surfing Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Skrzyczne dla wybranych zabrakło tylko słońca Rano Golgota , spadło trochę nowego śniegu i trasy błyskawicznie się degradowały, dalej na MS i Skrzyczne- tam cała góra dla nas i kompani WP - cześć miała zawody na dolinach, a młodzi dzielnie uczyli się jazdy w świeżym śniegu którego po południu było ok 20cm i cały dzień sypało. Otwarta FIS za Grzebieniem aż do Piekiełka obok Hiltona który był czynny, rewelacyjna trasa Czerwona po której prawie nikt nie jeździł, kawa w pustym schronisku jakaś lepsza Domyślacie się że kolejek brak, na koniec zjechaliśmy bez problemu do samochodu w pobliżu Mety. Start dolnej kanapy po naprawie planują na sobotę ze względu na odbiory, ale może uda się na piątek. 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 3 godziny temu, unky napisał: Zjechałem bez problemu czerwoną 22 przecinającą talerzyk Doliny II w dolnej części. Śniegu masa. Narty nie tknięte przez kamolce. Miło i sympatycznie się zjechało. Myślę że może 3 dni temu mogło być problematycznie ale od niedzieli sporo białego w Szczyrku dosypało. My zjechaliśmy niebieską 25 która jest pewniejsza gdy jest mało śniegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 (edytowane) Też dzisiaj byłem obecny na Skrzycznem W ramach rozgrzewki "foczyłem" sobie z pod "Mety" do "Hiltona" a potem już "łorcykami" do góry. Warunki super. Śniegu dosypało dość więc dało radę pojeździć sobie trochę frerajda:). Na koniec zjechałem na sam dół FiS-em przez kamieniołom. Sprawa do ogarnięcia ale trzeba dobrze wybierać linię jazdy i delikatnie skręcać co by nie dokopać się do podłoża.:). Edytowane 14 Luty 2018 przez tankowiec 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 2 godziny temu, surfing napisał: My zjechaliśmy niebieską 25 która jest pewniejsza gdy jest mało śniegu. Ale ta trasa to takie "zło konieczne" (raz wąska, raz długi trawers), a Kaskada pod kanapą to nawet dość przyjemna trasa w dolnej części. Nigdy za to nie jechałem nią od talerzyka Doliny II (przejeżdżałem z Widokowej) - tam chyba też jest bardzo wąsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 18 godzin temu, Chrumcia napisał: slyszalam plotki ze jutro ma ruszyc kanapa....ktos cos slyszal? Ruszyła dolna kanapa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Prośba. Jak ktoś z Was będzie cisnął na nartach do dolnej stacji w Szczyrku to możecie zrobić 2-3 fotki jak to wygląda ze śniegiem? Wariant trasy bez znaczenia Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 jak długo drepta się z Sonu? najlepiej trasa 3 pod górę i wypatrywać jakiejś przecinku do ondraszka? czy jakoś inaczej? Pół godziny z M. S. nartach, z deską godz Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrumcia Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 (edytowane) 2 godziny temu, ptk89 napisał: Prośba. Jak ktoś z Was będzie cisnął na nartach do dolnej stacji w Szczyrku to możecie zrobić 2-3 fotki jak to wygląda ze śniegiem? Wariant trasy bez znaczenia Dzięki! fotek nie robiłam, ale koło 12 dało się zjechać nawet bez wiekszych strat w slizgach jakies tam małe kamyki widać czy trawe ale mozna to spokojnie ominąć, pozniej widzialam ze na samym dole ta "scianka" mocno wytarta juz jest nie jechalam na starych nartach a na 2 letnich gigantkach, ktorych mi szkoda byla ale presją rodziny musiałam zjechac na dół - nie bylo tak źle zadnych nowych rys niz te sprzed ostatnich dni nie zauwazylam 7 godzin temu, surfing napisał: Ruszyła dolna kanapa widzialam jak tylko otworzylam oczy Edytowane 15 Luty 2018 przez Chrumcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 To jeszcze pytanie...nigdy nie jechałem do samego dołu na COSie. Tam jakieś oznaczenia niebieskiej, czerwonej i czarnej to są postawione? Chodzi o to bym nie pojechał w złą ścieżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unky Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Trasy na dół oficjalnie są zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 12 minut temu, unky napisał: Trasy na dół oficjalnie są zamknięte. Nie pytałem czy są otwarte tylko czy są oznaczone To, że są oficjalnie zamknięte to wiem ze strony skrzyczne.cos.pl, ale wiem też z tej samej strony, że codziennie kilkunastu narciarzy zapuszcza się na sam dół do dolnej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPGöral Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Ja jechałem w ostatnim tygodniu po raz pierwszy w życiu do samego dołu. Wydawało mi się że nic nie jest oznaczone. Nie miałem pojęcia czy na koniec trafiłem na niebieską czy na czerwoną. Ale dojechać do dołu w ogóle nie było problemu, bo widać po śladach którędy droga prowadzi do dolnej stacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Bylem wczoraj. Troszke ludzi bylo, fakt. Ale warto.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mexon Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 czy dobrze widzę na kamerce, że na Jaworzynie nie ma krzeseł na wyciągu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 (edytowane) 16 godzin temu, Chrumcia napisał: ...... nie jechalam na starych nartach a na 2 letnich gigantkach, ktorych mi szkoda byla ale presją rodziny musiałam zjechac na dół - nie bylo tak źle zadnych nowych rys niz te sprzed ostatnich dni nie zauwazylam widzialam jak tylko otworzylam oczy Cześć Nart byś nie zniszczyła nawet w najgorszych warunkach bo umiesz jeździć po prostu i nie hamujesz na kamieniach tylko je przelatujesz w odciążeniu. Nigdy nie będziesz więc narzekać. Pozdro Edytowane 16 Luty 2018 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Skrzyczne do Hiltona warunki rano bardzo dobre, trochę przeszkadzały pracujące armatki, krzesła na szczyt uruchomiono dopiero koło południa. Testowałem dziś większość możliwości zjazdów z Jaworzyny do Szczyrku (kolor żółty). Do końcowego zjazdu polecam kolor zielony (niebieska 25) powinno obyć się bez porysowanych nart. Trasy poniżej Dolin oficjalnie zamknięte, nieoznaczone i nieratrakowane. 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 @surfing MISTRZ! Dzięki chłopie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melo7anthony Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Ogólnie to jak góra, wszystkie trasy są otwarte? Jak z ilością ludzi w tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Skrzyczne do Dolin otwarte wszystkie trasy- warunki bardzo dobre, jak chodzą krzesła to na orczyku brak kolejek, do kanap na Jaworzynie do 5min. 18 minut temu, ptk89 napisał: Dzięki za mapkę zjazdów z COS. Dałbyś radę zaznaczyć na Google Maps, którędy przebiega ten najlepszy zjazd? Niebieska 25 (zielona) polecana. Czerwona 22 (żółta w mojej dzisiejszej wersji zjazdu.) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Super to rozrysowałeś. Z tego dolnego obrazka wynika, że jechałeś nawet starą wersją "Kaskady". A co z FIS'em na dole? Tym, z którego zrobili podobno ten mostek na niebieską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 (edytowane) 32 minuty temu, koliber napisał: jechałeś nawet starą wersją "Kaskady". Tak, ale tą wersje zdecydowanie odradzam, za dużo przeszkód, już lepiej pod kanapą-ale tam znowu trochę kamieni, polecam zjazd w opcji od Dolin na Czerwoną i pod krzesła. 32 minuty temu, koliber napisał: A co z FIS'em na dole? Tym, z którego zrobili podobno ten mostek na niebieską? Na mostek już nie starczyło czasu, tak to wyglądało w ubiegłym sezonie Cytat Końcówka FIS i mostek Za mostkiem na którym lepiej się nie rozpędzać-duże muldy, Edytowane 16 Luty 2018 przez surfing 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptk89 Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 @surfing dawno nikt tak nie pomógł mi w kwestii COSu jak Ty dzisiaj. Nigdy nie jechałem od Dolin w dół, a po dzisiejszych postach wiem wszystko - oznakowanie zbędne! Wielkie DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 17 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2018 Powiem tylko....Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gkoperek Napisano 17 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2018 Dnia 16.02.2018 o 16:31, surfing napisał: Skrzyczne do Dolin otwarte wszystkie trasy- warunki bardzo dobre, jak chodzą krzesła to na orczyku brak kolejek, do kanap na Jaworzynie do 5min. Niebieska 25 (zielona) polecana. Czerwona 22 (żółta w mojej dzisiejszej wersji zjazdu.) Ja też szukałem tych tras i filmiki na YT zjazd czarną 24 a potem czerwoną 22 na sam dół i tutaj zjazd czarną potem przejazd na czerwoną koło jaworzyny i potem niebieską 25 na dół pozdrawiam! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2018 I takie filmiki również są bardzo przydatne! Widać, że jest jednak oznaczony wjazd na "Kaskadę" poniżej Dolin - łatwo zapamiętać, że ten wjazd jest poniżej takiego drewnianego domku. Tylko, że oni pojechali jeszcze inaczej - w dolnej części przez taką bardzo wąską przecinkę (zaznaczyłem kropkami), a chyba wygodniej jest jednak pod krzesełkami: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi