christofer30 Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Ja też odpuszczam ale gdzie tu jechać gdzie mogą być najmniejsze kolejki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Jest jakiś specjalny powód tych kolejek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 "odpuszczam niedzielę" powiedziało 90% narciarzy [emoji6]Co do przyczyny to ja bym obstawiał ferie. Odzwyczailem się od takiego czekania. Tłok przy wyciągach i na trasie to już nie dla mnie. Planuję Strebskie Pleso/Łomnicę w czwartek to sobie odbiję. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Stożek - bez kolejek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 A takie ośrodki jak czantoria, skolnity, poniwiec. Jakie kolejki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Skolnity, Poniwiec - bez kolejek, na bieżąco, cały dzień, nawet w weekend. Szczerze - nie wiem dlaczego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalek Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Cześć. Podzielę się moją skromną relacją z zamkniętych tras ze środy tj. 07.02 zwiedziłem zamkniętą 6 i 3 z Kopca do Szczawin a później poleciałem zwiedzić Buczynkę, na której uczyłem się jeździć ponad 20 lat temu. Do połowy Buczynki, mniej więcej do starych knajpek, można jechać spokojnie na nartach. Później do dołu buczynki da się zjechać bokiem bez uszczerbku. Od dołu najlepiej z nartami na plecach. Widać ze poszerzyli trasę na dole buczynki, wycięli las, oświetlili, krzesła wiszą i straszą. Strasznie szkoda potencjału. Po zjeździe do samego dołu był ładny spacer z nartami na plecach spowrotem pod krzesło na szczawiny. Mogliby pomyśleć o jakimś skibusie albo przynajmniej traktorze z przyczepą;) Na koniec zjeżdżałem nartostradą do strugów i ogólnie fajnie tylko po drodze trzeba przeskoczyć 3 strumyki a ostatnie 400 metrów ponieść najlepiej narty na plecach. Od środy trochę dosypało także może już kamieni jest mniej. Na przygotowanych trasach rano rewelacja, później trochę lodu a po opadach w ciągu dnia przymuldziło. Ludzi w tygodniu niewiele. Kolejek nie było. Podsumowując po 10 latach nieobecności na Pilsku stwierdzam, ze Góra broni się sama swoim potencjałem, ale władze ośrodka jej w tym nie pomagają. Niestety jeśli chodzi o infrastrukturę to na górze czas się dawno temu zatrzymał a na dole chcieli dobrze a wyszło jak zwykle. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Takiej kolejki na Pilsko dawno nie widziałem a już na pewno nie o 9:30 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 O kurde, ale narciarskiego ludu... W połowie stycznia o 9.30 przy orczykach było pusto. Wyglądało to jakby wszyscy o Pilsku zapomnieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Jest jakiś specjalny powód tych kolejek? Zakończenie Śląskich ferii i początek kolejnego turnusu. No i spory, świeży opad. Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Warunki dzisiaj na Pilsku znośne. Trochę lodu i minerałów ale ogólnie spoko. Luda od groma. Jak za starych dawnych czasów :-) Do 9 można było bez kolejek pojeżdzić póżniej jak na załączonym obrazku powyżej. Każdy szuka chyba alternatywy dla przereklamowanego Szczyrkowskiego.... Przez Buczynkę idzie przejechać bez strat. Ostatnie 100m trzeba ściągnąć narty bo sporo niespodzianek pod śniegiem. Solisko też oblegane ale kanapa robi swoje i kolejka idzie szybciutko. Za to na stoku więcej ludzi i ruchowy slalom gigant. Generalnie było fajnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 (edytowane) Miało być testowanie Pilska przed sobotą, a zrobiło się z tego małe WZF, podziękowania za wspólne nartowanie dla @bolec, @janek57, @friski . Dopadało trochę naturalnego śniegu… na trasy wystarczy, w lesie jednak trochę brakuje. Od 11 więcej ludzi, ale po SMR-owskich doświadczeniach te 6-7 minut czekania do orczyka nie robią na mnie wrażenia. Zakończyć można jednym stwierdzeniem: Pilsko jest gotowe na sobotnie WZF. Edytowane 15 Luty 2018 przez keisyzrk 11 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Mam nadzieję że knajpki też są gotowe na sobotnie WZF . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 4 minuty temu, marcinn napisał: Mam nadzieję że knajpki też są gotowe na sobotnie WZF . Knajpka w schronisku też przetestowana, bigos dobry 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 (edytowane) Ok Krzysiu wierzę na słowo, choć nie jestem fanem bigosa Ps.Napisz na PW o której będziesz u mnie cobym się zdążył ogarnąć Edytowane 15 Luty 2018 przez marcinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 17 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2018 Przy okazji spotkania forumowego dzisiaj było także nartowanie. Młodzież z domu udało mi się wyciągnąć tylko na hasło "freeride" . Pogoda dzisiaj iście alpejska. Słońce, mróz, bezwietrznie i bardzo dobra widoczność. Białego z nieba także nie brakowało. Zaliczone 3 zjazdy po lasach i łąkach. Niestety zgubiłem szerszą brać forumową będąc przekonanym, że posiadówka będzie w restauracji przy dolnej stacji kanapy w Kamiennej gdzie zjechałem, a tam nikogo z "naszych" . Buczynka przejezdna, ale na dole trzeba uważać na minerały. 16 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 17 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2018 No ja dzisiaj wyrwałem ślizg w nowych nartach. Ale od razu pojechałem do serwisu na dole 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 17 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2018 2 godziny temu, artix napisał: No ja dzisiaj wyrwałem ślizg w nowych nartach. Ale od razu pojechałem do serwisu na dole 😉 Przypomniałes mi jak ja jakies cwierc wieku temu jadąc 5 do parkingu uszkodziłem nowiutkie atomic b-carv 9-18. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2018 (edytowane) Jutro wybieram się na Pilsko, Buczynka przejezdna czy lepiej nie ryzykować? Edytowane 18 Luty 2018 przez melo7anthony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2018 36 minut temu, melo7anthony napisał: Jutro wybieram się na Pilsko, Buczynka przejezdna czy lepiej nie ryzykować? Dnia 17.02.2018 o 20:53, gregor_g4 napisał: widzę, że zjeżdzaliście kanapą. zjazd Buczyną, z wyjątkiem eSa bez problemowy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Warun dzisiaj na Pilsku genialny. Sztruksik na trasach i calkowity brak ludzi. Pizgalo okropnie ale czego sie nie robi dla przyjemnosci. Kto dzis byl to wygral 😊 I jaka niespodzianka na koniec..... Przeratrakowana gora i srodek Buczynki !!! Najlepsza niedzialajaca trasa w Polsce 😄 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czupirak Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Potwierdzam, wielka przyjemność dzisiaj, warunki na Pilsku miodzio, dość długo utrzymujący się sztruks plus sztruksik przez Buczynkę. ( choć przy końcówce dojeżdżając do Soliska lepiej ściągnąć narty, no chyba że komuś nie żal nart ). Pogoda bezwietrzna, prawie cały czas słonecznie i jak się miało na sobie wiele warstw, to nie było zimno. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 A jaka jest szansa że za rok otworzą w końcu ten wyciąg?Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slift Napisano 1 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2018 Przy tym inwestorze to watpie zeby to ruszlo. Kij ich tam wie o co chodzi i kto jest winny. Jedni ze niezaplacony wyciag drudzy ze nie dziala i faktury przeciez nie bylo. Nawyki ze starego GATu zostaly. Jest gdzies artykul ze tatralift planuje nawet rozbiorke i sprzedaz w inne miejsce. Ogolnie wielka szkoda potencjalu buczynki... Ale nadzieja umiera ostatnia. Moze przyszly rok 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0BERT Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 Wczoraj już nie było słonecznie, ale mróz lekko zelżał i pewnie było upalne -12, nie sprawdzałem dokładnie. Ludzi dość sporo, ale bez kolejek i nawet na parkingu udało się znaleźć miejsce, pojechałem przed południem, żeby w 6 godzin zaliczyć tez Solisko, zmylony informacją z https://korbielow.net niby dopiero od 15 miało być czynne, tymczasem działało normalnie, od 8. Warunki bardzo dobre, co prawda teoretycznie 6-tka i zjazd przez Buczynkę zamknięte, w praktyce dało się zjechać z przyjemnością, nawet rozwalony skręt z kamolami powolutku boczkiem. Talerzyk na kopiec nie działał, o dziwo trasy pod orczykami znośne. Starą siódemką nikt nawet nie próbował zjeżdżać, brak śladów, rok temu sporo ludzi tam się bawiło. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi