surfing Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Jutro wybieram się na Skrzyczne, czy jak teraz zakupię karnety przez gopass nie będzie rano problemów, że nie będzie coś działać czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andre372 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Witam mam kilka pytań do kolegów i koleżanek , czy COS I SON są na jednym karnecie do objechania ,i czy jak kupię karnet parkując pod COS jest przejazd na nartach do SON i jak wygląda powrót , Ewentualnie jakaś rada gdzie najlepiej zaparkować aby objechać dwa ośrodki , i gdzie można dobrze zjeść na jednym z tych dwóch ośrodków ,wiem że temat mógł być już poruszany i opisywany ale za podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Skrzyczne w stronę słońca warunki bardzo dobre, kolejka na Jaworzynie do 5 min, na koniec zjazd do Szczyrku bez większych problemów. 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Dnia 20.02.2018 o 16:24, andre372 napisał: Witam mam kilka pytań do kolegów i koleżanek , czy COS I SON są na jednym karnecie do objechania ,i czy jak kupię karnet parkując pod COS jest przejazd na nartach do SON i jak wygląda powrót , Ewentualnie jakaś rada gdzie najlepiej zaparkować aby objechać dwa ośrodki , i gdzie można dobrze zjeść na jednym z tych dwóch ośrodków ,wiem że temat mógł być już poruszany i opisywany ale za podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam, Tak, COS i SON są na jednym karnecie, jeśli kupujesz przynajmniej na 1 dzień. Tak, z COS jest przejazd do SON górą (na mapie trasa 3a). Powrót darmowym skibusem, płatnym busem lub na piechotę. Najlepiej zaparkuj pod COS albo na parkingu przy skocznicach Skalite, skąd kursują skibusy. Co do jedzenia, to zależy, czego oczekujesz - dobrą kiełbaskę zjesz niemal wszędzie (w COS np. w Hiltonie czyli przy dolnej stacji talerzyka Doliny II a w SON knajp przy stokach jest pełno). No i masz jeszcze schronisko na Skrzycznem - tam (podobnie jak na Jaworzynie) jest spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ANDISKI Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 KUP karte na gopass. zaparkuj zaraz obok KOLEJI na SKRZYCZNE na płatnych parkingach. na DOLINACH polecam kopyto diabła czyli duza porcja szynki .Potem przejazd 3 A na MAłe Skrzyczne . Na trasie 4 jest szałas i tam jagnie, karczek , boczek, itp smigaj do CZyrnej na GONDOLĘ a potem na JULIANY . zjedz pod GOLGOTE i darmowym SKIBUSEm wróć pod COS po swe auto 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 W końcu można oficjalnie napisać COS planuje budowę kolei krzesełkowej Kanion - Jaworzyna (jest też opcja Kanion - Skrzyczne) budowę nowej trasy, poszerzenie Ondraszka i budowę zbiorniku do naśnieżania (!). Na razie nic więcej nie będę pisać - tyle zostało napisane na profilu Facebookowym miasta Szczyrk. 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 I jeszcze jedno info - jutro 22.02 oraz w piątek 23.02 do godziny 10:00 FIS będzie zamknięty na całej długości z powodu treningu Kadry Narodowej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 29 minut temu, leitner napisał: W końcu można oficjalnie napisać COS planuje budowę kolei krzesełkowej Kanion - Jaworzyna (jest też opcja Kanion - Skrzyczne) budowę nowej trasy, poszerzenie Ondraszka i budowę zbiorniku do naśnieżania (!). Na razie nic więcej nie będę pisać - tyle zostało napisane na profilu Facebookowym miasta Szczyrk. O cholera! Takiego news'a to bym się nie spodziewał:) Czyli po dokończeniu planów SMR, w Szczyrku będzie 10 nowoczesnych, wyprzęganych kolei linowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Mi się marzy jeszcze jedenasta, ale to już inny temat Ta kolej z Kanionu była w planie zagospodarowania przestrzennego chyba z 2011 roku. Plany planami, ale kilka ładnych lat trzeba będzie na to poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mar Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 szczyrk w piątek przywita medaalistę olimpiady Hulę,a tak przy okazji to jest duzo lepiej niż się spodziewałem po przeczyyaiu niektòrych niezadowolonych w końcu to nie Ischgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 TMR wspominał o kolejce na Skrzyczne z Lipowej. No i cały czas jest w planach budowa "Kotarz Areny". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Na Chopoku trenuje kadra słowacka która wiadomo wyniki ma, jazdę treningową kończą o 8 30 czyli w momencie włączenia kolei. Nasi supermeni muszą zamykać na dwa dni do 10, hmm...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 3 minuty temu, przemo_narciarz napisał: Na Chopoku trenuje kadra słowacka która wiadomo wyniki ma, jazdę treningową kończą o 8 30 czyli w momencie włączenia kolei. Nasi supermeni muszą zamykać na dwa dni do 10, hmm...:) Skąd wiesz czy nie będą trenować od 6:00? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 (edytowane) 8 minut temu, leitner napisał: Skąd wiesz czy nie będą trenować od 6:00? Mogą nawet od 4, wazne do której. Umiejętności brak, a gwiazdorzenie jakby conajmniej Lindsey jeździła Akurat w piątek sie wybieram i planowałem cos od 8 . Trudno smr jest git więc nich sobie trenują nawet do 25, może chocby jeden do 30tki wejdzie Edytowane 21 Luty 2018 przez przemo_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, leitner napisał: W końcu można oficjalnie napisać COS planuje budowę kolei krzesełkowej Kanion - Jaworzyna (jest też opcja Kanion - Skrzyczne) budowę nowej trasy, poszerzenie Ondraszka i budowę zbiorniku do naśnieżania (!). Na razie nic więcej nie będę pisać - tyle zostało napisane na profilu Facebookowym miasta Szczyrk. Skrzyczne nowe wyciągi: kanapy Kanion - Jaworzyna - niebieska opcja, Kanion - Skrzyczne, czerwona - aktualny orczyk z Dolin na Skrzyczne Żółta - aktualne kanapy, Szczyrk-Jaworzyna-Skrzyczne Edytowane 21 Luty 2018 przez surfing 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 (edytowane) Dzisiaj na COS mniej więcej od "grzebienia" w górę jazda powyżej chmur. Doliny, Jaworzyna i FIS w dolnej części w zimnej wilgotnej chmurze. Oczywiście chmura to podnosiła się to nieco opadała więc widoczność była zmienna. Widoki ze szczytu na pierzynkę bardzo przyjemne. Co do warunków to do 10 godz. bardzo dobre, później miejscami trochę lodu wyszło, ale bez tragedii. Od 10 po treningu alpejczyków otwarli FIS i Doliny, gdzie warunki bardzo dobre. Wstyd pisać, ale pierwszy raz odwiedziłem Hiltona na Dolinach. Kiełbasa z rożna ( 2 szt. w jednej porcji + pyszny chleb) bardzo dobra. Przez moje gapiostwo posoliłem herbatę ,ale miła pani bez zająknięcia mi ją wymieniła . Także Hiltona mogę z czystym sumieniem polecić. Ceny bardzo umiarkowane jak na Szczyrk. Na koniec standardowo przeniosłem się górą na SMR w celu odbycia kilku zjazdów tamtejszymi trasami. Powrót pod COS skibusem. 27 dzień na nartach "zaliczony" . I znowu udany. Edytowane 21 Luty 2018 przez andy-w 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 2 godziny temu, leitner napisał: I jeszcze jedno info - jutro 22.02 oraz w piątek 23.02 do godziny 10:00 FIS będzie zamknięty na całej długości z powodu treningu Kadry Narodowej Pytanie tylko czy to tylko trening kadry. Dziś około 15:40 jechałem ze Szczyrku do Istebnej przez Zameczek Prezydenta i przed wjazdem stała policja, a wyjeździe policja i kilku ludzi z BOR-u się kręciło. Wiec może, może ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2018 Moje przypuszczenia się potwierdziły dziś na COS jeździł Pan Prezydent, ale nie o tym w relacji. Na COS strasznie wiało, mało głowy nie urwało, do tego pochmurno, dlatego zdjęć jakoś dużo nie robiłem, mój syn był dumny, że zjechał drugą czarną w życiu więc co chwila wchodził w kadr. Wiało i piździło. Przygotowanie tras bardzo dobre. 3a - gdzie ta trasa. Wyszło słonko i zrobiło się bajkowo. Podsumowując dziś COS przygotowany bardzo dobrze, trasa 3a jak wychodzi słońce jak z bajki. Na górze silny wiatr i zawieje śnieżne. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 22 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2018 Potwierdzam dziś na Skrzycznem można było spotkać prezydenta p. Andrzeja Dudę. Udało się też ustrzelić z "nim" fotkę:). Co do warunków to FIS na 5 Kaskada na 4. Bodajże 27.02.2018 ze względu na zawody FIS ponownie będzie zamknięty na całej długości.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 23 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2018 Skrzyczne, dzisiaj ponowne odkrywanie starej Kaskady i szukanie nowych tras, powyżej Jaworzyny mgła, kolejka 5min, orczyk na bieżąco. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 Nareszcie zakończył się okres ferii zimowych. Co od razu można było odczuć na trasach. Ludzi spokojnie o połowę mniej niż dotychczas. Brak kolejek do wyciągów. Oraz prawie puste trasy narciarskie. W dniach 27.02-.01.03.18 Trasa FiS zamknięta aż do dolin. Gdyż będą się odbywać mistrzostwa Polski w konkurencjach alpejskich. SG, GS oraz slalom zarówno kobiet jak i mężczyzn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 (edytowane) 30 minut temu, tankowiec napisał: Nareszcie zakończył się okres ferii zimowych. Co od razu można było odczuć na trasach. Ludzi spokojnie o połowę mniej niż dotychczas. Brak kolejek do wyciągów. Oraz prawie puste trasy narciarskie. W dniach 27.02-.01.03.18 Trasa FiS zamknięta aż do dolin. Gdyż będą się odbywać mistrzostwa Polski w konkurencjach alpejskich. SG, GS oraz slalom zarówno kobiet jak i mężczyzn. Jest jakiś dokładny terminarz zawodów? edit: już znalazłem... Edytowane 26 Luty 2018 przez melo7anthony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 @Robur82 jestem tego samego zdania. Najpierw mega mocny i wydajny w szczyrkowskich temperaturach system naśnieżania, a potem zabawy w nowe kolejki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek_kapica Napisano 26 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2018 Właśnie tej jesieni powstało naśnieżanie na dole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi