Przemekc1 Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 (edytowane) Górę do Jaworzyny mogli spokojnie naśnieżyć na zasadzie gromadzenia śniegu, oni mają mało armat i potrzebują czasu żeby usypać górkę śniegu, a czas do tego był dobry. Nie mówię o jego rozgarnianiu na trasę, czy też o naśnieżaniu do dołu, ale trasy do Jaworzyny mogli nasypać. Nowa trasa w SMR, o której piszesz jest przecież mniej więcej na tej samej wysokości. Zresztą z tego co było pisane to decyzja o braku naśnieżania była spowodowana głównie modernizacją systemu. Nie ma co gdybać, trzeba liczyć na to, że warunki pozwolą teraz na dośnieżenie tego co już spadło w postaci śniegu Edytowane 12 Grudzień 2018 przez Przemekc1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Wczoraj nowa trasę do Ondraszka ubijały ratraki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Weekend jadę na Chopok i może Łomnice, ale jak tylko ruszy wieczorna jazda to wale do SMR, przed wyjazdem do Val di Sole i po Świętach przyda sie trochę szusowania na miejscu ;), szkoda, ze wieczorne rusza dopiero 26 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymku Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 (edytowane) Dziś zjeżdżałem FIS-em i potem na Doliny. Świeżego śniegu jest od 30 do 40 cm. Da się oczywiście zjechać na sam dół. O dziwo więcej "czułem" kamieni pod nartami wyżej niż niżej. Ogólnie źle nie jest, ale armatki mają jeszcze co robić. Przygotowane są już trasy ze Skrzycznego na Jaworzynę (tyle z autopsji), armatki stale pracują, a ratraki w pogotowiu. Kilka zdjęć: http://beskidtrail.pl/zaczynamy-sezon-skiturowy/ Edytowane 12 Grudzień 2018 przez szymku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Rusza sezon narciarski Sobota 15 grudnia będzie inauguracyjnym dniem sezonu narciarskiego 2018/2019 w ośrodku Skrzyczne COS. Od soboty 15 grudnia dla narciarzy czynna będzie trasa Ondraszek na odcinku ze Skrzycznego do stacji Jaworzyna. Kolej na Skrzyczne będzie funkcjonować według dotychczasowych godzin otwarcia – od godz. 9:00 do 15:30. Aktualnie trwa naśnieżanie pozostałych tras ośrodka Skrzyczne COS, o otwarciu kolejnych odcinków informować będziemy na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Dziś będąc w SMR skusiłem się by na chwilę przejechać do COSu, ciekaw byłem nowego łącznika, ale nie tylko....Oficjalnie w ośrodku działą tylko Ondraszek, więc generalnie są pustki. Na Ondraszku trzeba uważać na minerały, które jeszcze są do ominięcia. FIS zamknięty, ciągle przygotowywany, ale warstwa śniegu już na nim spora i pewnie w weekeng go otworzą, przynajmniej tą cześć z Kaskadą do Jaworzyny. Podpytałem dwóch spotkanych narciarzy czy da się zjechać FISem i sam spróbowałem. Spodobało mi się na tyle że, 3 razy nim zjechałem. Oczywiście warunki jeszcze dla koneserów choć trochę sztruksu już tam liznąłem! Poniżej kilka fotek, widoczków. Pozdrwiam Maciek 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 21 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2018 Znowu pizga jak jasny piorun. COS parkuje górną kanapę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
squead89 Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 Czy 4 godzinny karnet online można kupić przez stronę gopass czy tylko za pomocą e-skipass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicram Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 Ktoś ma jakieś informacje na temat otwarcia Kaskady? Według strony COS, naśnieżają ją od dłuższego czasu, nie wiecie jak wygląda rzeczywistość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 (edytowane) Dzisiaj z Johnnym odwiedziliśmy SMR i COS. Był plan, że przejedziemy z Kopy na COS, ale wyszło nieco inaczej. Po 2 godz. świetnej jazdy na SMR i zamknięciu kanapy z Soliska na Halę Skrzyczeńską szybko wskoczyliśmy do skibusa i po 10 min. byliśmy pod COS. Tutaj zaliczyliśmy Doliny z super warunkami i dobrą widocznością oraz zamglone FIS, Kaskadę oraz Ondraszka. Wyjazd na szczyt z Dolin oczywiście orczykiem 🙂 (górna kanapa nieczynna z powodu wiatru). Wszędzie narciarzy jak na lekarstwo, warunki i przygotowanie tras bardzo dobre. Wszystkie trasy niemal puste - orczyki to jest jednak naturalna selekcja. O 13 musiałem się ewakuować (Johnny jeszcze został). Powrót pod gondolę górą przez nieczynną Kopę. Dobrym stanem trasy nr 3 z Hali S. do gondoli o godz. 13 byłem mile zaskoczony. To był jeden z lepszych dni na nartach. widok na nasze narty z żółtej kanapy z Solska na Halę Skrzyczeńską Johnny na "talerzyku" na Dolinach Doliny dolna stacja Orczyka z Dolin na Skrzyczne górna stacja wyciągu na Dolinach i zadowolonyJohnny platforma startowa i widokowa na Skrzycznem choinki na Skrzycznem Edytowane 1 Styczeń 2019 przez andy-w 18 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 ➡️PRACA⬅️ Poszukujemy osób do pracy na kolei linowej Skrzyczne przy naśnieżaniu i utrzymaniu tras ośrodka. Wymagana umiejętność jazdy na nartach ️🎿 ...Zobacz więcej Może pewien kolega z forum się skusi i pokażę jak to się dobrze robi 🤣 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 11 minut temu, marek_kapica napisał: ➡️PRACA⬅️ Poszukujemy osób do pracy na kolei linowej Skrzyczne przy naśnieżaniu i utrzymaniu tras ośrodka. Wymagana umiejętność jazdy na nartach ️🎿 ...Zobacz więcej Może pewien kolega z forum się skusi i pokażę jak to się dobrze robi 🤣 W COSie nie trzeba nikomu pokazywać "jak to się robi". Nakrywają czapką SMR. I nie jestem Twoim kolegą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Masz racje nie jesteś i na szczęście nigdy nie będziesz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2019 Gdybym mieszkał te 370 km bliżej, to bym nawet chwili się nie zastanawiał i szedł tam do pracy. Może kiedyś się uda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostek Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Co to za czary? Czyżby trasa do samego dołu była otwarta? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredek321 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 8 minut temu, Ostek napisał: Co to za czary? Czyżby trasa do samego dołu była otwarta? Tak wygląda 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Czynna jest niebieska 25 Widokowa do dolnej stacji 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 36 minut temu, leitner napisał: Czynna jest niebieska 25 Widokowa do dolnej stacji Jakbyś zjechał ze Skrzycznego na sam dół i masz jakaś apkę to mógłbyś podać długość całej trasy ze szczytu do miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 16 minut temu, ptk89 napisał: długość całej trasy ze szczytu do miasta? Można wykręcić Ondraszkiem ponad 5km. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Puscili krzesło ma Kopę😎😎😎 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 46 minut temu, ptk89 napisał: Jakbyś zjechał ze Skrzycznego na sam dół i masz jakaś apkę to mógłbyś podać długość całej trasy ze szczytu do miasta? Nie wiem kiedy będzie mi to dane. Na razie siedzę na wykładzie w Warszawie 😡 Miłego nartowania wszystkim! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 1 godzinę temu, leitner napisał: Czynna jest niebieska 25 Widokowa do dolnej stacji Cud, zawsze kojarzyła mi się z brązowym śniegiem na ostatniej ściance przy Mecie 😅. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Myślę że napewno nie dziś... sprawdzę za jakąś godzinę 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adales Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 20 minut temu, Ratrak napisał: Cud, zawsze kojarzyła mi się z brązowym śniegiem na ostatniej ściance przy Mecie 😅. tam już nie ma ścianki, wygładzili ten zjazd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Jest czynna, zjazd do samego dołu - sprawdziłam empirycznie trochę ponad godzinkę temu. W ogóle dziś bajkowa jazda, z tym, że u góry zimno, wiało i chwilami sakramencko mało było widać. Czynna też Kaskada do Jaworzyny. FIS od łącznika do Dolin jeszcze nieczynny. Natomiast jazda w samych Dolinach bardzo przyjemna po świeżym śniegu. Działa też najlepszy z Hiltonów . Pobujałam się więc tam, dla czystego sumienia zaglądając parę razy na górę i zjechałam aż pod tablicę informacyjną pod budynkiem COS przy ulicy . Śniegu nawaliło od groma, będzie po czym jeździć! 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi