Xantes Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Witajcie! :smile: Planujemy ze znajomymi, w tym roku, wyjazd na tydzień w Alpy. Wcześniej każdy z nas miał więcej lub mniej do czynienia z jeżdżeniem za granicą, stąd moje pytanie - jakie miejsca w Alpach polecacie? Będę wdzięczny zarówno za ogólne miejsca w które warto pojechać a jeszcze bardziej za konkretne namiary na apartamenty/domki w których byliście i możecie polecić. Z ogólnych wiadomości, które mogą pomóc Wam w pomocy nam (... :biggrin:): - będziemy jechać grupą najprawdopodobniej nie większą niż 6-8 osób - języki angielski/niemiecki nie stanowią większego problemu - nie potrzebujemy żadnych luksusów, zupełnie zwykły apartament w którym będzie można przyjemnie odpocząć po nartach wystarczy : - jakby była jakaś baza wypadowa na piesze wędrówki (z której można by było ewentualnie skorzystać w przerwie od nart) to myślę, że byłoby super! :applause: - miejsce w miarę tanie acz bez przesady, myślę że nie ma zamiaru się katować na tym wyjeździe dla kilku Euro - jakaś sensowna odległość do sklepu (marketu lub dyskontu) <5km - knajpka w której możnaby było raz czy dwa zjeść jakiś dobry obiad - co do umiejętności narciarskich, które posiadamy, posługując się skalą z forum - zamykają się w przedziale 6-8 - każdy z nas ma już kilku/kilkunastoletni staż na nartach - dobrą alternatywą dojazdową, myślę że byłby pociąg - co do ośrodków małych/dużych chyba nie mam jakiś specjalnych wymagań, ważne tylko, żeby było gdzie jeździć a ludzi nie było nie wiadomo ile - kilkadziesiąt kilometrów dobrze przygotowanych tras, ale to raczej standard w Alpach Jeżeli zapomniałem o określeniu jakiejś ważnej rzeczy - napiszcie, "dookreślę" :wink: Z góry dzięki za pomoc, mam nadzieje, że kilkoro z Was podzieli się swoim doświadczeniem i wrażeniami! Pozdrawiam serdecznie, Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan B-13 Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Ależ wymienione wyżej warunki spełnia praktycznie każde miejsce w Alpach, tak więc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xantes Napisano 31 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Tak więc: Będę wdzięczny zarówno za ogólne miejsca w które warto pojechać a jeszcze bardziej za konkretne namiary na apartamenty/domki w których byliście i możecie polecić. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Tego typu zapytań jest na forum min. 100. Wystarczy użyć "szukaj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Większość problemów które Cię trapią jest samorozwiązywalna,w każdym niemal miejscu.Mam na myśli zakupy i knajpki. Baseny niestety już nie wszędzie.A Termy ,jeśli masz takowe potrzeby,to trzeba wybierać odpowiednie resorty. Ale do rzeczy. Będę wrzucał losowo,nie wg.cen,jakości,czy odległośći. A Ty postaraj się poszukać gdzie to jest i jak tam dojechać. http://www.fewo-barbara.at/ http://www.aparthotel-pichler.at/ http://members.grossarltal.at/oberneuhaus/ http://members.aon.at/cherzog2/ http://www.tiscover.com/at/unterkuenfte/ferienhaus-tirolerhof i wiele,wiele innych a wszędzie jest pięknie i wszędzie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 poszukaj na http://www.bergfex.com/ mozna wybrac polska wersje jezykowa, opisanie sa praktycznie wszystkie osrodki w alpach, lacznie z mapkami tras. jak juz wybierzesz sobie osrodek do ktorego chcesz jechac, wyslij zapytanie mailem do biura turystycznego w tej miejscowosci o katalog z noclegami, ja zwykle korzystam z tzw, holiday apartment, wybierasz, ustalasz szczegoly mailem , wysylasz zaliczke no i tylko czekac na zime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 - dobrą alternatywą dojazdową, myślę że byłby pociąg A jakieś propozycje w tym kierunku ktoś może posiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 A jakieś propozycje w tym kierunku ktoś może posiada? no coz, jak to rzeczywiscie "musi" byc pociag to moze Mayrhofen in Zillertal. Powinno spelniac wszystkie zalozenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 no coz, jak to rzeczywiscie "musi" byc pociag to moze Mayrhofen in Zillertal. Powinno spelniac wszystkie zalozenia Mnie ciekawi pomysł dojazdu pociągiem jakieś namiary na koszty i trasę/połączenie kolejowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkristoff Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 (edytowane) Mnie ciekawi pomysł dojazdu pociągiem jakieś namiary na koszty i trasę/połączenie kolejowego? o takimze napisalem. Polaczenie na dzis wg cennika ÖBB Mayrhofen-Gliwice (chyba gdzies w poblizu miejsca zamieszkania pytajacego) przez Wieden, Katowice, tam i powrotem 2kl. 112,8 Euro (cena dotyczy jednak tylko 1 przejazdu, tam i z powrotem byloby 225,6 Euro). Cos jeszcze brakuje? Aha, bilety kupowane w Polsce moga byc troche drozsze, choc nie wiem z czego to wynika (wyzszy VAT, albo wieksza chec zysku ) to tak z czasow kiedy jezdzilem pociagiem miedzy Krakowem a Innsbruckiem. Edytowane 2 Listopad 2012 przez rkristoff sprostowanie cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Adrenalin Travel Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Zapraszamy na imprezę z nami: tel. 791 51 60 80. na stronę, adrenalin-travel.pl Austrię możemy zaproponować w fajnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaśkaSki Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 Polecam Szkołę Jazdy na Nartach i Snowboardzie w Folgaridzie we Włoszech Aevolution. Uważam, że maja fajna ofertę, są przygotowani na przyjmowanie na stoku tych dużych i małych miłośników śnieżnego szaleństwa na nartach My akurat byliśmy z dziećmi, ale wiem, że Ci bez potomstwa świetnie się tam bawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi