koliber Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec (edytowane) Ta inwestycja to porażka: nietrudno przewidzieć dużo większy tłok na trasach, bo tych zamiast przybywać, to ubywa (o "Kaskadę"). Jak się buduje nową kanapę, to przy niej powinny powstać przynajmniej dwie nowe trasy. A tu mamy "zero" nowych tras, a nawet "minus jedną". Edytowane 16 Marzec przez koliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2 godziny temu, koliber napisał: Ta inwestycja to porażka: nietrudno przewidzieć dużo większy tłok na trasach, bo tych zamiast przybywać, to ubywa (o "Kaskadę"). Jak się buduje nową kanapę, to przy niej powinny powstać przynajmniej dwie nowe trasy. A tu mamy "zero" nowych tras, a nawet "minus jedną". Kolega by chciał logicznie? To jakiś wariat! Cieszmy się choć, że buduje się nielogicznie. PS. Oczywiście to żart, tłumaczę tym bez poczucia humoru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Ktoś wie co to za harce się tu odbywają? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 1 minutę temu, pejot napisał: Ktoś wie co to za harce się tu odbywają? Instalacja do naśnieżania, a przy okazji pewnie niwelacja trasy dla początkujących. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw2502 Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Myślę że zgodnie z planem, tor saneczkowy. Dajmy im trochę czasu, zresztą jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 1 godzinę temu, kordiankw napisał: Instalacja do naśnieżania, a przy okazji pewnie niwelacja trasy dla początkujących. A po co niwelować? Przecież tam (na tej polance) jest płasko jak na stole. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 3 godziny temu, pejot napisał: Ktoś wie co to za harce się tu odbywają? Może po roku demontują to, co zamontowali??? We wszystko uwierzę! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Godzinę temu, Hextor napisał: A po co niwelować? Przecież tam (na tej polance) jest płasko jak na stole. Nie wiem czy niwelują, zgaduję patrząc, że cała polanka rozorana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 3 godziny temu, kordiankw napisał: Instalacja do naśnieżania, a przy okazji pewnie niwelacja trasy dla początkujących. Czyli zamontowali "na próbę", a pod spodem nie zrobili naśnieżania. A teraz demontują, by na nowo zamontować. Zważywszy, jak słaby to był sezon, ruch kompletnie bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 1 godzinę temu, kordiankw napisał: niwelują tak ogólnie to Skrzyczne jakieś takie zniwelowane wygląda, pamiętam jak tam jeździłem jako dziecko to było znacznie wyższe i stromsze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 42 minuty temu, Jeeb napisał: tak ogólnie to Skrzyczne jakieś takie zniwelowane wygląda, pamiętam jak tam jeździłem jako dziecko to było znacznie wyższe i stromsze Dla mnie jak byłem dzieckiem, to nasyp kolejowy w moim rodzinnym mieście był ogromny. Teraz jest malutkim wybrzuszeniem. 😁 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień A ten wyciąg 6 osobowy to już skończyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 1 godzinę temu, Jeeb napisał: tak ogólnie to Skrzyczne jakieś takie zniwelowane wygląda, pamiętam jak tam jeździłem jako dziecko to było znacznie wyższe i stromsze Wydaje mi się, że mimo pewnie wielkiej chęci, góry Skrzyczne nie ścięto i nie zniwelowano! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień (edytowane) 5 minut temu, Hextor napisał: A ten wyciąg 6 osobowy to już skończyli? Kolega żartuje? A kiedy niby mieli skończyć, jak kończyć nie zaczęli? Nie ma nawet liny. Na mój gust, jest jak przed zimą. W tle widać słup bez liny. Ciekawie dzieje się na Jaworzynie, pojęcia nie mam, co tam budują: Edytowane 15 Kwiecień przez Narciarz ze Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Z tego co pamiętam, to mieli tam plac zabaw zrobić, ale to chyba nie to. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hgx126 Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Na 99% to jest tor saneczkowy, widać już szyny poukładane w trasę przyszłego toru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 9 minut temu, hgx126 napisał: Na 99% to jest tor saneczkowy, widać już szyny poukładane w trasę przyszłego toru. Mam nadzieję, że to żart... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 5 minut temu, Narciarz ze Śląska napisał: Mam nadzieję, że to żart... nie żart tylko nowa atrakcja - zjeżdżalnia grawitacyjna https://turystyka.wp.pl/nowa-atrakcja-w-polskich-gorach-otwarcie-jeszcze-w-2023-r-6905706165349248a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Godzinę temu, Hextor napisał: Z tego co pamiętam, to mieli tam plac zabaw zrobić, ale to chyba nie to. Naprawdę zabierają tam trasę pod tor saneczkowy, jednak Szczyrk to stan umysłu. Umysłu sto procent komercyjnego: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 3 minuty temu, Jeeb napisał: nie żart tylko nowa atrakcja - zjeżdżalnia grawitacyjna https://turystyka.wp.pl/nowa-atrakcja-w-polskich-gorach-otwarcie-jeszcze-w-2023-r-6905706165349248a Oni to będą demontowali na zimę??? Jaki to ma sens ekonomiczny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 3 minuty temu, Narciarz ze Śląska napisał: Oni to będą demontowali na zimę??? Jaki to ma sens ekonomiczny??? jak nie będzie śniegu w to też w zimie może być interes (kilka dni temu wróciłem z Les Menuires i moje wnuczki zawsze jeszcze po nartach jeździły takim torem nad trasą narciarską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 12 minut temu, Jeeb napisał: jak nie będzie śniegu w to też w zimie może być interes (kilka dni temu wróciłem z Les Menuires i moje wnuczki zawsze jeszcze po nartach jeździły takim torem nad trasą narciarską Koszt 12 mln, ale z dotacji. Bez dotacji nikt by tego nie budował. Nie wiem, może jestem starej daty. Mnie te wszystkie sanki, wieże, zjazdy na oponach, itp. krzyżujące się z ruchem narciarskim drażnią, zresztą np. na takim Kronplatzu nic takiego nie ma. Ale niech skończą, zobaczymy. Co nie zmienia tego, że ja jestem starej daty i mnie się ta pozanarciarska komercja nie podoba. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień A jak dla mnie, taka inwestycja w tor saneczkowy jest spoko. Fajna atrakcja, tylko się zastanawiam jak z miejscem tam, czy aby nie będzie za ciasno. I nie jest tak, że to tylko Polski wymyśl. Bo w Kaprun też taki tor widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 8 minut temu, Hextor napisał: Fajna atrakcja, tylko się zastanawiam jak z miejscem tam, czy aby nie będzie za ciasno. Wg założeń, to ma być corocznie demontowane, w co... trudno chyba uwierzyć. Jeśli nie, będzie bardzo ciasno, gdyż przepustowość dwóch kolei będzie znacząco wyższa niż kolei i orczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 15 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień Tak czułem że coś dziwnego tam powstaje, ciekawe czy skończą czy zostawią w połowie Tak patrząc jeszcze na to lotnisko które powstało na Jaworzynie to zastanawiam się czy przy pierwszym poważniejszym wietrze cały śnieg stąd nie pójdzie w las. Normalnie to człowiek wyszedłby z założenia że jak ktoś prowadzi inwestycje to temat przemyślał ale jak widać po kanapie z dolin nie jest to takie oczywiste. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi