leitner Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 (edytowane) 48 minut temu, fredek321 napisał: Szczawiny-Miziowa. 33 minuty temu, Góral spod Skrzycznego napisał: Jontek - Miziowa się mi wydaje. Co? Jakie krzesło? Co prawda dostali pozwolenie na krzesło 4-osobowe Szczawiny-Miziowa (Tatralift wygrał przetarg), ale chyba po sprawie z Jontek Express odeszli od tego pomysłu. Nie mają przecież kasy. Edit: To teraz rozumiem (patrz poprzedni wpis ferdka). Budowę rozpoczęli, ale najprawdopodobniej nie zakończą Edytowane 13 Listopad 2016 przez leitner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 Rozpoczęli budowę w rozumieniu prawa budowlanego [emoji6]. Już się boję[emoji32], mam nadzieję że orczyk będzie dalej działał i nie ubiją kolejnego odcinka.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 11 minut temu, pablodc napisał: Już się boję, mam nadzieję że orczyk będzie dalej działał i nie ubiją kolejnego odcinka. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Spokojnie. Wg. mnie budowę rozpoczęli latem 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 Spokojnie. Wg. mnie budowę rozpoczęli latem 2015. [emoji38] I nich tak zostanie. Naprawdę bardzo bym źle zniósł uwalenie kolejnego odcinka w tym wysłóżonym i dogorywającym ośrodku. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 22 minuty temu, leitner napisał: Budowę rozpoczęli, ale najprawdopodobniej nie zakończą Tego nie wiadomo, wszak rozpoczęta budowa może trwać dowolnie długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 (edytowane) Dnia 6.11.2016 o 10:53, fredek321 napisał: Potrzeba rzeczywiście niewiele, ale to obszar Natura 2000, czyli nie zrobisz śnieżenia, nie wylesisz, nie zniwelujesz itd. W skali mikro doświadczył tego ten, który kupił Kubicówkę. Czy mógłbyś rozwinąć wątek? Chyba w 2009 r. Kubicówka jeszcze istniała, teraz aż żal patrzyć na opuszconą chatę i ślady po napisach - zawsze się zastanawiam patrząc na nią, czemu już nie funkcjonuje (a taka fajna lokalizacja....) Edytowane 14 Listopad 2016 przez fundu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 (edytowane) Państwo Kubicowie ewidentnie nie mieli pomysłu na utrzymanie tak ogromnego domu w nowych warunkach (mniej turystów i coraz wyższe wymagania). Dlatego sprzedali pensjonat. Kubicówka została kupiona z myślą o rozbudowie/przebudowie. Jednak jej położenie w parku krajobrazowym, a dodatkowo w obszarach ptasich i siedliskowych "Natura 2000", w praktyce uniemożliwia jakiekolwiek działanie. http://geoserwis.gdos.gov.pl/mapy/?obszar=PLH240006 Wypozycjonuj mapę tak, aby było widać Kubicówkę i Jontka. Bawiąc się czekboksami zobaczysz problem i zobaczysz dlaczego przebudowa Jontka nie była problemem, dlaczego zbiornik do naśnieżania można było zbudować. Edit: Można też zobaczyć jak biegnie granica rezerwatu Pilsko - praktycznie wzdłuż orczyka. Edytowane 14 Listopad 2016 przez fredek321 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Rzeczywiście, a Jontek jest na samym pograniczu. No tak - dyrektywa ptasia i habitatowa - a wykorzystywanie jej przez niektórych przywołuje mnie o ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Ponieważ to nie jedyny problem to jest (w zasadzie nie ma) jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 Pilsko rusza w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 Które wyciągi? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 19 minut temu, Hextor napisał: Które wyciągi? Wysłane z mojego F3112 przy użyciu Tapatalka Solisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 Baba też.Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 Jeśli nie będzie odwilży to w kolejny weekend cały ośrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 44 minuty temu, fredek321 napisał: Jeśli nie będzie odwilży to w kolejny weekend cały ośrodek. Cały ośrodek bez Buczynki. Szkoda że naprawdę cały z Buczynką nie będzie otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 z tą Buczynką to może być tak, że niespodziewanie ruszy na ferie, kto ich tam wie... Dzisiaj na kamerce po Solisku ratrak jezdzil - to się ceni, może wreszcie mają nauczkę z poprzednich lat, że jak się nie ubije to złośliwy wiatr im wszystko wywieje do lasu Także myślę, że Ci którzy wybiorą się do Korbielowa w sobotę będą zadowoleni, a trasy przygotowane odpowiednio. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 12 godzin temu, gregor_g4 napisał: z tą Buczynką to może być tak, że niespodziewanie ruszy na ferie, kto ich tam wie... Obyś miał rację. Liczę na to, że wrócę na Pilsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 (edytowane) 13 godzin temu, fredek321 napisał: Jeśli nie będzie odwilży to w kolejny weekend cały ośrodek. Az tak dużo śniegu jest na górze? Pozdrawiam Edytowane 2 Grudzień 2016 przez christof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 13 minut temu, christof napisał: Az tak dużo śniegu jest na górze? Pozdrawiam http://beskidy.gopr.pl/?page_id=208 Około 50 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 http://pilsko.org/trasy-i-wyciagi/mapa-tras/ Z mapki została usunięta kolej na Buczynkę. Myślę, że to już definitywny koniec tej kolejki i po sezonie można spodziewać się ludzi z Tatralift, którzy zdemontują wyciąg i sprzedadzą w inne miejsce. Pozostaje błagać o porządnego inwestora z bardzo dużymi pieniędzmi i dobrymi układami, który ostatni raz zawalczy o rozwój Pilska. Do głowy przychodzi mi jedynie PKL... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Hm.... Ale właściciel PKL jest od zarabiania pieniędzy a nie wydawania na wątpliwe interesy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Masakra jakaś i obłęd. Płakać się chce, oby idiota odpowiedzialny za to poniósł konsekwencje. Ośrodek mógł zostać w stanie poprzednim i przynajmniej dałoby się jeździć. Jak widzę jak na Chopoku się co sezon rozbudowywują to się zastanawiam czemu gdzie indziej się opłaca tylko nie u nas. Szczyrk musieli dopiero przejąć Słowacy żeby się opłacało[emoji34][emoji35]Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Ktoś, kto wymyślił, opłacił (lub nie) budowę tej kolejki na Pilsku jest chyba niespełna rozumu. Przez błąd jakiegoś dziwnego człowieka idzie się gonić fajna trasa, która dodawała dużo jakości dla narciarskiego Pilska. Jedyny ratunek to przejęcie interesu przez normalnego człowieka, obecnie Pilsko będzie się pewnie dalej zwijać, a nie rozwijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablodc Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Nie wiem jak teraz ale na początku sezonu nawet się z Babą nie dogadali co do wspólnych karnetów. Szlag mnie trafia jak widzę co się tam dzieje przez to że tak bardzo lubię to miejsce i boli mnie jak to wszystko upada.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Pozwolenie na budowę krzesła 4-osobowego ze Szczawin na Halę Miziową też podobno poszło się... Pewnie i tak nie było na to kasy, ale jeżeli to rzeczywiście prawda, to szkoda, bo walka o ten dokument trwała parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi