Akartman Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 4 godziny temu, adales napisał: tam już nie ma ścianki, wygładzili ten zjazd Tak było w Sylwestra. Z Dolin w kilku miejscach niewielkie utrudnienia do ominięcie po ostatnich opadach na pewno idealnie. Sam chciałem schodzić ten kawałek ale wszyscy zjeżdżalni to ja też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 3 godziny temu, adales napisał: tam już nie ma ścianki, wygładzili ten zjazd ...i połowę szerokości zajął ten wyciąg dziecięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 58 minut temu, Akartman napisał: Tak było w Sylwestra. Z Dolin w kilku miejscach niewielkie utrudnienia do ominięcie po ostatnich opadach na pewno idealnie. Sam chciałem schodzić ten kawałek ale wszyscy zjeżdżalni to ja też. Zdjęcie torpeda. Jak te warunki nazywają się po słowacku? Omezene? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 7 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Zdjęcie torpeda. Jak te warunki nazywają się po słowacku? Omezene? A co do tego mają Słowacy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 (edytowane) 2 godziny temu, JC napisał: A co do tego mają Słowacy? Kompletnie nic, skojarzyłem w komunikatami na Holidayinfo, wiem, że to COS, nie SMR. Edytowane 3 Styczeń 2019 przez Narciarz ze Śląska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Dziś koło południa też już tam zaczynało się przecierać. Prze ten przesmyczek muszą przejechać wszyscy narciarze zjeżdżający z całego COS-u! Chyba że zjadą kanapą, co nie ma sensu jeśli jest śnieg. Więc tak już będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 11 minut temu, Maria napisał: Dziś koło południa też już tam zaczynało się przecierać. Prze ten przesmyczek muszą przejechać wszyscy narciarze zjeżdżający z całego COS-u! Chyba że zjadą kanapą, co nie ma sensu jeśli jest śnieg. Więc tak już będzie. A jak warunki na tej 25? Czy jest ratrakowana, czy free? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 19 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: A jak warunki na tej 25? Czy jest ratrakowana, czy free? Koło południa warunki były niezłe. Widać było jeszcze ślady ratrakowania. Na górze było super, niżej trochę miękkawo i bardziej porozjeżdżane, ale jeszcze jak najbardziej dobre warunki. Dwa czy trzy małe potoczki do przeskoczenia czy nawet przejechania bez uczucia większej grozy . Reasumując, sam dól oczywiście gorszy od góry (czyli miejsc tuż za Dolinami), ale całość niezła. Nawet żałowałam, że wypróbowałam tę trasę dopiero na koniec, wcześniej musiało być super i można by było nią sobie fajnie jeździć zamiast pchać się w wygwizdów na górze czy męczyć same Doliny. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Ze strony COS wynika, że od jutra będzie też przygotowana czarna trasa od Dolin do miasta. Petarda! Pamięta ktoś kiedy ostatnio COS działał na wszystkich trasach? Coś czuje, że w obecnym sezonie odpalą oficjalnie wszystkie trasy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Bodajże 2 sezonu temu można było zjechać przez "kanion"na sam dół:). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceknie70 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Przez kanion to znaczy czerwoną przez lasek koło wyciągu na Dolinach i dalej na dół? czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Nie cały czas trasą czarną nr.23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceknie70 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Już kumam, dzięki.Oczywiście mostek nie został tam przeprofilowany i trzeba podchodzić w tym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Info z wieczora😎Jutro od rana się to sprawdzi 😊 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czepek Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 3 hours ago, ptk89 said: Ze strony COS wynika, że od jutra będzie też przygotowana czarna trasa od Dolin do miasta. Petarda! Pamięta ktoś kiedy ostatnio COS działał na wszystkich trasach? Coś czuje, że w obecnym sezonie odpalą oficjalnie wszystkie trasy Dwa sezony temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Na teraz korek do Szczyrku, do kasy w COSie na dole też korek. Co tu będzie w weekend? Warunki dobre do dołu Dolin, zjechałem FISem przez Jaworzynę, niżej trzeba mieć szczęście aby do dołu zjechać bez rys na ślizgach. Kilka ujęć z podejścia. Skiturowo pozdrawiam Maciek 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 My dzisiaj też w COS-ie, choć nie skiturowo. Wczoraj jakieś przeczucie, czy też kobieca intuicja nie kazała mi wsiadać na kanapę na Zbójnicką Kopę, choć była przygotowywana do uruchomienia i dobrze, bo pewnie bym utknęła. Dzisiaj akurat kolej działała chyba cały czas bez większych incydentów, więc przetransferowaliśmy się na COS, przy czym była to moja pierwsza wizyta w tym ośrodku, nie licząc przyjazdu kilka lat temu latem. Pogodowo pewnie był to najlepszy dzień naszego krótkiego urlopu - na Skrzycznem bajkowe widoki, zwłaszcza, gdy przezierało słońce. Zjeździliśmy prawie wszystkie trasy, oprócz środkowego odcinka FIS, niektóre na nielegalu , ale pokusa była zbyt silna 😛. Nawet dolny, zamknięty odcinek czarnej był wyratrakowany. Najfajniejsza jak dla mnie czerwona Kaskada - bardzo urozmaicona terenowo, trochę trzeba pokombinować. W górnym odcinku do krzeseł na Hali Jaworzynie bardzo dobre warunki - równo, twardo, a na czerwonej i czarnej dość luźno. Na niebieskiej 21 ludzi jak w chińskim metrze, a na 25 poniżej orczyka sporo przetarć, miejscami kamyki i trzeba omijać dziury ze strumykami. Dojazd do dolnych krzeseł zdegradował się przez dzień, po południu wyszły minerały i lód, niektórzy mieli problemy. Widzieliśmy dwie akcje GOPR-u przy niebieskiej trasie Widokowej (25). Spore kolejki do krzeseł, najgorzej tak ok. 12-13.30, po południu ludzi trochę mniej. Na Skrzycznem: Początek czerwonej 22a Zanim przejadą ratraki ... (22b) Gdzieś już widziałam to logo: Powrót na SMR około 15.00 i jeszcze trzy razy obróciliśmy nowo otwartą czerwoną 1, chyba już po odjeździe dzisiejszej oficjalnej delegacji - i dobrze, bo nie moje klimaty 🙄. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Jak to w końcu jest z naśnieżaniem FIS-u do samego dołu? Wciąż go nie ukończyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 46 minut temu, koliber napisał: Jak to w końcu jest z naśnieżaniem FIS-u do samego dołu? Wciąż go nie ukończyli? Instalacja do naśnieżania jest gotowa - była także w tamtym roku. Tyle, że ten fragment trasy jest ostatni w kolejce priorytetów do naśnieżania, dlatego nie widać tam nawet pół armatki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 Dokładnie...jechałem dziś tam 2x...przejazd kanionem po raz pierwszy w życiu bajkowy!!! Nie jechałem tam.nigdy wczesniej...dobry rozpęd i nad mostkiem pieknie się leci...jezdzielem na fisie do12 i było elegancko...kaskada równiez...ondraszek niestety najbardziej okupowany bo najprostszy...dużo ludzi jeździło łącznikiem od kopy...kolejka na max 5min a może mniej.ja tam jestem zadowolony😎😎😎 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2019 Miałem dzisiaj swój 😁 Fresh Track , ale na Skrzycznem, a bardziej z Jaworzyny do Szczyrku. Na okrągło przez Doliny i Kanion, albo Widokową z krótkim (10 m) podejściem, żeby zjechać pod krzesłem po wyratrakowanej trasie. Najbardziej ucieszył mnie przed ósmą widok ratraka zjeżdżającego z góry. W innym wątku napisałem, że najbardziej lubię narty wiosną, ale zimą też daję radę 😄. Jutro powtórka z opcją urlopu w poniedziałek i wtorek 😚. 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 (edytowane) To dopiero widok Jestem ciekaw czy taka dostępność tras na Skrzycznem wpłynie na rozładowanie tras w SMR podczas ferii. Edytowane 9 Styczeń 2019 przez Ostek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adales Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Ostek napisał: To dopiero widok Jestem ciekaw czy taka dostępność tras na Skrzycznem wpłynie na rozładowanie tras w SMR podczas ferii. Nie wiem jak w feriie, ale wczoraj na COS było pusto. Np. trasa 23 o godz. 11:00: Kanion: Warunki wyśmienite. Potem przeskoczyłem do SMR a tam ludzi ogromna ilość, trasy rozjechane. Edytowane 9 Styczeń 2019 przez adales 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 Dziś z rana przed pracą szybki i krótki wypad na trasy ze Skrzycznego. Warunki fajne, jazda do samego dołu choć poniżej Dolin gdzieniegdzie kamyczki są ale do ominięcia. Geberralnie dawno tak nieźle na dole nie było, niestety koło 10:30 nastąpiła awaria dolnej kanapy więc zakończyłem nartowanie. Kilka widoczków. Pozdrawiam Maciek 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 11 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2019 ^^^ gratuluję i zazdroszczę pogody wczoraj było mleko 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi