moruniek Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 Tak, dziś uruchomili ośrodek dla narciarzy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 31 minut temu, moruniek napisał: Tak, dziś uruchomili ośrodek dla narciarzy. A ma ktoś jakieś info kiedy odpalą górną kanapę z normalną trasą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 Zima 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 Jakieś linki do kamer na Skrzycznem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 http://www.skrzyczne.cos.pl/cos-fis.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bemek Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 Dzięki a tak przy okazji to słyszał ktoś może o jakichś planach rozbudowy COS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 Kto chętny na noworoczne szusowanie na Skrzycznem? Start o 10.00 z dolnej stacji, od 9.00 można dojechać przez SON. Jaworzyna staruje o 10.15. Do Siego 2020 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 9 minut temu, Sariensis napisał: Kto chętny na noworoczne szusowanie na Skrzycznem? Start o 10.00 z dolnej stacji, od 9.00 można dojechać przez SON. Jaworzyna staruje o 10.15. Do Siego 2020 roku Będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 1 minutę temu, pasazer85 napisał: Będę Hilton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 15 minut temu, Sariensis napisał: Hilton? Jak tylko będzie otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 A dolinami da sie jezdzic w ogole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndKur Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 11 minut temu, christof napisał: A dolinami da sie jezdzic w ogole? Teoretycznie tak, trasy zamknięte ale dwa dni temu można było zjechać do dolnej stacji. Orczyki na dolinach dalej nieczynne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2019 20 minut temu, christof napisał: A dolinami da sie jezdzic w ogole? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Spotkałam dziś pana z obsługi, który miło się przywitał i złożył mi życzenia noworoczne. Miło mi było, zapytałam kiedy można się spodziewać, że ruszą Doliny. Podobno, jeśli będzie mróz i dadzą radę naśnieżyć, może to być za jakiś tydzień. Zjechałam z Jaworzyny kolejką, bo z wyciągu śniegowo nie wyglądało najlepiej i szkoda mi było nart. Czy Hilton nad Hiltony działa? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Maria napisał: Spotkałam dziś pana z obsługi, który miło się przywitał i złożył mi życzenia noworoczne. Miło mi było, zapytałam kiedy można się spodziewać, że ruszą Doliny. Podobno, jeśli będzie mróz i dadzą radę naśnieżyć, może to być za jakiś tydzień. Zjechałam z Jaworzyny kolejką, bo z wyciągu śniegowo nie wyglądało najlepiej i szkoda mi było nart. Czy Hilton nad Hiltony działa? Obsluga COS to jest jednak klasa i fachowość w jednym, FIS był dzisiaj przygotowany perfekcyjnie, idealny szybki, twardy beton-bajka, swojà droga to chyba stałem tuż za wami rano w takim oklejonym kasku Head , Do Siego roku! Edytowane 1 Styczeń 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 1 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2020 Po mroźnej nocy podmuch ,,wiosny'' (fen), później lekka zima i trochę spadnie śniegu. Takie prognozy https://www.wetteronline.de/?gid=11787&lat=49.68&locationname=Skrzyczne&lon=19.03&pcid=pc_city_weather&pid=p_city_weather&sid=LongTerm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Posiada ktoś z Was jakieś stare mapy ośrodka COS w Szczyrku, może znacie jakaś stronę na której jest opisana trasa FIS ze Skrzycznego( nazwy fragmentów i ich parametry)? Pamiętam,że w początku lat 90 z boku stoku były tablice z nazwami ścianek ,grzebień, wyloty, piekiełko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 37 minut temu, pasazer85 napisał: Posiada ktoś z Was jakieś stare mapy ośrodka COS w Szczyrku, może znacie jakaś stronę na której jest opisana trasa FIS ze Skrzycznego( nazwy fragmentów i ich parametry)? Pamiętam,że w początku lat 90 z boku stoku były tablice z nazwami ścianek ,grzebień, wyloty, piekiełko... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 @JC wiem są miejsca w Szczyrku gdzie można zobaczyć stare tablice z tras narciarskich a nawet posiedzieć na starych krzesłach Chodzi mi o trasę FIS na tych zdjęciach nie ma tych które pamiętam z dzieciństwa... Takie żółte z czarnym napisem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Teraz, pasazer85 napisał: @JC wiem są miejsca w Szczyrku gdzie można zobaczyć stare tablice z tras narciarskich a nawet posiedzieć na starych krzesłach Chodzi mi o trasę FIS na tych zdjęciach nie ma tych które pamiętam z dzieciństwa... Takie żółte z czarnym napisem... Nie ma, bo to wszystko jest z GAT-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagronie Napisano 2 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2020 Pamiętam "COS" z czasów, gdy przyjeżdżałem z żoną, po kilku przesiadkach z Krakowa. Po wyjściu z autobusu, z Bielska, w Szczyrku, pod stacją pojedyńczego krzesełka stała dwugodzinna kolejka. Więc jedyną metodą, by zaliczyć męską zjazdową, był spacerek do Dolin, a potem na Jaworzynę. Uwielbiam teraźniejszy FIS. Ja się da, to kończę tu swój sezon. Był czas, gdy kończyłem go co roku na Kasprowym, gdy kolejka zamykała w maju swoje podwoje. Żona też lubi COS. Dawniej walczyła dzielnie na 'fisie". Teraz częściej skręca przed Grzebieniem na Jaworzynę. Ten orczyk działa jej już na biodra. Mieliśmy takie marzenia kolejka na samą górę, ale od końca zjazdu. Teraz można podobno dotrzeć do dolnej stacji po sztucznym, korzystając z małego wyciągu. Niewielki, ale podejście było nieco upierdliwe. W sumie to siedemset metrów w dół. Z pięć razy w czasie czterogodzinnego karnetu. Piękna jazda. Zagronie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamTS2 Napisano 5 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2020 Czy jest szansa na uruchomienie Dolin w najbliższych dniach? Rozładowałoby to zdecydowanie tłumy, a chyba wczoraj w nocy ładnie napadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 To jest chyba pierwsza sytuacja od lat w COS że można zjechać na nartach do samego dołu Szczyrku, a orczyki nieczynne. Czyżby COS wzorem swego partnera przestał lubić orczyki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 W dniu 2.01.2020 o 20:23, pasazer85 napisał: są miejsca w Szczyrku gdzie można zobaczyć stare tablice Gdzie są te stare tablice z GAT na zdjęciach @JC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2020 17 minut temu, surfing napisał: Gdzie są te stare tablice z GAT na zdjęciach @JC? W hotelu Gronie obok gondoli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi