surfing Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 48 minut temu, JC napisał: COS już się stara o pozwolenia na przebudowę Ondraszka - poszerzenie i naśnieżanie. Wtedy nie będzie żadnych problemów z przejazdem. Tak przypuszczałem widząc wczoraj znaki geodetów wzdłuż Ondraszka . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1 Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 6 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2018 Planowany start COSu nie później niż 9 grudnia, być może nawet wcześniej. Chęci mają, tylko wszystko zależy oczywiście od warunków pogodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Szczyrk 2019 mapa tras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 Trasy poniżej Jaworzyny będą naśnieżane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adales Napisano 10 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2018 32 minuty temu, melo7anthony napisał: Trasy poniżej Jaworzyny będą naśnieżane? kończą właśnie nowe naśnieżanie to jest nadzieja, że tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 27 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 @JC masz możliwość dopytania w COS kiedy oni łaskawie zaczną śnieżyć? Poprzednie tygodniowe mrozy przespali, bo nawet sprzętu nie mieli rozłożonego. Teraz sprzęt stoi, ale tylko stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 COS odpalił armatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, moruniek napisał: COS odpalił armatki. niech pracują ostro bo niedługo będzie tam +14 stopni Edytowane 29 Listopad 2018 przez Jeeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 4 minuty temu, Jeeb napisał: niech pracują ostro bo niedługo będzie tam +14 stopni Pewien jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Ta jest trochę bardziej optymistyczna, a te maksymalne temperatury to w najcieplejszym momencie dnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 Ceny też poszybowały w górę w porównaniu do ubiegłego roku https://beskidy.news/sport/4472-skrzyczne-ceny-skipssow-i-biletow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 3 godziny temu, moruniek napisał: COS odpalił armatki. Ogłosił też w tym tygodniu przetarg na dostawę 4 kolejnych armat, które jeszcze w tym sezonie posłużą. Może nie są to oszałamiające zakupy, ale generalnie co roku COS coś dokupuje. Rok temu kupili armaty od TechnoAlpin (chyba 10). Wcześniej od Supersnow (chyba 6 albo 8). W tym roku przebudowali pompownie i dokupują znów kilka armat. Brawo obecny zarząd COS, naprawdę rusza coś w COS do przodu... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 26 minut temu, Cosworth240 napisał: Ogłosił też w tym tygodniu przetarg na dostawę 4 kolejnych armat, które jeszcze w tym sezonie posłużą. Może nie są to oszałamiające zakupy, ale generalnie co roku COS coś dokupuje. Rok temu kupili armaty od TechnoAlpin (chyba 10). Wcześniej od Supersnow (chyba 6 albo 8). W tym roku przebudowali pompownie i dokupują znów kilka armat. Brawo obecny zarząd COS, naprawdę rusza coś w COS do przodu... Faktycznie COS małymi krokami idzie naprzód. W zeszłym roku zaimponowali mi na wiosnę, kiedy obsługa w ilości 6 osób jeździła po trasach i wyrzucała kamienie. Do tego sposób ratrakowania tras przykrywał czapką ludzi z SMR, gdzie były wielkie gruzy, a na COS elegancki blacik. W tym roku szkoda tylko, że nie zaczęli śnieżyć FISu już podczas pierwszych 6 dniowych listopadowych mrozów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 29 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2018 1 godzinę temu, ptk89 napisał: W tym roku szkoda tylko, że nie zaczęli śnieżyć FISu już podczas pierwszych 6 dniowych listopadowych mrozów. i dobrze że nie zaczęli bo i tak wszystko by się stopiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 Skrzyczne 26.01.2019 NAJDŁUŻSZY Gigant w Polsce Miejsce zawodów : FIS (od startowiska do Kanionu) Forma : start równoległy Ilość uczestników : 400 https://wintergame.pl/zapisy/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 21 minut temu, surfing napisał: Skrzyczne 26.01.2019 NAJDŁUŻSZY Gigant w Polsce Miejsce zawodów : FIS (od startowiska do Kanionu) Forma : start równoległy Ilość uczestników : 400 https://wintergame.pl/zapisy/ Chętnie bym wystartowała (pomimo, że wiele bym nie zdziałała, ale frajdę bym miała z samego startu), ale chyba na 26 stycznia mam inne plany 😬😬 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg91 Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 Mam pytanie czy są może jakieś plany przebudowy orczyka tego co idzie z fisowskiej trasy na samą górę Skrzycznego? Tam jak wjedzie się kilka razy to ma się już dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 (edytowane) Orczyk jaki jest, każdy widzi ... Nie rozumiem z czym tam można mieć problem ? Rozumiem, że chodzi o wyciąg z dolin na szczyt ? Edytowane 9 Grudzień 2018 przez pasazer85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 9 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2018 37 minut temu, damiandg91 napisał: Mam pytanie czy są może jakieś plany przebudowy orczyka tego co idzie z fisowskiej trasy na samą górę Skrzycznego? Tam jak wjedzie się kilka razy to ma się już dość. Na kondycję kolegi raczej nie ma recepty. Mi tam orczyka nie przeszkadza ale jak powstanie ławka od piekielka to bedzie bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg91 Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 Dnia 9.12.2018 o 20:34, Jusik2002 napisał: Na kondycję kolegi raczej nie ma recepty. Mi tam orczyka nie przeszkadza ale jak powstanie ławka od piekielka to bedzie bajka Nie było by problemu jakby na orczyku jechały dwie podobnego wzrostu osoby inaczej jest mały problem. Wiem bo wcześniej wszędzie były orczyki i trzeba było jeździć ale jak była by kanapa to by była malina i bym tam chętniej jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pasazer85 Napisano 11 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2018 (edytowane) 27 minut temu, damiandg91 napisał: Nie było by problemu jakby na orczyku jechały dwie podobnego wzrostu osoby inaczej jest mały problem. Wiem bo wcześniej wszędzie były orczyki i trzeba było jeździć ale jak była by kanapa to by była malina i bym tam chętniej jeździł. Bardzo podoba mi się ten sposób myślenia, oby jak najwięcej takich A ja sobie chętnie pojeżdżę na tym orczyku nawet sam Jakoś nie mogę sobie wyobrazić jady na fis-ie ze Skrzycznego przy ilości osób jak np. nr3 w SMR ... Edytowane 11 Grudzień 2018 przez pasazer85 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 Kamery wyglądają dość optymistycznie, łącznie z ... dołem. Wydaje się, że z pół metra spadło jak nic. Ale przestanie padać, wyjdzie słońce, to zobaczymy, czy jest wystarczająca wartstwa do ratrakowania. Ale trochę dośnieżyć (a podobno dół już też zrobili) i może - po wielu latach, będzie się dało jeździć (nie z trudem zjechać, ale jeździć!) po wyratrakowanej trasie i po śniegu z góry na dół (700 m różnicy poziomów). Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 w COS moze byc slabo. niestety w trakcie mrozow nic nie nasniezali i watpliwe zeby tam byl jakis podklad, po przejechaniu raktraka moga wyjsc kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 12 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2018 5 minut temu, Przemekc1 napisał: w COS moze byc slabo. niestety w trakcie mrozow nic nie nasniezali i watpliwe zeby tam byl jakis podklad, po przejechaniu raktraka moga wyjsc kamienie. I dobrze, że nie naśnieżali, praktycznie wszystkim z 50 proc. śniegu (jak nie więcej) spłynęło. Beskid się otwarł wielkim wysiłkiem i ... zamknął. Tak naprawdę potrzebne są dwa czynniki: a) technika b) natura. Bez b jest kicha. A COS przez lata był też bez a. Widziałem z Klimczoka podczas halnego, że tam gdzie naśnieżali, może jakieś małe plamki śniegu zostały, no może poza nową trasą w SMR (jest wysoko!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi