Gość Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 2 godziny temu, Przemekc1 napisał: Nie rozumiem o czym myśli obecny właściciel Zapewne o zyskach lub stratach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 4 godziny temu, Hextor napisał: No ale to kwestia marketingu i reklamy. Rok temu byłem w maju w Szczyrku i było sporo osób, na Kasprowym w majówkę też zawsze są tłumy (o ile jest pogoda). Większość ludzi nawet nie wie że na Pilsku są dobre warunki, a część z nich odstrasza ten orczyk na Miziowa. Bo może się okazać, że u góry jest śnieg, ale trzeba będzie zaiwaniac w górę i w dół z/do Szczawin. Moim zdaniem, zupełnie abstrakcyjnie myśląc, gdyby było wiadomo, że są tam dobre warunki, a Miziowa była dostępna dzięki wymianie orczyka na krzesło, duża liczba tych, którzy późną wiosną jeżdżą na Kasprowy pewnie by tam przyjeżdżała. Tak się składa, że ze Śląska pochodzi duża grupa dobrych i zapalonych narciarzy - mieliby bliżej, a o terenach wiedzą, że świetne. Nawet wielka reklama nie byłaby zapewne konieczna, mógłby wystarczyć sygnał, że Pilsko działa. Jeśli o mnie chodzi, to na Pilsko chętnie jeździłabym częściej, ostatnio wstrzymywało mnie posiadanie sezonówki na Szczyrk. Gdyby i na Pilsku była sensowna sezonówka, kto wie, mocno bym się zastanowiła nad zmianą terenów. Choć 10 km od domu i FIS też nie są złe . Ale przez większość sezonu jazda w Szczyrku jest niezbyt przyjemna z powodu tłumów i tak czy owak stamtąd uciekam. Gdyby jeszcze było wiadomo, że Pilsko działa dopóki są dobre warunki - czyli zazwyczaj długo w kwietniu - chyba bym się zdecydowała. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2019 No nie piłem dzisiaj przecież nic.... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2019 10 godzin temu, Gerald napisał: No nie piłem dzisiaj przecież nic.... Sprawdzimy jutro Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 7 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2019 11 minut temu, mirekn napisał: Sprawdzimy jutro Pozdrawiam mirekn Mirek, proszę wrzuć fotki jutro tutaj! 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 (edytowane) 23 godziny temu, Gerald napisał: Mirek, proszę wrzuć fotki jutro tutaj! 🙂 @GeraldMówisz masz. Warunki znośne. Nic już nie chodzi wszędzie z buta albo foki (z foki można po przejściu z buta 1/3 trasy powyżej Szczawin, po lewej stronie tym ocienionym pasem. Zjechać też można, tylko uwaga środkiem głębokie ślady podejścia z buta. Bardzo udany dzień. Zdjęcia tylko z legala ;). O 16:00 na Miziowej +3. Pozdrawiam mirekn Edytowane 8 Maj 2019 przez mirekn 12 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 8 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2019 Dzięki, fajnie że zdałeś relację. Zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 Na Pilski spadło sporo świeżego sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 32 minuty temu, Sariensis napisał: Na Pilski spadło sporo świeżego sniegu Nie kuś jak się jutro utrzyma to zawalczę w czwarteczek we wczesnych godzinach porannych Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 16 minut temu, mirekn napisał: Nie kuś jak się jutro utrzyma to zawalczę w czwarteczek we wczesnych godzinach porannych Pozdrawiam mirekn A został tam jakiś podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 (edytowane) 29 minut temu, mirekn napisał: Nie kuś jak się jutro utrzyma to zawalczę w czwarteczek we wczesnych godzinach porannych Pozdrawiam mirekn Od czwartku ocieplenie, chyba lepiej jutro bo jeszcze dosypie sporo, snieg jest nawet na parkingu obecnie. Edytowane 14 Maj 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 (edytowane) 6 minut temu, Sariensis napisał: Od czwartku ocieplenie, chyba lepiej jutro bo jeszcze dosypie sporo, snieg jest nawet na parkingu obecnie. Wiem ale jutro nie mogę a w czwartek mogę być na Glinnym o 6:30 @Gerald Podkład w lesie jest bo badałem ostatnio. Najwyżej wezmę buty biegowe i większy plecak na tury. Pozdrawiam mirekn Edytowane 14 Maj 2019 przez mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 2 minuty temu, mirekn napisał: Wiem ale jutro nie mogę a w środę mogę być na Glinnym o 6:30 @Gerald Podkład w lesie jest bo badałem ostatnio. Najwyżej wezmę buty biegowe i większy plecak na tury. Pozdrawiam mirekn W nocy już może zaczac padac deszcz niestety I bedzie jakieś 7-8 stopni cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 14 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2019 2 godziny temu, mirekn napisał: Wiem ale jutro nie mogę a w czwartek mogę być na Glinnym o 6:30 @Gerald Podkład w lesie jest bo badałem ostatnio. Najwyżej wezmę buty biegowe i większy plecak na tury. Pozdrawiam mirekn Mirek, czekam na zdjęcia 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 Czy na Pilsku w Korbielowie coś się dzieje tego lata ?? Jakieś nowe inwestycje ? A na innych stokach w Polsce coś się dzieje czy dalej jesteśmy w ogonie ? Macie może informacje gdzie powstają nowe kolejki trasy itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 11 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2019 Nie, nic się nie buduje i budować nie będzie. Dalej jesteśmy w ogonie choć nie mam pojęcia z kim się ścigami i w jakim wyścigu uczestniczymy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 24 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2019 W dniu 11.07.2019 o 20:41, Author napisał: Nie, nic się nie buduje i budować nie będzie. Dalej jesteśmy w ogonie choć nie mam pojęcia z kim się ścigami i w jakim wyścigu uczestniczymy... Coś się jednak dzieje, bo: - zdemontowano orczyk na Halę Skrzyczenską, - PKL napisał książkę pt. Strategia, - dowiedzieliśmy się, że z inwestycją (której jeszcze nie ma) w Brennej będą problemy, - że nie będzie działać nic w Rabce, - że w Wierchomli prawdopodobnie pozostanie czynny tylko 1 wyciąg, - że inwestycja na Kicarzu chyba pocprostu została ... porzucona. A w tle rosną ceny energii, koszty pracy i używania wody do naśnieżania. Szczyrk i miliony tam władowane zamydlił nam oczy. Nie jest dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 Stare wraca. Ale za to ekolodzy się cieszą i jakość jazdy na górkach się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 Spokojnie. Jeszcze kilka takich zim jak ostatnia i będzie po Beskidzkich lasach w wielu miejscach. Ekologi nie będą miały czego oprotestowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 Co masz na myśli? W jaki sposób te zimy szkodzą lasom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 Kto chodzi po górach to wie co się dzieje na szlakach i w lesie. Były też tutaj już zimą relacje od tych co skitury. Ogólnie rzecz biorąc takich szkód na tak sporym obszarze to chyba jeszcze nie było. Ostatnio stałem na jednym szczycie i nagle z zaciekawieniem zacząłem liczyć nie uszkodzone świerki w promieniu 360 stopni tak na 200m. Naliczyłem 8 sztuk. Temat dotyczy Pilska. Jak by ktoś szedł na Miziową od strony Rysianki i będzie na końcu hali Cudzichowej to niech podniesie wzrok w stronę Pilska. Prawie cały las ścięty na wierzchołkach jak by go ktoś przyciął. Przyczyna to spora ilość ciężkiego śniegu gdzie wierzchołki pękały pod jego naporem a resztę zniszczenia dokonała wichura. W ostatnich latach zresztą Beskidy również obrywały choćby halnym. Sama zima jako taka to nie kłopot tylko mamy zbyt dynamiczną pogodę. Nagle ogromne opady, nagle takie same ocieplenie z następstwami w postaci wspomnianej wichury. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 25 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2019 14 godzin temu, Zibi28 napisał: Stare wraca. Ale za to ekolodzy się cieszą i jakość jazdy na górkach się poprawi. Ekolodzy żyją finansowo z blokowania inwestycji. Jak nie ma inwestycji, nie czym straszyć i nikt nie zapłaci za święty spokój. To koło zamknięte. Więc wcale się nie cieszą, to dla nich problem, bo z czegoś żyć trzeba. W całej tej ekologii roślinki, krajobraz i świstaki to tylko pretekst. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 26 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2019 W dniu 24.07.2019 o 20:27, Narciarz ze Śląska napisał: - że nie będzie działać nic w Rabce To bardzo niedobrze. Lubiłam Polczakówkę, a trochę czasu będę spędzać w Krakowie i tam bym najchętniej czasem wyskoczyła. Skąd to wiadomo? Szukałam, ale nie trafiłam na świeże wiadomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 27 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2019 Czy są może jakieś dobre informacje odnośnie Pilska ? Buczynka jakiekolwiek szanse na uruchomienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 28 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2019 W dniu 27.10.2019 o 10:57, Jusik2002 napisał: Czy są może jakieś dobre informacje odnośnie Pilska ? Buczynka jakiekolwiek szanse na uruchomienie ? Pod tym linkiem są chyba najlepsze informacje dot. Buczynki dostępne w internecie:http://korbielow.com/Thread-jest-ukończone--1?page=87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi