Hextor Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Jak by nie otworzyli nowego wyciągu na ten sezon to będą straszne jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Inwestor zachowuje się jakby mu już nie zależało. Taka cisza działa na jego niekorzyść. Zaraz październik, ludzie zaczną planować wyjazdy na ferie. W zeszłym roku chociaż się łudzili ze nowy wyciąg będzie, więc przyjechali. W tym roku przez brak jakiejkolwiek informacji pewnie wielu zrezygnuje z Pilska. I to nie tylko przez to nieszczęsne krzesło, ale ogólny chaos tam panujący. Widać olewcze podejście właścicieli. Próbowałem się kontaktować z kilkoma osobami, ale bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszk_Korbielowa Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Inwestor zachowuje się jakby mu już nie zależało. Taka cisza działa na jego niekorzyść. Zaraz październik, ludzie zaczną planować wyjazdy na ferie. W zeszłym roku chociaż się łudzili ze nowy wyciąg będzie, więc przyjechali. W tym roku przez brak jakiejkolwiek informacji pewnie wielu zrezygnuje z Pilska. I to nie tylko przez to nieszczęsne krzesło, ale ogólny chaos tam panujący. Widać olewcze podejście właścicieli. Próbowałem się kontaktować z kilkoma osobami, ale bezskutecznie. Dzisiaj wieczorem będę miał więcej informacji, może pojawią się jakieś konkrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Dzisiaj wieczorem będę miał więcej informacji, może pojawią się jakieś konkrety W takim razie czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszk_Korbielowa Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 W takim razie czekamy. Byczynka ruszy i wszystko trwa wolno bo tak jest zaplanowane, co zrobicie taka strategia inwestora, widocznie ma w tym jakiś cel. Informacja z pewnej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 A czemu mieliby nie otworzyć, skoro większość kosztów już ponieśli, a kanapa stoi praktycznie gotowa? Moim zdaniem Pilsko wyjdzie na swoje - zima taka jak 3 lata temu zdarza się bardzo rzadko, na ogół można tam jeździć przez 4-5 miesięcy w roku (powyżej Szczawin), a teraz będzie dużo łatwiejszy dojazd w wyższe partie. Na dole też będzie lepiej ze śniegiem, bo np. na poszerzonym dojeździe do Soliska nikt nie będzie gwałtownie hamował i wycierał śniegu, a to było takie najgorsze miejsce. Trzy krzesełka będą na siebie zarabiać + wszystkie orczyki na górze, a dodatkowo droga S69 znacznie ułatwi Ślązakom dojazd do Korbielowa. Mówię Wam, trasa z Buczynki jest bardzo przyjemna (powinni ją przemianować na niebieską), a wyprzęganych kanap w Beskidach wcale tak dużo nie ma - Pilsko może nawet zacząć reklamować się jako "ośrodek rodzinny". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Byczynka ruszy i wszystko trwa wolno bo tak jest zaplanowane, co zrobicie taka strategia inwestora, widocznie ma w tym jakiś cel. Informacja z pewnej ręki wątpie w to, ale obyś miał racje, bo info z mojego źródła nie jest tak optymistyczne... Pilsko może nawet zacząć reklamować się jako "ośrodek rodzinny". dwa pogrubione słowa nie bardzo do siebie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Byczynka ruszy i wszystko trwa wolno bo tak jest zaplanowane, co zrobicie taka strategia inwestora, widocznie ma w tym jakiś cel. Informacja z pewnej ręki A wiadomo co z naśnieżaniem na Buczynce? Kopali jakis zbiornik. Cos sie ruszy w tym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Mówię Wam, trasa z Buczynki jest bardzo przyjemna (powinni ją przemianować na niebieską), a wyprzęganych kanap w Beskidach wcale tak dużo nie ma - Pilsko może nawet zacząć reklamować się jako "ośrodek rodzinny". Jaki jest sens przemianowywać tą trasę na Niebieską? Niebieskich tras jest sporo, praktycznie w każdym ośrodku (poza Kasprowym), a czerwonych z przewyższeniem ponad 300 metrów nie ma za dużo. W takiej Białce chodź by zainwestowali grube miliony nie będą mieć takiej trasy. Tak więc jest to rzecz, która powinna przyciągać narciarzy. Zresztą zmiana koloru na mapie nie zmieni nachylenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Dziś poniżej dolnej stacji krzesełka na buczynkę wykopywany jest dość głęboki rów w dół trasy. Coś się zaczęło dziać, to dobry znak. Będąc w Istebnej udało mi się porozmawiać z kierownictwem Zagronia. Wyciąg na Buczynkę ruszy w tym sezonie. Do rozpoczęcia sezonu mają zostać wykonane prace wykończeniowe trasy (reszta oświetlenia, naśnieżanie). Pani Dyrektor nie chciała przekazywać dokładniejszych informacji tłumacząc , że nie reprezentuje ośrodka w Korbielowie. Przekazałem jej, że społeczność narciarska jest zaniepokojona totalnym brakiem informacji, co działa na ich niekorzyść. Obiecała, że zajmie się tą sprawą. Podobno nie miała pojęcia iż jest taka sytuacja. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Rozmawiałem dziś z recepcją Jontka. Pytałem, czy w sezonie wszystkie wyciągi będą czynne. Na zakończenie rozmowy zarezerwowałem pokój. :wink: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Rozmawiałem dziś z recepcją Jontka. Pytałem, czy w sezonie wszystkie wyciągi będą czynne. Na zakończenie rozmowy zarezerwowałem pokój. :wink: Przedsezonowe przebudzenie. Lepiej późno niż wcale :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Jaki jest sens przemianowywać tą trasę na Niebieską? Niebieskich tras jest sporo, praktycznie w każdym ośrodku (poza Kasprowym), a czerwonych z przewyższeniem ponad 300 metrów nie ma za dużo (...) Zresztą zmiana koloru na mapie nie zmieni nachylenia. Właśnie ona jest raczej niebieska niż czerwona (zwłaszcza po poszerzeniu - ma profil zbliżony np. do "4-ki" w szczyrkowskim SONie). Chodzi mi o to, że jak początkujący narciarz, który nigdy nie był w Korbielowie, spojrzy na mapkę i zobaczy, że na sam dół nie ma żadnego łatwego zjazdu, to na pewno tam nie przyjedzie. A tak naprawdę, spokojnie dałby sobie radę. Natomiast narciarzom zaawansowanym nie zrobiłoby to różnicy, zresztą czerwonych tras jest tam sporo w wyższych partiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 ....Chodzi mi o to, że jak początkujący narciarz, który nigdy nie był w Korbielowie, spojrzy na mapkę i zobaczy, że na sam dół nie ma żadnego łatwego zjazdu, to na pewno tam nie przyjedzie..... I niech tak zostanie! Początkujący na ośle łączki do BT czy Zieleńca... Niech na mapce w SON i KRBL będą same czarne krechy i ewentualnie czerwone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Najlepsze są ośrodki oferujące wszystkie typy tras od zielonych po czarne, ale po pierwsze niebieska nie musi iść z samej góry na sam dół. Po drugie nie ma sensu sztucznie zmieniać kolor tras tak jak w Szczawnicy, gdzie trasa czerwona, powinna mieć czarny kolor, tylko się bali, że odstraszy narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Na nielubianym tutaj portalu :wink: jest info o wyciągu Buczynka Ekspres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 A na Miziowej.... biaaałoooo !!! Nadejszła ziimaaa... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Na nielubianym tutaj portalu :wink: jest info o wyciągu Buczynka Ekspres. Daj linka, albo chociaż powiedz co tam napisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 12 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2015 Kolej jest w pełni gotowa. Brakuje jeszcze formalności. Są już też zainstalowane bramki do skipassów. Pozdrawiam Marcin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Kolej gotowa, ale inwestor nadal nie dopełnił formalności z Tatralift. Szanse na jej otwarcie maleją z dnia na dzień. Powód- brak pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Nowa wŁADZA dopełni tych formalności.. ;-) IDŹCIE LUDZIE NA W Y B O R Y !!!!!!! bo będzie krucho a na narty znów będziemy jeździć w Alpy tyle, że już z paszportami i cłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Nowa wŁADZA dopełni tych formalności.. ;-) Dyrektor COS-u na pewno to zmieni :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Pijcie więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Dzisiaj w głównym wydaniu Faktów na TVN był materiał z Korbielowa, odnośnie ćwiczeń grupy GOPR - technik linowych ściągania ludzi uwięzionych na krzesełkach. W materiale pokazywano ćwiczenia na wyciągu Kamienna-Solisko, przy okazji kamera pokazała trochę otoczenia i Białą Czapę Babiej Góry. Pewnie ten materiał to przypadek - w sensie nie był zamierzonym działaniem marketingowym, a szkoda, bo takie informacje w serwisach informacyjnych, bądź telewizji śniadaniowej powinny być częściej puszczany. No ale póki co nie wiadomo czy Buczynka ruszy, więc na razie nie ma się czym chwalić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 W Żywcu w końcu otworzyli most. Tunel czeka na poprawki i odbiór. W końcu da się jako tako przejechać przez Żywiec. Co do białej czapy na Babiej. Wczoraj zdarzyło mi się być między 300 a 800 metrów nad Katowicami i Pilsko też biało wyglądało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi