radoslaw2502 Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Nie tylko Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOSTOSTAL Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 A mnie mimo wszystko żal COSu i tego niepowodzenia z nowym Leitnerem. No szkoda po prostu. Coś nie mają szczęścia chłopaki. SON podupada coraz bardziej teraz COS dostał po dupie. I jeszcze taka zima marna. Eech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dwie Doliny Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Mam pytanie do Dwie Doliny (sorry ,że w tym wątku)- w Wierchomli zwracają za niewykorzystany czas z karnetów czasowych czy nie zwracają ? I co to znaczy "awaria wszystkich wyciągów" jak jestem w Szczawniku i krzesło stoi, a na Wierchomli działa to nie jeżdżę ale zwrotu kasy nie będzie? Do tej pory wywożono narciarzy na ratrakach do wyżej położonych wyciągów..., ale to trochę ryzykownie. Nawet więcej niż trochę... A co do tego, że nie jeździsz a jeżdżą wyciągi w Wierchomli... skomplikowane... W sumie jeżdżą... a ty nie jeździsz Zresztą, napisałem, jaki jest zapis regulaminowy... nie tylko w DD. Np. zajrzyj w regulamin takiej, dajmy na to.... Kotelnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 27 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2014 Zresztą, napisałem, jaki jest zapis regulaminowy... nie tylko w DD. Np. zajrzyj w regulamin takiej, dajmy na to.... Kotelnicy. proszę byś przeczytał ze zrozumieniem, to co w cytacie poniżej jest napisane i zapamiętał tą uwagę !!!! - proszę jednak, aby "Branża" pisała na temat, o "swoim podwórku" i nie odnosiła się do konkurencji - czytelnicy docenią siłę argumentu! - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 http://www.skywindows.net/pl/ Specjalnie dla Janka57 (i nie tylko) który narzekał że w COS nie ma kamer. Właśnie dodali nową i pięknie to wygląda nawet widać nowe krzesła jak jeżdżą. Może więc Janku warto zamiast do SON przejechać się do COS bo widać że tam się starają jednak więcej niż w SON no ale rozumie że SON jednak lepsze trasy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 http://www.skywindows.net/pl/ Specjalnie dla Janka57 (i nie tylko) który narzekał że w COS nie ma kamer. Właśnie dodali nową i pięknie to wygląda nawet widać nowe krzesła jak jeżdżą. Dzięki . Mają aż 4 kamerki :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam86 Napisano 7 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2014 Witam! Dziś byłem w górach na spacerze i z daleka ładnie widać naśnieżone trasy pod Skrzycznem, ktoś wie jak tam warunki "z bliska"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 8 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 W końcu się udało, i muszę przyznać że pierwsza jazda nową kanapą robi wrażenie: Na trasie, choć to dobrze wygląda:warunki średnio-dobre, rano twardo jak cholera, trzeba mieć dobrze naostrzone narty, później trochę lepiej ale pojawiają się oblodzenia. Ale czego się można spodziewać jak na polanie spotyka się:Dopiero po wizycie w schronisku warunki prawie do jazdy trzymającej nartę, puściło około 12,30.. Polecam po 12.00, chyba że w końcu spadnie trochę puchu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Film w wczorajszego wypadu na Skrzyczne nagrany nową kamera Drift Ghost S - polecam rozdzielczość 720. Nagranie nie było w żaden sposób poprawiane. Coś YT ma problem z odtworzeniem obrazu - może jeszcze konwertują film, ale po zmianie rozdzielczości działa. [video=youtube;K9SxteUCEwM] 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Film w wczorajszego wypadu na Skrzyczne nagrany nową kamera Drift Ghost S - polecam rozdzielczość 720. Nagranie nie było w żaden sposób poprawiane. Coś YT ma problem z odtworzeniem obrazu - może jeszcze konwertują film, ale po zmianie rozdzielczości działa. Czy na tej rozdzielczości są różnice w porównaniu do HD Ghost ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Po pierwsze, ktoś mi zajumał mój motyw artystyczny z wpinaniem nart:tongue: - mój błąd nie opatentowałem:biggrin: Po drugie, kamera ma tak doskonałą jakość obrazu, że widać, a w zasadzie nie widać nowych nalepek na kasku:wink: Po trzecie warunki na Kaskadzie miodzio:eek: Po czwarte numery tras 22 -23 no no, nie wieziałem nawet że tyle tras tam:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Czy na tej rozdzielczości są różnice w porównaniu do HD Ghost ? Kamera ma zupełnie nowy przetwornik obrazu CMOS Sony oraz nowy obiektyw. Moim zdaniem obraz lepiej oddaj kolory i lepiej radzi sobie z dużymi kontrastami. Ale nie róbmy w tym wątku off-topa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Dzięki, fajny filmik. Ten Youtub to faktycznie działa tragicznie. Na śniegu piksluje na tym filmiku:frown:: Chyba trza się będzie przerzucić na vimeo. Tam film hd jest hd:smile:, bo na youtubie to porażka jakaś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Warunki jak na tę zimę są do przyjęcia.:smile: Fisówka zaczyna przypominać trasę zjazdową. Szybkie krzesło. Teraz to mnie nawet na dwie godzinki jazdy opłacałoby się ruszyć dupsko z domu. Ech gdyby tak sypnęło tam troszkę. No tak żeby był zjazd do samego dołu. Jak to tak,wracać krzesłem na dół?:sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Kamera ma zupełnie nowy przetwornik obrazu CMOS Sony oraz nowy obiektyw. Moim zdaniem obraz lepiej oddaj kolory i lepiej radzi sobie z dużymi kontrastami. Ale nie róbmy w tym wątku off-topa Jeże trochę off-topic: a ile klatek/s przy tym 720p? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Warunki jak na tę zimę są do przyjęcia.:smile: Fisówka zaczyna przypominać trasę zjazdową. Szybkie krzesło. Teraz to mnie nawet na dwie godzinki jazdy opłacałoby się ruszyć dupsko z domu. Ech gdyby tak sypnęło tam troszkę. No tak żeby był zjazd do samego dołu. Jak to tak,wracać krzesłem na dół?:sad: Proszę bardzo. Jutro cały dzień ma padać śnieg w górach. Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Jeże trochę off-topic: a ile klatek/s przy tym 720p? 720/60 Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Proszę bardzo. Jutro cały dzień ma padać śnieg w górach. Mobilnie Jacek Dzięki. Ale dostałem dzisiaj ciekawszą propozycję.:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Na razie to kanapa jedzie 7 minut a nie obiecane 3,50. Mierzone w sobotę, meldowaliśmy się dokładnie co 10 minut przed zegarem w służbówce naprzeciwko bramek wjazdowych. 1 godzina 6 zjazdów, na orczyku w Czyrnej pod Bieńkulą jesteśmy co 7, 8 minut. Ale i tak trasa miodzio, jestem w sobotę o 8,00. Narty już ostrzy Szafa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Dzięki. Ale dostałem dzisiaj ciekawszą propozycję.:applause: Oczywiście mówimy tu o jedynie słusznym kierunku :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 byłem dzisiaj, ale tylko pod kasą, punkt 8 wywiesili kartkę, że krzesło nie chodzi - wiaterek mu szkodzi nie czuje jak rymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 jadę jutro, ale to się okaże. rozmawiałem z GOPR-em i wiatr wieje nadal choć prognozy są pozytywne acz zmienne. Czyli telefon rano i decyzja dokąd. jak nie tu to Juliany chyba. mam 2 miejsca wolne jak by ktoś chciał. wyjazd z Sosnowca dopiero o 10.00 karnet na 4 h zdravim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Jadę jutro, na 6:30 przynajmniej jeden zjazd zalicze jak kanapa nie będzie czynna mam nadzieję że ładnie wyratrakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Jadę jutro, na 6:30 przynajmniej jeden zjazd zalicze jak kanapa nie będzie czynna mam nadzieję że ładnie wyratrakują Orczyk był dzisiaj czynny i można było pojeździć na FIS-ie. Jutro wiatr ma być słabszy a w poniedziałek jeszcze słabszy bo 2-3 stopnie Bft czyli 10-20km/h to kanapa będzie czynna. Trzeba jechać bo lepiej nie będzie przynajmniej przez najbliższe 8-10 dni, raczej cieplej czyli gorzej. Chciałem w poniedziałek jechać do SON ,ale zmieniłem zdanie po relacjach Johnnego i Andiego-w i pojadę do COS.Życzę wielu pięknych zjazdów jutro na Skrzycznem.:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Film w wczorajszego wypadu na Skrzyczne nagrany nową kamera Drift Ghost S - polecam rozdzielczość 720. Nagranie nie było w żaden sposób poprawiane. Pięknie to wygląda - super film. Przy okazji troche off-topowo zapytam, czym obrabiales ten film, bo mam sporo filmikow z roznych wypadow i w sumie fajnie byloby to pociac i pokimsowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi