christofer30 Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 Podobno są jakieś szanse małe ale są na uruchomienie orczyka nr 8. Dla mnie osobiście byłaby to fajna wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 2 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2019 (edytowane) 22 godziny temu, christofer30 napisał: Podobno są jakieś szanse małe ale są na uruchomienie orczyka nr 8. Dla mnie osobiście byłaby to fajna wiadomość Wow, kiedy on ostatnio działał? Już nie pamiętam.... Edytowane 2 Listopad 2019 przez Gerald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 3 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2019 Łoł tożto będzie inwestycja, która pomoże im nadgonić zapóźnienie infrastrukturalne do Szczyrku czy Białki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Nowy cennik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Myślę że będzie pusto na trasach przy takich cenach i standardach nikt się nie wybierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Pilsko żyje głównie dzięki pasjonatom. Narciarz kanapowy, przy takiej ofercie ich nie wybierze. My też tego nie róbmy. Jak będzie pusto, szybko pojawią się promocje. Wszystkim fanom Pilska, proponuję w ramach protestu, jeździć tam tylko na skitury. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 22 minuty temu, Mietek napisał: nikt się nie wybierze Ja się wybiorę i to kilka razy (jak będą odpowiednie warunki śniegowe) i to nie tylko na tury pomimo, że jedynie słuszną sezonów-kę posiadam. Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Zostań lepiej przy turach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Sam bym się wybrał nie mogę jednak patrzeć na to jak tam wszystko sie marnuje Pilsko ma swój urok ale potrzeba tam inwestycji w tym roku bliżej mi do szczyrku:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 (edytowane) 7 godzin temu, Spiochu napisał: My też tego nie róbmy. Jak będzie pusto, szybko pojawią się promocje. Wszystkim fanom Pilska, proponuję w ramach protestu, jeździć tam tylko na skitury. Nie sądzę. Wystarczy spojrzeć na poprzednie lata. Kilka spostrzeżeń. - Od ponad 2 lat nie pojawiły się oferty grupowych zakupów karnetów na portalu groupon.pl, które były przez pewien okres bardzo popularną formą zakupu karnetu tam. Również dotyczyło to sprzedaży pobytów w OW Jontek. - Promocyjne ceny na karnety pojawiały się z reguły tylko na sam koniec sezonu. - W zeszłym sezonie pomimo wręcz idealnych warunków śniegowych, wyciągi nie pracowały w niektóre dni robocze. Takich dni było całkiem sporo. Mój wniosek jest taki, że im się będzie robiło bardziej pusto, tym rzadziej będą włączać wyciągi. Pokazał to efekt zeszłego sezonu. Myślę że raczej mniej lub bardziej świadomie wygaszają popyt. Edytowane 19 Listopad 2019 przez Gerald 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 8 godzin temu, leitner napisał: Nowy cennik No przesadzili Większość karnetów(poza jazdą wieczorną) jest droższa niż w Szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndKur Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 (edytowane) 13 minut temu, Mops napisał: No przesadzili Większość karnetów(poza jazdą wieczorną) jest droższa niż w Szczyrku jeżeli porównujesz do szczyrku to musisz dodać karnet dzienny + jazdy wieczorne (tu jest 100 pln za 8 - 20) ale fakt przesadzili. Oczywiście jak już porządnie sypnie to jadę pierwszy Edytowane 19 Listopad 2019 przez AndKur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Zaraz zaraz a gdzie karnet 8-16?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 Mi się po prostu wydaje, że właściciel jest stosunkowo zadowolony z sytuacji. Mogę się oczywiście mocno mylić, ale utrzymanie Pilska w tym stanie jaki jest może być bardzo tanie: 1. Brak inwestycji i kredytów. Ostatnią inwestycją były kanapy, ale było to już sporo lat temu, poza tym krążą różne plotki jakoby ta na Buczynkę nie była nawet spłacona. 2. Stare orczyki, na pewno utrzymanie tego i naprawa o ile nie dojdzie do poważnej awarii istotnej części jest tania. 3. Stary system biletowy 4. Kompletny brak remontów czegokolwiek. 5. Pracownicy to z mojej obserwacji w większości emeryci, więc raczej nie zarabiają tam kokosów, a raczej dorabiają. Do tego ośrodek w ogóle w nich nie inwestuje, jakiś czas temu widziałem pracownika jeszcze w kurtce GATU. 6. Brak reklamy w mediach klasycznych i społeczniościowych. Tam większą robotę robi portal korbielow.net i portale narciarskie. 7. Przynajmniej w górnych partiach brak naśnieżana, co zazwyczaj jest bardzo drogie dla ośrodków. Pewnie można by jeszcze tak dodawać, właściwie jedyną niewiadomą są stawki gruntów, ale nie zdziwiłbym się gdyby one były albo niskie, albo w jakiś sposób powiązane z przychodami ośrodka. Do tego może i coraz mniej, ale tam cały czas są ludzie. Żaden "normalny" ośrodek narciarski by się w ten sposób nie utrzymał, ale Pilsko ma wielkie plusy wynikające z położenia. Zawsze będą mieli ludzi, bo te trasy i widoki są jednak bez porównania do standardowego stoku w stylu jednej trasy na polanie. Do tego są w stanie funkcjonować w górnej części kompletnie bez naśnieżania. W obecnej sytuacji nie zdziwiłbym się jeżeli właściciel zarabia całkiem przyzwoitą kasę, a do tego nie ponosi ryzyka związanego z dużymi inwestycjami. Jak dla mnie jedyną "szansą" na zmiany w tym ośrodku byłaby jedna lub dwie zimy kompletnie bez śniegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 19 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2019 (edytowane) 33 minuty temu, mysiauek napisał: Zaraz zaraz a gdzie karnet 8-16?? Nie ma, i to jest strzał w kolano. Za podobną cenę zeszłosezonowego karnetu 8-16 masz teraz karnet....4 godzinny 🙂 Kiedy na dole był orczyk, to jeździłem wieczorami. Obecne krzesło jest dużo wolniejsze i niemiłosiernie się tam marznie wieczorem 🙂 Edytowane 19 Listopad 2019 przez Gerald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2019 12 godzin temu, Gerald napisał: Nie ma, i to jest strzał w kolano. Za podobną cenę zeszłosezonowego karnetu 8-16 masz teraz karnet....4 godzinny 🙂 Kiedy na dole był orczyk, to jeździłem wieczorami. Obecne krzesło jest dużo wolniejsze i niemiłosiernie się tam marznie wieczorem 🙂 Nooo... czyli jak jedziesz z dzieckiem, z którym musisz sobie wyskoczyć na drugie śaniadanie , potem na obiad i jeszce podwieczorek to albo kupujesz całodzienny za stówe albo jeździsz cztery godziny gdzie jedną spędzasz poza stokiem. I tak oto żegnam sięz Pilskiem na dłuższy czas. Gratulacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 29 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 Zaczyna się ktoś się jutro wybiera ? Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pipasss Napisano 29 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 Ja się wybieram 6 grudnia, mam nadzieję, że z deską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 29 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2019 jutro ? to chyba na spacerek w deszczu ja jestem na miejscu, ale na narty chyba jeszcze za wcześnie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 30 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2019 nie wiem czy bylo ale nowa kamerka jest 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 30 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2019 Pilsko śnieży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 30 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2019 może to nie koniec nowości na ten sezon :)? a kamerka nowa fajnie ustawiona 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 30 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2019 (edytowane) Czy to aby kamera z Buczynki ? Czy to dobry znak ? Na co im kamera na nieczynny stok ? Oby....... Edytowane 30 Listopad 2019 przez Jusik2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 30 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2019 Kamera akurat jest na trase numer 5 poniżej wyciągu na Pilsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 30 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2019 34 minuty temu, gregor_g4 napisał: Kamera akurat jest na trase numer 5 poniżej wyciągu na Pilsku. No to piękna wtopa Jesteś bardzo dobrze zorientowany w temacie tego terenu - słychać coś na mieście o Buczynce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi