janek57 Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 2 godziny temu, JC napisał: nny scenariusz, też dobry,a nawet bardzo dobry. Szeroko ,wyprofilowane, wycięta duża ilości drzew ,na podobieństwo tras ze Zbójnickiej Kopy i z Małego skrzycznego w SMR. Jak dla mnie nie jest to dobry scenariusz i mam nadzieje ,ze nie spełni się. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Ten scenariusz to przejęcie COSu przez PKL i rozwój w kierunku narciarstwa alpejskiego. To znacznie lepsza opcja która na szczęście wyprze SMR z tego terenu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 6 minut temu, shuger napisał: rozwój w kierunku narciarstwa alpejskiego. Oby! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 39 minut temu, shuger napisał: To znacznie lepsza opcja która na szczęście wyprze SMR z tego terenu. Spółka, której właściciele są trudni do ustalenia. Dominuje Cypr, w domyśle służby post demoludowe. W czyim interesie byłoby szkodzenie takiej spółce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 18 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2020 (edytowane) Nowa kamera w COS http://www.skrzyczne.cos.pl/fis-kamera-obrotowa.html Edytowane 18 Styczeń 2020 przez Mops 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruchauho Napisano 19 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2020 Rewelacja 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 (edytowane) Nieskromnie przypomnę że jest to wątek COS Skrzyczne ! W temacie FIS do Dolin poniżej Grzebienia dalej zamknięta Taką mieliśmy zimę w ubiegłym sezonie wyciąg przy schronisku Skrzyczne zdjęcie @andy-w Edytowane 22 Styczeń 2020 przez surfing 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Dziś COS nas zawiódł. Na FIS-ie cukier, odsypy i sporo kamieni. Więc szybki i widokowy powrót na SMR. Tam lepiej, choć ludzi coraz więcej, pomimo psującej się pogody. W lesie 30-40cm naturalnego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Coś pada czy jak? Bo kamera na Hali Skrzyczeńskiej ma tak jakby zamarznięty deszcz na sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Pada deszcz przy mrozie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 1 godzinę temu, fredek321 napisał: Pada deszcz przy mrozie. Mocno to się odbija na pokrywie? Czy opad jest minimalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Opad to marznąca mżawka. W tej chwili jest to pył śnieżny. Jedno i drugie bez wpływu na pokrywę. Choć znajomi, którzy wrócili do pensjonatu po nas mówili, że COS zatrzymał wyciągi z powodu oblodzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 Widomo co jest z 22A i 23 do Dolin? Na kamerach śnieg na ściance 22 jest na 23 mają naśnieżanie, a zamknięte. I jeszcze talerzyk na Dolinach. Co się dzieje z COSem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 (edytowane) W dniu 22.01.2020 o 17:25, fredek321 napisał: że COS zatrzymał wyciągi z powodu oblodzenia. Wczoraj (czwartek)działały oba odcinki krzesła plus orczyk przy Fis (górny). Można było fajnie pojeździć . Lepiej na ,,Ondraszku'' bo na Fisie trochę (sporo?) lodu na stromym, wiec po jednym razie odpuściłem i na luzie sobie pojeździłem na wąskim (w kilku miejscach) ,ale fajnym ,,Ondraszku" (trasa 21). Narciarzy dosyć sporo ,a nawet chwilami zbyt dużo jak na mój gust. Sezon 19/20 rozpocząłem (23.01.2020!). Kupuję karnet na 4 godziny w opcji ,,senior ''za 70 zł i jeżdżę tylko na COS i tak już drugi sezon. Jako emeryt- senior wystarczy mi w Polsce Ondraszek na Skrzycznerm, Skolnity w Wiśle i Czantoria w ustroniu-Polana. W Alpach po raz czwarty wybieram się da Santa Caterina gdzie wystarczy mi do szczęścia 25 km alpejskich tras położonych na wysokości 1700-2900m.np.m.. Wśród tych 20 km 70 procent czasu spędzam na trzech trasach o długości w sumie około 11-12km. Takie już mam starcze minimalistyczne wymagania ,których wyścigowcy potrzebujący dziennie 100km nowych tras raczej nie zrozumieją. O inwestycjach narciarskich krajowych i alpejskich w kontekście ochrony klimatu i środowiska naturalnego dzisiaj ani słowa ….. Trzy foty z wczoraj Edytowane 24 Styczeń 2020 przez janek57 błąd 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 Pięknie, w Wiśle ja preferuję jednak Soszów, w Ustroniu Czantoria i Palenica, w Szczyrku również tylko COS a w Alpach to wiadomo Val di Sole daje mi pełnię szczęścia. Udanego sezonu @janek57. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 15 minut temu, Sariensis napisał: Pięknie, w Wiśle ja preferuję jednak Soszów, w Ustroniu Czantoria i Palenica, w Szczyrku również tylko COS a w Alpach to wiadomo Val di Sole daje mi pełnię szczęścia. Udanego sezonu @janek57. Ale Soszów słabo pootwierany w tym roku. Czantoria też chyba długo zamknięta była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 14 minut temu, WojtekM napisał: Ale Soszów słabo pootwierany w tym roku. Czantoria też chyba długo zamknięta była. Góra zamknieta, w weekend dojdzie trasa 2, Czantoria ma mało śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 Na Czantorii ,,czerwona'' dopiero wczoraj ruszyła. www.czantoria.net/23-stycznia-rusza-trasa-numer-1-czerwona/ Będzie tam pewnie ,,betonowo'' ,a na ściance już od 10-tej ,,lodowo". Czekamy na opady śniegu. Na razie jakbym miał jechać (jeżdżę pociągiem i busami) to prędzej Skolnity w przyszłym tygodniu. Skolnity nisko położone to jak w nocy nie przymrozi będzie słabo. To może znowu COS? Lepsza zima po 10 lutego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 (edytowane) 6 godzin temu, Mops napisał: Widomo co jest z 22A i 23 do Dolin? Na kamerach śnieg na ściance 22 jest na 23 mają naśnieżanie, a zamknięte. I jeszcze talerzyk na Dolinach. Co się dzieje z COSem? Też byłam wczoraj, jazda była bardzo dobra, choć trochę kamieni. Deszcz nie zaszkodził pokrywie, dopadało trochę śniegu. Orczyk działał, FIS w dół od łącznika do Dolin zagrodzony, ale coś tam się działo. Natomiast co do talerzyka i samych Dolin z ruszeniem usłyszałam że czekają na odbiór techniczny, a, cytuję: "z Katowic daleko"... Edytowane 24 Styczeń 2020 przez Maria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 2 minuty temu, Maria napisał: cytuję: "z Katowic daleko"... Ja usłyszałem że FIS poniżej Grzebienia ,,rozgarną na wiosnę", a tak na prawdę widać że nowy Zarządzający COS Skrzyczne po prostu sobie nie radzi, nigdy jeszcze tego nie było aby Doliny mimo śniegi i ferii nie zostały uruchomione. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 24 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2020 1 minutę temu, surfing napisał: Ja usłyszałem że FIS poniżej Grzebienia ,,rozgarną na wiosnę", a tak na prawdę widać że nowy Zarządzający COS Skrzyczne po prostu sobie nie radzi, nigdy jeszcze tego nie było aby Doliny mimo śniegi i ferii nie zostały uruchomione. Rzeczywiście tak jeszcze nie było. Może jednak przesada z tą wiosną. W Dolinach były ustawione bramki, wyglądało to, jakby lada moment miało ruszyć. Miejmy nadzieję... Czekam na możliwość przysiadnięcia w Hiltonie! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 (edytowane) Lepsze prognozy dla Beskidów w tym Skrzycznego. Ocieplenie ,które miało być od jutra do środy odwołane , przynajmniej powyżej 800 m.np.m. Lepszy czas dla narciarzy https://www.wetteronline.de/?gid=11787&lat=49.68&locationname=Skrzyczne&lon=19.03&pcid=pc_city_weather&pid=p_city_weather&sid=LongTerm&stateid=PL&statename=Polen Edytowane 25 Styczeń 2020 przez janek57 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 4 minuty temu, janek57 napisał: Lepsze prognozy dla Beskidów w tym Skrzycznego. Ocieplenie ,które miało być od jutra do środy odwołane , przynajmniej powyżej 800 m.np.m. Lepszy czas dla narciarzy https://www.wetteronline.de/?gid=11787&lat=49.68&locationname=Skrzyczne&lon=19.03&pcid=pc_city_weather&pid=p_city_weather&sid=LongTerm&stateid=PL&statename=Polen Zapowiadało się bardzo kiepsko, ciepło powyżej 10°C, silniejszy wiatr i opady deszczu. Prognoza na najbliższe dni się szczęśliwie trochę poprawiła. Chyba idę pytać czy można przedłużyć rezerwację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 Jak ostatnio wyglądają kolejki (w sensie tłok) na COS w tygodniu powiedzmy w godz. 9-12? Czy da się zjechać FIS do Dolin, czy też trzeba wcześniej na Jaworzynę przejechać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 25 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2020 10 minut temu, WojtekM napisał: Jak ostatnio wyglądają kolejki (w sensie tłok) na COS w tygodniu powiedzmy w godz. 9-12? Czy da się zjechać FIS do Dolin, czy też trzeba wcześniej na Jaworzynę przejechać? Podpinam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi