artix Napisano 25 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2012 Po przejzeniu wielu stron z pogoda wyglada na to ze od polowy tygodnia temperatury w europie spadna znacznie. Bede dalej kontynuowal obserwacje z ciekawoscia czy sie potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 25 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2012 ^^^ Już widać, że się nie potwierdzą, chyba że mówisz o spadku temperatury, który ciągle uniemożliwia naśnieżanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 25 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2012 W gornej Szwecji ma byc ponizej -10 , na Stubaj na 1400 tez ponizej zera , a i w Krakowie na minusie , wiec jestem ciekaw jak bedzie w rzeczywistosci Mam tylko nadzieje ze Zakopiec bedzie bialy pod koniec stycznia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 25 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2012 (edytowane) A no chyba, że mówisz tak ogólnie Minusy w 16 dniowej z 1 grudnia umknęły na 7, a jeszcze wczoraj wróżyli -21 na 10 grudnia Edytowane 25 Listopad 2012 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kijarasz Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 Tak sobie obserwuję prognozy pogody na różnych serwisach pogodowych to co serwis inna prognoza ba nawet wczoraj w polsacie podczas prognozy było sporo na plusie w piątek na południu a parę minut później na jedynce już zaledwie 3 stopnie (albo aż : ) dziś obserwowałem prognozę dla Szczyrku. rano było że 30.11 na plusie 3 stopnie i słońce a teraz wieczorem już podają że ma być już -1 stopień. Człowiek zaczyna łapać fixa :eek: no bo ile można czekać na pięknie zaśnieżone stoki i pierwsze szusy w sezonie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 Właśnie dlatego kilka razy dziennie modyfikuje się prognozy, a na koniec tygodnia ogłasza; -sprawdzalność naszej prognozy wynosi ?? np.98%. Podobno kiedyś tyran stalin wizytował ruski instytut meteorologiczny ( czy coś takiego) i tam pochwalono się, że przepowiadaja dane pogodowe ze skutecznością 46%. Ten zaś odpowiedział, wyniki publikujcie odwrotne od waszych prognoz, wyjdzie skuteczność 54%! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietral Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 zaczęło się :smile: http://www.skionline.pl/stacje/kamery-na-stokach,polska-szklarska-poreba-szrenica-live-stream,kamera,532.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=12510&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Zima tym razem wchodzi od zachodu sprawą spływu powietrza Am po zachodniej stronie obszernego niżu.http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x5348&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Po 8.12 na narty na polskie stoki:smile:11.12.12 mam w planie SON przed wyjazdem 14.12.w Alpy gdzie śnieg sypie od wczoraj ( w wyższych partiach). W grudniu pojeździmy więcej niż w następnych dwóch miesiącach ,no chyba ,że moje przewidywania pogodowe się nie sprawdzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 Od dwoch tygodni sprawdzam pogode ze szweckich i austryjackich zrodel. Jak na razie wszystko sie sprawdzilo. Snieg spadl dzis w nocy tam gdzie chcialem :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 Holender... a więc muszę zmienić w końcu opony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 Snieg spadl dzis w nocy tam gdzie chcialem :laughing: Artix, jak będę się wybierał na narty to wcześniej z Tobą pogadam żebyś mi załatwił śnieg! :applause: Na kilka dni przed wyjazdem podam Ci tylko rejon, a Ty mam nadzieję już wszystko załatwisz tak jak trzeba! :biggrin: :stupid: :biggrin: :applause: :cheerful: Oj, czuję, że będziesz miał sporo "zamówień"! :biggrin: Pozdro! I miłego szusowania! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyM Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 ja już zmieniłem ale całe : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 Ja też już oponki zmieniłem dziś, teraz bagażnik na dach i czekać aż coś otworzą mam nadzieje że szybciutko to nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 Od dwoch tygodni sprawdzam pogode ze szweckich i austryjackich zrodel. Jak na razie wszystko sie sprawdzilo. Snieg spadl dzis w nocy tam gdzie chcialem :laughing: Szweckie i austryjackie źródła są jednak perfekcyjne.:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 (edytowane) Artix, jak będę się wybierał na narty to wcześniej z Tobą pogadam żebyś mi załatwił śnieg! :applause: Na kilka dni przed wyjazdem podam Ci tylko rejon, a Ty mam nadzieję już wszystko załatwisz tak jak trzeba! :biggrin: :stupid: :biggrin: :applause: :cheerful: Oj, czuję, że będziesz miał sporo "zamówień"! :biggrin: Pozdro! I miłego szusowania! Mialem w przyszly czwartek jechac na Stubaj , ale.... kolega dostal delegacje do USA Mam 3 wolne mjejsca w acie i moge zachaczyc o polske jak znajde chetnych :angel: A cha... z gwarancja sniegu ! Edytowane 29 Listopad 2012 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2012 W Sudetach już sypią!!! http://www.skionline.pl/stacje/w-sudetach-juz-bialo,newsy,5282.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek94 Napisano 30 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2012 (edytowane) W Sudetach już sypią!!! http://www.skionline.pl/stacje/w-sudetach-juz-bialo,newsy,5282.html Tu lepiej widać http://skywindows.net/infotel/pl/pages/5-kamery?w[21][cms][mode]=read&w[21][cms][lang]=pl&w[21][cms][action]=show&w[21][data][id_camera]=12 I widać że będzie parę dni mroźnych http://www.snow-forecast.com/resorts/SzklarskaPoreba/6day/mid to coś jeszcze do sypią Edytowane 30 Listopad 2012 przez Jacek94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Listopad 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2012 ... Na wunglu śpisz a gaz podłączasz? :biggrin:Już Hitler z gazem kombinował i nic dobrego z tego nie wynikło:cool::Bo Hitler zbyt dosłownie wziął do serca słowa: "ogrzewać gazem"... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2012 (edytowane) W Szczyrku -2 stopnie a u góry nawet -6 a w SONie nawet armatki na stokach nie są przygotowane... Na Mosornym za to PKL nie próżnuje. Edytowane 1 Grudzień 2012 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2012 Rusin naśnieża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2012 dawać więcej....więcej śniegu Panowie,więcej fotek bo u mnie za oknem tylko deszcz. Ktoś tam pisał że koło 15 ma w planie w Skrzyczne odwiedzić,. Mam nadzieję że tego 15 zdaży mi się śmignąć obok tej osoby,hehe(albo odwrotnie). Wróżyć, wróżyć.. Dzięki za fotki. To POMAGA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2012 W Szczyrku -2 stopnie a u góry nawet -6 a w SONie nawet armatki na stokach nie są przygotowane... Widocznie w Szczyrku mają już tak zaawansowaną technologię naśnieżania,że nie ma nawet potrzeby wyciągania armatek z garażu.:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2012 Widocznie w Szczyrku mają już tak zaawansowaną technologię naśnieżania,że nie ma nawet potrzeby wyciągania armatek z garażu.:wink: Ruscy im przyciągają chmury te co przeganiają u siebie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2012 dawać więcej....więcej śniegu Panowie,więcej fotek bo u mnie za oknem tylko deszcz. Ktoś tam pisał że koło 15 ma w planie w Skrzyczne odwiedzić,. Mam nadzieję że tego 15 zdaży mi się śmignąć obok tej osoby,hehe(albo odwrotnie). Wróżyć, wróżyć.. Dzięki za fotki. To POMAGA. Można tylko wróżyć i mieć nadzieję . Większych opadów śniegu do 12.12 w Karpatach w prognozach nie widać, a zapału do naśnieżania i w ogóle większej aktywności z powodu rozpoczynającego się sezonu (mamy już grudzień) w większości S.N. brak. Nawet strony internetowe nieaktualne http://www.nowaosada.pl/. Dalej mam w planie wyjazd na narty na beskidzkie stoki 11.12.12:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s84 Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2012 Na rusińskim śnieżą ale przy -4 to efektywność tych armatek na razie jest słaba, w nocy sytuacja powinna się poprawić. Teraz w Beskidach mamy jakieś -2, trzeba poczekać do wieczora aż się ochłodzi. Stawiam, że Soszów w Wiśle wystartuje w tym roku jako pierwszy w Beskidzie Śląskim, bo mają chyba najlepsze naśnieżanie i dosyć dobre, wysokie położenie. Jak pogoda dopisze i będą mroźne noce to do połowy grudnia kilka Beskidzkich ośrodków powinno wystartować. Co do SONu to może nie opłaca im się startować tak wcześnie, może czekają dopiero na wysoki sezon tj. na Święta i Nowy Rok a teraz naśnieżą tylko Golgotę i czerwoną 7 z soliska tak jak to robili w ubiegłych latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi