gregor_g4 Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 Andy, idziecie na tury? może bym się podpiął, jutro mam obowiązki, ale niedziela wydaje się ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 1 godzinę temu, christofer30 napisał: Podobno w tym roku nie będzie czynny talerzyk na kopiec. Czyli coraz mniej wyciągów do jazdy na Pilsku Wiadomo jaki jest tego powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2017 1 godzinę temu, andy-w napisał: Jutro COS zjazdowo, Pilsko w niedzielę. Miałem podobny plan, ale praca go zweryfikowała... Jakiś koszmarny rok mam... Cóż, jest szansa za 2 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Jutro COS zjazdowo, Pilsko w niedzielę. Szkoda, u mnie połowa nie wstała ale i tak niezła gromadka w stajniWysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Pięknie, pozdrowienia od Górala z żonką i resztąWysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobola1 Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 Pięknie, pozdrowienia od Górala z żonką i resztąWysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka Zajefajnie macie [emoji3]Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 9 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2017 No to pa pa Pilsko, było superWysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Co to dużo mówić. Narciarzy bardzo umiarkowanie. Pogoda żyleta. Wiatr powyżej kopca łby urywał i foki porywał. Śniegu miejscami po pas. Kiełbasa pyszna. 15 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Super! Aż mnie skręca, że nie mogłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 (edytowane) Co tam wiatr, dla takich warunków huragan niestraszny. . Piękna wyprawa, gratuluję. Szkoda, że nigdy nie byłem na Pilsku. Mam nadzieję, że to się zmieni. Wszyscy w Szczyrku, a puste trasy na Pilsku. To coś dla mnie... Edytowane 10 Grudzień 2017 przez marionen 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 21 minut temu, andy-w napisał: Śniegu miejscami po pas. Piękne zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_br Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Dzisiaj Pilsko było świetnym wyborem ! W porównaniu do tego co widzę w relacjach kolegów z COS to ludzi nie było wcale Piękna zimowa pogoda, fajnie przygotowane trasy - rozpoczęcie sezonu udane na 100%. 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Pilsko pod względem widoków jak zwykle bajka, trasy na początku świetne, później wyszło sporo kamieni, ale ogólnie super, warto się było wybrać. Niestety sam ośrodek przedstawia coraz smutniejszy widok. Dolne kanapy nie działają, jeżeli ktoś nie wie, że dalej jest stacja kolei na szczyt to zastaje zamknięta stacje. Brak spójnej identyfikacji wizualnej czy dobrej reklamy, jakby nikomu nie zależało, pracownicy na orczykach maja dalej kurtki z logo GAT... Podejście pod kolej jak zwykle nie było posypane i trzeba się wspinać. Jeden z orczykow (talerzyk) na samej górze nie działa i obsługa twierdzi, że w tym roku nie ruszy, w pewnym momencie na linie leży przewrocone drzewo, lina nie jest zerwana, ale widać nikomu nie zależy żeby to drzewo usunąć. Główny orczyk na szczyt miał dwa dłuższe przestoje spowodowane jakimiś technicznymi problemami. Mam wrażenie, że wszystko się tam jakoś powoli toczy, ale każda większą awaria coraz bardziej wiekowego sprzętu może sprawić, że to będzie koniec tego ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2017 Qrna jak ja kocham ta górę! Dzięki za fotki! i szkoda ale nie można być w dwóch miejscach naraz niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squead89 Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Wie ktoś może czy w tym sezonie karnety czasowe na ON Pilsko będą honorowane na Babie? I przy którym z tych wyciągów(Baba czy krzesełko 4 osobowe) jest mniej ludzi i łatwiejsza trasa bo wybieram się z początkującą osobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 24 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2017 Mam nadzieję, że trochę tego śniegu się utrzyma, bo prognozy nie są za bardzo optymistyczne na najbliższe dni. Miała być porządna zima, a tu popierdółka jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 24 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2017 Byłem dzisiaj i bardzo słabo to wygląda. Pani przy kasie ostrzegała o trudnych warunkach, ale to co zobaczyłem na górze trochę mnie przerosło. Nie spodziewałem, że śniegu jest tak mało. W wielu miejscach wystająca ziemia i kamienie. 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 29 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2017 Jutro startuje Pilsko 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Nareszcie 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morgan_mati Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 2 godziny temu, leitner napisał: Nareszcie Jak na razie informacje skomentowało ON Pilsko i ostudziło radość- "PRAWDA PRAWDA Może w niedalekiej przyszłości będziemy działać wspólnie, ale NIE OD JUTRA 😊😁❄️🏂⛷️" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel88 Napisano 13 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2018 Przed chwilą rozmawiałem z Recepcją Jontka. W zeszłym tygodniu Pani w kasie ON Pilsko zapewniała, że do ferii pojawią sie wspólne karnety. Podobnie Baba i Korbielow.net. Teraz Pani z recepcji prześmiewczym tonem zacytowała regułkę odnośnie braku wspólnych karnetów, którą wypisali na FB. Poziom rozmowy z klientem ZEROWY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 (edytowane) Gwiazdka! Wczoraj wybrałem się na Pilsko. Warunki średnie. Nastawiłem się że w nocy będzie spory opad. Uzbroiłem się w kijki teleskopowe wedze samurai, z dużymi talerzykami do jazdy w puchu śnieżnym. Spadło może (na szczęście) około 10 cm śniegu. Na trasie dużo lodu. W lesie poza trasą miejscami lód przysypany śniegiem, w przewianych miejscach bardzo nieprzyjemne do jazdy. Do południa piękna pogoda, potem zaczął się opad. Talerzyki na wyciągu na Kopiec powieszone. Wyciąg nie działa. Widać wyraźny marazm. Jadę wyciągiem na Pilsko. Zsiadam na górze, wyciągam telefon, żeby zrobić zdjęcie. Nagle obok mnie przejeżdża policjant, wyciąga rękę jakby na przybicie piątki, mówiąc "gwiazdka!". 10 sekund konsternacji - pomyślałem że coś zrobiłem nie tak. Zobaczyłem że trzyma w ręce mój talerzyk od kijka narciarskiego. Wypadł mi gdzieś wcześniej. Podziękowałem i pojechaliśmy dalej. Edytowane 18 Styczeń 2018 przez Gerald 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Wczoraj talerzyk na Kopiec został odebrany przez TDT. Niedługo pewnie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 (edytowane) 57 minut temu, leitner napisał: Wczoraj talerzyk na Kopiec został odebrany przez TDT. Niedługo pewnie ruszy To fajnie, chociaż w 7,56 % poprawi ten obraz nędzy. To chyba jeden z najlepszych przykładów, jak wymiana orczyków na krzesła nie spowodowała dużej poprawy. Czasowo wychodzi dalej beznadziejnie. Na szczęście Pilsko będzie się zawsze broniło wieloma możliwościami jazdy pozatrasowej, i rewelacyjnymi widokami. Tak w ogóle, te wyciągi krzesełkowe - Baba, oraz Korbielów - Hala Szczawiny to gdzie wcześniej sobie funkcjonowały? Najlepsze warunki to tam były pod koniec listopada. Edytowane 18 Styczeń 2018 przez Gerald Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi