Narciarz ze Śląska Napisano 24 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2022 W dniu 22.04.2022 o 11:26, mirekn napisał: Wg mnie ten uskok za przełamaniem musi być „wzmocniony/naprawiony” jesienia widziałem ze jest tam niestabilnie zreszta wczoraj tez tego wyrównanie wg mnie nie załatwi m Tak, z pewnością masz rację! Jeśli kupujący ośrodek nie są kompletnymi amatorami, musieli to wziąć pod uwagę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5093561903999760&id=188374544518545 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 A co to za wyciąg rozbójnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 (edytowane) 14 minut temu, jack78 napisał: A co to za wyciąg rozbójnik? Kopiec - Rozbójnik, wyciąg talerzykowy przy Goprówce na Hali Miziowej. https://korbielow.net/kopiec-rozbojnik/ Edytowane 26 Kwiecień 2022 przez surfing 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 26 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Byłem na Pilsku kilka razy w zeszłym roku, ale nigdy tam nie jeździłem. Chyba wyciąg był wyłączymy zawsze. Szkoda że mam kontuzje po zeszłym weekendzie na Chopok, bo bym chętnie sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2022 Lina na wyciągu Kopiec przygotowana do wymiany, inne orczyki gotowe do sezonu, prace ziemne na Buczynce zakończone. Pilsko co dalej? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2022 Po pożarze 20.12.2018 odbudowano szałas w miejscu starego schroniska , grill czynny - piwo lane 15zł karczek 22zł. Ludzi sporo. W dniu 20.12.2018 o 15:22, Gerald napisał: Oprócz grill baru spaliła się serwisownia nart...jedyna na górze tutaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2022 Hala Miziowa Pilsko stare schronisko Pocztówka z 1935r. z ciekawym opisem - Wspaniale tereny dla wprawnych narciarzy, zjazdy do 20km w rożnych kierunkach http://www.historia.beskidia.pl/4014_schroniska_gorskie_pilsko_stare_zdjecie.html 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2022 Piękne tereny, mam nadzieję, że nowy właściciel rozwinie ośrodek narciarski a nie zmieni go w lunapark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 21 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2022 Wygląda na to że trzeba sprawdzić ślad na Pilsku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 21 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2022 11 minut temu, marcinn napisał: Wygląda na to że trzeba sprawdzić ślad na Pilsku Ja bym na Twoim miejscu poczekał do czwartku, bo ma iść jakiś opad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 21 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2022 4 minuty temu, Gerald napisał: bo ma iść jakiś opad. Też przebieram nogami ale te mocne minusy nie wróżą mocnego opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 21 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2022 5 minut temu, mirekn napisał: Też przebieram nogami ale te mocne minusy nie wróżą mocnego opadu. Jak dla mnie to jest gra nie warta świeczki na skitury. Ale jak Marcin ma parcie, to czemu nie... Za to bardziej bym się napalał na biegówki, bo do tego nie potrzeba aż tyle śniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 21 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2022 1 minutę temu, Gerald napisał: napalał na biegówki, bo do tego nie potrzeba aż tyle śniegu Słusznie prawisz Myślałem nawet żeby tylko podejść na turowych butach (zobaczyć jak tam noga i but się dogadują po lecie) z lekką nartą i spróbować fok od poziomu Miziowej np przez Kopiec i skrajnie po prawej (oczywiście zejście na butach) ale ... 25 go muszę być w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 21 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2022 47 minut temu, mirekn napisał: Słusznie prawisz Myślałem nawet żeby tylko podejść na turowych butach (zobaczyć jak tam noga i but się dogadują po lecie) z lekką nartą i spróbować fok od poziomu Miziowej np przez Kopiec i skrajnie po prawej (oczywiście zejście na butach) ale ... 25 go muszę być w pracy. Może w końcu do Zwardonia pojedziemy w tym roku? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 21 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2022 Godzinę temu, Gerald napisał: Może w końcu do Zwardonia pojedziemy w tym roku? 😉 Musi się udać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiciu Napisano 3 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2022 Cennik na ten sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 13 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2022 Kolej Baba pozamiatała Szacunek za bilety rodzinne! Kolej Baba Korbielów cennik sezon 2022/23 6h od 14:00 do 20:00 70zł. 4h od 16:00 do 20:00 40zł Rodzinny 2+2 5h za 240zł , dzieci do 6 lat za darmo! Kolej Baba ..tak by to było na ten sezon .. 🔥Nowością są karnety rodzinne, które polecamy. 🔥spore zniżki dla klubów i grup, które będą ustalane indywidualnie . W tym celu kont tel 601506406 lub na miejscu u nas. 🔥Tradycyjnie parking za free. 🔥Wypożyczalnia sprzętu, Servis oraz szkółka narciarsko/snowboardowa. Serdecznie zapraszamy 🏂❄️⛷️ BaBa🐊😘 KL Baba, bezpłatny parking ul. Szczyrbok 56 Korbielów Po sąsiedzku Pilsko ,,zaprasza" 4h tylko 130zł, a dziecko od 3 lat 125zł ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 13 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2022 Godzinę temu, surfing napisał: Po sąsiedzku Pilsko ,,zaprasza" Na dodatek (czekam na potwierdzenie z Miziowej bo zawsze tam mieszkając kupowałem sobie karnet tylko na Kopiec) https://korbielow.net/kopiec-rozbojnik/ Kopiec - Rozbójnik Wyciąg talerzykowy przy Goprówce na Hali Miziowej Wspólny Skipass - Wyciąg Kopiec Rozbójnik w sezonie 22/23 należy do wspólnego skipassu Pilsko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 6 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2023 Cześć, pytanie mam do "tubylców" tudzież obcykanych w topografii Pilska: gdzie w górnej części góry, w lesie jest/było ogrodzenie z siatki? Obszar po lewej od trasy zjeżdżając. Na pewno powyżej Szczawin, może też powyżej Miziowej, ale to już nie jestem pewna. Zjeżdżając poza stokiem natknęłam się i musiałam drzeć trochę do góry żeby na trasę wyjść🤔. Możliwe, że to gdzieś w tej oznaczonej okolicy, ale człowiek spękany mógł coś pokręcić (pierwszy raz Pilsko i to samotnie w jeździe) Z braku możliwości nartowania, tak sobie odtwarzam w pamięci fajne miejsca i rozkminiam gdzie może być w miarę bezpiecznie poza stokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 6 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2023 (edytowane) Masz na mysli ogrodzenie trasy? Powyzej Miziowej nie ma siatek z lewej strony. Powyzej Szczawin są nad przewęzeniem. Zaznaczylem czerwonym kółkiem. Edytowane 6 Styczeń 2023 przez christof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 6 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2023 (edytowane) Nie Christof, nie ogrodzenie trasy, klasyczną siatkę ogrodzeniową w lesie, jakiś wygrodzony teren w dołku jakby poniżej trasy. Zjechałam zaraz na początku trasy ze stoku między drzewa i dojechałam do tego ogrodzenia. Idąc wzdłuż wróciłam na trasę, ale musiałam wleźć na kolanach pod górkę, na oko ze 2 m uskoku - trasa wyżej, PS. Zaczęłam od samej góry między trasami 5 i 5a, potem przejechałam chyba gdzieś w kierunku dawnej 8? przynajmniej tak mi się wydaje ale mogę się mylić 🤔 Edytowane 6 Styczeń 2023 przez KamaG PS. dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2023 Dawno nie byłem na Pilsku, ale kiedyś nie było takich siatek. Jeździliśmy różne warianty w lesie i nigdy na siatkę się nie natknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 7 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2023 6 godzin temu, KamaG napisał: Nie Christof, nie ogrodzenie trasy, klasyczną siatkę ogrodzeniową ……mylić 🤔 Bylo tego swego czasu sporo z uwagi na głuszce ostatnio najbliżej 5 widziałem w 2019 tam gdzie jest odbicie szlaku turystycznego do granicznego poniżej Miziowej. Poniżej ścieżki było tej siatki jeszcze sporo. Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi