alexik81 Napisano 25 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2012 Witam, zamierzam w tym roku w końcu kupić swoje narty i buty, wcześniej jeździłem dwa sezony na pożyczonych. 1. Płeć - m 2. Wiek - 31 3. Waga - 87 4. Wzrost - 186 5. Na nartach jeżdżę od 2 sezonów, 14 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 4 7. Moje buty to - brak 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - brak 9. Preferuję jazdę rekreacyjną po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty Head Peak 72 170cm lub Salomon Wing x6 172cm 11. Mój budżet na narty to około 800zł Proszę o pomoc w dobraniu nart i butów na kilka sezonów. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexik81 Napisano 28 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Naprawdę nikt nie może znaleźć chwili na pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Nie chodzi o czas, ale o przeczytanie podobnych/identycznych wątków, zacznij od butów flex min.90 , za 700pln uda się znaleźć zeszłoroczne modele, a dopiero potem narty. Buty mierz długo i dokładnie, przymierz kilkanaście modeli, wybierz takie które dobrze trzymają stopę ale nigdzie nie uciskają. Ponieważ z budżetu mało co zostanie na narty, w sezonie wypożycz kilka kilkanaście modeli nart (długość min. 175 a lepiej 180 cm). Po sezonie szukaj obniżek w sklepach lub kup używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 narty 180? przy takich umiejętnościach??! 175cm to będzie w miarę optymalna długość, nie przesadzajmy w jakąkolwiek ze stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Oczami wyobraźni widziałem... duże postępy po zakupie nowych butów :angel: @alexik81 czy ty masz w planach się rozwijać (?) czy te umiejętności 4 i jazda rekreacyjna to wszystko czego oczekujesz od nartowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 narty 180? przy takich umiejętnościach??! 175cm to będzie w miarę optymalna długość, nie przesadzajmy w jakąkolwiek ze stron Jak Heady to 177cm lub 183cm.Mam Head Peak78 dł.177cm ,wzrost podobny waga 80 kg i swoje lata. Doradził mi taką długość ekspert na Forum (mihomur) i to była dobra rada bo chciałem kupić 171cm. Też jestem początkujący , 33 wyjazdy na narty w ciągu 4 sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexik81 Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 Oczami wyobraźni widziałem... duże postępy po zakupie nowych butów :angel: @alexik81 czy ty masz w planach się rozwijać (?) czy te umiejętności 4 i jazda rekreacyjna to wszystko czego oczekujesz od nartowania? Jasne, myślę, że to dopiero początek, jeśli chodzi o budżet to na narty mam 700zł + jakieś max 400zł na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexik81 Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 Ja jakoś chyba bardziej się skłaniam ku 170cm, a 33 wyjazdy na narty swoją drogą to super, mieszkasz gdzieś w pobliżu gór? A peak 78 ty chyba też troszkę inny model dla bardziej zaawansowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexik81 Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2012 700zł budżet na same narty + buty za myślę max 400zł. Byłem dziś w decathlonie, widziałem jakieś wedze w rozsądnej cenie, czy godne są uwagi wogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi