MajorSki Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 nurek1974 fajnie się bawiliście! kurde gdzie jeździcie na Praciakach? Od górnej stacji krzesełkowej na prawo? czy w dół do dolnej i tam gdzieś w prawo odbijacie? Aklim nieźle naparza! chętnie bym się przy Was podszkolił Johnny też byłem wczoraj na Czantorii! była piękna co prawda przez duże opady śniegu i brak chodź by lekkiego mrozu długo się to nie utrzymało i narciarze w mig to rozjezdzili. I co chwile było słychać całkiem oddmienne zdania jedni się zachwycali i mówili że super warunki, a inni że nie da się w tych muldach jeździć , no cóż pracownicy ośrodka i tak nic więcej nie mogli raczej zrobić . Ja po dwóch zjazdach na czerwonej i dwóch na niebieskiej opuściłem trasy by pierwszy raz w życiu pojeździć między drzewami, a to lasek między kanapą a czerwoną, lasek przy fakturce (po lewej i prawej) i lasek miedzy polaną na niebieskiej w dół w stronę nartostrady. I ten ostatni był najprzyjemniejszy w zjeździe ok. 40cm świeżego śniegu dało popalić , 20 gleb, ręka naciągnięta przy upadku, ale wrażenia bezcenne. Tak pod koniec dnia nawet zaczęło wychodzić, kilka płynnych skrętów bez zatrzymywania, coraz większa prędkość a i nawet kilka razy udało się "skompresoweć" śnieg i wykorzystać to przy skręcie. Niestety albo i na szczęście jeszcze bardzo dużo nauki przede mną . Tak czy inaczej wczorajszy dzień na Czantorii uważam za jeden z lepszych w sezonie. Pozdro Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 nurek1974 fajnie się bawiliście! kurde gdzie jeździcie na Praciakach? Od górnej stacji krzesełkowej na prawo? czy w dół do dolnej i tam gdzieś w prawo odbijacie? Aklim nieźle naparza! chętnie bym się przy Was podszkolił Cześć, z tą jazda to jest parę wariantów na całkiem fajny freeraid tam np. z samej góry prawą stroną poza zbiornikiem do polany nad szkółką ale tam trzeba uważać żeby się nie zapuścić za daleko w prawo bo wylądujesz w potoku bez perspektywy na dalszą jazdę i trzeba podchodzić dość stromo widać na filmie od 3:00 min. Potem z stacji pośredniej można uderzyć albo do wyciągu na dole albo do parkingu tam gdzie się do busa wsiada ta druga opcja dużo lepsza, znajdzie się jeszcze kilka możliwości tak na 4h bez problemu można pośmigać nie nudząc się. W tym sezonie pewnie już nie pośmigamy ale w przyszłym czemu nie, będziesz się wybierał na Czarny Groń to daj znać na priw to się zgadam na małe WZF. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Jak prognoza się sprawdzi i dosypie znowu tyle co przez świeta to w czwartek powinienem się wybrać z żoną albo na praciaki albo na żar, żona po boisku ja poza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 a na jakich nartach wczoraj pojechaliście? Aklim ma chyba jakieś szersze? pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 a na jakich nartach wczoraj pojechaliście? Aklim ma chyba jakieś szersze? pozdr.Torres Aklim śmiga na LINE INFLUENCE 105 SKIS rewelacyjna narta a ja na Dynastar Legend Pro Rider też całkiem cywilizowana. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Normalnie cud wielkanocny, że przeżyliście te mijanki z drzewami :eek: Wczoraj na Czantorii jakiś snowboardzista walną w drzewo... huk spory!Jemu chyba nic się nie stało,ale nie wiem czy sprzęt nie ucierpiał (tak coś nasłuchałem) Aklim śmiga na LINE INFLUENCE 105 SKIS rewelacyjna narta Skąd takie cóś wynalazł?Może nam coś napiszę o niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Wczoraj na Czantorii jakiś snowboardzista walną w drzewo... huk spory!Jemu chyba nic się nie stało,ale nie wiem czy sprzęt nie ucierpiał (tak coś nasłuchałem) a co z drzewem, poszerzył trasę :?: :-k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 a co z drzewem, poszerzył trasę :?: :-k Niestety nie,najwidoczniej miał słabe krawędzie,albo sam się złamał... :stupid: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 (edytowane) CosMiał być SON,jeszcze rano sprawdzałem Pilsko,ale jak weszłem ile tras czynnych :stupid: to kierunek SzczyrkDo końca nie wiedziałem czy COS,ale jeszcze przed 9 miał być ostatni dzień czynny więc kierunek kasaWprawdzie kolejek nie było,ale ludzi całkiem,całkiem,temperatura na dole 0,od Jaworzyny do 13 na minusieWprawdzie to nie Alpy ale trasy przygotowane dobrze,no może na dole od 11 popuszczało i pare minerałków się pojawiłoOgólnie,także dzięki świetnej pogodzie pare razy wydawało mi się że nie jestem w Szczyrku :tongue:Wiem,wiem pierdziele jak by mnie fura z gnojem przejechała a może już czas kończyć sezon : Edytowane 2 Kwiecień 2013 przez marcinn 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Miał być SON,jeszcze rano sprawdzałem Pilsko,ale jak weszłem ile tras czynnych :stupid: to kierunek Szczyrk No a ja w tym czasie ,,śmigałem" w SON i tu warunki Super do 12.30 bo później w niewielu miejscach trochę miękko. Byłem w SON-ie 6 razy w tym sezonie i dzisiaj był najlepszy dzień na narty: bardzo dobrze przygotowane trasy plus słoneczna pogoda (temperatura od -3 do plus 1,5 stopnia w Solisku o 13-tej) Tylko data (02.04!) każe oczekiwać wiosennych warunków a nie pół metra świeżego śniegu. No ,ale skoro natura nakazuje nam jeździć to trzeba się słuchać . Najbardziej udany dzień na nartach w kraju w zakończonym (?) dzisiaj sezonie :cheerful:.Marcinn nie kończ sezonu.Jutro ma ostro sypnąć.Nie specjalnie ta prognoza mnie nie cieszy ,ale dzisiejszy dzień narciarsko zaliczyłem do bardzo udanych:smile: Kilka fotek późnym wieczorem wstawię. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Wiem,wiem pierdziele jak by mnie fura z gnojem przejechała a może już czas kończyć sezon : Absolutnie się nie zgadzam!!! Na liczniku dopiero 57... ...no i czekam na nowe fotki i kolejne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Dziś była piękna pogoda!Szkoda,że trza było do roboty zasuwać,bo dziś chętnie bym zaliczył COS i SON za jednym zamachem.Jakie zdjęcia by były! No i pewnie wszystkie trasy by działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Ogólnie,także dzięki świetnej pogodzie pare razy wydawało mi się że nie jestem w Szczyrku :tongue: Najpewniej wtedy jak posłałem Ci MMSa z fotką za Flachau:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Czytam sobie teraz szczyrkowski pl planowane zakończenie sezonu 14 kwietnia. Także z mojej strony jak nie w tą niedziele to następną SON. Byłem 1 kwietnia i było pięknie jeden z moich lepszych wyjazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Znowu Maciek i Mariusz przodują w relacjach,zresztą Maciek znacznie więcej pisze na swoim forum:wink:Warunki macie świetne,nawet w centralnej Polsce:tongue:,a ile nowych ośrodków w świetokrzyskim:eek: Na pólnocy zima też nie odpuszcza,ale takich warunków jak prezentujecie raczej już nie ma.W wolnym świątecznym czasie sobota-niedziela spędziłem na swojskim stoku-gora Chrobrego.Po opadzie nocnym z piątku na sobotę wydawało się,że będzie sympatycznie.Śniegu nie brakowało,ale dodatnia temperatura spowolniła jazdę,w niedzielę podobnie.Ciągle okresowe opady i wiatr,jazda zaliczona,ale bardziej dla zabicia czasu,niż przyjemności:eek:W poniedziałek świateczny sypnęło porządnie,ale niestety w tym dniu musiałem pracować,aby zarobić na skipassy:cool::Wybrałem się dziś,jedynie słońce było jakimś plusem,reszta to .....:wink:I tak nie myślałem,że w kwietniu na naszej górce będzie można pojeździć.Na Wieźycy to już 114 dzień sezonu i może do połowy kwietnia uda się pojeździć.Lepsze narty już niedługo:tongue:,zleci! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Znowu Maciek i Mariusz przodują w relacjach...Warunki macie świetne,nawet w centralnej Polsce:tongue:,a ile nowych ośrodków w świetokrzyskim:eek: W tym roku Darku sporo wypadów na Lubelszczyznę: Kazimierz, Parchatka, Rąblów. Tu znajdziesz opisik: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/16719-quot-Trzy-i-p%C3%B3%C5%82-Doliny-quot-na-lubelszczy%C5%BAnie?highlight=trzy+i+p%F3%B3+doliny No i zapraszam, zapraszam w moje strony :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayster Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Na pólnocy zima też nie odpuszcza,ale takich warunków jak prezentujecie raczej już nie ma.W wolnym świątecznym czasie sobota-niedziela spędziłem na swojskim stoku-gora Chrobrego.Po opadzie nocnym z piątku na sobotę wydawało się,że będzie sympatycznie.Śniegu nie brakowało,ale dodatnia temperatura spowolniła jazdę,w niedzielę podobnie.Ciągle okresowe opady i wiatr,jazda zaliczona,ale bardziej dla zabicia czasu,niż przyjemności:eek:W poniedziałek świateczny sypnęło porządnie,ale niestety w tym dniu musiałem pracować,aby zarobić na skipassy:cool::Wybrałem się dziś,jedynie słońce było jakimś plusem,reszta to .....:wink:I tak nie myślałem,że w kwietniu na naszej górce będzie można pojeździć.Na Wieźycy to już 114 dzień sezonu i może do połowy kwietnia uda się pojeździć.Lepsze narty już niedługo:tongue:,zleci! Nie mam odniesienia do soboty i niedzieli, ale byłem w poniedziałek masakra. Na stronie napisali, że stok przygotowany w nocy ratrakowany, chyba, że quadem, było widać wyraźne ślady bieżnika, miejscami śnieg „poprzecierany” i zmieszany z glebą. Ogólnie warunki fatalne zjechałem 10 razy i miałem dosyć. W sobotę będę na Kasprowym to sobie odbiję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poprostumatejko Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 A tak było w święta wielkanocne na Kopie w Karpaczu . Jezdziłem tam przez 3 dni i warunki były super !! śnieg padał prawie cały czas , ale szczególnie w niedziele wieczorem co w poniedziałek dało około 40 cm świeżego puchu w wyższych partiach . W poniedziałek poza trasami rewelacja , o czym świadczyła duża ilość osób bawiących się w puchu . Rozmawiając z miejscowym kierowcą busa dowiedziałem się , że Kopa jest w posiadaniu Polaka w 51 % i Niemca 49 % . Uzyskali oni wszelkie pozwolenia na budowę 4-osobowej kanapy na Kope . Aktualnie czekają aż stopnieje śnieg i zaczynają lać fundamenty . Najprawdopodobniej wyrobią się do zimy . Nie mogą natomiast oświetlić trasy z Kopy bo zieloni powiedzieli , że będą oślepiać ćmy (tylko kto widział ćme zimą ?????) Mają w planach dogadać się z Winterpolem w Białym Jarze , chociaż po tych opadach zjechałem do ronda w Białym Jarze bez zdejmowania nart : ) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 ratrakowali,widzialem na kamerze w nocy.Ale warunki dziś były jak na lodowcu w upalne lato:tongue:Ja mam nadzieję,że sobię odbiję na stokach północy,tym bardziej,że zapowiadają + 7 st.C na południu,A na pólnocy ma być front zimny-tak zapowiadają:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Znalezione na ski2die. Wielkanoc w Szklarskiej i jazda w puchu :applause: [video=youtube;c-LAdx9HVoY] 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Znalezione na ski2die. ] Takim filmem to tylko Mariusz depresję możesz wywołać:eek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 (edytowane) W SON-ie dzisiaj ,,alpejsko". Miałem czasu tylko na 3 godziny nartowania. Czyli 3 godziny dojazdu do SON-u ,3 godziny na nartach i 3 godziny jazdy do domu.Razem 9 godzin. Taki wygląda mój narciarski dzień w kraju .Dzisiaj super udany narciarsko:smile: Fotek z braku czasu tylko kilka ,w kiepskiej jakości bo robione ,, komórką". Edytowane 2 Kwiecień 2013 przez janek57 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Czyli 3 godziny dojazdu do SON-u ,3 godziny na nartach i 3 godziny jazdy do domu.Razem 9 godzin. Taki jest mój narciarski dzień w kraju ,z którego dzisiaj jestem bardzo zadowolony. Janku Twoja determinacja w podróżowaniu na narty jest godna podziwu :applause: :applause::applause: Brawo! Te 18 dni na nartach jest z całą pewnością o wiele pełniejsze niż moich 30. Czytając Twoje relacje przypominają mi się moje pierwsze wyprawy na ryby... ...najpierw PKP, potem PKS i końcówka na nogach by dotrzeć nad rybną wodę i rozbić namiot. To niesamowite wspomnienia i wyprawy z przygodą - nie to co teraz :wink: Człowiek wygodny jest... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 SON c.d. Dzisiaj bliżej poznałem w autobusie ,w drodze powrotnej do Bielska narciarza w wieku 70 lat, który latem przesiada się na rowerek i średnio dziennie pedałuje 20km.Przegadaliśmy całe 45 minut jazdy. Jest przede mną nadzieja na kilka następnych sezonów narciarskich :smile:. Obecny dzisiaj zakończyłem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Janku Twoja determinacja w podróżowaniu na narty jest godna podziwu :applause: :applause::applause: Brawo! Te 18 dni na nartach jest z całą pewnością o wiele pełniejsze niż moich 30. Z dzisiejszym 19 dni ,ale w tym 6 dni w Alpach i 3 razy samochodem szwagra. Czyli podróże PkP,PkS, KZkGop, Mzk... tylko 10 razy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi