marionen Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Bo tak wyglądają polskie budowy. Nie tylko wyciągów narciarskich. Niechlujstwo, brud i dziadostwo wszechpanujące. Trzy pokolenia trzeba wytruć by coś się zmieniło w mentalności budowlańców. To jest zbyt złożony temat aby go poruszać na forum narciarskim ale uważam, że zdecydowanie przesadziłeś ze swoją opinią. Proszę Cię nie uogólniaj. Tylko pisz o konkretach. Obrażasz wielu wspaniałych, zacnych i pracowitych ludzi! Gdyby tak było jak piszesz to żyłbyś w jakimś szałasie albo lepiance(a tak chyba nie jest). Pozdrawiam serdecznie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 (edytowane) Może to i dobrze że nie będzie bublin bo może będzie mniej ludzi bo Ci co muszą mieć bubliny sobie odpuszczą chociaż na czantorii też nie ma a kolejki i tak są ale wiadomo to najbliższa góra aglomeracji Śląskiej a do Korbielowa jednak troche dalej jest. A dla mnie podstawa to małe kolejki do wyciągów i jazda na bieżąco no i oczywiście dobre warunki śniegowe i dobrze przygotowane trasy Edytowane 17 Maj 2015 przez christofer30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Niestety, żyję dość długo i widzę co jest. Masz rację, że nie jest to miejsce na dyskusje na ten temat. Jeżeli dotknąłem swoim poglądem Ciebie i innych, może budowlańców, to przepraszam, ale mam takie zdanie. Howk, jak mówią starzy indianie. :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Może to i dobrze że nie będzie bublin bo może będzie mniej ludzi bo Ci co muszą mieć bubliny sobie odpuszczą chociaż na czantorii też nie ma a kolejki i tak są ale wiadomo to najbliższa góra aglomeracji Śląskiej a do Korbielowa jednak troche dalej jest. A dla mnie podstawa to małe kolejki do wyciągów i jazda na bieżąco no i oczywiście dobre warunki śniegowe i dobrze przygotowane trasy No tak, ale jeśli ośrodek chce konkurować z dużymi ośrodkami (a powinien, chociażby ze względu na historię i obecną pozycję), to musi wskoczyć na wyższą półkę, także związanych z lepszą, wygodniejszą i nowocześniejszą infrastrukturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Miejmy nadzieję, że teraz odpuszczą sobie kanapę na Mioziową, a za rok zbiorą kasę na wyprzęganą 4 z bulinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigman Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2015 Co do wiatru to obawiam się trochę odcinka w pobliżu górnej stacji działającego już wyciągu z Kamiennej (tam gdzie kiedyś była stacja dolna podwójnego orczyka). Zauważyłem że jest tam dość wysoko prowadzona lina - dużo wyżej niż ma Baba czy nowa czwórka. Oby to nie było przyczyną wyłączeń kanapy. Mam nadzieję że wzięto to pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 Może to i dobrze że nie będzie bublin bo może będzie mniej ludzi bo Ci co muszą mieć bubliny sobie odpuszczą chociaż na czantorii też nie ma a kolejki i tak są ale wiadomo to najbliższa góra aglomeracji Śląskiej a do Korbielowa jednak troche dalej jest. A dla mnie podstawa to małe kolejki do wyciągów i jazda na bieżąco no i oczywiście dobre warunki śniegowe i dobrze przygotowane trasy odkad pamietam na Pilsku zawsze byly tlumy wiec nie liczylbym ze nowa kanapa spowoduje odplyw, raczej bedzie ich jeszcze wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 Michal chyba dawno tam nie byles;) Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 no kilka lat, czyzby cos sie zmienilo i tlumy wyparowaly? wierzyc sie nie chce, zawsze jak tam bylem to do orczyka na Miziowa, na Kopiec i na Pilsko byly potezne koleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 no kilka lat, czyzby cos sie zmienilo i tlumy wyparowaly? wierzyc sie nie chce, zawsze jak tam bylem to do orczyka na Miziowa, na Kopiec i na Pilsko byly potezne koleje. No tak było, ale dawno temu. Później inne stacje narciarskie zaczęły inwestować w infrastrukturę, weszliśmy do UE więc do Austrii czy Słowacji można pojechać na dowód i liczba narciarzy drastycznie spadła. Gat przespał najlepszy czas nie robiąc nic, a nowy właściciel w ciągu 2 lat postawił 2 nowe 4 osobowe kanapy, tak więc jest szansa że część narciarzy wróci w przyszłym sezonie. Zwłaszcza, że skończą ten fragment S69 i ze Śląska będzie można szybciej dojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel81 Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2015 jak w Korbielowie niema tłumów, to ja nie wiem jak to nazwać [ATTACH=CONFIG]22796[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]22797[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2015 .... to ja nie wiem jak to nazwać... Pech :smile::wink: A tak na poważnie, to w pełni sezonu i w weekend luda jest multum. Nie mniej można trafić na coś zupełnie odmiennego: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/19358-Polska-warunki-narciarskie-14-15?p=217797&viewfull=1#post217797 Jak widać tłumów nie było:smile: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2015 Przy okazji pstrykania zdjęć w Korbielowie wyciągnąłem też telefon i nagrałem parę ujęć nowej kolei. [video=youtube;ffmXkFa3ojw] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2015 Taka kolejka jak jontek - buczynka przydałaby się też na odcinku strugi-szczawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2015 Przy okazji pstrykania zdjęć w Korbielowie wyciągnąłem też telefon i nagrałem parę ujęć nowej kolei. czy jest szansa, żeby z Buczynki jeszcze jedną trasę poprowadzić? lepiej wykorzystać to nowe krzesło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2015 Jata, najbardziej logiczne i latwe do przeprowadzenia bedzie puszczenie trasy wzdluz wyciagu. Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2015 Jata, najbardziej logiczne i latwe do przeprowadzenia bedzie puszczenie trasy wzdluz wyciagu. Wysłane za pomocą Tapatalk Tak zrobila Jaworzyna i to z bardzo dobrym efektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 24 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2015 Taka trasa by się przydała, ale pewnie nie będzie łatwo załatwić pozwolenia. Trzymam kciuki, żeby jednak się udało jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 6 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2015 W piątek zawitałem na PilskoPoza przepiękną pogodą i wspaniałymi widokami typu: i różnymi innymi, przepięknymi:smile:postanowiłem również zobaczyć, jak tam nowa Bucynka po ostatnim zawieszaniu kanap – powrót tym razem nie 5-ką do Strug, ale właśnie Buczynką do Jontka.Ano i rzeczywiście – wszystkie kanapy (tak tak – i nie tylko te, które dyndają na kamerze:biggrin:) wiszą już na linach. Wokół jeszcze trochę rozgardiaszu, ale pulpit sterowniczy w budce ustawiony bokiem przy szybie- prędkość liny - -25,1:tongue::wink: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 6 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2015 Przy schodzeniu moją uwagę przykuło jedno – brak oświetlenia od górnej stacji aż do pierwszego zakrętu w prawo – poniżej widać czubki kolejnych słupów a tu będzie ciemno? Jednak po chwili - trochę niżej, chyba moje wątpliwości zostały rozwiane...Za zakrętem już oświetlenie, podłączenia do zaśnieżania i ich zasilanie stoją i czekająSchodzę w dół: a tu przed ESO moją uwagę przykuwa ogrodzony rów – ni to w kamieniach wykopane, ale na zbiorni-czek wodny i dośnieżania Buczynki to dećko chyba za małe …. Poniżej - kanapy dwie:Dawne domki – teraz już wszystko ubite i wyrównane – pasuje na parkingi 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Pod kanapą leżało parę długich kawałków lin – dla tych, którzy lubią te tematy:smile: Na placu boju - ciężki sprzętI na koniec – zdziwienie – niespodzianka – a zarazem pytanie - a co robią te elementy na ogrodzonym placu przy Jontku??? – czyżby to składowe kolejnej układanki w kierunku Miziowej??? – no bo przecież aż tyle nie mogło im pozostać… To na razie tyle W „sezonie ogórkowym”….Pozdrawiam:smile: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimon Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Oczywiście te krzesełka z placu będą "dowieszane" bo gołym okiem widać że od wizyty JC nic sie nie zmieniło w kwestii ilości kanap na linie:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Na ostatnim zdjeciu widac wyprzegane uchwyty, wiec to faktycznie musza byc kanapy do konczonego krzesla. wysłane z Żaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Na ostatnim zdjeciu widac wyprzegane uchwyty, wiec to faktycznie musza byc kanapy do konczonego krzesla. wysłane z Żaru Pewnie tak, bo na razie to jest luźno na tej linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 7 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2015 Teoretycznie ten wyciąg nie może mieć większej przepustowości niż poprzednik. Podkreślam - TEORETYCZNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi