MAIKEL 1977 Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 co sie dziwisz, ktoś mnie potem musi odwieźć, bo na tym mrozie to jeszcze gdzieś zamarzne hehehe Podoba mi się Twoje podejście do sprawy :biggrin:, też je praktykuje :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Ja z żoną. I co???? :wink: Chyba odwrotnie niż Gregor :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 To może jutro wieczorem podskoczymy;) Wysłane przez Tapatalk Zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitrandir77 Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 (edytowane) Cześć, (to mój pierwszy post na tym forum) Mam zamiar ze znajomymi przyjechać do Korbielowa 7-14 lutego. Póki co mamy zarezerwowane noclegi w schronisku na Hali Miziowej. W związku z tym mam do Was szanowni forumowicze kilka pytań: Czy waszym zdaniem jest szansa, że wyciągi powyżej Szczawin do tego czasu zostaną odpalone? Jeśli będą chodziły tylko wyciągi na dole to jak ciężko dostać się wtedy z Hali Miziowej na działające wyciągi i z powrotem (może lepiej poszukać noclegu gdzie indziej)? Edytowane 26 Styczeń 2014 przez mitrandir77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Jeżeli macie noclegi na Miziowej to nie ma problemu zjedziecie do kanapy przy Jontku niebieską trasą przez pol. Bartek i Buczynke. Gorzej z powrotem w górę ale to się dla zdrowia przespacerujecie Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 [*]Czy waszym zdaniem jest szansa, że wyciągi powyżej Szczawin do tego czasu zostaną odpalone? Szansa jest zawsze :happy: ale tam nie ma naśnieżania, więc musiałoby ostro popadać, a na razie tych opadów nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitrandir77 Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Gorzej z powrotem w górę ale to się dla zdrowia przespacerujecie Ile może zająć taki powrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Ile może zająć taki powrót? Z samego dołu (parking) to co najmniej godzinka nie wasza , ale można też dłużej , jak się człowiek czymś "skrzepi" i jeszcze idzie w dobrym towarzystwie:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Gregor pewnie udziele konkretniejszej odp. Wydaje mi sie ze bedzie 1h Wysłane z mojego Monster X5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 zależy jak długo się siedziało w karczmie przed takim powrotem heheh godzine z samego dołu trzeba liczyć jak nic na Miziową ( w butach narciarskich więcej) najlepsza i najmniej wyczerpująca wg mnie, będzie trasa z Buczynki (po wjeździe orczykiem) na Miziową (ok 30 min, w normalnych butach). a ja właśnie jestem po sympatycznym spotkaniu z fredek321 i jego rodziną, na którym mocno debatowaliśmy na temat losów Korbielowa, a jutro pośmigamy na Babie armaty chodzą, krzesło szykuje się do startu, może się uda w środe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Krawędzie naostrzone, ślizgi nasmarowane. :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Krawędzie naostrzone, ślizgi nasmarowane. :laughing: tylko nie ma czym wyjechać do góry bo krzesło ciągle bez odbiorów a w grudniu 2013 takie wszystko było proste w dwa dni odbiory miały być załatwione :laughing: MB pisał,że to się nawet na śląskie ferie nie uda ale wszyscy (może nie wszyscy) się śmiali ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 t MB pisał,że to się nawet na śląskie ferie nie uda ale wszyscy (może nie wszyscy) się śmiali ze mnie Czy nie pomyliłeś z SB? Warto było zostać jako Figo:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitrandir77 Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Komunikat z korbielow.net z dzisiaj: -Trasa pod nowym krzesełkiem jest bardzo dobrze naśnieżona,ale wyciąg czeka na odbiór techniczny.(jeśli będzie wiadomo, kiedy to nastąpi, natychmiast Państwa poinformujemy) Czyli na odbiór techniczny jeszcze czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Czyli na odbiór techniczny jeszcze czekamy Jeden już był - wynik NEGATYWNY. Dalszy ciąg to obecnie tylko gdybanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Dzisiaj byłem w Korbielowie i przy okazji połaziłem trochę z aparatem wzdłuż nowego krzesła. W dziale Stacje zamieściłem galerię zdjęć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2014 Dzisiaj byłem w Korbielowie i przy okazji połaziłem trochę z aparatem wzdłuż nowego krzesła. W dziale Stacje zamieściłem galerię zdjęć ..jakie to przykre,że w dalszym ciągu trzeba łazić na piechotę koło nowiutkiego krzesła :stupid: pół biedy,że zima jest jaka jest ale gdyby tak była ta prawdziwa zima to wszyscy miłośnicy Pilska mieliby niezłego"gula":rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 31 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2014 Piękna zima w tym Korbielowie:angel:a nad kotlinę Kłodzką nadciąga odwilż-cienko z tą zimą u nas:sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozzarella Napisano 1 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2014 Generalnie nowe krzesło super ale mogli się bardziej postarać na dole. Mało miejsca i ostro wiec jak ludzi będzie dużo (większa przepustowość) to będzie masakra. Ktoś bez głowy postanowił to zmontować dosłownie na otwarcie sezonu i teraz śnieg jest a na krzesłach beczki. Ja odpuściłem sobie narty w K. Wdrapałem się na Miziową (Piątek),wiało masakrycznie, na 5 wielkie połacia gołej ziemi i sporo lodu. Na Pilsku wystają kamienie i sporo trawy, śnieg przewiany. Szedłem na Rysiankę i śniegu maksymalnie po kostki tam gdzie go nawiało. Bez jakiegoś śniegowego oberwania chmury to długo to potrwa zanim góra ruszy. i9300 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 1 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2014 Ja zawsze patrzę na dwie kamerki: Miziową: http://korbielow.net/kamera_online_pilsko/ Rysianke: http://korbielow.net/kamera_rysianka/ I jeżeli tutaj nie ma śniegu to już chyba nigdzie w Polsce nie można za bardzo pojezdzić na naturalnym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lilianna Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 a wieści niosą, że: http://pracownia.org.pl/aktualnosci,1022 czyli sąd po stronie ekologów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 a wieści niosą, że: http://pracownia.org.pl/aktualnosci,1022 czyli sąd po stronie ekologów ...Postanowienie sądu traktuję jako sukces dla przyrody i społeczeństwa obywatelskiego mówi Radosław Ślusarczyk, prezes Stowarzyszenia... Fajnie to brzmi na łamach strony zapchlonych, jak by kudłaty sam sobie udzielał wywiadu, taki se Jaś Fasola ekologiczny niemyty:stupid: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 http://www.narty.pilsko.org/kamery-on-line nowe kamery w Korbielowie i nowy termin startu 4osobowej kanapy - zbliżający się weekend. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacus Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 http://www.narty.pilsko.org/kamery-on-line nowe kamery w Korbielowie i nowy termin startu 4osobowej kanapy - zbliżający się weekend. A na obrazie z tych kamer widać, że nowe krzesło już działa :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Pewnie w dalszym ciagu cos poprawiaja, testuja, ustawiaja... W zeszlym tygodniu chodzilo praktycznie codziennie Wysłane przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi