fredek321 Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 2 godziny temu, koliber napisał: nikt nie wymieni dobrej Uważam, że po słowie dobrej powinien być pytajnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 3 godziny temu, fredek321 napisał: Uważam, że po słowie dobrej powinien być pytajnik. Widziałem stacje górna i dolna zima, jechałem tylko pod wyciągiem wiec mogę ocenić tylko z wyglądu, zarówno dolna jak i górna stacja wyglądają całkiem fajnie, kanapy rownież :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca775 Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 4 godziny temu, koliber napisał: Ale w tej konkurencji Korbielów i tak ze Szczyrkiem nie wygra, ani nawet nie nawiąże równej konkurencji (jedna kanapa wobec siedmiu kolei już teraz), więc przynajmniej mógłby wygrać pustymi trasami i kameralną atmosferą. Zresztą nie ma co gdybać - nikt nie wymieni dobrej, wyprzęganej kanapy tuż po jej postawieniu, na bardziej miękką. Ruszenie Buczynki byłoby wielkim krokiem w przód. Tu sie zgodze Szczyrkiem nie wygraja , ale konkurencją byli by dużą , przy zainwestowaniu takiej kasy jak Szczyrku. Ale czytając co się dzieje w Korbielowie ma się wrażenie, ze właścicielowi wystarczy działające latem krzesełko dwu osobowe a zimą czwórka i kasa się kręci bo stali bywalcy i tak przyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 2 godziny temu, Sariensis napisał: Widziałem stacje górna i dolna zima, jechałem tylko pod wyciągiem wiec mogę ocenić tylko z wyglądu, zarówno dolna jak i górna stacja wyglądają całkiem fajnie, kanapy rownież :). Jeśli wszystko jest OK, to czemu wykonawca nie egzekwuje zapłaty na drodze sądowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 Nie znam szczegółów inwestycji, ale wiem ze wykonawca ma np. obowiązek załatwienia wszelkich uzgodnień środowiskowych a tutaj chyba nie do końca wszystko zostało załatwione jak należy, chyba ze sie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 46 minut temu, fredek321 napisał: Jeśli wszystko jest OK, to czemu wykonawca nie egzekwuje zapłaty na drodze sądowej. Bo może nie ma podstawy do tego. Nic nie wiemy nic o umowie miedzy wykonawcą i właścicielem (zakładając że istnieje ) Równie dobrze możemy zapytać dlaczego właściciel nie wystąpił na drogę sądową bo przecież ponosi straty z powodu braku działającego wyciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 1 godzinę temu, Sapient napisał: Bo może nie ma podstawy do tego. Nic nie wiemy nic o umowie miedzy wykonawcą i właścicielem (zakładając że istnieje ) Równie dobrze możemy zapytać dlaczego właściciel nie wystąpił na drogę sądową bo przecież ponosi straty z powodu braku działającego wyciągu. Ponieważ żadna ze stron nie wystąpiła na drogę sądową można domniemywać, że prawda leży gdzieś pośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Nowy cennik https://korbielow.net/pilsko_cennik/ dzienny 80 zł, 4 godziny 60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 1 godzinę temu, christofer30 napisał: Nowy cennik https://korbielow.net/pilsko_cennik/ dzienny 80 zł, 4 godziny 60 zł Ale nie napisałeś o najlepszej opcji - wieczorny za 3,5 godziny - 30 zł i do tego ratrakowanie stoku przed jazdą czego dotychczas nie było. Fakt jedna trasa, ale za te pieniądze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Dnia 3.11.2018 o 18:20, fredek321 napisał: Jeśli wszystko jest OK, to czemu wykonawca nie egzekwuje zapłaty na drodze sądowej. Bo nie bardzo ma umowę...? 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 1 godzinę temu, Cosworth240 napisał: Bo nie bardzo ma umowę...? 😉 Sugerujesz, że inwestycja za kilka milionów złotych została przeprowadzona bez umowy z wykonawcą? Nie mówię, że to niemożliwe, ale na pewno ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pipasss Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Nie za kilka milionów złotych tylko jak pisał Tatralift w piśmie, kilka milionów euro. Co nie zmienia faktu, że to jakaś abstrakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 (edytowane) 9 godzin temu, fredek321 napisał: Sugerujesz, że inwestycja za kilka milionów złotych została przeprowadzona bez umowy z wykonawcą? Nie mówię, że to niemożliwe, ale na pewno ciekawe. Takie sugestie do mnie dotarły... i tak podobnie jak ty uważam taką informację za równie nieprawdopodobną, co frapującą. Z drugiej strony, to mogłoby tłumaczyć brak informacji o toczącym się postępowaniu o zapłatę. Choć jasne, to że o tym nie wiemy, to nie znaczy, że się nic nie toczy. Edytowane 21 Listopad 2018 przez Cosworth240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 I tak świadczy to o braku profesjonalizmu stron transakcji. Nikt normalny nie powinien rozpocząć produkcji dedykowanego wyciągu bez akredytywy lub gwarancji zapłaty. Za to producent powinien przedstawić gwarancję dobrego wykonania. Jeśli jednak inwestor faktycznie nie zapłacił, bo cwaniaczy, to powinien być spalony w środowisku a na kolejne inwestycje nie znajdzie już frajera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Od paru lat jest regularnie grupon na dzienny karnet na Pilsko.... za 1/3 niższą cenę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 26 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2018 Na kamerach widać że coś kopią w kierunku Buczynki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 26 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2018 5 hours ago, christofer30 said: Na kamerach widać że coś kopią w kierunku Buczynki Wygląda to na jakieś media, może magistrala wodna do naśnieżania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Sporo śniegu już usypali, ratrak przewozi armatki, trwają jakieś prace konserwacyjne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 Jak tam warunki ?? na start sezonu kolej się zepsuła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 16 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2018 (edytowane) Zależy jak dla kogo. Dla mnie na początek zupełnie do przyjęcia. Z Kopca na Halę Miziową nawet trochę trudniejsze warunki (więcej wystających krzaków) niż z Miziowej na Szczawiny.. Trasa do dołu zamknięta i trudnoprzejezdna (sprawdzone). Na trasie z Kopca do Szczawin kamienie są ale do ominięcia. Ludzi mało, im później tym większa degradacja stoku - to jasne. Dzień na plus P.S. Jest tu gdzieś drugi wątek o Pilsku - tam były aktualne informacje do tej pory. Fakt że kolej na Solisko dziś stała. Edytowane 16 Grudzień 2018 przez zając P.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKaczka Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 Witam! Wybieramy się wkrótce do Korbielowa. Planujemy kilka dni na nartach ale chcemy też spróbować skiturów . Ja również chciałbym spróbować swoich sił w zjeździe telemarkiem, dlatego mam pytanie o sprawdzonego instruktora w tamtych rejonach? I wypożyczalnie? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 Instruktora telemarku? Nie kojarzę tu nikogo takiego. Powstała w tym roku wypożyczalnia sprzetu biegowego i skiturowego, w okolicy Schroniska Młodzieżowego (obok szkoły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McKaczka Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 Oj tam. Nie musi być w Korbielowie. Rzut beretem podjadę:) Generalnie chodzi mi o ski-tury. Telemark to już by było super.:) Znalazłem "skiturowe beskidy" Ktoś z miejscowych coś o nich słyszał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 To chłopak, który chodzi po Beskidach, dużo filmuje, robi relacje. Jeśli chodzi Ci jednak o skitury - mogę pomóc. Przeszkolenie, podejście, zjazd. Podstawy lawinówki, jeśli dysponujecie ABC, to obsługa. Jeśli nie, korzystamy z mojego sprzętu - niestety mam tylko 1 zestaw, ale w rejonie Pilska - brak zagrożenia lawinowego - nie jest konieczne jego posiadanie (teoretycznie), możecie zapoznać się z obsługą, metodami oceny zagrożenia lawinowego, sondowania, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mietek Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Witam wybieram się na narty do skansenu w Korbielowie jak tam warunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi