Turysta69 Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 No ludzie, ogarnijcie się. Po to się P. Prezydenta zaprasza, żeby na wszystkich ludziach wywrzeć presję. Wykonawca stanie na głowie, żeby zdążyć, odpowiednie służby również dadzą radę z odbiorami ekspresem - wszak nasz Pierwszy Narciarz nie może czekać :happy: No przecież jak ktoś zawali to dopiero będzie poruta : Będziemy jeździć już za niedługo i chwała inwestorowi za taaaaki łeb :happy: Niech uczą się inni jak inwestycje narciarskie robić :applause: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Już jeden prezydent też podobno wywierał ogromną presję żeby koniecznie lądować. No i wylądował ( świeć Panie nad Jego i innych duszą). Nie dyskutuję na temat potrzeby tej inwestycji bo jestem jak najbardziej za! Więcej, ogromnie mi zależy aby Pilsko było nowoczesnym i wygodnym ON, bo ma po temu wspaniałe warunki terenowe i klimatyczne. Moje uwagi dotyczą jedynie "wysyłanych sygnałów i pokazu" jaki odbywa się przy okazji tej inwestycji. Znam procedury określone w prawie budowlanym dotyczące realizacji inwestycji. Dotrzymanie procedur przez wszystkich uczestników procesu inwestycyjnego to po prostu uszanowanie obowiązującego prawa. Docierające sygnały mogą dać asumpt do przypuszczeń że jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Kiedyś zgłaszałem do odbioru 'gotowy budynek na którym zuraw montował 2gie pietro.... :biggrin:. Co prawda to był okres 'błedów i wypaczeń' - ale chyba nie wiekszych niż teraz... :eek:. A poważniej - odbior budowlany jest spokojnie do przeprowadzenie w tydzień ba nawet w 2 dni, jesli nie wykorzystywac przysługujacych terminów. Wiekszość spraw można załatwić, sprawdzić równolegle z ostatnimi robotami. Np geodezję pewnie mozna zdjąc juz od miesiąca, wraz z załatwieniem w Starostwie, dokumenty materiałowe to typówka, beton ma na pewno wiecej niz 28 dni wiec swiadectwo jakości dostanie. Scianą może być UDT... no ale...pożyjemy -zobaczymy. Pozdrawiam M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta69 Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Bumer ja też znam procedury odbiorowe, pracuję w budownictwie i jak wiesz doskonale wszystko zależy od urzędników, którzy mają określone terminy. Inwestor zapraszając Prezydenta zagwarantował sobie ścieżkę najszybszą z możliwych. Można? Jasne, że można tylko trzeba chcieć i mieć głowę na karku i poparcie wszystkich "świętych", w tym wypadku cel uświęca środki, lub jak kto woli debilizmy debilizmem zwyciężaj :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Trzeba być dobrej myśli i pozytywnie nastawionym, ja to udowodnię odwiedzając w tym roku Korbielów. Z pewnością wsiądę na to krzesło co obiecuję udowodnić na tym forum!:smile: Pozdrawiam- jutro zaczynam sezon 2013/2014, jadę do..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Zmiana pola widzenia kamery na schronisku na Miziowej wg mnie jest nietrafiona. Teraz pokazuje w większości las. Kiedyś można było zobaczyć kolejkę lub jej brak do orczyka, wyjeżdżających narciarzy orczykiem ze Szczawin, naśnieżającą armatkę lub pracujący ratrak. Teraz to kicha (nie ujmując nic pięknu Pilska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 W ON Pilsko trwają przygotowania do sezonu 2013/2014 Uwaga ! Sprostowanie dotyczące uroczystego otwarcia otwarcia nowego wyciągu - czteroosobowej kanapy w Korbielowie. Z uroczystością nie będzie związane uruchomienie wyciągów. Aktualnie trwają prace wykończeniowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Sprostowanie dotyczące uroczystego otwarcia otwarcia nowego wyciągu - czteroosobowej kanapy w Korbielowie. Z uroczystością nie będzie związane uruchomienie wyciągów. aha, czyli bedzie otwarty, ale nie uruchomiony :crazy: nieźle z tego wybrnęli :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 aha, czyli bedzie otwarty, ale nie uruchomiony :crazy: nieźle z tego wybrnęli :applause: Mogli się mnie zapytać.:wink: Od dawna to wiedziałem.:tongue: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Mogli się mnie zapytać.:wink: Od dawna to wiedziałem.:tongue: i gdzie są teraz wszyscy ci, co pisali entuzjastycznie, że kanapa ruszy w przyszłą sobotę ? może teraz powinni na bosaka powitać Bronka ? :crazy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Bosaka...????? Niech Bóg broni... :eek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lilianna Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Bosaka...????? Niech Bóg broni... :eek: http://www.starostwo.zywiec.pl/szczegoly.php?18657 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caracas Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Zaplanowane na dzień 14 grudnia 2013 roku, spotkanie z Prezydentem RP Bronisławem Komorowskim na Żywiecczyźnie, które miało się odbyć w Sali Sesyjnej Ratusza Żywieckiego z przyczyn nie zależnych od nas zostało odwołane. Pan Prezydent Komorowski widać nie chce uczestniczyć w komedio-farsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Zaplanowane na dzień 14 grudnia 2013 roku, spotkanie z Prezydentem RP Bronisławem Komorowskim na Żywiecczyźnie, które miało się odbyć w Sali Sesyjnej Ratusza Żywieckiego z przyczyn nie zależnych od nas zostało odwołane. Pan Prezydent Komorowski widać nie chce uczestniczyć w komedio-farsie. widocznie woli na nartach pośmigać niż się nudzić na spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lilianna Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 widocznie woli na nartach pośmigać niż się nudzić na spotkaniu Raczej nie będzie go wogóle... pewnie doradzili mu pijarowcy, że nie warto się pokazywać na żywiecczyźnie i wspierać prywatnych interesików kosztem zaufania publicznego:) Dlatego też odciął się od myślistwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiogun Napisano 7 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2013 Zawsze mogą rozwiesić baner z krzesełkiem i wyciętym otworem na głowę. Wsadzisz głowę w otwór i klickniesz sweetfocie dla potomnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Jestem ciekaw jak idą roboty montażowo wykończeniowe. Ma ktoś jakieś rzetelne informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matei Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 tak to wyglądało w niedzielę 8 XII:koło godz. 13 - na budowie wyciągu było pusto, ale w knajpie w środku trwały prace. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Z ciekawości zapytam: wie ktoś jaki naciąg musi wytrzymać takie koło na osi ? Chodzi mi o przybliżony rząd wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Wygląda nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Wygląda nie najgorzej. fredek a gdzie emotikon z uśmieszkiem i mrugnięcie oczkiem? o takie;:tongue: :wink: no chyba,że naprawdę uważasz,że "Wygląda nie najgorzej." :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Naprawdę uważam, że wygląda nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 wygląda nie najgorzej w sensie, że coś się dzieje - jest lina, jest koło, pewnie będą zakładać, ale wyciąg w nie ruszy 14go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Ale uważam, że ruszy w grudniu. (2013 żeby nie było wątpliwości :wink: ) Post 707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Coś, co przydałoby się dla naszego inwestora - przepis o dochodzeniu roszczeń odszkodowawczych wobec podmiotów ekologicznych lub też kaucja na zabezpieczenie roszczeń.......czyli coś o Eko-na rzecz blokowania wszystkiego! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi