surfing Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Korbielów wspólny karnet Ośrodek Pilsko w Korbielowie udostępnił(a) post użytkownika Kolej Baba. 19 min · Kolej Baba 1 godz. · No i wylądowaliśmy "Mały krok dla człowieka, ale wielki skok dla ludzkości" Ruszają wspólne skipassy ! Wspólny skipass jest dostępny w opcjach : -jednodniowym -wielodniowym Może ten mały kroczek do przodu uruchomi lawinę kolejnych pozytywnych kroczków w dalszym rozwoju naszej miejscowości Zapraszamy do Korbielowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 27 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2018 Ech, ja się na wspólny karnet nie załapałem. Cóż, trzeba było się przemieszczać z buta jedynie w ramach Pilska - Jontek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Jestem przejazdem w Korbielowie. 15:30 krzesełka jeżdżą puste, na Cypisku może 15 osób? Kiepsko to wygląda jak na środek ferii 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 18 minut temu, Robur82 napisał: SMR-u z niego korzysta a ile kiedyś korzystało. Część poprzednio korzystających z SON zdecydowanie mniej teraz korzysta bo nie lubi tłoku na trasach.Jakbym miał lepszy dojazd wybrałbym Korbielów zamiast Szczyrku. Dobrze ,że w Wiśle dosyć luźno.Nienawidzę ciźby!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca775 Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 W Korbielów ma piekne widoki ale zrobienie sobie zdjecia na tle wyciagow nie powala teraz ludzie lubia nowoczesne koleje, za to Korbielów ma swój klimat a TMR postawił nowe koleje i każdy jedzie zobaczyć nowy Szczyrk ale jak będzie dużej stanie do krzesła jak zjazd na nartach, to pojadą na inne stoki którzy lubią jeździć , bo ich nie będzie interesować pokazanie się w kurorcie i zrobienie sobie zdjęcia i wklejenia FB. tak jak w Białce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 31 minut temu, jaca775 napisał: W Korbielów ma piekne widoki ale zrobienie sobie zdjecia na tle wyciagow nie powala teraz ludzie lubia nowoczesne koleje, za to Korbielów ma swój klimat a TMR postawił nowe koleje i każdy jedzie zobaczyć nowy Szczyrk ale jak będzie dużej stanie do krzesła jak zjazd na nartach, to pojadą na inne stoki którzy lubią jeździć , bo ich nie będzie interesować pokazanie się w kurorcie i zrobienie sobie zdjęcia i wklejenia FB. tak jak w Białce Przeczytałem z pięć razy i za cholerę nie zrozumiałem... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARossi88 Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: Przeczytałem z pięć razy i za cholerę nie zrozumiałem... Haha, po jakiemu to? masło maślane o smaku maślanym... też nie do końca rozumiem wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca775 Napisano 29 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2018 Chodziło mi o to? Narzekacie tylko na Pilsko, zamiast tam przyjechać , dać zarobić właścicielowi ,aby miał na spłatę krzesła. NIE- Lepiej się lansować w Szczyrku. A co do Pilska ( NIE MA NARCIARZY, NIE MA KASY- NIE MA KASY, NIE MA STACJI NARCIARSKIEJ i tyle w temacie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 W najbliższym czasie orczyki mają być zdemontowane, decyzją dyrektora Pilszczańskiego Parku Narodowego (filia TPN). Liny orczyków były zbyt nisko nad ziemią, przez co uszkadzały kwiatostan kosodrzewiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 Ale zrobią w tym miejscu nowe czy nie? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 1 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2018 30 minut temu, Hextor napisał: Ale zrobią w tym miejscu nowe czy nie? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Jeśli się zmieni średnia kierunków wiatrów, w okresie zimowym, to tak. Na razie przeważają te ze wschodu na zachód, co jest naprawdę niekorzystne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 To ja już zgłupiałem... Teraz już nawet rzeźnickimi orczykami nie wpakujemy się na Pilsko? Niemożliwe, normalnie... ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 Dzisiaj na parkingu na wysokości polany Strugi lodowa masakra, dwie kolizje. Samochody bezwładnie zsuwały się z góry. Byłem świadkiem jednej kolizji. Ludzie też się bardzo przewracali. Sytuacji nie ułatwiały też samochody upakowane ciasno i gęsto wzdłuż drogi. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 2 godziny temu, michalb napisał: To ja już zgłupiałem... Teraz już nawet rzeźnickimi orczykami nie wpakujemy się na Pilsko? Niemożliwe, normalnie... ręce opadają. Uprzejmie dementuje te informacji. To był żart z dyskusji która wywołała się na grupie facebookowej "freeriderzy". Było to taka aluzja do Kasprowego Wierchu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 A jak warun na górze? Ktoś był dziś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 A jak warun na górze? Ktoś był dziś? Ja byłem. Bardzo się poprawiło od zeszłego tygodnia. Dzisiaj momentami dość intensywnie padał śnieg także wydaje mi się będzie [emoji106]Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 1 godzinę temu, Gerald napisał: Uprzejmie dementuje te informacji. To był żart z dyskusji która wywołała się na grupie facebookowej "freeriderzy". Było to taka aluzja do Kasprowego Wierchu. To kamień z serducha, bo już myślałem, że to jakiś zły sen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 6 minut temu, pablodc napisał: Ja byłem. Bardzo się poprawiło od zeszłego tygodnia. Dzisiaj momentami dość intensywnie padał śnieg także wydaje mi się będzie Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka A z Kopca przez Miziową i przez las do Szczawin jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 4 godziny temu, pablodc napisał: Dzisiaj na parkingu na wysokości polany Strugi lodowa masakra, dwie kolizje. Samochody bezwładnie zsuwały się z góry. Byłem świadkiem jednej kolizji. Ludzie też się bardzo przewracali. Sytuacji nie ułatwiały też samochody upakowane ciasno i gęsto wzdłuż drogi. Na podejściu do Polany Strugi to jak prawie zawsze koszmar z ulicy wiązów. Dwa tygodnie temu na wspomnianym podejściu kilka razy narciarze strącali się nawzajem z tych schodów. Jeden się pośliznął i leciał na drugiego, rozpierducha na całego. Ja wylądowałem w szyszkach bo chciałem bokiem wyminąć. Jedynym słusznym rozwiązaniem były raki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 8 minut temu, michalb napisał: Na podejściu do Polany Strugi to jak prawie zawsze koszmar z ulicy wiązów. Dwa tygodnie temu na wspomnianym podejściu kilka razy narciarze strącali się nawzajem z tych schodów. Jeden się pośliznął i leciał na drugiego, rozpierducha na całego. Ja wylądowałem w szyszkach bo chciałem bokiem wyminąć. Jedynym słusznym rozwiązaniem były raki. A że raki są w Polsce pod ochroną, to nikt ich nie używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 A z Kopca przez Miziową i przez las do Szczawin jak? Do zakrętu przy skrzyżowaniu w prawo (na końcu byłego tależyka) bardzo ok. Przy z zjeździe z góry wystawało trochę kamieni na początku. Reszta trasy super. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0BERT Napisano 5 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2018 Przez Buczynkę da się zjechać? Chyba w środę czas na Pilsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2018 Wybiera się ktoś na Pilsko w środę lub w czwartek? Chętnie bym dołączył. Mogę ewentualnie zabrać kogoś z okolic Pszczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 6 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2018 9 godzin temu, Spiochu napisał: Wybiera się ktoś na Pilsko w środę lub w czwartek? Chętnie bym dołączył. Mogę ewentualnie zabrać kogoś z okolic Pszczyny. Cześć, po wczorajszych harcach mam wielki apetyt. Raczej czwartek bo będzie po nocnym opadzie. Pszczyna po drodze tylko urlop muszę załatwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 6 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2018 Miał być Szczyrk w towarzystwie @przemo_narciarz i @Jasiek, ale miałem złe przeczucie… czytając wątek o SMR, chyba wygrałem dzisiaj los na loterii. Pogoda iście bajeczna, ale to pewnie wszędzie, naturalny śnieg?, to już niekoniecznie. O warunkach na trasach niewiele mogę napisać, zjechałem ze trzy razy 5-ką - do Miziowej - idealna, do Szczawin - widziałem kilka minerałów. Resztę dnia spędziłem w lesie, i na nieratrakowanej części Kopca, tutaj było… sporo jest już rozjeżdżone, ale w lesie można znaleźć jeszcze miejsca nietknięte ślizgiem narty. Do godziny 10-ej ludzi bardzo mało, później kolejka na Pilsko na jakieś 5-8 minut. Wracałem 6-ką do 1-ki, da się zjechać, trzeba tylko uważać na kamienie w dolnej części trasy. Jeden z lepszych dni spędzonych w tym sezonie na nartach, nie ma się czemu dziwić, to w końcu Pilsko . WZF w Szczyrku? - mimo posiadanej sezonówki, odpowiem: to chyba żart! 19 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi