mirekn Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 6 minut temu, Tomera napisał: Emeryckiej górniczej.. hutniczej ale idea słuszna bo kiedyś dawno, dawno temu to autobusy z kopalń -> Szczyrk z hut -> Pilsko M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 Zakała te autobusy. Wszyscy mieli juz ubrane buty narciarskie w srodku to nieprzepisowa przewaga w wyscigu na wyciag a na Pilsku pierwszy orczyk to bylo bardzo wąskie gardło i liczyla sie kazda sekunda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 Godzinę temu, christof napisał: Zakała te autobusy. Wszyscy mieli juz ubrane buty narciarskie w srodku to nieprzepisowa przewaga w wyscigu na wyciag a na Pilsku pierwszy orczyk to bylo bardzo wąskie gardło i liczyla sie kazda sekunda Byli tacy co woleli podejść na Solisko zamist stać w Kamiennej I tam lewy wyciąg, bo trzeba było obejść domek a nie było widać kolejki za nim hłe hłe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 23 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2022 5 godzin temu, moruniek napisał: Nie przesadzaj, zniżkowy za 199,99 zł i to tylko, po okazaniu ważnej legitymacji szkolnej lub emeryckiej. Legitymacja musi być jak paszport kowidowy w specjalnej aplikacji rządowej na telefonie (on-line) z podpisem elektronicznym! Zresztą 199,99 zł to promocja! PS. Fakt, ceny odstraszają od Korbielowa. Co będzie, jak Zasada zrobi nową kanapę? 1 dzień za 200... euro??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 27 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2022 Nowi właściciele na Pilsku wzorem szczyrku od jutro wyłączają część kolei. Na osłodę niewielka obniżka cen. Pokazane na bardzo profesjonalnej grafice. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 27 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2022 Dodam jeszcze że przy wyłączonej kl kamienna trzeba jechać na parking pod jontkiem który już jest płatny( o czym nikt nie informował) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelel Napisano 27 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2022 Zgadzam się. Made in Paint, 2005 😀 - To trochę obciach Ale przynajmniej coś co można nazwać "sezonem niskim" jednak jest 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 27 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2022 No co za dziadostwo! A prawdziwy sezon jazdy na Pilsku właściwie się właśnie powinien zaczynać - tam najlepiej się zawsze jeździło wiosną! I jeszcze coś takiego znalazłam: "DIMBO czynne jest codziennie, aż do zakończenia sezonu (koniec marca)". Czyli chcą zamknąć na sam koniec marca, podczas kiedy tam można było często jeździć aż do maja. A na razie tyrpaj się człowieku naokoło przez Płaj... Fajne, kiedy się jedzie na cały dzień, ale ile razy można wykroić tyle czasu?! Słowa brzydkie się same cisną na usta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 27 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2022 Te parkingi to w ogóle jest absurd. Możesz stać na wyremontowanym parkingu na dole za darmo, albo stać w błocie pod buczynką za 15 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 28 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2022 W dniu 27.02.2022 o 17:32, hgx126 napisał: Nowi właściciele na Pilsku wzorem szczyrku od jutro wyłączają część kolei. Na osłodę niewielka obniżka cen. Poprawić się za to powinien komfort zjazdu, bo dolne krzesło z Kamiennej "dorzucało" narciarzy na ten sam odcinek trasy nr 1 (wspólny dla obu krzeseł) i nie trzeba będzie już hamować przed Soliskiem, gdzie wysiadali narciarze z tego dolnego krzesełka. Natomiast faktycznie, ta opcja wchodzi w grę tylko przy mniejszej liczbie przyjezdnych, bo nie wiem ile aut pomieści ten parking przy Jontku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 (edytowane) To się zrobił ośrodek dla narciarzy niekanapowych 😁 jeszcze bardziej niż był 😉. Jak byłam równiutki rok temu, widziałam ta masę ludzi zjeżdżających na dół kanapą ze Szczawin, bo dolna 5 była zamknięta. Skoro teraz kanapa będzie stała, to już wyobrażam sobie ten tłum dreptajacych 4 pod górę, wtedy poszło nas tak osób 3 😄. Chyba że wymyślą jakiś skuteczny sposób informacji na górze albo w odpowiednim momencie postawią bramki na 5 i 5a "trasa zamknięta" z drogowskazem na 6. Swoją drogą 6 w ogóle jest słabo oznaczona i celąć w nią dla nieznającego stacji to już wyczyn. Prawdę mówiąc chyba nie widzę żadnego z moich bliskich znajomych na tym stoku. Sama miałam "miękkie nóżki" po zjechaniu na teoretyczne trasą 6, która okazała się być wyjeżdżoną ścieżką do "nie wiem kąd", bo spękałam sprawdzać będąc sama w lesie na wielkiej nieznanej Górze, i wróciłam na szlak 😁. Spacerujac 4 do góry też miałam za uszami komunikaty w mediach typu: "turystka/narciarka zeszła ze szlaku, służby szukały jej wiele godzin...zeżarły ją złe wilki😄" To nie jest ośrodek z szerokimi wygrodzonymi trasami, gdzie nawet jak się zjedzie w bok to od razu widać gdzie człowiek jest. I chociaż uwielbiam "ucieczki" poza trasę to Tu czułam respekt. Dla mnie to dzika góra i choć wiem, że są większe i bardziej dzikie, to ja nie miałam okazji... Ciekawe jaki efekt przyniesie ten kierunek rozwoju ośrodka 🤔 Ps. Miało być krótko i na temat, wyszło jak zawsze... Sorki Edytowane 1 Marzec 2022 przez KamaG ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 56 minut temu, KamaG napisał: To się zrobił ośrodek dla narciarzy niekanapowych 😁 jeszcze bardziej niż był 😉. Jak byłam równiutki rok temu, widziałam ta masę ludzi zjeżdżających na dół kanapą ze Szczawin, bo dolna 5 była zamknięta. Skoro teraz kanapa będzie stała, to już wyobrażam sobie ten tłum dreptajacych 4 pod górę, wtedy poszło nas tak osób 3 😄. Chyba że wymyślą jakiś skuteczny sposób informacji na górze albo w odpowiednim momencie postawią bramki na 5 i 5a "trasa zamknięta" z drogowskazem na 6. Swoją drogą 6 w ogóle jest słabo oznaczona i celąć w nią dla nieznającego stacji to już wyczyn. Prawdę mówiąc chyba nie widzę żadnego z moich bliskich znajomych na tym stoku. Sama miałam "miękkie nóżki" po zjechaniu na teoretyczne trasą 6, która okazała się być wyjeżdżoną ścieżką do "nie wiem kąd", bo spękałam sprawdzać będąc sama w lesie na wielkiej nieznanej Górze, i wróciłam na szlak 😁. Spacerujac 4 do góry też miałam za uszami komunikaty w mediach typu: "turystka/narciarka zeszła ze szlaku, służby szukały jej wiele godzin...zeżarły ją złe wilki😄" To nie jest ośrodek z szerokimi wygrodzonymi trasami, gdzie nawet jak się zjedzie w bok to od razu widać gdzie człowiek jest. I chociaż uwielbiam "ucieczki" poza trasę to Tu czułam respekt. Dla mnie to dzika góra i choć wiem, że są większe i bardziej dzikie, to ja nie miałam okazji... Ciekawe jaki efekt przyniesie ten kierunek rozwoju ośrodka 🤔 Ps. Miało być krótko i na temat, wyszło jak zawsze... Sorki A może Zasada wyznacza właśnie nowy trend - wszak ludzie są żądni ekstremalnych doznań - chcą skoczyć na bungee czy spłynąć górską rzeką na pontonie i chętnie za to zapłacą. I tak właśnie stworzy taki ośrodek do narciarstwa "ekstremalnego" i żeby podsycać klimat będzie publikował codzienne komunikaty typu: Dziś do ośrodka przybyło 30 narciarzy z czego ocalało 4 - resztę zeżarły wilki, inflacja i polski "ład"...... ocalałych czterech ma pozytywny wynik testu na c19 w gratisie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 W dniu 27.02.2022 o 17:32, hgx126 napisał: Nowi właściciele na Pilsku wzorem szczyrku od jutro wyłączają część kolei. Na osłodę niewielka obniżka cen. Pokazane na bardzo profesjonalnej grafice. To jak się dostać do Buczynki? Parking u góry jest bardzo mały!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Moze Baba dziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 Działa, ale wydaje mi się, że nie można tam było kupić karnetu na cały ośrodek. Ewentualnie jeden wjazd i kupić karnet pod buczynką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 1 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Narciarz ze Śląska napisał: To jak się dostać do Buczynki? Parking u góry jest bardzo mały!!! Oj tam Panowie... Z buta. 😁 To niedaleko jest, i rozgrzewka od razu załatwiona 😉 W sensie do startowej z Jontka, bo sama Buczynka to już wyzwanie 😬 Edytowane 1 Marzec 2022 przez KamaG Dodano akapit. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lika Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 Może mi ktoś ten komunikat streścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 22 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2022 W skrócie w ten weekend się otworzą i koniec sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 21 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Miałem okazje przyjrzeć się 7 ce a w zasadzie temu co to miało się z tego projektu urodzić. Myśle, że musza być „roboty ziemne” bo ta ścianka po obsypie to nie wyglada dobrze. Ciekawe jakie są plany względem tej trasy. Pozdrawiam mirekn 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2022 Godzinę temu, mirekn napisał: Miałem okazje przyjrzeć się 7 ce a w zasadzie temu co to miało się z tego projektu urodzić. Myśle, że musza być „roboty ziemne” bo ta ścianka po obsypie to nie wyglada dobrze. Ciekawe jakie są plany względem tej trasy. Pozdrawiam mirekn A na zdjęciu z drona wygląda super (ta po prawej): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 21 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2022 (edytowane) 31 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: A na zdjęciu z drona wygląda super (ta po prawej): Ta … ale ja właśnie o tym po prawej. Ta po lewej to 5. Masz view z góry … super zobacz. Ale Podjedz pod przełamanie . Zobacz gdzie cieknie i jakie stabilne to podłoże. No nie jest super. Dlatego mam wątpliwości. No ale teraz to może tylko poświecić trzeba. tyle m. Edytowane 21 Kwiecień 2022 przez mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 21 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2022 A to Pilsko nadal działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 15 godzin temu, mirekn napisał: Ta … ale ja właśnie o tym po prawej. Ta po lewej to 5. Masz view z góry … super zobacz. Ale Podjedz pod przełamanie . Zobacz gdzie cieknie i jakie stabilne to podłoże. No nie jest super. Dlatego mam wątpliwości. No ale teraz to może tylko poświecić trzeba. tyle m. Wiem, o czym pisałeś. Trasa wymaga wyrównania, zanim się ją oficjalnie uruchomi. Ale "moje" (nie do końca moje, bo ze strony stacji) zdjęcie pokazuje potencjał. Zresztą bez remontu tej trasy i chyba tej niebieskiej objazdówki, nie da się tego krzesła, co niby mają w planach, postawić. Ja natomiast dałbym tam dwa nowe (typ austriacki - długie) orczyki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 22 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2022 9 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Wiem, o czym pisałeś. Trasa wymaga wyrównania, zanim się ją oficjalnie uruchomi. Ale "moje" (nie do końca moje, bo ze strony stacji) zdjęcie pokazuje potencjał. Zresztą bez remontu tej trasy i chyba tej niebieskiej objazdówki, nie da się tego krzesła, co niby mają w planach, postawić. Ja natomiast dałbym tam dwa nowe (typ austriacki - długie) orczyki! Wg mnie ten uskok za przełamaniem musi być „wzmocniony/naprawiony” jesienia widziałem ze jest tam niestabilnie zreszta wczoraj tez tego wyrównanie wg mnie nie załatwi m 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 23 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2022 Nie znam się na tych sprawach ziemnych, ale fakt - bardzo brakuje tej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi