hucu Napisano 26 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2012 Dzięki Piotr za info.Jutro około 1000-tej się tam pojawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 26 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2012 Obecnie jest jedna czerwona.Od jakiegoś czasu planują tam wydłużyć trasę i postawić czteroosobowe krzesło,może pomyślą wtedy o drugiej trasce. : to może się wtedy wybiorę z sentymentu A później połączenie z Soszowem,przy okazji z Rowieńkami....... :stupid: hehe, marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 26 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2012 A ja dziś wybrałem się do Krajna u podnóża Łysicy. Trasa dość dobrze przygotowana, dość łagodna o dł ok. 700 m. Fajnie się jeżdzi patrząc na World Trade Center czy wieżę Eiffla (obok stoku są miniatury, nie takie znów małe, słynnych budowli świata). Za 2 godziny jazdy nalezy się 35 zł, parking gratis. Aha, w Krajnie jest najlepszy parking w Polsce jaki znam! Czysto, równy, utwardzony płytami i żwirkiem. Żadnego błota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2012 Za 2 godziny jazdy nalezy się 35 zł, Trochę drogo.... ... parking gratis. Aha, w Krajnie jest najlepszy parking w Polsce jaki znam! Czysto, równy, utwardzony płytami i żwirkiem. Żadnego błota! Uuuuu... na pewno nie najlepszy,bo taki Hotel Stok oferuje darmowy parking,wybrukowany,odśnieżony i nawet strzeżony za darmo! : Nawet pod Pilskiem parkujemy na asfalcie lub betonie,a nie w błocie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Takie ośrodki tylko chwalić! Jak porównam do Salmopola ( byłem tam 6 lat temu,mogło się zmienić) ,gdzie nie dało się wyjść z auta bo było takie błoto, a przy drzwiach stał juz gość z wyciagnietą ręką. Nie znoszę też Jaworzyny Krynickiej z opłatą 10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 (edytowane) Jak ktoś będzie w Beskidzie w najbliższych dniach (dzisiaj, jutro) niech da znać czy da się jeździć bez uszczerbku na zdrowiu, nerwach i sprzęcie. Szczególnie interesują mnie góry - Istebna/Zagroń/Złoty Groń, Czantoria, Palenica, Malinka (Cieńków, Nowa Osada). Edytowane 27 Grudzień 2012 przez kaeres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 (edytowane) Na Czantorii właśnie pada śnieg:biggrin: Z tego co widać na kamerkach - ludzie śmigają. Tylko nie wiem, jak tam z wiatrem -u nas w Górach (ale Tarnowskich:tongue:) deszczem zacina i tak duje, że aż żal głowę z domu wystawiać. Ogólnie warunki w większości ośrodków wypisane są jako "dobre", ale jak ktoś gdzieś śmignie, to też z chęcią relację przeczytam:wink: P.S. w końcu i na Pilsku prószy:smile: Edytowane 27 Grudzień 2012 przez fundu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TPol Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Jak patrzę za okno i warunki na stokach to odechciewa mi się nart...W każdym bądź razie wyjazd do Szczawnicy w sobotę do środy zaklepany. Przede wszystkim planuję pojeździć na Palenicy w Szczawnicy i w Jaworkach. Ktoś tam był i wie coś o warunkach? Jak będzie totalna lipa to jadę do Tatrzańskiej Łomnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Niestety moje zbyt wesołe nie są,wbrew pozorom... Maćku, trzymam kciuki, by wszystko się ułożyło i skończyły się problemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Bałtów po Świętach Niestety "obowiązki" rodzinne nie pozwoliły mi na chociażby kilka godzin na stoku w czasie Świąt :frown:: Długo nie wytrzymałem. Pomimo, że od kilku dni odwilż i temperatury na ok +7, dzisiaj postanowiłem zobaczyć co i jak na okolicznych górkach. Ponieważ postęp prac przy nowej trasie w Bałtowie również mocno mnie interesuje - to właśnie tam się udałem. Na parkingu błoto...i o czym zapomniałem wcześniej napisać...w tym roku brak opłaty parkingowej :smile: Niepewny warunków, kupuję jedynie 10 wyjazdów w górę na początek. Pierwszy zjazd i bardzo miła niespodzianka. Stok jest przygotowany bardzo dobrze. Jest równo, twardo i bardzo szybko. Świetna jazda. Ponieważ bardzo dawno nie jechałem dłuższą trasą, postanawiam zobaczyć, co tam "za lasem" po łagodniejszej stronie Bałtowa. Górna część bardzo ok - tak jak bardziej stroma strona ośrodka. Środek niestety nie obronił się do końca dodatnim temperaturą, występują przetarcia. Dół jest bez zastrzeżeń: Dokupuję kolejne 10 wjazdów i kontynuuję trening. Jazda jest szybka i dynamiczna - pomimo tego, że pojawia się drobny deszczyk, powierzchnia trzyma do zmierzchu. To co mnie interesowało w drugiej kolejności, to postęp z nową inwestycją i kanapą 4 osobową. Od ostatniej mojej wizyty, widoczny postęp. Już na dole, przy dolnej stacji widać wielu pracowników, pracujących przy zadaszeniu. Widać również, że wszystkie słupy już stoją. Środkowa część jak widać była już naśnieżana :smile: Góra już gotowa! Podsumowując - bardzo fajny wyjazd. Główna trasa powinna wytrzymać jeszcze kilka dni odwilży - śniegu naprodukowano sporo, nawierzchnia trzyma się nad wyraz dobrze. Inwestycja...wygląda na to, że krzesło będzie działać jeszcze w tym Sezonie! A to świetna informacja. Kilka dni treningu odbytego na świętokrzyskich Górkach i jutro pierwszy w tym roku poważniejszy wyjazd. Cel: "Czarna Góra" i okolice na Dolnym Śląsku, czyli narty w dziewiczym dla mnie terenie :smile: Może ktoś z Forum będzie w okolicy do 1 stycznia? Pozdrawiam marboru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Cholera jasna, trzyma mnie rwa kulszowa i lekarze nie pozwalają mi jeździć. Czy ktoś miał podobny kłopot? Bo mnie trafia w domu na urlopie a na Golgotę mam 10 min autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicior Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 (edytowane) A powiedzcie mi.. okolicy Wisły, Szczyrku, to co tam się dzieje obecnie? Śnieg pada czy deszcz? EDIT: Dzięki za szybki odzew, także będę jeszcze myślał, ale chyba się nie powstrzymam i jutro z rana gdzieś na stoku wyląduje. Edytowane 27 Grudzień 2012 przez Kicior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 A powiedzcie mi.. okolicy Wisły, Szczyrku, to co tam się dzieje obecnie? Śnieg pada czy deszcz? Wystarczy sprawdzić strone SONu. http://szczyrkowski.pl/ są tam kamerki i temperatura, obstawiam, że obecnie na dole deszcz ze śniegiem, na górze śnieg. Na Soszowie w połowie stoku sypie aż miło http://kamera4.soszow.ustronet.pl/ i trochę posypie http://radar.bourky.cz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 W B-B +4 i leje,jeśli gdzieś sypie to raczej mokry śnieg,a po czymś takim,jeśli nie będzie przymrozku,kiepsko się jeździ. :sorrow: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 Cholera jasna, trzyma mnie rwa kulszowa i lekarze nie pozwalają mi jeździć. Czy ktoś miał podobny kłopot? Bo mnie trafia w domu na urlopie a na Golgotę mam 10 min autem. Radzę wziąć opokan i na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 27 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2012 (edytowane) Dzisiaj zrobiłem sobie powtórkę, z kolegą śmigaliśmy od 18-tej do 20-tej potem zaczęło dość intensywnie padać i trzeba było się zwijać w pośpiechu. A tak wyglądała jazda dzisiaj warunki dobre (na to co teraz panuje na stokach) ludzi niewiele. [video=youtube_share;PBrlSar_IlU] pozdrawiam Edytowane 28 Grudzień 2012 przez nurek1974 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Nie wiem czy z braku laku opisujecie warunki jako 5/5 gdy jest 20cm mokrego brudnego śniegu czy strony z kamerkami kłamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Po dolnej części siódemki w SONie nie da się zjeżdżać, ludzie odpinają narty. Jest tam już -2 stopnie a armatek nie widać, powinni to wykorzystać jak tylko mogą bo od poniedziałku znowu odwilż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Właśnie na stronie SON-u zobaczyłem ,że warunki są trudne. Chciałem pojechać zaraz po Nowym Roku ,ale chyba zawitam do Nowej Osady gdzie dzisiaj tłoczno ,ale warunki dobre. Mają dobry system naśnieżania i łagodny stok i to ich faworyzuje w utrzymaniu dobrych warunków. Chodzi o warunków narciarskie bo Trasy w SON o WIELE atrakcyjniejsze. Ciekawe czy w obecnym sezonie będą chociaż na krótki czas wszystkie otwarte.Mam duże wątpliwości czy im się uda. Może w styczniu bo w lutym czeka nas wiosna. No chyba ,że się mylę co mi się zdarza bardzo rzadko (skromny jestem:smile:).Naśnieżanie od minus 3 dopiero chyba jest możliwe. W nocy będzie mroźno (do minus10) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 miałem jutro jechać do SON-u (głównie na Juliany) - ale dzisiaj od rana siedzę na kamerach i stronach i zmiana planów - trzeba poszukać trochę więcej śniegu:tongue::smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Panowie i Panie - z nartowaniem w polskich górach jest jak z zakupami - nie kupujesz wtedy kiedy chcesz i masz potrzebę, tylko na wyprzedaży i na następny rok. A na narty nie jeździsz kiedy masz wolne, na stokach potworne obłożenie i nie ma pogody, tylko czekasz na śnieg, piękną pogodę, bierzesz 1-2-3 dni urlopu i śmigasz. To moja filozofia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Witam,dzis byłem w Istebnej (Zagroń) trasa z rana równa bez przetarc i kamieni zabrakło tylko mrozu bo bardzo miękko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 @janek57 widziałem gdzieś kamerę na żywo w jakiejś telewizji info nie pamiętam jakiej właśnie z nowej osady i normalnie masakra. Kupa nie związanego z podłożem cukru, jak bym się zastanowił na twoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Moje AM Heady jadą gładko po każdym rodzaju śniegu . Lepsze 50 cm ,,cukru " niż przetarcia i kamyki.Nie przesądziłem miejsca wyjazdu. Data i czas już ustalony tj. czwartek 03.01.13 w godz.06:00-07:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2012 Dojechałem w Okolice Czarnej Góry przy Stroniu Śląskim. Temperatura o godzinie 22, -7stopni, a to oznacza, że najlepsza pogoda, tylko na portalu Skionline :happy: była najbardziej precyzyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi