johnny_narciarz Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Jak zwykle długo na d... nie usiedziałem,dokładnie to do 12-ej.Szybka decyzja i już jestem w drodze do Szczyrku.Na miejsce startu,tj. pod Skrzycznem,docieram tuż przed 13-tą.Chwila rozejrzenia,może by jakimś szlakiem pójść? Nie ma czasu,ruszam pod wyciągiem krzesełkowym,ostro do góry ale szybko zmierzam do celu,"jeńców nie biorę"! :wink: Okazuję się,że tutaj jednak biegnie szlak i nawet ludzie schodzą w dół... nie lubię tłoku,więc dalej pod krzesełkiem w górę.Po drodze oczywiście parę fotek: Dość szybko osiągam Jaworzynę,tutaj ludzi sporo,nawet są jakieś wycieczki szkolne... w sobotę?Ja tam lubiłem takie imprezy,ale w czasie lekcji... Dużo czasu tutaj nie spędzam i ruszam dalej,czas pogania!Ruszam początkowo Kaskadą,tak wiedzie szlak,ale tylko do czasu.Nie lubię tłoku,jak wcześniej pisałem,więc obieram trasę pod orczykiem,zazwyczaj obsługującym czarną FIS.Stromo,do tego gdzieniegdzie wystaje śnieg... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 (edytowane) Po ok. półtorej godziny docieram do szczytu,czas na fotki!Ale strasznie wieje i już nie ma tak ciepło jak na dole... Jezioro Żywieckie: Start! Figo się głowił po co COS wybudował taką bramkę startową... dla fotografów! :biggrin: Bez niej wielu z tych co widzicie by nie było! Czyżby i tutaj już ktoś próbował pierwszych szusów?Zapewniam,że to nie mój ślad... Początek FIS: W tych miejscach bez zmian,dale już coś nowego! Edytowane 10 Listopad 2012 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 (edytowane) Zmodernizowany FIS - jak dla mnie fajnie,że szerzej ale nie wszystkie zmiany są takie fajne... Początek za grzebieniem - tutaj tylko szerzej: Jedna ścianka została zniwelowana,a tak fajnie się tu na krechę jechało... :redface: Trochę klimatów alpejskich w Beskidach: No i tyle,zdążyłem przed zmrokiem... Edytowane 11 Listopad 2012 przez johnny_narciarz 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Maciek nie p-ol że nart nie wziołeś :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Widać są gotowi do sezonu, armatki już rozwiezione po stokach, węże podpięte, wszystko dopięte na ostatni guzik, czekają tylko na mróz, jak tylko przyjdzie potrzebują ok tygodnia żeby przygotować trasy:tongue: ps. nic nie piłem:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Ścinając ten zakręt rozerwałem pięknego RC4 Competition w +/- 1996 roku. Z tego co wiem, widziałem, nie byłem jedyną osobą, która lądowała tam: na plecach, na głowie, na dpie itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Widać są gotowi do sezonu, armatki już rozwiezione po stokach, węże podpięte, wszystko dopięte na ostatni guzik, czekają tylko na mróz, jak tylko przyjdzie potrzebują ok tygodnia żeby przygotować trasy:tongue: ps. nic nie piłem:stupid: Ja też... :wink: :stupid: Ścinając ten zakręt rozerwałem pięknego RC4 Competition w +/- 1996 roku. Z tego co wiem, widziałem, nie byłem jedyną osobą, która lądowała tam: na plecach, na głowie, na dpie itp itd To był piękny zakręt ale już po... a teraz mocno duje w B-B,mocniej niż na górze! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Teraz tylko czekać na śnieg i jazda. Skrzyczne-najlepsza górka w Polsce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Teraz tylko czekać na śnieg i jazda. Skrzyczne-najlepsza górka w Polsce. Pozdrawiam. Z najlepszą infrastrukturą. :stupid: :applause: Tak ogólnie to ja też lubię Skrzyczne. Ot po prostu sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 (edytowane) Szczyrk rekreacyjnie Nowa inwestycja w Szczyrku... Ryneczek kosztował według info 7,8 mln. zł... Edytowane 11 Listopad 2012 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Na te armatki jeszcze mają dużo czasu. Nie zapowiada się, żeby śnieg spadł w tym miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Ścinając ten zakręt rozerwałem pięknego RC4 Competition w +/- 1996 roku. Z tego co wiem, widziałem, nie byłem jedyną osobą, która lądowała tam: na plecach, na głowie, na dpie itp itd Oj nie jedyną- bolało:crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Nie kuś Johnny, bo do Krynicy mam blizej :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 17 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2012 Też tam fest orła wyciąłem testując progressy 9 kilka lat temu. :-) Dwa dni się czułem jak by mnie bejsbolem omłócili ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tsol Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Czy ktoś wie kiedy mają otworzyc trasy na Skrzycznym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Czy ktoś wie kiedy mają otworzyc trasy na Skrzycznym ? Te S.N. ,które wykorzystały do maksimum mroźne dni otworzyły pojedyncze trasy. Dobrze to zrobiła Nowa osada ,która dzisiaj rozpoczęła nowy sezon. Na Skrzycznem, Czantorii, Mosornym są długie trasy to i więcej do naśnieżenia. Prognozy coraz cieplejsze bo w dzień nawet odwilż od soboty. http://www.skionline.pl/pogoda/polska-beskid-slaski-i-zywiecki-szczyrk-skrzyczne,osrodek,22.html Najlepiej pojechać do Nowej osady i nie czekać na otwarcie atrakcyjniejszych tras.Można tez do SON-u tam atrakcje zapewnione już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Czy ktoś wie kiedy mają otworzyc trasy na Skrzycznym ? Na 90% w sobotę. Właśnie miałem telefon w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi