Akartman Napisano 13 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2020 Na Co się jakieś zawody i Cis zamknięta jazda tylko Ondraszkiem. Spadam na SMR. Tu też blokada działa od 8.25 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Skrzyczne 18.02.2020 07:20 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 Do tego, że w grudniu i styczniu zimy są kiepskie, już się przyzwyczailiśmy, ale na ogół przychodziły z opóźnieniem i nadrabiały w lutym i marcu. Tym razem to już chyba koniec marzeń o otwarciu "Kaskady", Kopy w Karpaczu, "Ścianki" na Szrenicy (a nawet Lollobrygidy), czy Goryczkowej na Kasprowym. Nawet wysokość n.p.m nie gwarantuje śniegu. Prawie cała ta zima to ok. +7 stopni na nizinach i trochę zimniej w górach. Do tej pory każdego roku zdarzały się choć na chwilę mrozy do -15 stopni, teraz może było ledwo kilka dni lekko poniżej zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 4 minuty temu, koliber napisał: czy Goryczkowej na Kasprowym. Nie wiem jak tam reszta, ale Goryczkowa akurat jest otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 11 minut temu, pasazer85 napisał: Nie wiem jak tam reszta, ale Goryczkowa akurat jest otwarta https://www.pkl.pl/kasprowy-wierch/koleje-i-wyciagi.html Na stronie PKL widnieje jako "nieczynna". Jeśli była czynna w tym sezonie, to musiałem przegapić moment otwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 18 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2020 13 lutego otwarto. Dzisiaj nie chodzi z powodu wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 Piekiełko do dołu Piekiełko od dołu Zdjęciai @moruniek Krzysiek, chyba lepiej zjeżdżać do Mety Fis do końca przez Kanion na mostek i niebieską. Którędy pojechać dalej ? W prawo za domem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 19 minut temu, surfing napisał: Krzysiek, chyba lepiej zjeżdżać do Mety Fis do końca przez Kanion na mostek i niebieską. W prawo do mostka było już mocno dziś rozjeżdżone, pojechałem w lewo niebieską cały czas do dołu - było bardzo ok. Drugi raz, też w lewo, ale przeskoczyłem na czerwoną, koło domku i pod kanapę. Tu było już mocno zryte i raczej słabo ze śniegiem. W dół przez mostek nie jechałem, zakładałem, że tam będę musiał się wypinać, a te "moje" 2 warianty wyszły bez wypinania się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 26 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2020 środa, 26.02.2020 UWAGA W dniu dzisiejszym Trasa FIS jest zamknięta ze Startu do Dolin ze względu na odbywające się zawody narciarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 Jakieś informacje o warunkach na ten weekend ? trochę dosypało więc powinno być ciut lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 21 minut temu, Bemek napisał: Jakieś informacje o warunkach na ten weekend ? trochę dosypało więc powinno być ciut lepiej ? Jest lepiej 5 godzin temu, marcinn napisał: Miało być Pilsko, ale czas nie pozwolił.... A było całkiem sympatycznie i bez kolejek w Szczyrku Jak w nocy wszystko pięknie ratraki ubiją 🙄 i się solidnie zwiąże to będzie jutro jazda Już przebieram nogami Bo dziś było trochę turowania w sprzęcie zjazdowym że względu na świeży opad Oczywiście pojeździłem i to solidnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 34 minuty temu, Bemek napisał: Jakieś informacje o warunkach na ten weekend ? trochę dosypało więc powinno być ciut lepiej ? juto zamknięte, jak się sprawdzi ta prognoza to nie ma co podjeżdżać na parking nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 tudzież pozostałe parkingi, nawet te płatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 Śniegu dużo. Tylko że COS to samo jak SMR też z rana nie widział ratraka. Na Ondraszku ludzie stawali taki zasypany, plus śnieg tępy. Fisem nie jechałem. Najgorzej na tych łącznikach. Ręce mnie bolą od kijkowania. To był bardzo głupi pomysł przemieszczać się między osrodkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 Teraz, Stusi napisał: Śniegu dużo. Tylko że COS to samo jak SMR też z rana nie widział ratraka. Na Ondraszku ludzie stawali taki zasypany, plus śnieg tępy. Fisem nie jechałem. Najgorzej na tych łącznikach. Ręce mnie bolą od kijkowania. To był bardzo głupi pomysł przemieszczać się między osrodkami. jutro wiatr zamyka ośrodek, co do odpychania - 10 zl kosztuje smarowanie nart (maszynowe, starcza), jakbyś dał tobyś nie odpychał się kijkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 Jaki wiatr chyba w gaciach ? jutro zapowiadają maks 30km /godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 9 minut temu, DMM napisał: jutro wiatr zamyka ośrodek, co do odpychania - 10 zl kosztuje smarowanie nart (maszynowe, starcza), jakbyś dał tobyś nie odpychał się kijkami... Gwarantuje Ci, że przy tej ilości mokrego śniegu i kompletnie płaskiej trasie choćby nie wiem jaki smar dać i tak byś nie pojechał. Wszyscy mieli zabawę z kijami. Co do wiatru to rzeczywiście prognozy niepokojące, ale na razie w ogóle nie wieje. Cisza totalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 17 minut temu, Bemek napisał: Jaki wiatr chyba w gaciach ? jutro zapowiadają maks 30km /godzinę Ma wiać solidnie. Podobne podmuchy jak dokładnie tydzień temu w sobotę. Około godz 10 COS drugi odcinek i SON Kope wyłączył co dało solidne kolejki ludu niżej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 28 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2020 W trzech serwisach pogodę sprawdzałem i wiatr maksymalny w porywach 35km na godzin , co jest grane ?? jakiś link do oficjalnego stanowiska COS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 Zwracam Honor . Ostro wieje na Jaworzynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 4 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2020 Ktoś wie co dziś od popołudnia robi ratrak na początku fis. Na kamerce widać takie pryzmy śniegu. 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toppaner Napisano 7 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2020 Prośba. Czy mógłby ktoś się zorientować czy w poniedziałek "tworzą" fis? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 Również koniec zabawy na ten sezon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 (edytowane) 16 minut temu, pasazer85 napisał: Również koniec zabawy na ten sezon Gdzie to podają? Bo pół godziny temu sprawdzałam, a tuż przed 15 dzwoniłam i mówili, że jutro i w weekend będzie otwarte, tyle że jazda tylko wzdłuż orczyka! O masz ci los, jest komunikat Edytowane 12 Marzec 2020 przez Maria Nowe info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 12 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2020 Teraz, Maria napisał: Gdzie to podają? Bo pół godziny temu sprawdzałam, a tuż przed 15 dzwoniłam i mówili, że jutro i w weekend będzie otwarte, tyle że jazda tylko wzdłuż orczyka! profil FB COS OPO Szczyrk https://www.facebook.com/cosoposzczyrk/?__tn__=kC-R&eid=ARBeBoN-ljCeJlfaMPIkmugQbFxAeZuCBNEZiO8xVAhPTaFWs8FFRat8YBtGFgN_SvTSJCEfV31T5_QS&hc_ref=ARSbEmHGhRAQ2Tk_T9QzBpAz-_58AjbwJY0KNrlW_4it9FErXzo7dmnjcGSRxx4F4HA&fref=nf&__xts__[0]=68.ARCvndGTCzCTg0r6AvOWwdhkcOL3JQZKBJE7G_Krv_zHerOxInrEOoRv19w-5Fm258QzdQWJa3yqS_CMBBg_j_8SWc6LYYJeB4A---YiV08dFyRp6V5PqycSZ7BFnz44FgZUbVIiAYfboO62avuMD8L2F4n4lAMPTF6wEtj9ED8_ty_GrTQ3ONetZmkWieMo8XB_KIPSLb7sQpQaCaYQ9ElMbl0ChRKQD_SzrENqAbdWGMs8FlaR9EhjX0LaRDCKKwNGPI2WONsPqTc_FhZfe3IF-BCqIPv2Nb_QfaglVn7Pi2qBtmXwAE-kpslKYMxIFzK-KWqXKhFWf0W64uW9fkWfvWGN-0QY61jCOI6FcvWiEs_oF-B2JiHF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi