ArturEm Napisano 8 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2012 Witam w nowym sezonie. Po dwóch sezonach na Voelklach Sensor 2, nadszedł czas na zmianę. Myślę o Progressorach 800. Z tego co czytam to ciekawa propozycja. Tylko czy dla mnie... Chciałbym kupić nartę bardziej ciekawą a jednocześnie niewymagającą i spokojną. Proszę szanownych kolegów o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Chciałbym kupić nartę bardziej ciekawą a jednocześnie niewymagającą i spokojną. Te cechy posiada dosyć dużo książek i niektóre kobiety :stupid: Tylko czy dla mnie... A na poważnie, jak nie wypełnisz i nie wkleisz ankiety "o sobie" to skąd mamy wiedzieć czego oczekujesz. Dobór nart - pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEm Napisano 9 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 OK. Ankieta jest w moim profilu, ale wklejam ja dla ulatwienia: [I]Voelkl Sensor 2 09/10 Buty Salomon XWave 9 Flex 100 Wiązania 3Motion 10.0 Kije Brak Gogle Brak Styl jazdy Turystyczny z odrobiną sportu Poziom umiejętności 6 ImięArtur MiejscowośćToruń Dni na nartach[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Artur narty allroundowe czytaj proogressor 800 to narta ktora wybacza błędy Wymaga niewielkiego nakładu siły,fajnie się prowadzi a i pojedzie w różnych warunkach Kupuj i działaj :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 OK. Ankieta jest w moim profilu, ale wklejam ja dla ulatwienia: [I]Voelkl Sensor 2 09/10 Buty Salomon XWave 9 Flex 100 Wiązania 3Motion 10.0 Kije Brak Gogle Brak Styl jazdy Turystyczny z odrobiną sportu Poziom umiejętności 6 ImięArtur MiejscowośćToruń Dni na nartach[/i] Ankietę, o której mowa znajdziesz tu:http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/11330-Dobór-nart-pomoc: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEm Napisano 10 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Dziękuję Marcinie. Od dłuższego czasu "przyglądam" się tym Progressorom ale trochę sie ich bałem (co prawda dziewicą juz nie jestem, ale rozważnym panem w średnim wieku). Teraz już chyba wiem że są dla mnie. Chyba że Progressor 700 lub 900. Aha i jaką długość byś zaproponował? Moja waga 98, wzrost 170 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEm Napisano 10 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Dla uściślenia dodaję ankietę o którą prosił Aressi: 1. Płeć -M 2. Wiek - 43 3. Waga - 98 4. Wzrost - 170 5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( 6 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Salomon XWave 9 flex 100 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Voelk Sensor 2 model 2010/11 9. Preferuję styl jazdy: rekreacyjną, po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - Fischer Progressor 800 11. Mój budżet na narty to około 1500-2000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Artur długość 170-175 cm,przy twoim wzrości a przede wszystkim wadze Długość Ci nie zaszkodzi,zdecydowanie miej będziesz się męczył na stoku Progressor 900,twardsze,dla bardziej agresywnie jezdżącej osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orm Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 na podstwie tego co napisałeś tzn. umiejętności 6 i rekreacyjna jazda to zdecydowanie nie P900 (lub P9+), ale P800 (lub P8+) -- będzie to dużo lepszy i rozsądniejszy wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEm Napisano 10 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Byłem dziś w sklepie Delta Sport. Sprzedawca jak najbardziej polecił P800, ale o długości max 155 cm. Widział mnie i chyba wziął pod uwagę moje 98 kg. Co Wy na to?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPEEDTBI Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Trza było go spytać czy ma problemy ze wzrokiem:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Byłem dziś w sklepie Delta Sport. Sprzedawca jak najbardziej polecił P800, ale o długości max 155 cm. Widział mnie i chyba wziął pod uwagę moje 98 kg. Co Wy na to?: Pewnie nie może opchnąć nikomu tej długości:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Artur 155-160 cm to jakbyś kupował narte strikcie slalomową Zrób jak chcesz,ja tylko powiem jeszcze raz dla Ciebie Progressor 800 to min 170cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Artur 155-160 cm to jakbyś kupował narte strikcie slalomową Zrób jak chcesz,ja tylko powiem jeszcze raz dla Ciebie Progressor 800 to min 170cm Mądrze marcinn prawi! :applause: Jeśli dane, które zamieściłeś w ankiecie są rzetelne to będzie to dla Ciebie bardzo dobry wybór! : Długości sie nie bój! 155 cm będą za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 To rzeczywiście ,,,znawca'' narciarstwa zjazdowego ten sprzedawca. Ja przy wzroście 185cm i wadze 80 kg kupiłem w marcu narty AM konkretnie Head I'Peak78 długości 177cm po sugestii sprzedawcy ,że 171 cm w tej grupie nart będą dla mnie zdecydowanie za krótkie.Dużo pomógł w wyborze też kolega Mihomur. Sprzedawca nawet zastanawiał się czy nie lepiej dla mnie narty 183 cm ,ale jeszcze za słabo jeżdżę . Za parę lat taka długość będzie odpowiednia dla mojego stylu jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturEm Napisano 11 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 (edytowane) Dzięki Koledzy za cenne uwagi. Być może sprzedawca z łapanki nie wiedział co czyni. Tak więc kupię narty o długosci min.170 cm, chociaż krótsze lepiej się nosi na stok :biggrin:. Oczywiscie żart. Po pierwszych zjazdach opiszę swoje wrażenia. jeszcze raz dzięki. Edytowane 11 Listopad 2012 przez ArturEm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi