andy-w Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 (edytowane) Wspaniała wiosenna zima w SzczyrkuPo krótkiej porannej wewnętrznej walce "pracy" z nartami, wygrały te drugie.Szybka decyzja i na Julianach byłem o 9.20Dzisiejszą pogodę i warunki na stokach określiłbym jako doskonałe.Z początku lekki mróz, a tak od 11.30 lekki plus.Ludzi na stokach ilość znikoma, oczekiwania do wyciągu tyle, żeby nos obetrzeć i jazda w górę.Podczas jazdy orczykami jest czas, aby pogadać z ludźmi.Większość dzisiejszych narciarzy bacznie obserwowała pogodę i widząc jak jest urywała się z pracy, tzn. zamieniała godzinami z kolegami, brała jednodniowe urlopy itp. Jedna pani zostawiła z nianią kilkumiesięczną córeczkę, aby ponartować. Wszyscy byli zachwyceni dzisiejszym dniem.Ok. południa spotkałem Janka57 i Hupona. Miło było poznać forumowiczów osobiście.PS. Teraz czuję jak mnie czerwony dziób pali od słońca Edytowane 8 Kwiecień 2013 przez andy-w 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 [ATTACH=CONFIG]10295[/ATTACH] Janku Gratuluję 20stego dnia na nartach :applause: :applause: :applause: Byłem pewien, że tego dokonasz :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Co tu dużo pisać,nie ma to jak nartki z rańca oby więcej takich dni :wink: [ATTACH=CONFIG]10288[/ATTACH] Marcin, jak zwykle czerpiesz przyjemność z nartowania pełnymi garściami! : No i jak widzę 6 dyszek pękło! :applause: A przecież - jak się domyślam - to jeszcze nie koniec! :eek: Dzisiejszą pogodę i warunki na stokach określiłbym jako doskonałe. [ATTACH=CONFIG]10294[/ATTACH] Panowie, jak patrzę na te zdjęcia, które dołączacie ......Ech ........ :sorrow: Piękne! Piękne! Muszę uczciwie przyznać, że Wam "troszkę" zazdroszczę.:redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Po krótkiej porannej wewnętrznej walce "pracy" z nartami, wygrały te drugie. Szybka decyzja i na Julianach byłem o 9.20 Dzisiejszą pogodę i warunki na stokach określiłbym jako doskonałe. Z początku lekki mróz, a tak od 11.30 lekki plus. Ludzi na stokach ilość znikoma, oczekiwania do wyciągu tyle, żeby nos obetrzeć i jazda w górę. Podczas jazdy orczykami jest czas, aby pogadać z ludźmi. Większość dzisiejszych narciarzy bacznie obserwowała pogodę i widząc jak jest urywała się z pracy, tzn. zamieniała godzinami z kolegami, brała jednodniowe urlopy itp. Jedna pani zostawiła z nianią kilkumiesięczną córeczkę, aby ponartować. Wszyscy byli zachwyceni dzisiejszym dniem. Ok. południa spotkałem Janka57 i Hupona. Miło było poznać forumowiczów osobiście. PS. Teraz czuję jak mnie czerwony dziób pali od słońca [ATTACH=CONFIG]10291[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10292[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10293[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10294[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10295[/ATTACH] janek w środku andy w z lewej a z prawej kto? trzeba gogle było zdjąć do zdjęcia:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 (edytowane) Janku Gratuluję 20stego dnia na nartach :applause: :applause: :applause: Byłem pewien, że tego dokonasz :happy: Janek cichaczem osiągnął 20 i tym razem nic nie pisze o zakończeniu sezonu!:applause: :applause: :applause: Czuję, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa! :wink: Ale czy można się dziwić skoro w górach panują takie warunki? : Edytowane 8 Kwiecień 2013 przez Aressi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 W uzupełnieniu do relacji Andy-w.z dzisiejszego nartowania w SON-ie Od około 10.20 do południa jeździłem razem z Huponem,któremu serdecznie dziękuję za dzisiejszy dzień i pewne poświecenie z jego strony. Dzieli nas spora różnica umiejętności i musiał na mnie często czekać na trasach. Porozmawialiśmy przede wszystkim na tematy narciarskie ,ale nie tylko. Dzień super udany i nie tego nawet opóźnienie pociągu 35 minut. W domu po 3,5 godzinach jazdy ,ale w bardzo dobrym humorze. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Janek cichaczem osiągnął 20 i tym razem nic nie pisze o zakończeniu sezonu!:applause: :applause: :applause: Czuję, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa! :wink: Ale czy można się dziwić skoro w górach panują takie warunki? : Tym razem KONIEC sezonu. Najlepsze wyjazdy w kraju: 24.03, 02. i 08.04. Pogoda i warunki na trasach bardzo dobre a powinna być zielona wiosna w tym czasie. Skoro natura karze jeździć to trzeba. Od środy ,,wybuch" wiosny. Czas na rower. Moje 20 dni to nic w porównaniu z 60 dniami na nartach Marcina. To jest prawdziwy bohater dzisiejszego dnia:applause::applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Gdzie znajdziesz lepsze trasy narciarskie w Beskidach? W przyszłym sezonie znowu tam zawitasz.Bo według mnie atrakcyjniejszych tras nie ma żadna S.N. w całych Beskidach . Nie tylko w Beskidzie śląskim i żywieckim. Szwagier był w tm sezonie w wychwalanej na Forum Jaworzynie krynickiej stwierdził ,że trasy w SON są atrakcyjniejsze. Gdyby nie te przestarzałe wyciągi ,niestety:mad:: Dziękuję za dzisiejsze wspólne nartowanie w SON-ie Huponowi i Andy-w czyli Andrzejowi i Andrzejowi:smile::smile: Warunki co najmniej dobre a jak na datę w kalendarzu to super:smile:Wieczorem coś więcej napiszę ,ale bardziej liczę na Andiego-w i Hupona ,doskonałych narciarzy z kilkudziesięcioletnim stażem. Pozdrawiam. Janek Janku zostaje zawsze Pilsko, w sumie też poGATowski ośrodek, a mentalność ludzi jednak trochę inna. W każdym bądź razie będę bacznie obserwował wasze relacje i czekał na pozytywne zmiany w SONie z niecierpliwością, bo jednak sporo miłych narciarskich chwil,tam przeżyłem. Na razie zostaje mi Pilsko (dla mnie góra numer jeden) więc trzeba będzie trochę wcześniej wstawać i robić trochę więcej kilometrów:happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Janku Gratuluję 20stego dnia na nartach :applause: :applause: :applause: Byłem pewien, że tego dokonasz :happy: Przesadzasz marboru. Brawa należą się Tobie bo będąc doskonałym narciarzem czerpiesz radość z jazdy po świetokrzyskich i lubelskich, krótkich stokach i dodatkowo uatrakcyjniasz relacje ciekawostkami historyczno-geograficzno-turystycznymi związanymi z okolica gdzie znajduje się S.N. :applause::applause:Do 60 dni na nartach brakuje ci 4.:applause: Może się uda osiągnąć ta liczbę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Przesadzasz marboru. Brawa należą się Tobie bo będąc doskonałym narciarzem czerpiesz radość z jazdy po świetokrzyskich i lubelskich, krótkich stokach i dodatkowo uatrakcyjniasz relacje ciekawostkami historyczno-geograficzno-turystycznymi związanymi z okolica gdzie znajduje się S.N. :applause::applause:Do 60 dni na nartach brakuje ci 4.:applause: Może się uda osiągnąć ta liczbę. Dziękuję na dobre słowo :happy: 4 dni... ...cóż - jeśli Tobie się udało dobić 20stkę, to i ja spróbuję coś z tym zrobić, by powalczyć o 6 z przodu :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Przesadzasz marboru. Brawa należą się Tobie bo będąc doskonałym narciarzem czerpiesz radość z jazdy po świetokrzyskich i lubelskich, krótkich stokach i dodatkowo uatrakcyjniasz relacje ciekawostkami historyczno-geograficzno-turystycznymi związanymi z okolica gdzie znajduje się S.N. :applause::applause:Do 60 dni na nartach brakuje ci 4.:applause: Może się uda osiągnąć ta liczbę. Janek, jeśli stanę na nogi -chwilowo łóżko mnie przyciągnęło - nie chciałbyś w sobotę spróbować nart na Pilsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Janek, jeśli stanę na nogi -chwilowo łóżko mnie przyciągnęło - nie chciałbyś w sobotę spróbować nart na Pilsku ? Kuruj się Michale i Janka wyciągaj na narty by Oczko miał na nartach w tym Sezonie :applause: Pilsko potrafi być zachwycające na wiosnę. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 W związku z dzisiejszą pogodą :smile: decyzja mogła być tylko jedna - narty w słońcu na pustych stokach. I tak się stało - 8:00 na Julianach, potem po kolei - Golgota, Małe Skrzyczne, Bieńkula, Czyrna, Solisko. I tu zaplanowane spotkanie z Jankiem i znowu Czyrna i M.Skrzyczne, potem Pośredni i spotkanie z Andy'm (nieplanowane), ostatnie wejście o 12:56. To był jeden z najpiękniejszych "wiosennych zimowych" dni (narciarsko, pogodowo, towarzysko :angel:) - narta pięknie trzymała od rana do końca jazdy, no i te pustki na stoku. Dwa razy "kazałem" sobie z M.Skrzycznego do Soliska bez zatrzymywania i nikogo nie spotkałem. Na Julianach też były takie sytuacje, że jechaliśmy sami z Jankiem i Andy'm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 janek w środku andy w z lewej a z prawej kto? trzeba gogle było zdjąć do zdjęcia:happy: Ja :biggrin:, czyli "hupon", czyli Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Janek, jeśli stanę na nogi -chwilowo łóżko mnie przyciągnęło - nie chciałbyś w sobotę spróbować nart na Pilsku ? Propozycja jest kusząca bo nie byłem nigdy na nartach na Pilsku ,ale niestety wracam w sobotę do domu o 7.30 po 20 godzinach służby. W niedzielę impreza rodzinna a w poniedziałek znowu do roboty.W weekendy 20/21.04 i 27/28.04 też robię (pilnuję ) po 12 godzin. Mam za to wolne w dniach roboczych 11,17,23,26 kwietnia to chętnie wtedy pojadę mimo ,,zakończenia sezonu''. Będzie jeszcze śnieg na Pilsku ? Dzięki bardzo za ofertę i dużo zdrowia życzę Tobie i żonce. Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Propozycja jest kusząca bo nie byłem nigdy na nartach na Pilsku ,ale niestety wracam w sobotę do domu o 7.30 po 20 godzinach służby. W niedzielę impreza rodzinna a w poniedziałek znowu do roboty.W weekendy 20/21.04 i 27/28.04 też robię (pilnuję ) po 12 godzin. Mam za to wolne w dniach roboczych 11,17,23,26 kwietnia to chętnie wtedy pojadę mimo ,,zakończenia sezonu''. Będzie jeszcze śnieg na Pilsku ? Dzięki bardzo za ofertę i dużo zdrowia życzę Tobie i żonce. Janek Janek, śnieg będize. niesteyt dla mnie dni poza weekendem odpadają. A 26 wybieram się tutaj: http://www.nuerburgring.de/en.html więc praktycznie weekend 20-21 będzie dla mnie ostatnim dniem tego sezonu - o ile wyjdę z łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 W Krakowie koniec wiosny, od rana lekko snieży :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 W Krakowie koniec wiosny, od rana lekko snieży :biggrin: zobacz co się dzieje na Pilsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 zobacz co się dzieje na Pilsku całkiem, całkiem: http://oognet.pl/content/details/1177 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Wiosna na całego :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conda Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Montujemy wyjazd w środę na Pilsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 W Krakowie koniec wiosny, od rana lekko snieży :biggrin: To są ostatnie podrygi zimy. Jutro w Krakowie plus 12 a w czwartek plus 14 w cieniu.W Rudzie Śl. pada deszcz ,jest plus 4 stopnie.Takiej pogody jak wczoraj i 02.04 i takich super warunków na stokach w kwietniu już nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bublo Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 To są ostatnie podrygi zimy. Jutro w Krakowie plus 12 a w czwartek plus 14 w cieniu.W Rudzie Śl. pada deszcz ,jest plus 4 stopnie.Takiej pogody jak wczoraj i 02.04 i takich super warunków na stokach w kwietniu już nie będzie. brzmi deprymująco, ale na szczęście są wśród nas osoby, które chomikują urlop oczekując właśnie wiosennej aury, znajdujące przyjemność podczas zabawy na nartach w śniegobłocie i wywijające radośnie na firnowych jęzorach istniejącej kiedyś trasy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 9 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Montujemy wyjazd w środę na Pilsko? na piątek, w tygodniu nieczynne jak uda się teściową przełożyć na przyszły tydzień to jadę o ile nie będzie ulewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2013 Byłem w tym sezonie 3 razy na Czantorii i tylko raz były dobre warunki a pozostałe 2 fatalne. W SON byłem 7 razy i 2 razy było źle czyli muldy i zalodzenia ale 3 razy dobrze a 2 bardzo dobrze. W SON jest tyle tras ,że prawie zawsze można ,wybrać trasę (y) i dobrze pojeździć a na Czantorii przeważnie czynna tylko czerwona jedynka (atrakcyjna) . Za mały wybór. A ja byłem 3 razy w SON i 3 raz na Czantorii i tu i tam było ok.Czantoria ma tylko 2 trasy,ale po to inwestuję w narty typu free,żeby wyznaczyć sobie samemu parę dodatkowych... :wink: Za to ma bardzo dobry dojazd,bezpłatny parking (to ma znaczenie dla zmotoryzowanych :wink: ),bezpłatne,czyste i ciepłe toalety (na dole) no i porządny wyciąg krzesełkowy.Nie zmienia to faktu,że mimo wad SON-u,ze względu na ilość tras czasem tam bywam. :redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi