ojciecpramatki Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 A Svindal, tak na pocieszenie wyrównał rekord Hermanna w kulkach za super-g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Po Thoenim trzy razy pod rząd PŚ wygrywali jeszcze Stenmark i Mahre, ale tak czy siak było to dawno. Dla mnie na kolejne sezony faworytem do generalki będzie raczej Pinturault, niż Ligety myślę że także Mayer i Kristoffersen szybko się do niej włączą. Nasza dwójka liderów mocno osłabła na koniec sezonu i myślę że jutro będzie walka Neureuther kontra Kristoffersen o kulkę, a Hirscher obejdzie się smakiem. Obyś miał rację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Szkoda mi Svindala.... A co do Hirschera - brak kryształu w GS to zemsta za słynną już Schladmingową tyczkę :wink: Szkoda, szkoda Aksela - ale w finałach bardzo pomógł Marcelowi : Jutro w SL MH musi zdobyć przynajmniej 50 pkt - wtedy będzie miał uczciwie zdobyty PŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Sima:angel:coś takiego jak dwa fule zdarza się tylko raz na sezon:eek:a na jutro w/g mnie wielu faworytów już ma fiestę i jutro poprostu się zabawią nartami co poskutkuje wieloma przypadkowymi wynikami i spektakularnym łapaniem tyczek-:biggrin:gorące plaże Emiratów czekają:kolego ROCH ZDJĘCIA,ZDJĘCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Fatalny stan trasy uniemożliwia walkę o podium. Końcówka slalomu wygląda jak "Puchar Samotni" Świetni zawodnicy wydają się być słabymi amatorami. Szkoda takich zawodów na koniec sezonu! Wczoraj takie fantastyczne zawody a dzisiaj lipa. Dobrze , że chociarz Felix powalczy z Marcelem o Puchar za slalom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Noo to MH wyjaśnił wszystko w slalomie dzisiaj:) dołozył do pieca na całej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 szkoda Felixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 No szkoda Felixa, ale MH dołożył do pieca i to zdrowo, klasa sama w sobie. Zobaczymy jak zaraz dziewczęta :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rush Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Anka dała radę : Dziś dzień Austriacki, wczoraj był Amerykański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Sima:angel:coś takiego jak dwa fule zdarza się tylko raz na sezon:eek:a na jutro w/g mnie wielu faworytów już ma fiestę i jutro poprostu się zabawią nartami co poskutkuje wieloma przypadkowymi wynikami i spektakularnym łapaniem tyczek-:biggrin:gorące plaże Emiratów czekają:kolego ROCH ZDJĘCIA,ZDJĘCIA Swobodnie :D Będą wieczorem! Dla mnie na kolejne sezony faworytem do generalki będzie raczej Pinturault, niż Ligety myślę że także Mayer i Kristoffersen szybko się do niej włączą. Mam zdecydowanie podobne odczucia. I tutaj bardziej stawiam na Norwega - może jeszcze nie w przyszłym sezonie, ale w ciągu kilku najbliższych lat będzie w najwęższym gronie faworytów - biorąc pod uwagę jego wiek, to może nawet w ciągu dekady. Pożyjemy, zobaczymy - teraz to takie luźno rzucane myśli. Jeśli chodzi o Teda, to myślę, że paradoksalnie więcej będzie pracował nad szybkościowymi (zwłaszcza SG) niż nad SL, bo śledząc wyniki, chyba więcej punktów może własnie na szybkościowych nałapać - SL jest bardzo mocno obsadzony. Ale wszystko jest możliwe, wszak to Ted Ligety No i pamiętajcie, że Marcel już w przygotowaniach do sezonu 13/14 dużo czasu poświęcił na szybkościówki (m.in. przygotowania w tunelu aerodynmicznym) właśnie na wypadek tego, gdyby trzeba było walczyć o punkty do samego końca. Jego przejazd moim zdaniem był bardzo poprawny. Linię miał autentycznie niezłą, więc jest szansa, że chłopak w przyszłym sezonie pojeździ też trochę DH i SG Myślę, że tak jak u Pań, u Panów przyszedł czas na jeżdżenie w stylu MHR czy Anki - Alexis, Marcel, Ted czy Hennrik będa musieli wszystko jeździc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 No fajny to był sezon. Gratulacje dla wszystkich którzy jak i bawili się tutaj z nami, jak i walczyli na śniegu. Zobaczymy jak się potoczy przyszły sezon. Młodzież ciśnie (Shiffrin oraz Krisstoferson) ale weterani tez nie odpuszczaja (Matt). Także czekamy na sezon 14/15, bynajmniej ja. Wróżka gratulacje za naszą dużą kryształową kule. Dzięki wszystkim za zabawę. Były emocje. Wysłane Tapatalkiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Sezon sezon i po sezonie. Pierwszy raz APS skończył się 2 tygodnie później iż mój własny, też nowe doświadczenie. :smile: Ja jednak jak na przyszły sezon obstawiam Teda jak głównego konkurenta dla Marcela (on jakby nie patrzeć jest - będzie faworytem) o ile tylko nie roztrwoni punktów w GS. Mayer za "mało jeździ, Kristoffersen jeszcze młody i do końca nie ustoi z Hirscherem i Felixem w SL i z Ligety i innymi w GS, Pinturault jak nie dostanie straconych przez Ligety'ego pumktów w GS to tez będzie daleko od Wielkiego Kryształu. A co nam przyniesie dekada czy pól dekady to się zobaczy, za dużo wróżbiarstwa. Taka moja paplanina na koniec sezonu:smile: A dla tych co być może troszkę "zapomnieli" o co w sporcie też chodzi to gorąco polecam obrazki z dzisiejszego GS dziewczyn po ostatnim zjeździe Włoszki, kiedy okazało się, że Ania ma Kryształ za gigant :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-ski Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 I na zakończenie sezonu pamiątkowe zdjęcie znajomych z klasy:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Ja nie mam żadnej mowy końcowej...bo dopadła mnie depresja związana z końcem sezonu... co ja teraz będę robić w weekendy??? ehh... oby do następnego sezonu Przypominam, że we srodę o 15:30 na Eurosporcie jest specjalne wydanie magazynu SkiPass Baaardzo się cieszę z kryształowych kulek Ani - będzie pewnie jakaś ładna sesja zdjęciowa, której ROCH nie przegapi Dziękuję JC i ojcowipramatki za organizację zabaw związanych z PŚ i IO Dzięki typowaniu czułam się jakbym to ja stała w bramce startowej :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Ee no Wróżka nie powiedzieliśmy jeszcze że to koniec. No ja też się cieszę z kulek Ani :D Marcelowi tez się należą gratuluję Wróżka ja teraz w weekendy będę oglądał MotoGp polecam tam mój ulubieniec 9cio krotny mistrz świata Valentino Rossi i spółka :D Polecam :D Wysłane Tapatalkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 I Ja dodam swoje pięć groszy do zakończonego sezonu APS-13/14 -Marcel Hirscher-nie kwestionowany mistrz tego sezonu,bardzo regularny zawsze zmotywowany na wygrywanie,zasłużenie wygrał dużą kulę i SL -Ted LIGHETY-mistrz GS na ten rok i kilka następnych lat,musi dodać jeszcze SG,może kilka punktów w SL i napewno powalczy o dużą kulę z Marcelem -Aksel Svindal-mistrz konkurencji szybkich,DH I SG z początku sezonu rewelacyjne tylko spalił sie na IO i cała para prysła co spowodowało przegraną w generalce -Kandydaci na sezon 14/15-cała grupa francuzów z Pinturault,Grangem,Missilierem,młodzi gniewni to Krisrofferson,Luka Arni,a zapomniałem dodać jeszcze Mayera i kilku starych wyjadaczy ze szwajcarii Kobiety: -Ania Fenninger-w przekroju całego sezonu najlepsza alpejka,bardzo wszechstronna równo punktowała GS.SG I DH-i dla mnie miss za urodę -Tina Maze-bardzo chmeryczna co niestety pozbawiło ją walki o dużą kulę,ale zawsze walczyła do końca co dało jej medale na IO-DZIEKUJĘ JEJ ZA TO -Mikaela Shiffrin-ta dziewczyna ma wszystko co jest potrzebne do wygrania dużej kuli na następne sezony,SL nie do pobicia,GS coraz lepiej dużo punktów,trzeba poprawić SG I kula jest jej,a ona ma dużo czasu na poprawę -Maria Hoefl-Riesch-bardzo,bardzo jest mi żal jej,gdyby nie kontuzja w końcówce sezonu mogła myśleć o wygranej w generalce,paradoksalnie ta kontuzja może być pretekstem do zakończenia kariery -Lara GUT-siła,wytrzymałość,zawsze przygotowana perfekt do każdej konkurencji,nie powiedziała ostatniego słowa -Nadzieje na sezon 14/15-cala rzesza narciarek ze Szwecji:Lindel-Vikarby,Pietile-Holmner,Hansdoter one mogą pokazać pazur w nowym sezonie Oczywiście jest to moje subiektywne spojrzenie na sezon APS 13/14 DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA PIĘKNE CHWILE PRZED TELEWIZOREM i czekam na jeszcze lepszy sezon 14/15 a teraz NA ROWERY PANIE I PANOWIE SEZON SIĘ ROZPOCZYNA:sorrow:TO PO NARTACH,:angel:A TO ZA ROWEREK 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 I Ja dodam swoje pięć groszy do zakończonego sezonu APS-13/14 -Marcel Hirscher-nie kwestionowany mistrz tego sezonu,bardzo regularny zawsze zmotywowany na wygrywanie,zasłużenie wygrał dużą kulę i SL -Ted LIGHETY-mistrz GS na ten rok i kilka następnych lat,musi dodać jeszcze SG,może kilka punktów w SL i napewno powalczy o dużą kulę z Marcelem -Aksel Svindal-mistrz konkurencji szybkich,DH I SG z początku sezonu rewelacyjne tylko spalił sie na IO i cała para prysła co spowodowało przegraną w generalce -Kandydaci na sezon 14/15-cała grupa francuzów z Pinturault,Grangem,Missilierem,młodzi gniewni to Krisrofferson,Luka Arni,a zapomniałem dodać jeszcze Mayera i kilku starych wyjadaczy ze szwajcarii Kobiety: -Ania Fenninger-w przekroju całego sezonu najlepsza alpejka,bardzo wszechstronna równo punktowała GS.SG I DH-i dla mnie miss za urodę -Tina Maze-bardzo chmeryczna co niestety pozbawiło ją walki o dużą kulę,ale zawsze walczyła do końca co dało jej medale na IO-DZIEKUJĘ JEJ ZA TO -Mikaela Shiffrin-ta dziewczyna ma wszystko co jest potrzebne do wygrania dużej kuli na następne sezony,SL nie do pobicia,GS coraz lepiej dużo punktów,trzeba poprawić SG I kula jest jej,a ona ma dużo czasu na poprawę -Maria Hoefl-Riesch-bardzo,bardzo jest mi żal jej,gdyby nie kontuzja w końcówce sezonu mogła myśleć o wygranej w generalce,paradoksalnie ta kontuzja może być pretekstem do zakończenia kariery -Lara GUT-siła,wytrzymałość,zawsze przygotowana perfekt do każdej konkurencji,nie powiedziała ostatniego słowa -Nadzieje na sezon 14/15-cala rzesza narciarek ze Szwecji:Lindel-Vikarby,Pietile-Holmner,Hansdoter one mogą pokazać pazur w nowym sezonie Oczywiście jest to moje subiektywne spojrzenie na sezon APS 13/14 DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA PIĘKNE CHWILE PRZED TELEWIZOREM i czekam na jeszcze lepszy sezon 14/15 a teraz NA ROWERY PANIE I PANOWIE SEZON SIĘ ROZPOCZYNA:sorrow:TO PO NARTACH,:angel:A TO ZA ROWEREK Daro, Szwajcarii z wielkiej litery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Gratulacje dla WRÓżki i całego podium :biggrin: 1. za wytrwałość 2. konsekwencję 3. dobry wzrok WRÓZKA TO KWINTESENCJA KOBIETY: PIĘKNA, MĄDRA I SPĘDZA CZAS PRZED TELEWIZOREM :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 PRZEPITRASZAM ZA TEN BŁĄD-SZWAJCARII:stupid::wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 PRZEPITRASZAM ZA TEN BŁĄD-SZWAJCARII:stupid::wink: WYBACZONE, 2 lata w klasie humanistycznej cisną mi czaszkę jak klamra stopę w prawym bucie :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Ja nie mam żadnej mowy końcowej...bo dopadła mnie depresja związana z końcem sezonu... co ja teraz będę robić w weekendy??? Na początek będę powtarzał wszystkie wszystkie zjazdy od Olimpiady do końca sezonu :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Na początek będę powtarzał wszystkie wszystkie zjazdy od Olimpiady do końca sezonu :smile: Wreszcie Ktoś gada po ludzku:applause: To ja będę na weekend wstawiać tak jak do tej pory "nasz umowny program TV" czyli jakie zawody danego dnia i o której godzinie oglądamy, hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Wreszcie Ktoś gada po ludzku:applause: To ja będę na weekend wstawiać tak jak do tej pory "nasz umowny program TV" czyli jakie zawody danego dnia i o której godzinie oglądamy, hehehe JA NA SWOIM VHSie mam jeszcze A. Tombę i Marusarza jak zjeżdża z Kasprowego :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROCH Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Ja nie mam żadnej mowy końcowej...bo dopadła mnie depresja związana z końcem sezonu... co ja teraz będę robić w weekendy??? FORMUŁA 1 !!!!!!!!! Tam się teraz takie rzeczy dzieją, że głowa mała! Przełomowy sezon nadchodzi! :) NO i obowiązkowo Mistrzostwa Świata w siatkówce mężczyzn - finał w Katowicach!!! Także szybko zleci do następnego sezonu Alpejskiego Pucharu Świata :smile: No i .... nie zapominajcie sprawdzać tematu "Alpejskie Laseczki" w okresie wakacyjnym :stupid: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 ...a moze OjciecPramatki jakąś letnią zabawę systematyzującą naszą wiedzę wymyśli?? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi