R0BERT Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 Pisałem skąd, z Katowic. Do Korbielowa dojeżdżam w max 90 minut, celując w otwarcie wyciągów. Większość trasy dwujezdniówką, trudno w ogóle porównywać z dojazdem do Zawoi. Zapewne większość narciarzy na stoku jest właśnie ze Śląska, trochę z Krakowa, reszta kilkudniowych z całego kraju. Gdyby coś wydarzyło się w Korbielowie, to Mosorny będzie już całkiem bezludny. Znowu jakieś ruchy wokół ośrodka się pojawiły. Być może właściciel niedalekiego ośrodka, który jednak nie będzie rozbudowywany, zainwestuje w Pilsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0BERT Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 1 minutę temu, przemo_narciarz napisał: Nigdy nie jechalem dluzej niz 1,5h! A jezdze często przez Korbielów na Słowacje. Do Zawoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 9 minut temu, R0BERT napisał: Do Zawoi? Korbielów przecież tego dotyczy wątek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikdob Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 10 minut temu, Author napisał: Ludzie naprawdę przestańcie pi..lić bo się tego nie da czytać. Miejsca takie jak Korbielów czy Zawoja z taką bazą noclegową mają aspiracje na zatrzymanie klienta na choćby weekend. Tu jest forum narciarskie jakbyś nie zauważył i weekendowy klient z tego forum to raczej chciały pojeździć na nartach (tak to sobie wyobrażam). Aspiracje to mogą sobie wetknąć, bo przez ostatnie kilkanaście lat pojawiła się konkurencja. Kiedyś spałem i w Żywcu i dojeżdżałem do Korbielowa na stok. Ale no more!, póki tam się nie ogarną. Więc to Ty przestań, za przeproszeniem, pitolić, bo widać, że nie rozumiesz czego owi klienci oczekują. Aspiracje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0BERT Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 1 minutę temu, przemo_narciarz napisał: Korbielów przecież tego dotyczy wątek. Jak to bywa w wątkach, czasem zdarza się offtop, trzeba czytać w kontekście. Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne. Korbielów +- 90 min. Zawoja czasem raz tyle, szczególnie w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 15 minut temu, nikdob napisał: Tu jest forum narciarskie jakbyś nie zauważył i weekendowy klient z tego forum to raczej chciały pojeździć na nartach (tak to sobie wyobrażam). Aspiracje to mogą sobie wetknąć, bo przez ostatnie kilkanaście lat pojawiła się konkurencja. Kiedyś spałem i w Żywcu i dojeżdżałem do Korbielowa na stok. Ale no more!, póki tam się nie ogarną. Więc to Ty przestań, za przeproszeniem, pitolić, bo widać, że nie rozumiesz czego owi klienci oczekują. Aspiracje Ty chyba masz kłopot ze zrozumieniem co się do Ciebie pisze. W sumie po jakie licho się odzywasz skoro Ci u nas wszystko nie pasuje. Jeżdzij w te swoje Alpy i przestań beczeć na dojazd. Mam kumpla w Wawie co wstaje o 2-ej w nocy by przyjechać między innymi do Zawoi czy Korbielowa i d..pa go z tego powodu nie boli. Ale to gość z jajami, który śmiga cały dzień od świtu do wieczora. Ja 2 tyg temu jechałem z Myślenickiego Chełmu połowę drogi przez wsie do Krk 1 godz a jechał bym 1,5 bo korek sięgał połowy podjazdu w Mogilanach. Po drugie nie wiem jak w przypadku Korbielowa ale Zawoja nie miała nigdy w planach pozyskać masowo klienta z poza Śląska i Małopolski więc jesteś na marginesie tematu. Po trzecie może czyta to potencjalny inwestor (PKL) i da sobie siana bo po cholerę inwestować ciężkie mln jak zaraz jeden z drugim po marudzi na dojazd. A przypominam, że tam mieli stacjonować Słowacy z TMR. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikdob Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 1 minutę temu, Author napisał: Ty chyba masz kłopot ze zrozumieniem co się do Ciebie pisze. W sumie po jakie licho się odzywasz skoro Ci u nas wszystko nie pasuje. Jeżdzij w te swoje Alpy i przestań beczeć na dojazd. Po trzecie może czyta to potencjalny inwestor (PKL) i da sobie siana bo po cholerę inwestować ciężkie mln jak zaraz jeden z drugim po marudzi na dojazd. Faktycznie daj sobie siana, bo ja akurat o Alpach ani słowa nie pisałem. Stwierdziłem też, że akurat dojazd do Zawoi, Korbielowa, Wisły, Zieleńca czy Szczyrku mam plus minus taki sam. Więc swoim czasem i portfelem zagłosuję na najlepszą ofertę. Reszcie pozostawię aspiracje i Twoje nieocenione towarzystwo Masz jakieś problemy ze zrozumieniem słowa pisanego albo mylisz dyskutantów, chyba trzeba uciąć dyskusję, bo wątkowi to nie służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 6 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2019 1 godzinę temu, R0BERT napisał: Pisałem skąd, z Katowic. Do Korbielowa dojeżdżam w max 90 minut, celując w otwarcie wyciągów. Większość trasy dwujezdniówką, trudno w ogóle porównywać z dojazdem do Zawoi. Zapewne większość narciarzy na stoku jest właśnie ze Śląska, trochę z Krakowa, reszta kilkudniowych z całego kraju. Gdyby coś wydarzyło się w Korbielowie, to Mosorny będzie już całkiem bezludny. Znowu jakieś ruchy wokół ośrodka się pojawiły. Być może właściciel niedalekiego ośrodka, który jednak nie będzie rozbudowywany, zainwestuje w Pilsko. Mówisz o Maspexie i Czarnym Groniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo Napisano 7 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2019 Dnia 6.02.2019 o 20:56, R0BERT napisał: Pisałem skąd, z Katowic. Do Korbielowa dojeżdżam w max 90 minut, celując w otwarcie wyciągów. Większość trasy dwujezdniówką, trudno w ogóle porównywać z dojazdem do Zawoi. Wg mnie można jednak porównywać - ja z Rybnika - Pilsko 1h50m - Mosorny Groń 2h10 min Dla mnie te 20 minut różnicy nie jest bardzo ważne. Ważniejsze warunki na stoku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kptdenaturat Napisano 8 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2019 Dnia 1.01.2019 o 19:26, McKaczka napisał: Oj tam. Nie musi być w Korbielowie. Rzut beretem podjadę:) Generalnie chodzi mi o ski-tury. Telemark to już by było super.:) Znalazłem "skiturowe beskidy" Ktoś z miejscowych coś o nich słyszał? Witam, mam trzy pary nart z wiązaniami do Telemarku. Kilka par butów 43, chętnie pożyczę , tylko jak zapytasz " za ile" to się zdenerwuje... Z pozdrowieniami: wariat jazdy Telemarkiem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKaczka Napisano 10 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2019 Dnia 8.02.2019 o 19:06, kptdenaturat napisał: Witam, mam trzy pary nart z wiązaniami do Telemarku. Kilka par butów 43, chętnie pożyczę , tylko jak zapytasz " za ile" to się zdenerwuje... Z pozdrowieniami: wariat jazdy Telemarkiem: Dzięki. Akurat niedawno wróciłem z Korbielowa. Ale będę na pewno pamiętał i się odezwę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Ktoś był ostatnio? Jutro planuje jechać i zastanawiam się czy na sam dół da radę zjechać na nartach czy lepiej wracać krzesłem? Wie ktoś czy w kasie można płacić kartą za karnet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 16 minut temu, lukas8295200 napisał: czy w kasie można płacić kartą za karnet? Można Pozdrawiam mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 34 minuty temu, lukas8295200 napisał: zastanawiam się czy na sam dół Nie wiem jak tam końcówka 5-ki ale zawsze możesz zjechać tu : https://korbielow.net/kamery-solisko/ Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 1 godzinę temu, mirekn napisał: Nie wiem jak tam końcówka 5-ki ale zawsze możesz zjechać tu : https://korbielow.net/kamery-solisko/ Pozdrawiam mirekn i dreptać z nartami na plecach do auta :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 29 minut temu, lukas8295200 napisał: i dreptać z nartami na plecach do auta Nie przesadzaj to parę metrów jest Pozdrawiam mirekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszk_Korbielowa Napisano 20 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2019 (edytowane) On 2/16/2019 at 2:32 PM, Robur82 said: Pytanko Na Pilsku znajdą się leżaczki żeby nie jeżdżąca żona mogła opaleniznę łapać? takie sa warunki na Pilsku do lezakowania, laweczki sa na pewno Edytowane 20 Luty 2019 przez Mieszk_Korbielowa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2019 Dnia 6.02.2019 o 20:41, nikdob napisał: No to zależy skąd się jedzie, bo teraz z Warszawy to czas jest porównywalny jak dojazd do Szczyrku. Ale tak czy inaczej mała szansa, by ktoś spędził w aucie 5h by pojechać przez cały weekend katować jedno zbocze Mosorny Groń. Ale niektórzy widać tego nie rozumieją i nie zrozumieją No ale to już off-topic się zrobił. Ale do Korbielowa też czas jest podobny. Do Białki podobnie, do Zieleńca również, do Krynicy nieco dłużej. I teraz pytanie za 100 punktów, gdzie zjedzie się narciarska Warszawa na weekend? Ostatnio jak znajomych na Korbielów namówiłem, to trzeba było po lesie jeździć, by kamienie na stoku omijać, więcej już ich nie przekonam, mimo, że mam sentyment. Może to sposób na trzymanie warszawiaków z daleka? A może tylko małopolska oszczędność? Lecz się koleś, lecz. Pozdro 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikdob Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 8 godzin temu, Mitek napisał: Lecz się koleś, lecz. Pozdro Widzę, że jak zawsze od guru tego forum można liczyć na cenną, fachową poradę! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laryzbyszko Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 (edytowane) 2 godziny temu, nikdob napisał: Widzę, że jak zawsze od guru tego forum można liczyć na cenną, fachową poradę! No wiesz, kolejne 4 tysiące postów samo się nie nabije. Edytowane 21 Luty 2019 przez laryzbyszko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 (edytowane) A gdyby tak noa kolejka w takiej formie? wielu lubi retro Edytowane 25 Luty 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 5 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 (edytowane) Skończyłem właśnie pracę, po całej nocy. Miło jest zajrzeć - przez internetową kamerkę, gdzieś, gdzie jest lepiej. 🙂 Edytowane 5 Marzec 2019 przez Gerald 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 5 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 A jeszcze lepiej pokręcić się w terenie 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 5 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 9 minutes ago, gregor_g4 said: A jeszcze lepiej pokręcić się w terenie I oby jak najdłużej 24 marca 2018 Pozdrawiam mirekn 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 5 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2019 Nowy ośrodek w rękach PKL i „dość spektakularna” inwestycja. Ja nie kojarzę bardziej spektakularnych terenów w Polsce niż Pilsko. https://m.interia.pl/biznes/news,2604829 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi