Hextor Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Dlaczego nie ma szans? Pogoda? Brak kasy? Wszawo-brodzi? Przez ten rok, rozumiesz 2015? Czy cały sezon 2015/2016? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Już myślałem, że przesz ten rok rozumiesz cały sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 Edit: na kamerkach widać, że ostro sypią. Pewnie mają sporą motywację, żeby zdążyć na święta. Ciekawe czy mogli by to zrobić szybciej jak by zamiast 2 tras, przerzucili wszystkie armaty na jedną. 2 lata temu i wcześniej frekwencja w Korbielowie w okresie sylwestrowym była średnia, nie było problemu z noclegami. Rok temu było bardzo dużo turystów, a w tym roku znaleźć wolne miejsca na Sylwestra to wyczyn. Sezon zimowy jest krótki, dodatkowo taka ilość narciarzy to okazja do niezłego zarobku, dlatego nie ma co się dziwić, że właściciele wyciągów korzystają z każdej chwili gdy da się naśnieżać. Co do nadchodzącej zimy - podzielam zdanie mamada - nie spodziewam się szału. Sytuacja bliźniacza do tej sprzed 2 sezonów, gdy końcem listopada był jedyny konkretny opad przez całą zimę. Dodatkowo wtedy jak i teraz w Stanach była La Nina/El Nino - tam sypie, a u nas lipa. Także jeśli procesy pogodowe są powtarzalne, to jak dla mnie wygląda to kiepsko. No chyba że Putin stwierdzi, że stoga zima w Europie= się mniej uchodźców, to kto wie :D Co do inwestycji w Korbielowie - marzyć każdy może, ale obecnie trzeba zejść na ziemię i trzymać kciuki by w końcu ta Buczyna ruszyła i była oświetlona jak należy. Ptaszki ćwierkają, że pojawia się znowu temat zmiany właściciela, co w sumie nie dziwi, sprawa jednak standardowo rozbija się o pare baniek . Jest to jedyna nadzieja na poprawę w tym ośrodku, bo obecny właściciel co innego zapowiadał, co innego robi niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 No obecny właściciel zbudował dwa wyciągi i wypstrykał się z kasy. Może znajdzie się nowy? Albo kogoś wciągnie do spółki? Pożyjemy zobaczymy, ale i tak jest dużo lepiej niż za GATu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 no jak ten 2 ruszy, to będzie można mówić o dwóch wyciągach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pipasss Napisano 14 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2015 A co to za plotki o zmianie właściciela?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtaszek Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Panowie, jest w ogóle szansa jak kiedyś ewentualnie (przy jakimś niesamowitym zbiegu okoliczności) powstałby nowy wyciąg na górze to czy stacja górna mogłaby być na samym szczycie góry? Sa jakieś ku temu przeciwskazania, że teraz jest jak jest np. "Białe misie", zieloni itp.? Bo teraz ten orczyk kończy się jakieś 100 metrów od szczytu to jest IMHO marnowanie potencjalu góry gdy nie można sobie ze szczytu widoków obejrzeć (nie wliczając skitourowców rzecz jasna ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Panowie, jest w ogóle szansa jak kiedyś ewentualnie (przy jakimś niesamowitym zbiegu okoliczności) powstałby nowy wyciąg na górze to czy stacja górna mogłaby być na samym szczycie góry? Sa jakieś ku temu przeciwskazania, że teraz jest jak jest np. "Białe misie", zieloni itp.? Bo teraz ten orczyk kończy się jakieś 100 metrów od szczytu to jest IMHO marnowanie potencjalu góry gdy nie można sobie ze szczytu widoków obejrzeć (nie wliczając skitourowców rzecz jasna ) ... Od szczytu to jest jakieś 500 metrów. Miałeś chyba na myśli, że obecnie wysiada się ok.100 metrów przed górną stacją wyciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 No właśnie. Dlaczego tak wcześnie się wysiada? To 200 metrów przewyższenia to jest do miejsca gdzie się wysiada czy do stacji górnej wyciągu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Nie ma szans na budowę, rozbudowę czegokolwiek od Miziowej w górę. Szkoda, że na skionline ma czegoś tego jak "BRIG" ... można by dodać briga na posty o rozbudowie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Zero możliwości. Powyżej jest kosówka a to rzecz święta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Rozumiem, ze można by dawać bringa ale na forum ekoterrorystów. A nie tutaj. Wydaje mi się ze przy odpowiednim zaangażowaniu dało by się coś tam powalczyć. Na Kasprowym też jest kosowka a udało się wymienić krzesło na gąsienicowej. Tyle ze nie będzie to latwe i szybkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Btw. Na Pilsku podobno maja teraz nowe armaty i mają dziś sniezyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 ...bo teraz ten orczyk kończy się jakieś 100 metrów od szczytu to jest IMHO marnowanie potencjalu góry gdy nie można sobie ze szczytu widoków obejrzeć (nie wliczając skitourowców rzecz jasna ) ... Dlaczego nie mozna......jasne ze mozna ...wysiadasz na gornej stacji,i jak jest piekna pogoda to narty pod pache i smigasz na gore,20pare min i podziwiasz piekna panorame dookola Pilska,a jak juz widac Tatry to az sie zjezdzac nie chce z gory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 No spoko ale nie każdy ma skitury fajniej było by gdyby stacja była trochę wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 być może myli mnie pamięć, ale tak z 15 lat temu albo i trochę więcej, można było wjeżdżać do samego końca, później to ograniczono, chodzi chyba o granice Parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Szkoda bo ta trasa jest jedyną sensowna u góry. Reszta jest strasznie krótka. Przy okazji ten wyciąg strasznie rwie do przodu i ciężko wyjechać jak się jedzie samemu zdarzyło mi się zlecić z niego kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 No spoko ale nie każdy ma skitury fajniej było by gdyby stacja była trochę wyżej. Pewno ze bylo by fajniej...gdybym mial skitury to bym nart nie zdejmowal,a w normalnych butach narc.tez przeciez mozna tam wejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 No można, ale ciężko iść w butach narciarskich, z nartami na ramieniu w śniegu po pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 być może myli mnie pamięć, ale tak z 15 lat temu albo i trochę więcej, można było wjeżdżać do samego końca, później to ograniczono, chodzi chyba o granice Parku. tak było , potwierdzam , chociaż pamięć już nie ta :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pipasss Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Btw. Na Pilsku podobno maja teraz nowe armaty i mają dziś sniezyc Skąd taka informacja?? Ile i jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 tak było , potwierdzam , chociaż pamięć już nie ta :smile: Pierwszy raz byłem na Pilsku chyba w 1990r, czyli ćwierć wieku temu. Wówczas nie mozna było wjeżdżać na sam szczyt Pilska. Ja nigdy nie słyszałem o wyciagu na sam szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Skąd taka informacja?? Ile i jakie?? Nie wiem skąd Hextor ma to info, ale moje jest ze strony Korbielowa (i jej forum). Są to chyba 4 armaty - dwie zasilą armię Baby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 Do konca wyciagu a nie na szczyt!! Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka To co innego, ale też nie pamiętam gdzie się wypinałem.Natomiast pamietam, że cofając stłukłem sobie kierunkowskaz o studnie koło knajpy w Jelesni:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 16 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2015 (edytowane) Wiem ze strony Korbielowa Btw. pilsko.org ma odświeżony wygląd Edytowane 16 Grudzień 2015 przez Hextor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi