadami;) Wysłane za pomocą Tapatalk Edytowane 2 Styczeń 2016 przez gregor_g4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Warunki i pogoda są jakie są i nic na to nie poradzimy, ale jesli ktoś potrzebuje 100 metrów szerokości stoku niech jedzie do Białki. Przy obecnym braku naturalnego śniegu, nawet połowa szerokości Buczynki to juz cos. "Lepszy rydz niz nic" a z pogoda trzeba walczyć. Ja nic o 100 metrach nie pisałem....a Białka to dla raj dla ...lepiej nie będę kończył.... ale podtrzymuję że trzeba naturalnego opadu który mam nadzieję że się pojawi w styczniu no i chyba jeszcze jakiś porozumiem z wykonawcą z tego co tu piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilsko.eu Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Też uważam, że w taką zimę jak obecnie mamy, wymaganie całej szerokości stoków i narzekanie na kiepskie warunki lekko nie przystoi... Właściciele stacji robią co mogą.P.s. Morgan_mati jeśli to nie tajemnica, to gdzie w Korbielowie masz domek? Może się znamy albo jesteśmy sąsiadami;)Wysłane za pomocą TapatalkGregor ma rację, obecnie są bardzo dobre warunki i armatki pracują dzień i noc, by nie być gołosłownym załączam galerię z dzisiaj : 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 -12 stopni Celsjusza rano nie odstraszyło nas przed wyjazdem do Korbielowa. Jak to przez czas świąteczny mało kto rano wstaje, ale o dziwo moja żona z racji 4 dni wolnych od pracy się decyduje.Rano o 8 pusto na stoku, tylko moja dziewka kosi sztruks: A sztruksik z rana był pierwszorzędny: Jako że mróz jazdy nie uprzyjemnia szybko bo już o 9,15 udajemy się do ciepłej Bacówki pod krzesłem Baby. Ciepło, kominek i smaczne przekąski zatrzymują nas tam dłuższą chwilę: Pamiętam, miałem takie narty. Przednie wiązanie wypinało się w bok:Ciepła gulaszowa i herbatka z cytryną skutecznie mnie rozgrzały i dalej już do 12,00 świetnie się szusuje mimo pogarszających się warunków i przybywających narciarzy: A jak tam w słoneczku z drugiej strony Pilska na Sihelnem? 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Regle z kandaharami... jak skokówy... Mniam... Tez takie miałem kiedyś... ;-) Vintage Skiing... ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Też uważam, że w taką zimę jak obecnie mamy, wymaganie całej szerokości stoków i narzekanie na kiepskie warunki lekko nie przystoi... Właściciele stacji robią co mogą. P.s. Morgan_mati jeśli to nie tajemnica, to gdzie w Korbielowie masz domek? Może się znamy albo jesteśmy sąsiadami;) Właściciele jak właściciele, ale obsługa. Należą się brawa. Domek bliżej wjazdu do Korbielowa, niestety do stoków kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Pewnie teraz będą sypać na trasie nr 3, a dopiero potem pod Buczynką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Regle z kandaharami... jak skokówy... Mniam... Tez takie miałem kiedyś... ;-) Vintage Skiing... ;-) A ja płakałem bo dostałem Regle z tego typu wiązaniami, tylko zamykanych do przodu.:sorrow: Koleżanka dostała Beta które były kozackie :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 ...tylko moja dziewka kosi sztruks: Darku pierwszy raz z drugą połową w relacji - brawo! :happy: "Dziewka" - rewelacyjne słownictwo :cheerful: Dzięki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Pewnie jeszcze nikt nie kupował karnetów kilkudniowych, ale ja dziś chciałem poczynić taki zakup i czekała mnie dość niemiła niespodzianka. Nie ma wspólnego karnetu kilkudniowego dla wyciągów ON Pilsko i Baby. Na Babie powiedzieli, że jeszcze na początku grudnia wszystkie rodzaje karnetów miały być wspólne, lecz z niewiadomych przyczyn dyrekcja ON Pilsko odmówiła takiej współpracy. Jak dla mnie strzał w kolano. Te które dają możliwość jazdy na jedym karnecie i tu i tu nie są korzytsne, jak ktoś zamierza spedzić w Korbielowie cały dzień albo kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Na stronie internetowej jest informacja o tym. Ciekawe co ich skłoniło do takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Z tymi reglami to jeszcze było tak, że fajnie to się jeździło tylko jak był duży mróz albo totalna odwilż. Nie daj Boże około zera... lepił się śnieg do nart tak, że nieraz to ciężko nogę było podnieść tyle go po ślizgiem było... ;-) Ale miało to też zalety, krawędzie na śrubki, co jesień oddawało się te narty do... stolarza (!), który wygładzał ślizg, malował chemolakiem i polerował krawędzie. Jesienią na dzielnicy była "wystawka" i znalazłem fabrycznie nowe narty Sulov. Ślizgi mają już chyba z kofixu bo czarne ale z rowkiem. No i krawędzie na śrubki! Rewelka. Oryginalnie zapakowane. Ktoś nie chciał.. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Z drugiej strony Pilska na Sihelnym warunki dobre, jazda na bieżąco:-)[ATTACH]25277[/ATTACH]Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Jesienią na dzielnicy była "wystawka" i znalazłem fabrycznie nowe narty Sulov. Ślizgi mają już chyba z kofixu bo czarne ale z rowkiem. No i krawędzie na śrubki! Rewelka. Oryginalnie zapakowane. Ktoś nie chciał.. ;-) Zgłaszania się. PM zaraz wyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Właściciele jak właściciele, ale obsługa. Należą się brawa. Domek bliżej wjazdu do Korbielowa, niestety do stoków kawałek To w tym samym rejonie co ja;) Zrestza chyba domyslam sie ktory jest Twoj domek. Od ok 15 stycznia jestem w Korbielowie to jak masz ochote mozemy wysloczyc na grzanca i rozmowy na temat rozwoju Korbielowa;) Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Na Pilsku zaczął padać śnieg. Ktoś wie ile tam zostało śniegu sprzed świat powyżej Miziowej? Bo kamera w zła stronę jest ustawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 powyżej Miziowej nic - 0 śniegu a góry wyglądają jakby był czerwiec, a nie początek stycznia. Dzisiaj widziałem fotki znajomego z wczoraj, z lotu paralotnią nad Pilskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Dziwne ze nic nie ma. Z kamerki wygląda jak by zostały pojedyncze platy. A szczyt jest 250 metrów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Możesz wrzucić zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 https://z-1-scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/10354826_946973822024201_4841048013468855802_n.jpg?oh=d3a82bfe8da6252663c4de376ab250f1&oe=570A87C5 https://z-1-scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/936619_946973812024202_182325937389903204_n.jpg?oh=39ac53c6d905ebdf1328644a39faed81&oe=5702E0EB zdjęcia z Nowego Roku. Oczywiście płaty śniegu w zacienionych miejscach jak najbardziej mogły się zachować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 4 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2016 Jak jeszcze popada z 2 godziny, to będzie już biało. Niestety, nie wystarczy to oczywiście aby otworzyć orczyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 5 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2016 Informacje że skyscrapera o wahadle w Żywcu: pojawił się zakaz na ulicy Habdasowka, wjazd "Tylko dla mieszkańców". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi