Chris_M Napisano 27 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Ale inwestor musi się szykować na następne protesty, bo "Pracownia" otrzymała nowe posiłki. Anna Grodzka porzuciła Palikota (nie pomogło mu nawet to, że jako damę całował ją w rękę) i przeszła do "Zielonych". Można przypuszczać, że i Biedroń wkrótce podąży jej śladem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 27 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2014 hehehe nie ma się co dziwić, że przygarneli gościa, w końcu to Pracownia na Rzecz Wszystkich Istot :D:D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 27 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Anna Grodzka porzuciła Palikota ... i teraz przypnie się do świerka na Kopie... pytanie czy przodem czy tyłem..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 28 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2014 Myślę, że za głowę! :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 29 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2014 ^^ Eeej, nieładnie, jeżeli za głowę to by znaczyło, że to raczej powieszenie, szkoda A drzewo by wtedy wycięli, bo by było owiane złą sławą, więc dla nas same plusy Ale inwestor musi się szykować na następne protesty, bo "Pracownia" otrzymała nowe posiłki. Anna Grodzka porzuciła Palikota (nie pomogło mu nawet to, że jako damę całował ją w rękę) i przeszła do "Zielonych". Można przypuszczać, że i Biedroń wkrótce podąży jej śladem. I co to zmienia? Chyba tylko to, że przechodzi z partii o nikłej sile politycznej do partii o zerowej sile politycznej (i oby taką została) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 http://www.webnoviny.sk/ekonomika/clanok/873196-tatralift-uviedol-na-trh-novy-vozen-spartan/ Tatralift przedstawił w Szpindlerowym Młynie nowe krzesło. Być może takie bedzie w Korbielowie ale to już za niedługo się dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Qrde.. napisali tam, że postawili jakieś krzesło na Białorusi... zaczynam ryć sieć... Oni tam mają jakąś górę..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Narty na Białorusi Białoruś co prawda nie ma gór, ale za to ma całkiem imponujący kompleks skoczni narciarskich i tras zjazdowych. Już kilka kilometrów na północ od Mińska zaczyna się pagórkowata wyżyna morenowa, o ukształtowaniu terenu przypominającym nasze Mazury, a miejscami nawet Góry Świętokrzyskie. Tutejsze pagórki nie oszałamiają co prawda wysokością, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Z takiego założenia wyszli Białorusini, którzy założyli w tym miejscu kompleks narciarski Raubiczy, z kilkoma stokami dla narciarstwa zjazdowego, całkiem niezłymi skoczniami narciarskimi, stadionami i halami sportowymi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Że takie pagórki ma Litwa Estonia a przede wszystkim Łotwa to wiedziałem. Mają tam takie ministacje narciarskie, niektóre nawet super wyposażone. Ale Białoruś nie przyszła mi do głowy. W sumie czemu nie... skoro nawet Węgrzy mają swoje stoki.. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 W sumie czemu nie... skoro nawet Węgrzy mają swoje stoki.. ;-) Zdziwiłbyś się Syn jak na urlop jechał do Egeru, to mówił, że droga była podobna, jak przez Bośnię! A jak jest w Bośni, to sam wiesz najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 2 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2014 Ale jojki.... http://skisport.by/en/skicenters/sunnyvalley/ Zobaczcie też inne... wow! U nas takie pagórki to maj.a infrastrukturę typu stary Polsport co daj Boże.. A tu Magyarorsag: i Matra Sipark... - fajne, ale powodzenia z dogadywaniem się z nimi... oni sami siebie nie kumają.. ;-)) http://www.sipark.hu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 5 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2014 Zdjęcia z dzisiaj 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 5 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2014 No to się minęliśmy, wyjechałem z parkingu na Strugach o 15.50 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 5 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2014 Ja około 15.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2014 A tu Magyarorsag: i Matra Sipark... - fajne, ale powodzenia z dogadywaniem się z nimi... oni sami siebie nie kumają.. ;-)) Eeeeee,tam. "Pitolicie Hipolicie".:crazy: Ja ich rozumiem i oni mnie. :cheerful: "Nie taki diabeł straszny"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 i jeszcze na dodatek kolejna porcja zdjęć http://korbielow.net/foto_news/2014/10/06/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 Wygląda to , to , jak wygląda . Ciekawe czy zdążą odpalić kanapę na Buczynkę w tym sezonie.... : ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 aklim, nie bądź pesymistą zaczyna się październik dopiero, słupy rok temu stawiano w grudniu, a wyciąg odpalił więc teraz jest 2 miesiące więcej czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 Wygląda to , to , jak wygląda . Ciekawe czy zdążą odpalić kanapę na Buczynkę w tym sezonie.... : ? Nie widziałeś jak wygląda na Rusińskim... tzn nie wygląda... a chyba plan jest na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 Ciekawe jak będą wyglądały stacje wyprzęganego Tatralift. Mam nadzieje, że zmienili design, bo poprzednie wyglądały jak tandetne blaszaki. Fajnie, jakby właściciele zainwestowali w system naśnieżania z prawdziwego zdarzenia. Zautomatyzowany, z armatkami stacjonarnymi. Podobno w zeszłym sezonie był problem, bo woda w nowym zbiorniku była za ciepła. Nie zastosowano systemu chłodzącego ani napowietrzania, wiec woda z wierzchu zamarzała, a w środku była cieplejsza. Zresztą nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na średnicę rur, które były kładzione na solisku. Były śmiesznie wąskie. Póki inwestor bedzie zajmował się naśnieżaniem bez pomocy kompetentnych firm, możemy liczyć tylko i wyłącznie na prowizorkę :sorrow: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 Ciekawe jak będą wyglądały stacje wyprzęganego Tatralift. Mam nadzieje, że zmienili design, bo poprzednie wyglądały jak tandetne blaszaki. Fajnie, jakby właściciele zainwestowali w system naśnieżania z prawdziwego zdarzenia. Zautomatyzowany, z armatkami stacjonarnymi. Podobno w zeszłym sezonie był problem, bo woda w nowym zbiorniku była za ciepła. Nie zastosowano systemu chłodzącego ani napowietrzania, wiec woda z wierzchu zamarzała, a w środku była cieplejsza. Zresztą nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na średnicę rur, które były kładzione na solisku. Były śmiesznie wąskie. Póki inwestor bedzie zajmował się naśnieżaniem bez pomocy kompetentnych firm, możemy liczyć tylko i wyłącznie na prowizorkę :sorrow: Podpisuję się obiema rękami... Porządne naśnieżanie jest 10 razy ważniejsze od wypasionych kanap. Niektórzy inwestorzy już o tym wiedzą, szkoda że nie wszyscy... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 6 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2014 Podpisuję się obiema rękami... Porządne naśnieżanie jest 10 razy ważniejsze od wypasionych kanap. Niektórzy inwestorzy już o tym wiedzą, szkoda że nie wszyscy... Tadek Zdecydowanie, władze ośrodka powinny zostać uświadomione jakie błędy popełniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobiasz7777 Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Mam pytanie do odwiedzających Korbielów. Jak wygląda sytuacja na froncie robót krzesła na Buczynkę??:happy: Inwestor zapowiadał na październik stawianie słupów - czy coś się dzieje w tym temacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Mam pytanie do odwiedzających Korbielów. Jak wygląda sytuacja na froncie robót krzesła na Buczynkę??:happy: Inwestor zapowiadał na październik stawianie słupów - czy coś się dzieje w tym temacie? Pozdrawiam Wczoraj byłem, przy okazji powrotu z Tatrzańskiej Łomnicy. Trwa budowa dolnej stacji. Słupy stoją i czekają na śmigło. Z tego co się dowiedziałem, to jak pogoda pozwoli, to śmigło ma sie pojawić w Korbielowie w najbliższych dniach. Jak znajdę czas, to wieczorem wrzucę kilka fotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 (edytowane) (...) Słupy stoją i czekają na śmigło. Z tego co się dowiedziałem, to jak pogoda pozwoli, to śmigło ma sie pojawić w Korbielowie w najbliższych dniach. (...) Już podpowiadam: w piątek i sobotę zapowiada się słoneczna i dość stabilna pogoda. Zapraszamy... :angel: Edytowane 21 Październik 2014 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi