Jusik2002 Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 42 minuty temu, Hextor napisał: Ja bym proponował połączenie wyciagami/trasami z Brenna i zrobienie tam parkingów. Aaaa czyli odkorkowac Szczyrk a zakorkować Brenne ? Słaby pomysł. Buczkowice to najlepsze rozwiązanie, ponieważ mają praktyczne połączenie z trasą S... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień (edytowane) Dubel Edytowane 17 Kwiecień przez MarioJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień (edytowane) Dubel Edytowane 17 Kwiecień przez MarioJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień (edytowane) Hejtujecie to beznadziejnie. To jest dobre rozwiązanie z gondolą. Stosunkowo blisko do S-ki ale też w kierunku centrum Szczyrku. Można pojechać gondolą a wrócić busem. Parking można rozbudować. Edytowane 17 Kwiecień przez MarioJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 10 godzin temu, Hextor napisał: Ja bym proponował połączenie wyciagami/trasami z Brenna i zrobienie tam parkingów. To zakorkowałoby Brenną. Najlogiczniej - odnoga od drogi S i parking i gondola z Lipowej! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień Wg mnie najwazniejsze to zeby parking byl duzy. 100 miejsc to tylko opozni korek w Szczyrku o kilkanascie minut w weekend. Poza tym 65 baniek zeby przetransportowac kilkaset osob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień To jak już będzie duży parking, to korek zacznie się tworzyć na podejściu pod górkę na samo Skrzyczne, żeby potem zjechać do TMR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cappo Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień Podobno pod parking są jeszcze 2 takie działki jak teraz, będzie gondola to mają rozbudować . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień Mnie zastanawia czemu nie szukamy usprawnienia komunikacyjnego Szczyrku od stony Lipowa (i tam budowy nowej gondoli). To takie moje gdybanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 58 minut temu, christof napisał: Wg mnie najwazniejsze to zeby parking byl duzy. 100 miejsc to tylko opozni korek w Szczyrku o kilkanascie minut w weekend. Poza tym 65 baniek zeby przetransportowac kilkaset osob? Sądzę, że kolej będzie zarabiać na siebie cały rok. Ci co obecnie korzystają z kanap COS aby napic się piwa, czy zjeść ciastko w schronisku na Skrzycznem, będą ruszać z parkingu na Skalitem. O ile parking będzie bezpłatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2 godziny temu, moruniek napisał: Mnie zastanawia czemu nie szukamy usprawnienia komunikacyjnego Szczyrku od stony Lipowa (i tam budowy nowej gondoli). To takie moje gdybanie. Może kwestia podejścia lokalnych władz, może Lipowa nie chce być drugim Szczyrkiem? Swoją drogą od tej strony po stokach Skrzycznego naprawdę bardzo wieje, gondola musiałaby być koleją górską żeby jej nie wyłączali co chwilę. A korki od S1 i tak by były bo przecież tam idzie wąska droga między domami jednorodzinnymi - chyba żeby przebudowali całą infrastrukturę drogową od S-ki do parkingu pod "gondolą". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień Na mój gust to powinna być tablica na wjeździe do wioski, jak w Alpach. Na tablicy wymienione parkingi: Skalite, Meta, Gondola, Beskid, Pośredni itp i na nich cena parkingu i aktualna liczba wolnych miejsc. Wtedy można by od razu podjąć decyzję gdzie jechać, a nie jeździć i szukać po wszystkich robiąc korki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień Parking przy Dębowej naprzeciwko COS jest duży i rzadko zapełniony na full. Tylko problem, że jest płatny, więc szuka się wolnych miejsc wzdłuż Myśliwskiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 6 godzin temu, kordiankw napisał: Parking przy Dębowej naprzeciwko COS jest duży i rzadko zapełniony na full. Tylko problem, że jest płatny, więc szuka się wolnych miejsc wzdłuż Myśliwskiej. A figę, próbowałem tam parkować przez tydzień w poprzednie ferie i tylko raz miejsce było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 19 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 14 godzin temu, Hextor napisał: Na mój gust to powinna być tablica na wjeździe do wioski, jak w Alpach. Na tablicy wymienione parkingi: Skalite, Meta, Gondola, Beskid, Pośredni itp i na nich cena parkingu i aktualna liczba wolnych miejsc. Wtedy można by od razu podjąć decyzję gdzie jechać, a nie jeździć i szukać po wszystkich robiąc korki. To jest tak oczywiste, że aż niezrozumiałe, dlaczego tego od kilku lat nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 4 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec Praca wre, ciekawe jak wygląda to przy dolnej stacji 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec W dniu 24.09.2023 o 10:28, surfing napisał: Dane techniczne nowych krzeseł na Skrzyczne. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 27 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Październik Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik W Szczyrku, w ośrodku narciarskim COS OPO Skrzyczne, trwają ostatnie prace przed oddaniem do użytku nowej kolei krzesełkowej, która zastąpi wysłużony orczyk wywożący narciarzy i snowboardzistów z Dolin na Skrzyczne. Aktualnie montowane były ostatnie kanapy i przeprowadzane jazdy testowe. Jeszcze w październiku zaplanowano odbiór techniczny oraz próbna ewakuacje. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 2 Październik Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik Gdyby ktoś z Was miał ochotę oglądać kilka zdjęć nowej 6-os. kolei, jakie wykonałem na Skrzycznem, to zapraszam do galerii: Szczyrk - Skrzyczne nowa kolej krzesełkowa (skionline.pl) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 2 Październik Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik Jak zrobią to naśnieżanie, porządnie i w takim terminie jak podałeś w filmiku to w Szczyrku będzie sztos. Mam tylko nadzieję, że Pracownia nie zablokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 2 Październik Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 20 godzin temu, JC napisał: W Szczyrku, w ośrodku narciarskim COS OPO Skrzyczne, trwają ostatnie prace przed oddaniem do użytku nowej kolei krzesełkowej, która zastąpi wysłużony orczyk wywożący narciarzy i snowboardzistów z Dolin na Skrzyczne. Aktualnie montowane były ostatnie kanapy i przeprowadzane jazdy testowe. Jeszcze w październiku zaplanowano odbiór techniczny oraz próbna ewakuacje. Co tak w filmie rzucił Pan nazwą miasta Tychy ? Bywał Pan tam ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 3 Październik Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 17 godzin temu, Jusik2002 napisał: Co tak w filmie rzucił Pan nazwą miasta Tychy ? Bywał Pan tam ? Ja byłem wielokrotnie Kiedyś robili dobre pivo teraz sikacz kompanijny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 3 Październik Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2 godziny temu, marcinn napisał: sikacz kompanijny bo teraz Gronie jest Made in Germany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 3 Październik Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik Taka refleksja. To będzie ostatnia lub jedna z trzech ostatnich takich super kanap stawianych w Polsce. Może jeszcze kiedyś Goryczkowa wymienią. Klimat na więcej już nie pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi