Gerald Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Wybiera się ktoś na ostatnie dni funkcjonowania wyciągów w najbliższy weekend? Ja będę chyba w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 11 minut temu, Gerald napisał: Wybiera się ktoś na ostatnie dni funkcjonowania wyciągów w najbliższy weekend? Ja będę chyba w sobotę. Chyba środa. Wiem, że nie chodzą wyciągi. Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 9 godzin temu, Mieszk_Korbielowa napisał: Dyskusję o Gondoli to Science Fiction w momencie gdy inne rzeczy leża, cel nie realny na chwilę obecną gdy ktoś nie ma 2.4mln EUR na uruchomienie KL Buczynka - nie bujamy w obłokach... Najwiekszym plusem tego tutaj wielowątkowego posta i wartością dodana jest wiedzą, którą ludzie nabywają, że problemem są tłuste Korbielowskie gruntowe koty- może ich sumienie ruszy jak któryś to czyta albo do nich dotsze... Bo CTE nie jest całym złem. Bo to oni są kulą u nogi CTE, które ma i swoje problemy. Nigdy nie przyszło by mi do głowy, że gondolę można postawić od tak, zaraz już. To pomysł długofalowy. Nie do końca siedzę w temacie ale czy dobrze rozumie, że brak uruchomienia Buczynki to tylko dług CTE wobec wykonawcy? Jeśli tak to są to jakieś jaja. Odnośnie owych kotów to czy masz jakieś konkretne dane ile to jest osób? Jaka to jest w ogóle skala? Znamy tu wszyscy przypadki blokowania przez choćby jedną osobę czy rodzinę. Czy Wy jako mieszkańcy nie macie jakiegoś wpływu na tych ludzi. Jak nie prożbą to grożbą bo jak by nie patrzyć to jest działanie na szkodę nie tylko Was wszystkich ale całej gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Godzinę temu, mirekn napisał: Chyba środa. Wiem, że nie chodzą wyciągi. Pozdrawiam mirekn Nie działają. Dopiero sobota-niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 9 minut temu, Gerald napisał: Nie działają. Dopiero sobota-niedziela. Wiem niestety, szkoda, napisałem o tym ale muszę się wyrwać choć na chwilę. Na kamerach góra wyglądała dzisiaj rewelacyjnie. Jutro ma dopadać. Dam z buta 5-tką pierwszy odcinek resztę na fokach, nikomu nie będę zagrażał . Dojdę czujnie ...... dokąd wolno i se zjadę zakładam tak X 2 i wracam. Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 2 minuty temu, mirekn napisał: Wiem niestety, szkoda, napisałem o tym ale muszę się wyrwać choć na chwilę. Na kamerach góra wyglądała dzisiaj rewelacyjnie. Jutro ma dopadać. Dam z buta 5-tką pierwszy odcinek resztę na fokach, nikomu nie będę zagrażał . Dojdę czujnie ...... dokąd wolno i se zjadę zakładam tak X 2 i wracam. Pozdrawiam mirekn A no jak tak, to rozumiem. To zdecydowanie na twoim miejscu pocisnąłbym ze 2-3 razy w górnych partiach z foki / zjazd. Warto wykorzystać jakikolwiek śnieg. Ja akurat w środę (pojutrze), zamierzam wykorzystać okienko pogodowe, i jadę w Tatry - powtarzam sobotni wypad tj. zjazd z przełęczy Karb. Zapowiada się rewelacyjna pogoda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 (edytowane) 13 minut temu, Gerald napisał: zjazd z przełęczy Karb Takich warunków życzę jak 16 kwietna 2015, z drugiej strony Karbu też była bajka . Przepraszam za zaśmiecanie wątku o Pilsku. Pozdrawiam mirekn Edytowane 25 Marzec 2019 przez mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 25 minut temu, mirekn napisał: Takich warunków życzę jak 16 kwietna 2015, z drugiej strony Karbu też była bajka . Przepraszam za zaśmiecanie wątku o Pilsku. Pozdrawiam mirekn No kwiecień to jeśli chodzi o Polskę, to tylko Tatry nam zostaną. :-) w zeszłym roku o ile pamiętam, to Pilsko zwinęło się w połowie marca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 Warunki w dniu dzisiejszym na Pilsku dobre jak na przełom marca i kwietnia. Śnieg po południu nieco roztopiony. Zdecydowanie lepszy śnieg był w lesie, gdzie promienie słoneczne nie roztopiły pokrywy aż tak bardzo jak na stoku. Pierwszy wyjazd orczykiem górnym na Pilsku - kotwica w ręce po 2 metrach została Uczucie niesamowite Pierwszy raz w życiu urwał się orczyk którym jechałem. Ten rok jest owocny pod tym względem - w lutym spadła lina wyciągu orczykowo-talerzykowego którym jechałem (dzieciak zrzucił przede mną). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 21 minut temu, Gerald napisał: kotwica w ręce po 2 metrach została Uczucie niesamowite Aeechh, klasyka gatunku. Dobrze, że po dwóch metrach i strzał przy orczyku Jak zerwało się w bębnie, albo przetarło gdzieś niżej - to przy okazji niezły strzał z bata można było przyjąć 🤪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 Za to jak by strzeliło gdzieś wyżej to byś mógł sobie kotwice do domu zagrać na pamiątkę :troll: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 Chyba mój ostatni raz na Pilsku w tym sezonie. Dzisiaj kompletnie pusto. Urocze selfie mam :-) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 2 godziny temu, Gerald napisał: Chyba mój ostatni raz na Pilsku w tym sezonie. Dzisiaj kompletnie pusto. Dużo kamieni na ostatnim odcinku przed Szczawinami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 30 minut temu, gruchauho napisał: Dużo kamieni na ostatnim odcinku przed Szczawinami? Stary! ja zjechałem na 300 m przed polanę Strugi. Jechałem pod kolejką krzesełkową. Dzisiaj - cisza i spokój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 2 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2019 Jadę w sobotę. (mają otworzyć) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 15 godzin temu, gruchauho napisał: Jadę w sobotę. (mają otworzyć) Na nartostradzie Szczawiny - Strugi nie ma w ogóle śniegu. Był za to pod kolejką, bo tam jest lekkie obniżenie terenu. W sobotę myślę że będzie na górze w miarę dobrze, śniegu jest sporo. Niemniej jednak w paru miejscach mogą być przetarcia. No i kosówka na górze się coraz bardziej odsłania. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2019 Będę w niedzielę na 100 procent,a sobota zobaczymy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Warunki przednie ☺️ Czekamy jeszcze tylko na słoneczko. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Jak by zrobili wyciąg na Miziowa i naśnieżanie u góry to by mieli sezon od listopada do maja. 6 miesięcy co najmniej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 Sezon do maja ? już teraz w tygodniu nie ma kto jeździć i są zamknięci. W weekend kilkadziesiąt osób a mamy początek kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 7 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2019 31 minut temu, christof napisał: Sezon do maja ? już teraz w tygodniu nie ma kto jeździć i są zamknięci. W weekend kilkadziesiąt osób a mamy początek kwietnia. Dokładnie, to jest porażka tego ośrodka. Byłem tam we wtorek a warunki były rewelacyjne. Pomimo tego wszystko stoi zamknięte. Niewykluczone że do maja utrzymają się tam jakieś połacie śniegu i będzie się można jeszcze gdzieś pobawić :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 No ale to kwestia marketingu i reklamy. Rok temu byłem w maju w Szczyrku i było sporo osób, na Kasprowym w majówkę też zawsze są tłumy (o ile jest pogoda). Większość ludzi nawet nie wie że na Pilsku są dobre warunki, a część z nich odstrasza ten orczyk na Miziowa. Bo może się okazać, że u góry jest śnieg, ale trzeba będzie zaiwaniac w górę i w dół z/do Szczawin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Byłem wczoraj na Pilsku, warunki narciarskie jak na obecną pogodę dobre, natomiast cały ośrodek robi z roku na rok coraz bardziej przygnębiające wrażenie. Reklama i marketing tam nie istnieje, jedyny profil na facebooku jest prowadzony przez ludzi niezwiązanych z ośrodkiem, w tym roku tego nie widziałem, ale rok temu obsługa chodziła w kurtkach z logo GAT. Wiem, że to niby nie ma wprost przełożenia na jazdę, ale to jakaś abstrakcja, że w nowej firmie używa się logo poprzedniego właściciela. Bramki do biletów w starych nalepkach, gdzieniegdzie wystają peszle z kablami itd. Do tego jeszcze to spalone schronisko (oczywiście tutaj pretensji do właściciela nie mam) i wrażenie jest jakby ten ośrodek był w trakcie likwidacji. Pamiętam, że w poprzednich latach był jakiś pracownik, który przy wysiadaniu z krzesełka na dole lekko je podtrzymywał (nie ma śniegu na stacji) żeby łatwiej było się zabrać z nartami na rękach. Teraz tego nie było, mi to jakoś bardzo nie przeszkadza, ale widziałem parę osób, które miały z tym problem. Nie rozumiem o czym myśli obecny właściciel, zdaję sobię sprawę, że wymiana urządzeń i budowa naśnieżania to są duże koszty, ale tam ewidentnie brakuje jakiegoś zarządcy, który potrafiłby ogarnąć proste rzeczy i zareklamować ten ośrodek. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 31 minut temu, Przemekc1 napisał: Byłem wczoraj na Pilsku, warunki narciarskie jak na obecną pogodę dobre, natomiast cały ośrodek robi z roku na rok coraz bardziej przygnębiające wrażenie. Reklama i marketing tam nie istnieje, zwyczajnie się nie opłaca uruchamiać ośrodka dla garstki skioszołomów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 8 Kwiecień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2019 Tylko rzeczy, o których piszę to dotyczą właściwie całego sezonu. Na Pilsko jeżdzą od lat, może nie bardzo często, ale zawsze przynajmniej raz w roku i niestety z roku na rok jest coraz gorzej. Trochę obawiam się sytuacji gdy w końcu zdarzy się jakaś poważniejsza awaria jakiegoś urządzenia i okaże się, że nie ma kasy na naprawę i tyle będizez tego ośrodka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi