marcinn Napisano 27 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2020 Może ja z ranka 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 27 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2020 40 minut temu, marcinn napisał: Może ja z ranka 🙂 To zapraszam na poranną kawę na Miziową. Telefon aktualny Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 Jest super. a mówią ze kiepska zima Pozdrawiam mirekn 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 rano jadac do pracy liczylem na takie zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 Skuszony nowym opadem wybrałem się dzisiaj na Pilsko. Dojazd z Katowic rano niecałe 2 godziny. Warunki na drodze dobre, mokro. Na parkingu 8:30. Kasują tradycyjnie 20 ale uwaga po 12:00 tylko 15. Na parkingu o 8:30 tylko 10 samochodów. Warunki super. Brakowało tylko przejaśnień, tak żeby można było kontemplować widoczki a nie domyślać się panoramek. Dodatkowo brak widoczności spowodował, że zaliczałem tylko te przecinki, które dobrze znam. Jest rabat na karnety. Od Szczawin w górę warunki (dla mnie) super tj 15-20 nowego na podkładzie. Poza, tam gdzie nie wywiane jeszcze więcej nowego. Miziowa -4/-5 , góra -6/-8, wiatr max 4 ms. 6 tka do Buczynki bez warunków. 4-ka do Szczawin OK. Kolejek brak. Od 12:30 do 13:00 mgła/chmury z gatunku tych co "konie duszą" Cały czas padało. Słyszałem narzekania, że miękko Parę fotek. Pozdrawiam mirekn 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 5 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2020 Jest ktoś ? pozdrawiam mirekn 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2020 Pieknie Panie @mirekn, nie wiem może jest korona jak wszedzie na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 5 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2020 super pogode trafiles:) zazdroszcze bo to chyba tylko dzisiaj patrzac na prognozy. Jak z iloscia sniegu w lesie? Jest podklad ponizej Hali Miziowej? (na odcinku Miziowa-Szczawiny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 5 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2020 (edytowane) Dzisiejsze Pilsko, od 9:00 do 14:30. Było z foki i z wyciągu. Rano Strugi pełne, wolny parking z tymi resztkami po budowie staję pierwszy w miejscu, w którym nie robi się maras / głębokie błoto (rano tak myślałem) Temperatura od -4 do +2. Na 5 - tce twardo (jak na naturalny śnieg podejrzane). Widać, że robią ją na puchar Pilska. Od rana do 11:30 stał od samej góry gigant, kawałek za pierwszy zakręt. Słonecznie cały czas. Widoki super. Wiatr max 2 ms. Poza tj. Kopiec i góra do 12:00 można było pojeździć po świeżym. Tak na oko z 10 cm nowego. Przejechałem wszystkie przecinki, te bliżej nieczynnych wyciągów szybciej zdegradowane. Góra 5 - tki twarda do 13-tej. Na szczycie latają na kitach i ......... fajne warunki u góry @jacekmaDa się zjechać do Szczawin 5-tką bez problemów jak i kombinacją 6-tki i 4-ki. Od Strugi dużo podchodzących, nie badałem tylko zjechałem kolejką. Kolejka na Szczawinach bez bramek, można zjechać kiedy się chce tj do 16:30. Karnety promocja - 15%. Parking 20. Parę fotek z legala (choć. kto to wie ) Micha się śmieje. Przy takich widokach nie muszę jeździć Jedna poważna kontuzja (biodro), było śmigło. Mam nadzieję, że nic poważnego. Trzymam kciuki. Pozdrawiam mirekn Edytowane 5 Marzec 2020 przez mirekn definicja maras ;) 15 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 5 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2020 Kurła w taki dzień jak dzisiaj to mam prawdziwy dylemat. Skitury czy narciarstwo zjazdowe. Dzisiaj padł wybór na "zjazd". pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 5 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2020 Ale zazdroszcze takiej pogody! Dzieki wielkie za szczegolowa relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekma Napisano 5 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2020 (edytowane) 32 minuty temu, tankowiec napisał: Kurła w taki dzień jak dzisiaj to mam prawdziwy dylemat. Skitury czy narciarstwo zjazdowe. Dzisiaj padł wybór na "zjazd". pzdr. Wlasnie dlatego Pilsko jest super bo mozna zaliczyc wszystko jednego dnia. Godzinka na stoku, 2-3 godzinki w lesie na freeridzie i jeszcze pol dnia na skitury wystarczy (a jak sie "oszuka" wyciagiem to mozna ladnie te pol dnia wykorzystac) Edytowane 5 Marzec 2020 przez jacekma 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 No i koniec🤕 Płoteczki zwijają. Wiem, że są rzeczy ważniejsze ale .... szkoda. Pozdrawiam mirekn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 20 minut temu, mirekn napisał: No i koniec🤕 Płoteczki zwijają. Wiem, że są rzeczy ważniejsze ale .... szkoda. Pozdrawiam mirekn Ale na tury można,jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, marcinn napisał: Ale na tury można,jeszcze Wiem, dlatego napisałem o warunkach na Pilsku w wątku "co robicie jak jest wirus" Widzę też, że snowboard-ing jest tam teraz popularny Pozdrawiam mirekn Edytowane 16 Marzec 2020 przez mirekn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 @marcinn wyrobiłeś się z Wierchomil ? Pozdrawiam mirekn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 2 minuty temu, mirekn napisał: @marcinn wyrobiłeś się z Wierchomil ? Tak jest 😉 Pilsko oczywiście jeszcze nie raz odwiedzę w tym sezonie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 (edytowane) Na Pilsku dzisiaj lipa, chyba że ktoś ma wiązania turowe w slalomkach. Wszędzie beton albo lód. Powyżej Szczawin niewiele przetarć. Poniżej Szczawin, śniegu w zasadzie nie ma. Ja się trochę zsuwałem po kamieniach i błocie, ale to sztuka dla sztuki. Nie wziąłem też harszli ani raków bo miało być na plusie i pod szczytem zrobiło się nie ciekawie. Później wrzucę zdjęcia. ~~ mirekn O której godzinie zrobiłeś to zdjęcie? Edytowane 16 Marzec 2020 przez Spiochu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 (edytowane) 33 minuty temu, Spiochu napisał: ~~ mirekn O której godzinie zrobiłeś to zdjęcie? Zaraz po 14:00 Ktoś szybko podchodził lewą stroną. A potem zjechał szybko stroną patrząc w dół. Zdjęcie wywaliłem z roboczych o 14:25. Nie podglądałem Cię @Spiochu ,kumpla chciałem ustrzelić Pozdrawiam mirekn Edytowane 16 Marzec 2020 przez mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2020 No to mnie namierzyłeś Siedziałem prawie 1h w schronisku i po 14 wyszedłem. O 14.25 byłem przy górnej stacji orczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 19 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2020 (edytowane) Zdjęcia z poniedziałku: Przez mostek przechodziłem w nartach. Kilka błotnych odcinków też Poniżej Szczawin jednak sporo chodzenia z buta. Do góry szedłem prawie cały czas na fokach, bliżej nie znaną mi ścieżką. Edytowane 19 Marzec 2020 przez Spiochu 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 W dniu 16.03.2020 o 18:24, Spiochu napisał: Na Pilsku dzisiaj lipa, chyba że ktoś ma wiązania turowe w slalomkach. Wszędzie beton albo lód. Powyżej Szczawin niewiele przetarć. Normalne warunki freerajdowe. Masz deski z metalem i jeszcze na coś narzekasz? Tego się po Tobie nie spodziewałem 😁 Tak to jest z Tą pogodą, trudna sztuka wybierania. Czasami się nie uda trafić, nie zrażaj się ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 20 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 Cytat Normalne warunki freerajdowe. Masz deski z metalem i jeszcze na coś narzekasz? Tego się po Tobie nie spodziewałem 😁 No przecież zjechałem. Ktoś nawet napisał, że szybko. Już dawno nie jeździłem na takim badziewnym sprzęcie. Na deskach z rockerem i w tak lekkich butach to w ogóle pierwsze próby. Tak to zawsze na SL/GS FIS ,więc aż szkoda było tych warunków. Co do desek, to w nich nie ma normalnych dwóch warstw blachy tylko jakiś marketingowy "titanal band" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 42 minuty temu, Spiochu napisał: Co do desek, to w nich nie ma normalnych dwóch warstw blachy tylko jakiś marketingowy "titanal band" Patrzę na tego linka: https://www.voelkl.com/en/titanal-technology/ to co innego jest w opisie "titanal band" a co innego na zdjęciu. Na fotce jakiś mały kawałek blachy a w opisie " a Titanal strip, which runs in the center of the ski from tip to tail". No to jak w końcu? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Sypie, a tu odpowiedzialnym byc trzeba Pozdrawiam mirekn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi