Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pilsko, Korbielów - informacje

PavloS_

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce mi się wierzyć,ale... :applause:

Chyba,że otworzą,a za chwilę... zamkną! :tongue:

Myślę, że jeżeli jednak otworzą i nie zamkną.... to od osób, które wieściły np. otwarcie krzesła na święta ale wielkanocne, należy się inwestorowi mail z "dowodami uznania" za to że dokonał rzeczy, która nie mieści się w naszych, polskich realiach..:happy:

Pozdrawiam,

Edytowane przez tobiasz7777

Panie i Panowie,

Jak poinformował właśnie serwis korbielow.net, uroczyste otwarcie kolejki krzesełkowej na Solisko odbędzie się 14 grudnia 2013 a otwarcia dokona Prezydent RP Bronisław Komorowski.

To teraz eko-geje mają dylemat, bo w zaistniałej sytuacji blokowanie kolejki byłoby jak kąsanie ręki, która karmi i głaszcze.

Myślę, że jeżeli jednak otworzą i nie zamkną.... to od osób, które wieściły np. otwarcie krzesła na święta ale wielkanocne, należy się inwestorowi mail z "dowodami uznania" za to że dokonał rzeczy, która nie mieści się w naszych, polskich realiach..:happy:

Pozdrawiam,

już jestem pewien,że otwarcie 14 grudnia będzie,...

...ale w 2014 roku :stupid:

dzisiaj jest 5 grudnia 2013 roku (po południu)

chyba nie chcecie mi wmówić ,że za osiem dni roboczych z tego "proszku",który tam jest

ruszy w 100% gotowa,po wszystkich odbiorach,kolej linowa :eek:

może taką polityczną szopkę i balangę sobie zrobią

mało to odcinków autostrad,wiaduktów czy innych inwestycji pootwierali,wstęgi poprzecinali,pojedli,popili i ,... pozamykali

• Like 1

dlaczego to zdjęcie ? wyciąg jeszcze nie gotowy, a zdjęcie jest ze strony producenta wyciągu, który będzie w Korbielowie, czyli http://www.lst-ropeway.com

W filmie "Nie ma mocnych" Pawlak popierdziela po lesie z pastowanym "kabanem" i próbuje wmówić dygnitarzowi politycznemu,że to dzik.:stupid:

A kto z takim "pastowanym kabanem"zabroni po bilbordach spacerować inwestorowi z Korbielowa.:crazy:

Wyciąg jest na zdjęciu jaki będzie,a że postawiony nie na takim tle.No cóż.:tongue:

• Like 1

Jeśli jednak krzesło ruszy na stałe 14 grudnia 2013 to rozumiem, że będzie można Cie oglądać wnoszącego narty wzdłuż wyciągu. :wink:

Nie!

Wy macie prawo do swoich poglądów.

Ja do swoich.

Jeśli nie wiesz to kiedyś ja i SB założyliśmy się o podobny dylemat,na temat budowy krzesła w SON.

W razie naszej przegranej mieliśmy z parkingu na peron "nowego krzesła" dymać w skarpetkach.

mijają lata a krzesło dalej nie stoi i nie "chodzi":happy:

Nie jestem hazardzistą i notorycznie się nie będę zakładał.

Z drugiej strony nikogo też nie zmuszam aby mnie wynosił na plecach wzdłuż nie działającego wyciągu.:biggrin:A mógłby się zmachać (jest co nieść) :applause:

Nie!

Wy macie prawo do swoich poglądów.

Ja do swoich.

Jeśli nie wiesz to kiedyś ja i SB założyliśmy się o podobny dylemat,na temat budowy krzesła w SON.

W razie naszej przegranej mieliśmy z parkingu na peron "nowego krzesła" dymać w skarpetkach.

mijają lata a krzesło dalej nie stoi i nie "chodzi":happy:

Nie jestem hazardzistą i notorycznie się nie będę zakładał.

Z drugiej strony nikogo też nie zmuszam aby mnie wynosił na plecach wzdłuż nie działającego wyciągu.:biggrin:A mógłby się zmachać (jest co nieść) :applause:

Tyle, że aktualni inwestorzy w SON i ON Pilsko (Pan Richter i CTE) to inne galaktyki i dzielą ich lata świetlne...:biggrin:

Skoro już sięgamy do dobrych, sprawdzonych polskich komedii, posłużę się cytatem z Misia:

"Nie mylmy systemów walutowych"...:happy:

Pozdrawiam

• Like 2

może taką polityczną szopkę i balangę sobie zrobią

mało to odcinków autostrad,wiaduktów czy innych inwestycji pootwierali,wstęgi poprzecinali,pojedli,popili i ,... pozamykali

myślę, że to będzie wyglądało tak: przyjedzie Bronek, wstęgę przetnie, siądzie na krzesło, ale postawione na jakiś saniach, wywiozą go na góre i se raz śmignie :crazy:

ma ktoś moze aktualne foty, czy tam się w ogóle coś dzieje ?

myślę, że to będzie wyglądało tak: przyjedzie Bronek, wstęgę przetnie, siądzie na krzesło, ale postawione na jakiś saniach, wywiozą go na góre i se raz śmignie :crazy:

ma ktoś moze aktualne foty, czy tam się w ogóle coś dzieje ?

Mam podobną wizję.

I tych zdjęć też jestem ciekaw.

A dziać to się dzieje dużo z pewnością.

Wódeczka się chłodzi.:angel:

Wszystkim niepoprawnym optymistą proponuję zajrzeć do postu nr 732.Są tam zdjęcia z ostatniego weekendu z budowy tegoż krzesła.Jak widać na dolnej stacji jest tylko betonowy kikut.Nie ma koła,napędu,niczego!A przecież to nie są klocki Lego i trochę zajmuję montaż tego wszystkiego.

Wydaje mi się,że może naciągną linę (napęd może jeszcze nie działać) ,zawieszą jedno krzesełko,na którym usiądzie Bronek w kakakasku,bynajmniej nie narciarskim,porobią "słitfocie" , poświęcą, a następnie już tylko... biba! :angel:

No i w tym miejscu brakuję mi odpowiedniej emotikonki... takiej z ręką na karku. :tongue:

Kiedy szum ucichnie,a Bronkowi przestaną latać Helikoptery w głowie,panowie budowlańcy wrócą do roboty,a narciarzy skierują do "gondoli" na Polanę Strugi. :tongue:

Przeszła mi jeszcze myśl,że to prowokacja opozycji - bez sprawdzenia puszczą Bronisława,a nuż widelec coś się urwie... :eek: Ot taka zemsta sejmowego zombi za katastrofę smoleńską... :stupid:

• Like 2

Dzisiaj byłem przy budowanym wyciągu.

Wszystkie słupy są uzbrojone, lina na walcu czeka na wciągnięcie obok Jontka.

Dzisiaj ocieplali budynek nowej knajpy, do dwóch dni powinni tynkować.

Na wysokości parkingu układają też nową kładkę by ludzie nie musieli chodzić na około.

Jeśli odbiory zrobią w jeden dzień - a jestem pewny, że to już mają zaklepane - to powinni się wyrobić.

• Like 4

Dzisiaj byłem przy budowanym wyciągu.

Wszystkie słupy są uzbrojone, lina na walcu czeka na wciągnięcie obok Jontka.

Dzisiaj ocieplali budynek nowej knajpy, do dwóch dni powinni tynkować.

Na wysokości parkingu układają też nową kładkę by ludzie nie musieli chodzić na około.

Jeśli odbiory zrobią w jeden dzień - a jestem pewny, że to już mają zaklepane - to powinni się wyrobić.

Będę musiał oddać honor inwestorowi i wykonawcom.

Jeśli dotrzymają terminu to tak uczynię.

Na tym forum.

Wszystkim niepoprawnym optymistą proponuję zajrzeć do postu nr 732.Są tam zdjęcia z ostatniego weekendu z budowy tegoż krzesła.Jak widać na dolnej stacji jest tylko betonowy kikut.Nie ma koła,napędu,niczego!A przecież to nie są klocki Lego i trochę zajmuję montaż tego wszystkiego.

Rozum kaze mi sadzic, ze szans zdazyc nie maja, ale z tym systemem wyciagowym LST jest troche tak, ze rzeczywiscie jest on stosunkowo prosty w montazu i wbrew temu co twierdzisz wlasnie ten betonowy kikut plus pare klockow stworza dolna stacje.

Juz jakis czas temu szukalem jak to ma wygladac - znalazlem wtedy lepsze zdjecie, bo idealnie z boku i na przykladzie wyciagu 4osobowego, a nie dwojki - nie moge teraz go znalezc, ale tak na szybko przez google:

http://www.skiresort.info/typo3temp/pics/d356461ac8.jpg

Naped wyglada jak wielka szafa, ktora raczej wstawiana jest po prostu w calosci. Do tego kolo i troche zelastwa. Poza napedem, to niewiele wiecej roboty niz u gory, a tam sie uwineli migusiem. To jest duzo mniej skomplikowana instalacja niz np. na Skrzycznem. Tak na oko, to postawienie tego w 2-3 dni jest realne.

Pozyjemy, zobaczymy... ja trzymam z nich kciuki. Poza tym, jezeli oni zalatwia odbior w jeden dzien, to znaczy ze maja spore plecy. A jezeli maja spore plecy (swiadczyc moze chocby rygor natychmiastowej wykonalnosci pod pozwoleniem na ta inwestycje, a obior w jeden dzien bedzie tego slodkim dopelnieniem), to bede spokojny o narciarska przyszlosc Pilska.

W uzupelnieniu - tu widac sam naped:

http://lst-ropeway.com/index.php?option=com_content&view=article&id=130:5-clf4-for-lst-ropeway-systems-in-2013-du-au&catid=17&Itemid=110〈=en

Edytowane przez Cosworth240
  • Like 2

wbrew temu co twierdzisz wlasnie ten betonowy kikut plus pare klockow stworza dolna stacje.
Chyba źle mnie zrozumiałeś,bo ja nie twierdzę,że ten betonowy kikut nie stworzy dolnej stacji,tylko uzbrojenie go jeszcze trochę zajmie.Aura też nie pomaga,a czasu bardzo mało...Tak wygląda napęd: 1384295_461208300658464_292302971_n.jpgTutaj założony i zamontowany na podobnej stacji:

DSCN7028.jpg

Trochę się ich ostatnio naoglądałem... :wink:

DSCN7028.jpg.2499ec458b287d176edfdd0d6954d466.jpg

Proponuje zamiast siać tyle niepotrzebnych domysłów po prostu spokojnie zaczekać.

Jak kogoś stać, to zatrudni po jednej firmie do każdego słupa i zmontują to w dwa dni.

Myślę, że jest to dostarczane w modułach z gotowymi wiązkami itp. Nie sądzę, że trzeba to jakoś kablować. Zaplecenie liny to pewnie najbardziej czasochłonna i skomplikowana robota jaka została. Dowiemy się 14 grudnia, być może tego roku.

Edytowane przez John

A tego to jestem pewien.:applause:

Choć bardzo bym chciał aby się udało 14 XII 2013 odpalić machierię i żeby świąteczni goście mogli już się dobrze bawić.

I o to chodzi, bo na otwarciu krzesła skorzystamy przede wszystkim my, narciarze, więc jest za co trzymać kciuki :happy:

Jest grubo! Jeśli inwestor dokona odbioru w 1-2 dni ( oczywiście po przeprowadzeniu prób) to ma nie plecy a BARY!:shocked: Bary po stokroć większe niż Pudzian! Dokonanie tak szybkiego odbioru to pokaz siły i mozliwości, a w pewnym sensie także i bezczelność. Bo jak i kiedy odpowiedzialne słuzby mogą dokonać prawidłowego sprawdzenia dokumentów, wyników prób i badań, działania urządzeń, zastosowanych materiałów, zgodności inwestycji z projektem budowlanym i wykonawczym, itp, itd? Tylko na wykonanie geodezyjnej inwentaryzacji powykonawczej potrzeba min 2 tygodnie!!!! Dla porównania dla mniej zorientowanych forumowiczów podam, to więcej niż gdyby jakiś burmistrz kupił sobie Maybacha jako samochód służbowy i na obie ręce, od nadgarstków do pach, pozakładał same Breitlingi kupione przez przyjaciela za oszczędności rodziny!!! Samo zaproszenie pana Bronka i przyjęcie przez niego tego zaproszenia to także manifestacja siły i mozliwości. Jak pamiętacie, pan Bronek był kiedyś łaskaw na spotkaniu z leśnikami wyrazić swoje zdanie, że lasy nie powinny być zainteresowane zakupem PKL. Natychmiast sie wycofały na rzecz szemranego kapitału wschodnio- europejsko-tureckiego, czy jak mu tam, zarządzanego przez obywatela polskiego o obcobrzmiącym nazwisku. Z jednej strony to można się tylko cieszyć, bo postęp w realizacji inwestycji widać gołym okiem. Ale kiedyś te BARY będą z pewnością pleckami albo nawet du.... I co wtedy? Sprawdzanie, śledztwa... Bo normalnie to u nas się chyba nie da budować.

PS. Mój rekord dokonania odbioru to coś koło roku, co z "bulem" przyjąłem!!!!

• Like 2

• JC unpinned this temat