MB Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Podpowiadam, że następny widowiskowy etap, to będzie zakładanie liny Pamiętam, że gdy na Hali Gąsienicowej zakładano linę, to brało w tym udział ok. 700 żołnierzy. Jestem ciekaw, jak to się obecnie robi. Obecnie mniej więcej tak; [video=youtube;MC02R5qPEeU] A w Wagrain np.też robił przy tym kopter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Obecnie mniej więcej tak; Na płaskim i przy pomocy dźwigu, to każdy by potrafił Wysoko w górach i na stoku, to całkiem inna zabawa. Zwłaszcza z tym helikopterem to musiała być wyższa szkoła jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Na płaskim i przy pomocy dźwigu, to każdy by potrafił Wysoko w górach i na stoku, to całkiem inna zabawa. Zwłaszcza z tym helikopterem to musiała być wyższa szkoła jazdy. No to masz nie na płaskim tylko właśnie w Wagrain. Zarezerwuj sobie troszkę czasu :laughing:bo kilka tych galerii jest do obejrzenia. http://www.g-link.at/de/aktuelles/fotos 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Dziękuję wszystkim! Tak,chciałem powiedzieć więcej,ale wywiad był krótki,do tego puścili tylko krótką wypowiedź. :redface: Samemu też zadebiutowałem jako filmowiec i nakręciłem kilka filmików.Powinny być w jakości HD. Pierwszy z nich: [video=youtube;0DrpbET3IG4] Ten kręciłem z daleka i pod światło,następne zrobiłem spod śmigłowca,więc pewnie będą ciekawsze. Niestety "szybki" internet z T-mobile powoduję,że jeden filmik wgrywa się dobre 4 godziny! : Także uzbroić się w cierpliwość! :wink: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Generalnie należę do nie bojących się. Ale przy tym słupie co Johny sfilmował to się zacząłem pocić.Od samego oglądania.:eek: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Ja pierdziu :eek: ale pilot śmigła no to szacuneczek wielki Ci kolesie na słupach no to żesz kurka:what::eek: Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Mam prośbę.Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak i co ustawić na youtube,żeby filmy były przesyłane w jakości HD? Jeden tak poszedł,następny już w rozmiarze minimalnym : i 4 godz. w d... : :sorrow: Ewentualnie co zrobić,żeby nie wyświetlały się moje imię i nazwisko tylko nick? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Mam prośbę.Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak i co ustawić na youtube,żeby filmy były przesyłane w jakości HD? Jeden tak poszedł,następny już w rozmiarze minimalnym : i 4 godz. w d... : :sorrow: Wysyłany na YT jest w takiej rozdzielczości, w jakiej poślesz. Natomiast przy ściąganiu automatycznie wyświetla się w takiej rozdzielczości, na jakie pozwala łącze odbiorcy. Ewentualnie co zrobić,żeby nie wyświetlały się moje imię i nazwisko tylko nick? Założyć konto na nicka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Wysyłany na YT jest w takiej rozdzielczości, w jakiej poślesz. Natomiast przy ściąganiu automatycznie wyświetla się w takiej rozdzielczości, na jakie pozwala łącze odbiorcy. Przy pierwszym filmiku automatycznie włączyła się mniejsza rozdzielczość (przy odtwarzaniu),ale mogłem ją zmienić,przy drugim nie było takiej opcji,więc go usunąłem. : Nie wiem jak zapobiec takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 (edytowane) Chyba wreszcie wszystko ok,ale trochę wrzodów w żołądku przybyło... :biggrin: Ten filmik kręcony dość blisko.Wywiało wszystkich tylko nie mnie... :wink: [video=youtube;nqoMXUJK-Dk] [video=youtube;e7meRRFMKnQ] Miłego oglądania. Edytowane 11 Październik 2013 przez johnny_narciarz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Teraz jeszcze w COSiu "błysnęli" by jeszcze oświetleniem takiego FISa i otwartym stokiem w sezonie do 22:00 i nabiją kasiorki ładnie. Ofkoz ten FIS i tak około 14 już miał mało wspólnego z pięknie przygotowaną trasą ale zamknąć ją na godzinke i puścic ratrak tak od 15 chyba by mozna było. Takie szusowanie wieczorkiem ma mega wypasiony klimacik. Jeszcze dodac nowa,szybszą kolejke która nas wyciągnie na Jaworzyne i dodać taką o której już ktoś pisał wyżej. Obsługujaca calusieńkiego FISa i wszyscy będą zadowoleni. Zeszły sezon może nie jest idealnym przykładem bo przez naprawdę krótki okres dało się bezpiecznie zjechać na sam dół (bezpiecznie dla sprzętu) ale w poprzednich można było zauważyć kilka grup miłośników śniegu. Pierwsza jeździla sobie od Jaworzyny w dół. Bo u góry za zimno, za mocno wieje itd. Druga ze szczytu do Jaworzyny. Bo u góry lesze warunki i mniej ludzi. No i trzecia, najwytrwalsza która chciała jak najdłużej cieszyć się jazdą ze szczytu na sam dół. Swoją drogą hardkory nieziemskie, bo żeby potem wyjechać na samą górę trzeba było 30 minut spokojnie poświęcić. Jeszcze inni wytyczali własne trasy. Co się zmieni teraz? Większość tych ludzi z poprzednich sezonów będzie śmigało ze szczytu na jaworzyne. Ci którzy nie jeździli w tym sezonie bo warunki były kiepskie, teraz przyjadą jeździć ze szczytu bo zamiast 20 minut na wietrze przy grubym minusie będą mieli tylko 5 minut bez wiatru. No i trzeba dodać jeszcze multum ludzi którzy do tej pory omijali szerokim łukiem Szczyrkowskie skanseny, skuszeni nowiusieńką kanapą. Czyli będą Tłuuumyyyyy. A nam pozostaje trzymać kciuki za to żeby te tłumy przełożyły się na kolejne inwestycje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Mówisz.. masz... Pisten Bully 300W w akcji u podnóża FIS'u (dokładnie na trawersie z Dolin w dół) w lutym 2013 ok godz. 15 O mało nie doszło do uszkodzenia Bully'ego moim rodzonym synem, wypadł szalony zza winkla... :wink: [video=youtube;4G9xpuX2MCQ] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Czyli będą Tłuuumyyyyy. może w Białce będzie luźniej :crazy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 To jeszcze byś mi załatwił na szybko jakieś oświetlenie na tego FISa , a wtedyyyyy......... .............wszystkich zapraszam do białki. Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 To jeszcze montaż rolek czy tam kółek na słup: [video=youtube;_phyfe7cyDI] Jak starczy mi cierpliwości,będą jeszcze dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Zazdroszczę tym Słowakom... Super robota a jakie siano za nią.. mmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Zazdroszczę tym Słowakom... Super robota a jakie siano za nią.. mmmm Takie same myśli mi przeszły... :wink: Robota trudna,ale przyjemna! Ostatnio chodzą za mną myśli,żeby zrobić licencję pilota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Maciek fajnie jak sie coś robi i jeszcze za to nieżle płacą Ale myśle że licencja to nie taka łatwa sprawa a i siano za nia pewnie nie małe : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Maciek fajnie jak sie coś robi i jeszcze za to nieżle płacą Ale myśle że licencja to nie taka łatwa sprawa a i siano za nia pewnie nie małe : Na początek 12 000 zł za kurs... :eek: Na śmigłowiec 20 000 zł! Od jakiegoś czasu się interesuję,ale najpierw trza sporo kasy wyłożyć. PS.Kurs na Jumbo Jet-a kosztuję ok 150 000 zł !!! Tak dla pocieszenia... :tongue: Ale zarobki szybko to rekompensują... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 No fiu,fiu trochę kosztuje Ps.Patrząc na kurs Jumbo jeta to wręcz okazja :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Łee tam Jumbo czy Dreamlinery... tym wyciągu nie postawisz.. ale wjertaljot to co innego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-1210 Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Takie same myśli mi przeszły... :wink: Robota trudna,ale przyjemna! Ostatnio chodzą za mną myśli,żeby zrobić licencję pilota... Zapomnij. Najśmieszniejsze (albo najsmutniejsze, albo najgłupsze - niech każdy wybierze co pasuje mu najbardziej) jest to, że Słowacy robią nie dlatego że są najlepsi (choć jak najbardziej są dobrzy i doświadczeni), ale problem w tym, że w naszym ukochanym kraju od paru lat nie wolno takich usług wykonywać naszymi śmigłowcami :redface: . Słowacy załatwili sobie że ich Mi-8 bez problemu może latać po całej unii i robić usługi, a nasze Mi-8 ni cholery, bo jak zwykle u nas: przepisy unijne nam nie pozwalają. Żyć nie umierać.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Tiaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Wy tu gadu gadu, a na parkingu, na którym jeszcze kilka dni temu leżały słupy kolei pojawiły się pierwsze elementy stacji. Rano przyjechały pierwsze tiry. Mobilnie Jacek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Mniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi