christof Napisano 1 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2021 Fajnie @KamaG, ze udało Ci sie w niedziele na góre pojechac bo faktycznie pogoda i widoki byly cudne ja tym razem bylem skiturowo i bardzo wczesnie. Troche szkoda, ze ocieplenie zabrało tak duzo sniegu bo 2 tyg temu warunki jakie miałas na orczykach byly az do samego dolu. Ciesze sie ze Ci sie podobało i do zobaczenia na Pilsku! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 3 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2021 Ile dni była czynna Buczynka w tym roku? Myślałem, żeby na ferie pojechać na następny tydzień do Korbielowa, a tu Baba i Buczynka nieczynne. Trochę słabo, że nie nasniezyli skoro stacje na nizinach działaja bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 4 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2021 Nie odpowiem ile dni były czynne, w poniedziałek jeszcze chodziły ale na dole warunki były kiepskie (w zasadzie już od Hali Buczynka) . Mimo mrozu w nocy nie widziałam żeby cokolwiek dośnieżali - nawet w miejscach gdzie prawie na całej szerokości trasy minerał ścielił się gęsto. Sam dół poniżej górnej stacji dolnej kanapy (4 bez nazwy😁) pełen muld i odsypów po kolana, trzeba było bardzo uważać. Na Babie nie jeździłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 W necie jest info, że Zasada przejmuje Pilsko. Coś wiecie więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus81 Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 31 minut temu, Hextor napisał: W necie jest info, że Zasada przejmuje Pilsko. Coś wiecie więcej na ten temat? Gdzie takie jest info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 2 minuty temu, Krakus81 napisał: Gdzie takie jest info ? Poczytaj http://korbielow.com/Thread-jest-ukończone--1?page=151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 A w Świeradowie 4h karnet 100PLN, wieczorny 90. Jedna trasa - przewyższenie mniejsze niż na Czantorii. Oj, bedą tu dyskusje; Zasada vs. TMR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 37 minut temu, marekesz napisał: Zasada vs. TMR TMR jest znowu cool, a nawet very cool - dali dobrą ofertę na karnety sezonowe dla dotychczasowych posiadaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 3 minuty temu, WojtekM napisał: TMR jest znowu cool, a nawet very cool - dali dobrą ofertę na karnety sezonowe dla dotychczasowych posiadaczy. To tylko Twoje zdanie.... Poza tym nie kojarzę żeby ktoś narzekał na TMR jako całość a raczej na zarządzanie TMR ośrodkiem w Szcyrku, zwanym SMR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Raczej to plotka,o ile wiem,Zasada stracił serce do inwestycji narciarskich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andres Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 8 minut temu, lski@interia.pl napisał: Raczej to plotka,o ile wiem,Zasada stracił serce do inwestycji narciarskich... Zasada..., pokazałeś nam na forum, raz fajny artykuł o Panu - Antoni Bara http://www.antonibara.pl/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 13 minut temu, pasazer85 napisał: To tylko Twoje zdanie.... Poza tym nie kojarzę żeby ktoś narzekał na TMR jako całość a raczej na zarządzanie TMR ośrodkiem w Szcyrku, zwanym SMR. To jest cool, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 4 minuty temu, WojtekM napisał: To jest cool, czy nie? SMR Zdecydowanie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Ej, to ludzie z obrzydzeniem te sezonki znowu kupują w promo? Nie chcą, ale muszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Ja nie kupuję. Dotarły do mnie trochę inne plotki dotyczące Pilska, niż te o których teraz piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 4 minuty temu, moruniek napisał: Ja nie kupuję. Dotarły do mnie trochę inne plotki dotyczące Pilska, niż te o których teraz piszecie. A możesz się podzielić jakie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 5 minut temu, Jusik2002 napisał: A możesz się podzielić jakie ??? Jeszcze nie, w przyszłym tygodniu być może coś więcej napiszę. Muszę potwierdzić w innym źródełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 44 minuty temu, Andres napisał: Zasada..., pokazałeś nam na forum, raz fajny artykuł o Panu - Antoni Bara http://www.antonibara.pl/ Tak,to ten niespożytej energii człowiek renesansu wyleczył skutecznie Zasadę z inwestycji narciarskich.Miło,że pamiętasz,bo to rzeczywiście niezapomniana postać wielkiego formatu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andres Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Przedstawiłeś artykuł z najwyższej półki o Antoni Bara - wpisuje się to doskonale, w ..."pisz rzeczy warte przeczytania, albo czyń rzeczy warte opisania"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..Duch Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 Żadne tam plotki najwyżej ploteczki. Kamienna, Buczynki, Jontek sprzedane. Nowy właściciel to Krzysztof Bąk. W kwietniu finalizacja wykupu góry 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 23 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2021 24 minuty temu, Adam ..Duch napisał: Żadne tam plotki najwyżej ploteczki. Kamienna, Buczynki, Jontek sprzedane. Nowy właściciel to Krzysztof Bąk. W kwietniu finalizacja wykupu góry No dobra, a co z gora ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..Duch Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 9 godzin temu, Jusik2002 napisał: No dobra, a co z gora ???? Łazarczyk podpisał list intencyjny z Bąkiem dotyczący gwarancji odsprzedaży góry po sezonie. Plany inwestycyjne są ale jak będzie tego nikt nie wie. Trzeba doinwestować Zwardoń - uruchomić D. Rachowiec, rozbudować infrastrukturę techniczno socjalną, rozliczyć Buczynkę, nie wiem na jakim etapie jest planowana kanapa na Miziową z Szczawin. Ja to widzę tak: z uwagi na słaby sezon oraz poniesione już wydatki jeżeli cokolwiek ruszy w temacie to sezon 22/23 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 Nie musi ruszać szybko. Ważne żeby przejął to ktoś z głową i kasa, zrobił dobry plan, dogadal się z mieszkańcami i załatwił pozwolenia. Wtedy dopiero inwestować. Nie jestem ekspertem, ale jak by zrobić krzeslo na Miziowa i naśnieżanie to by można jeździć do maja co roku. Trzeba też rozwiązać problem z połączeniem obu stron ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 Przeciez są połączone. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 24 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2021 26 minutes ago, christof said: Przeciez są połączone. Pewnie, koledze wyzej chodziło o to, że połączenie przez Płaj nie jest dosyć "efektywne". Przydałaby się jakaś kanapa np. ze szczytu Buczynki na Szczawiny (nie wiem, czy to możliwe), albo jakieś inne rozwiązanie. Ew. połączenie Jontka z polaną Strugi i szybsza kanapa na Szczawiny lub kanapa z Buczynki na Miziową. Możliwości jest wiele 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi