Mops Napisano 1 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2020 Który fragment FISu to Piekiełko? To fragment za Dolinami a przed Kanionem (i rozwidelniem na 23 i 25)? Czy jakiś inny? Jeśli możecie zaznaczyć na mapce i wstawić to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2020 (edytowane) Piekiełko jest trochę powyżej Willi Jędruś. Piekiełko, to krótka ścianka zaraz jak kończą się Doliny, kiedyś było bardzo stromo ale kilka lat temu zniwelowali. W dniu 28.02.2019 o 19:34, surfing napisał: Bar Hilton, a lekko w prawo na na FIS 23 Piekiełko Edytowane 1 Luty 2020 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 3 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2020 (edytowane) Grzebień Lewy jest na 23 (wg COS) Gdzie jest Grzebień Prawy? Edytowane 3 Luty 2020 przez Mops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 3 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2020 15 minut temu, Mops napisał: Grzebień Lewy jest na 23 (wg COS) Gdzie jest Grzebień Prawy? Hehe,nie ma ,,lewy,, to ten zakręt pod ,,grzebieniem,, potem kawałek płaski i ,,wyloty,, przed dolinami. W latach 90 stały tam tablice z nazwami każdej ścianki, szkoda że już tego nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 (edytowane) A wiadomo czemu COS sądzi że Grzebień jest na 23-22 (FIS - łącznik - Kaskada)? Czy to ja źle rozumiem. Bo ja rozumiem że Grzebień to jest odcinek stromy do Dolin, za miejscem gdzie można pojechać na Kaskadę, ale na trasie 23 Ja rozumiem że Grzebień to jest ten odcinek na zdjęciu. Jeśli źle sądzę to proszę poprawcie mnie Edytowane 6 Luty 2020 przez Mops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Mops napisał: Ja rozumiem że Grzebień to jest ten odcinek na zdjęciu. Fotograf stoi na Grzebieniu, co widać to: poniżej Grzebienia i Lewy Edytowane 6 Luty 2020 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 7 minut temu, melo7anthony napisał: FIS ok. W okolicach jaworzyny lekkie przetarcia. Doliny super. Jazdę utrudniały pracujące armatki, ale generalnie było dziś dobrze. Kolejek brak. Zjechałeś do Szczyrku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 19 minut temu, surfing napisał: Zjechałeś do Szczyrku? Zjechałem ale to był błąd. Poniżej dolin dużo kamieni. Trochę dechy pocierpiały 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 W dniu 31.01.2020 o 15:12, Mops napisał: Kaskada była kiedyś śnieżona? Do 2018 na ściance stała armatka, teraz priorytetem jest Ondraszek W dniu 20.01.2018 o 12:51, ptk89 napisał: Z kamery na Jaworzynie widać, że śnieżona jest ścianka na trasie 22 Kaskada...brawo za podjęte próby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 Grzebień bo kilka dekad temu zawodników nieźle tam czesało. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 Tak się wypytuje bo jedna rzecz mi nie pasuje Czy na 23-22 jest Grzebień? Bo strona COSu dziwnie informuje o tej trasie. Wynika z tego że Grzebień to łącznik FIS - Kaskada. A tak chyba nie jest. Więc proszę o sprosowanie, tego co jest na stronie COSu. Grzebień to ścianka na FISie, poniżej miejsca na zdjęciu, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Mops napisał: Grzebień to ścianka na FISie, poniżej miejsca na zdjęciu, tak? Tak. Dalsza część trasy nr. 23 to "grzebień". Edytowane 6 Luty 2020 przez tankowiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 Teraz, tankowiec napisał: Tak. Dziękuję Reakcji nie mogę dodać więc piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2020 6 minut temu, Mops napisał: Dziękuję Reakcji nie mogę dodać więc piszę Tak i w zasadzie to tam jest czarna trasa, wyżej to raczej taka czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Czy w kasie COS można kupić karnet obejmujący też SMR, czy tylko COS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 4h tylko COS ,całodzienny na całość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 (edytowane) 5 minut temu, surfing napisał: całodzienny na całość. Można ten karnet kupić w COS Osobiście od dwóch sezonów kupuję tylko 4 godzinny (na COS) Edytowane 7 Luty 2020 przez janek57 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 A jak tam warunki dzisiaj na COS? Był ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 (edytowane) . Edytowane 7 Luty 2020 przez christof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 Na stronie informacja że Grzebień nieczynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 7 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2020 23 minuty temu, Mops napisał: Na stronie informacja że Grzebień nieczynny W środę zakręt pod grzebieniem był wywiany do lodowego sztruksu nadziewanego kamieniami. Śnieg świeży był nad i pod zakrętem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 8 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2020 Skrzyczne pięknie ale ludzi dużo, zjechałem parę razy do samego dołu i najlepiej jechać FIS do Kanionu i mostku, Grzebień nieczynny. Grzebień Niebieska trzy razy przepinka nart, dlatego do samego dołu i najlepiej jechać FIS do Kanionu i mostku lub czerwoną. Poniżej Dolin do 12:00 twardo plus lodoszreń. Widokówki 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2020 Dziś na COS bardzo fajnie. Wiatr owszem był ale nie tak dotkliwy jak na SMR. Ludzi też zdecydowanie mniej. Najdłuższa kolejka do dolnego talerzyka (ze względu na zawody na Dolinach). Stok przygotowany fajnie (choć twardo, co jest zaletą na czarnych i czerwonych trasach i to lubię, na niebieskich uważam raczej za wadę). Doliny po prawej zamknięte na zawody, ruch "cywilny" puszczony z lewej stony - miejscami słabo to wyglądało. Widokowo. COS góra. Przygotowanie tras. Grzebień zamknięty. Nieco niżej. Całkiem sporo śniegu. Doliny - zawody. Czynna lewa strona - warunki tu raczej słabe. Miejscami wyłazi trawa. Kolejka do talerzyka na dole. Na Jaworzynie - maksymalna kolejka do kanapy. I META. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argon Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 Czesć. Mam pytanie do bywalców SN w Szczyrku. Wybieram się tam pierwszy raz i nie bardzo kumam sytuacji zs ski[pasami. Czy w Szczyrku na COS i MR obowiązuja dwa osobne skipasy? Czy można mając np. skipas COSu jeździć również na trasach MR bo jak widzę trasy te się przeplatają. Z góry dzięki za wyjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 12 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2020 16 minut temu, Argon napisał: Czesć. Mam pytanie do bywalców SN w Szczyrku. Wybieram się tam pierwszy raz i nie bardzo kumam sytuacji zs ski[pasami. Czy w Szczyrku na COS i MR obowiązuja dwa osobne skipasy? Czy można mając np. skipas COSu jeździć również na trasach MR bo jak widzę trasy te się przeplatają. Z góry dzięki za wyjaśnia. Można jeżeli masz karnet całodniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi