Gość Napisano 6 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2018 Jasne, jeszcze Ty mnie denerwuj!... Gratuluję wyboru! Dziś SMR dał ciała na całego! najgorszy dzień na nartach od... uchuchuchuchu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 6 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2018 10 minut temu, keisyzrk napisał: Miał być Szczyrk w towarzystwie @przemo_narciarz i @Jasiek, ale miałem złe przeczucie… czytając wątek o SMR, chyba wygrałem dzisiaj los na loterii. Pogoda iście bajeczna, ale to pewnie wszędzie, naturalny śnieg?, to już niekoniecznie. O warunkach na trasach niewiele mogę napisać, zjechałem ze trzy razy 5-ką - do Miziowej - idealna, do Szczawin - widziałem kilka minerałów. Resztę dnia spędziłem w lesie, i na nieratrakowanej części Kopca, tutaj było… sporo jest już rozjeżdżone, ale w lesie można znaleźć jeszcze miejsca nietknięte ślizgiem narty. Do godziny 10-ej ludzi bardzo mało, później kolejka na Pilsko na jakieś 5-8 minut. Wracałem 6-ką do 1-ki, da się zjechać, trzeba tylko uważać na kamienie w dolnej części trasy. Jeden z lepszych dni spędzonych w tym sezonie na nartach, nie ma się czemu dziwić, to w końcu Pilsko . WZF w Szczyrku? - mimo posiadanej sezonówki, odpowiem: to chyba żart! Potwierdzam, dziś bajka i na szczycie też pięknie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Dnia 5.02.2018 o 23:27, Spiochu napisał: Wybiera się ktoś na Pilsko w środę lub w czwartek? Chętnie bym dołączył. Mogę ewentualnie zabrać kogoś z okolic Pszczyny. 22 godziny temu, friski napisał: Cześć, po wczorajszych harcach mam wielki apetyt. Raczej czwartek bo będzie po nocnym opadzie. Pszczyna po drodze tylko urlop muszę załatwić... Czwartek lub piątek, jeśli potwierdzą się prognozy może być fajną opcją - chętnie dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 A na Pilsku zaczęło sypać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Ja jadę z Sarą jutro, raczej na otwarcie. Friski jeszcze nie wiem czy na pewno bo telefonu nie odbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
friski Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Jadę, jadę, skoro sypie trzeba jechać. Meldujemy się z kolegą Skimanem z sąsiedniego forum około godziny 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 No i git! Ktoś jeszcze wpadnie? My będziemy przed otwarciem na parkingu. Małe srebrne autko na łódzkich blachach. Na stoku można mnie będzie poznać po typowo januszowej kurtce z decathlonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 5 godzin temu, Spiochu napisał: No i git! Ktoś jeszcze wpadnie? Ja niestety nie dam rady jutro... 😟 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 Prawdopodobnie zjawię się w piątek od samego rana, dziś (czwartek) nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 Tu macie groupony na Pilsko. https://www.groupon.pl/deals/osrodek-narciarski-pilsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 Dziś jeździliśmy na Pilsku od rana do 13.00 Jak można się było spodziewać po tym prymitywnym ośrodku na trasach warunki tragiczne, sam lód i kamienie: Do tego mała przepustowość orczyków powodowała ogromne kolejki: W okolicy też widać że zima w tym roku nie dopisała: Podsumowując, żałuje że nie pojechaliśmy do SMR to zupełnie nie ta liga. A tak poważnie to super pojeździliśmy zarówno na trasie jak i poza. Opad puchu nie był jakiś wielki i czarną 7-mką jeszcze nie można lajtowo śmigać. (Raz zjeżdżałem ale bardzo czujnie bo wystają minerały) W lesie dużo lepiej ale warunki zmienne, dość wymagające. Na trasach od rana super, miękko i równo. Po 12.00 zaczęły robić się lekkie odsypy i wyszło trochę płatów lodu ale dalej dało się jechać większość trasy na krawędzi. Na Pilsku pojawił się też Friski z kolegą i trochę pogonił Nas po lesie. Starałem się bronić honoru 65mm pod butem ale muszę szczerze przyznać, że jumpa przez trasę orczyka odpuściłem. Widać że Friski poczynił duże postępy i nie mając obycia między drzewami, ciężko go teraz dogonić. Zdjęcia z telefonu robione po 12.00 bo wcześniej skupiałem się na jeździe 18 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Spiochu, bardzo ładna relacja. W końcu ktoś kompetentny przyznał że slalomka nie do wszystkiego się nadaje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Cytat W końcu ktoś kompetentny przyznał że slalomka nie do wszystkiego się nadaje Ha ha, jak to nie? Nie jechałem na prawdziwych slalomkach, stąd czułem się nie pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Słuchajcie, gdzie tam obecnie najlepiej zaparkować ? Będę w niedziele więc raczej dużo aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Słuchajcie, gdzie tam obecnie najlepiej zaparkować ? Będę w niedziele więc raczej dużo aut. No przecież tam jest jeden parking, jak bedziesz pozno to parkuj gdzie bedzie miejsce:) ja zjezdzam i wyjeżdżam krzeslem na szczawiny wiec parkuje najwyzej jak sie da. Wysłane przy użyciu palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Pytam bo może coś się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Od zeszłego roku parkingow tyle samo. Wyciągów mniej:)Wysłane przy użyciu palca 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Czy ktoś z Was przejeżdżał ostatnio prze Buczynkę? Da się dotrzeć na dół bez strat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 9 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 21 minut temu, m-ski napisał: Czy ktoś z Was przejeżdżał ostatnio prze Buczynkę? Da się dotrzeć na dół bez strat? Do połowy gdzieś mniej więcej dalo się we wtorek jechać. Potem wiadomo coraz gorzej. Ogólnie nie polecam, chyba że narty nie szkoda. A śnieg juz siadł zapewne to może być jescze gorzej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 1 hour ago, m-ski said: Czy ktoś z Was przejeżdżał ostatnio prze Buczynkę? Da się dotrzeć na dół bez strat? Dzisiaj syn zjeżdżał z kolegami i straty w ślizgach i krawędziach niestety są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 9 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2018 Pilsko dzisiaj nie rozpieszczało, mgła, a w zasadzie chmury ograniczały widoczność fragmentarycznie od szczytu do Szczawin. Warunki na trasach przez pierwsze trzy godziny bardzo dobre, później coraz więcej lodowych łat i kamieni, te ostatnie na odcinku od Miziowej w dół. Zdecydowanie pogorszyły się warunki dla miłośników freeride’u, wszystko mocno rozjeżdżone (pewnie wczoraj @friski i @Spiochu się do tego przyczynili ) śnieg w lesie osiadł, stał się bardziej zbity, przez co te wszystkie technologie w które wyposażone są typowe narty FR, zaczęły bardziej przeszkadzać niż pomagać w jeździe - po zamianie nart na twardą AM-kę, pośmigałem fajnie na trasie i w lesie. Zjazd 5-ką do Polany Strugi możliwy tylko ze stratami, nie polecam. 16 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keisyzrk Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Masakra, chociaż w porównaniu ze Szczyrkiem, można by rzec: pustki panie! 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 oj była masakra, tyle luda to tam chyba w ostatnich 10 latach nie było, do podwójnego orczyka stało się ok. 10 min 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 A już chciałem się jutro skusić... Dzięki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 oj była masakra, tyle luda to tam chyba w ostatnich 10 latach nie było, do podwójnego orczyka stało się ok. 10 min Dzięki Kolego, jutro odpuszczam. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi