JC Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 Wygląda na to, że po dwóch tygodniach przepięknej pogody w Alpy zawita prawdziwa zima. Według naszych prognoz następne dwa tygodnie będą obfitowały w opady śniegu, którym towarzyszyć będzie niska temperatura. Najwięcej śniegu spadnie w ostatnich dniach listopada - w góra przybywać będzie ponad 30 cm śniegu w ciągu doby. Na austriackich lodowcach temperatura w ciągu dnia będzie spadać nawet do - 13C. Prognoza pogody dla lodowca Stubai 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 (edytowane) A po opadach mrozy, które umożliwią w końcu naśnieżanie w niższych partiach:applause: Edytowane 26 Listopad 2012 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 :applause: tylko na to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 zima w Alpach Potwierdzam. Z tym ,że opady śniegu 29.11 listopada wysoko. Niżej deszcz. Od 30.11 mroźno. http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=OS®ION=0001&WMO=00007&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Grudzień będzie chyba najlepszym narciarsko zimowym miesiącem w nadchodzącym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 A widzisz "janek57",jak Ciebie poprosić to i bardziej optymistycznie piszesz!:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 (edytowane) Tak w Alpach przygotowuje się ośrodek narciarski do sezonu!Zdjęcie z dzisiaj: Na zdjęciu dolna stacja gondolki Miara w San Vigilio (Kronplatz). Edytowane 26 Listopad 2012 przez Chris_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poprostumatejko Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 Na szczęście nie tylko w Alpach , i u nas pod koniec tygodnia ma się zrobić zimowo : ))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 Tak w Alpach przygotowuje się ośrodek narciarski do sezonu! Zdjęcie z dzisiaj: [ATTACH=CONFIG]7729[/ATTACH] Na zdjęciu dolna stacja gondolki Miara w San Vigilio (Kronplatz). To się przecież do jeżdżenia nie nadaje : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 To się przecież do jeżdżenia nie nadaje : Do jeżdżenia może nie, ale żeby na nartach dojechać do dolnej stacji kolejki, to jak najbardziej. A gdy temperatura spadnie poniżej zera i sypnie śniegiem, to zrobią się warunki cud-miód. Oficjalne otwarcie sezonu na Kronplatzu przewidziane jest na 1 grudnia, ale na kamerkach ze szczytu widać, że kolejki już chodzą i jacyś ludzie już jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 (edytowane) Potwierdzam. Z tym ,że opady śniegu 29.11 listopada wysoko. Niżej deszcz. Od 30.11 mroźno. http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=OS®ION=0001&WMO=00007&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Grudzień będzie chyba najlepszym narciarsko zimowym miesiącem w nadchodzącym sezonie. Grudzień nigdy nie był i nie będzie najlepszy narciarsko W grudniu dzień krótki, spore ryzyko związane z pogodą i z ilością śniegu, ośrodki dopiero startują a mnóstwo wygłodniałych ludzi pcha się na stoki, często nieliczne Wiosna jest najlepsza, marzec, kwiecień - raczej wyżej, ale niekoniecznie Słońce wysoko, dzień długi, ceny niżej/nisko, już po szale związanym z feriami - jest pięknie - polecam A co do reszty tak, przy czym poziom zero już na 2000 m n.p.m. (Tyrol) - nieco niżej też spadnie śnieg, a potem ma być mróz w dolinach, więc w ogóle wypas Edytowane 26 Listopad 2012 przez gajowy01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 Grudzień nigdy nie był i nie będzie najlepszy narciarsko W grudniu dzień krótki, spore ryzyko związane z pogodą i z ilością śniegu, ośrodki dopiero startują a mnóstwo wygłodniałych ludzi pcha się na stoki, często nieliczne Wiosna jest najlepsza, marzec, kwiecień - raczej wyżej, ale niekoniecznie Słońce wysoko, dzień długi, ceny niżej/nisko, już po szale związanym z feriami - jest pięknie - polecam A co do reszty tak, przy czym poziom zero już na 2000 m n.p.m. (Tyrol) - nieco niżej też spadnie śnieg, a potem ma być mróz w dolinach, więc w ogóle wypas Oferty na cały marzec są w B.T. ,z którym dwa razy wyjeżdżałem i któremu ufam są 300 zł droższe od tych w grudniu. Dwa lat temu w Dolinie Aosty w grudniu tylko w niedziele były tłumy . Pozostałe 5 dni luzy a nawet pustki (w la thuile). Miałem też 5 dni tzw. ,,lampy" i tylko jeden dzień gorszy z powodu śnieżycy. W zeszłym sezonie byłem w styczniu . Było więcej ludzi ,ale i tak w porównaniu z polskimi stokami luźno.W tym sezonie wyjeżdżam 14.12 bo to zdecydowanie najtańszy termin. Wybrałem tą ofertę http://www.nartywalpach.pl//oferty/?region=passoresia&hotel=post . Najpierw planowałem marzec ,ale rozkład cen w ofercie B.T. spowodował zmianę planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 Pogoda już się zmienia. Lodowiec Stubai jest dzisiaj zamknięty z powodu załamania pogody. Wieje i sypie! :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 Oferty na cały marzec są w B.T. ,z którym dwa razy wyjeżdżałem i któremu ufam są 300 zł droższe od tych w grudniu. Janku mówimy tutaj o dwóch różnych typach wyjazdów narciarskich Twój organizowany z B.P.-wiadomo że początki sezonu zawsze są tańsze w tej opcji Drugi typ wyjazdy organizowane indywidualnie,i to zawsze wychodzi taniej,jeszcze jak się więcej osób skrzyknie to prawie darmo :smile: o tym pisał Gajowy01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 Drugi typ wyjazdy organizowane indywidualnie,i to zawsze wychodzi taniej,jeszcze jak się więcej osób skrzyknie to prawie darmo :smile: o tym pisał Gajowy01 jak znasz taki za prawie darmo to dawaj, jade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 jak znasz taki za prawie darmo to dawaj, jade Nie ma problemu Następny wyjazd biorę Cię pod uwagę i pojedziesz prawie że darmo :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 Nie ma problemu Następny wyjazd biorę Cię pod uwagę i pojedziesz prawie że darmo :biggrin: prawie robi wielka roznice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 prawie że darmo to ja tez sie z wami pisze:) takze jak sa szczegoly to dawac, to tak OT. a ja mam newsy na bieżąco że na Tux'ie pogoda też średnia i się łamie, wiało, troche sypało i z rana była mgła, później jakies przejasnienia sie pojawiły, wiem bo tata jest tam teraz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 w aplach już sypie i mrozi[/b] Tak w Alpach przygotowuje się ośrodek narciarski do sezonu!Zdjęcie z dzisiaj:[ATTACH=CONFIG]7729[/ATTACH]Na zdjęciu dolna stacja gondolki Miara w San Vigilio (Kronplatz).a dzisiaj wygląda to tak:a wyżej już tak:a zillertal zdecydowanie optymistycznie:http://www.zillertal.at/de/winter/services/livecams/?region=7&skiarea=allczekamy na ruchy w tym temacie w ojczyźnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 Na Tuxie wiatr, sypie i mgła! jazda ograniczona, rodzice zjechali do Mayrhofen dziś bo nie było sensu jezdzic.. jutro maja jeszcze dzien, moze sie uda pogoda:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 Na Tuxie wiatr, sypie i mgła! jazda ograniczona, rodzice zjechali do Mayrhofen dziś bo nie było sensu jezdzic.. jutro maja jeszcze dzien, moze sie uda pogoda:) Śledzę to na bieżąco też, jutro ma być tak pół na pół. W sobotę lampa, w niedzielę hardcore, potem znów 50/50. No cóż kiedyś ten prawdziwy śnieg musi spaść Wybierałem się do Zillertal na dłuższy weekend, ale jakoś tak, dość niefrasobliwie i prawie bez echa pozostałe ośrodki przesunęły otwarcie o tydzień - info pokazało się wczoraj, chyba wieczorem. Dziwne to, bo pewnie sporo ludzi robiło plany i rezerwacje, teraz wszyscy na kupę zlądują na Tuxie. ...chwilowe rozstanie z Zillertal będę więc opłakiwał w Ischgl ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mont blanc Napisano 10 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2012 Jupiiii :D Takie wiadomości lubię! Ja w tym roku śmigam do Nassfeld bo tam zniżki mam na skipassy i hotele z kartą Diners Club a Wy gdzie się wybieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 4 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2015 W Alpach posypało. Poniżej zdjęcia z lodowca Hintertux. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuman300 Napisano 16 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2022 Ciekawie się jeździło wczoraj w Montafonie, to co wczoraj było w górze, dzisiaj osiadło na stokach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi