surfing Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Jaworzyna 05 styczeń 2024, 07:48 W sumie dobrze że wytopiło ten śnieg, bo można było zrobić dobrze niwelacje i rozplantowanie ziemi. Jest szansa że niespodzianek w śniegu będzie niewiele, jednak w pierwszym sezonie po takich pracach minerałów w śniegu się nie uniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń Pada śnieg na Skrzyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń Skrzyczne zaczęło naśnieżanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń Zastanawia mnie w jakim celu działa ta armatka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2 godziny temu, pejot napisał: Zastanawia mnie w jakim celu działa ta armatka. Zjedziesz do Dolin. Pojeździsz na orczyku, a potem na górę wrócisz z buta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń Jeszcze bardziej ciekawi mnie dlaczego FIS zaczęli śnieżyć. Nowa atrakcja w Szczyrku "jazda po drutach zbrojeniowych"? Już jazda po kamieniach chyba nam wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń (edytowane) 16 minut temu, ski89 napisał: Jeszcze bardziej ciekawi mnie dlaczego FIS zaczęli śnieżyć. Nowa atrakcja w Szczyrku "jazda po drutach zbrojeniowych"? Już jazda po kamieniach chyba nam wystarczy. Ciekawe dlaczego tylko jedną armatkę odpalili, pewnie włączyła się im przez przypadek Edytowane 11 Styczeń przez pejot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń Dzisiaj po Ondraszku od zakrętu do kaplicy jeździł ratrak i pracowały armaty (ale są rzadko rozstawione). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 7 godzin temu, pejot napisał: Zastanawia mnie w jakim celu działa ta armatka. Przecież to oczywiste. W budżecie jest zapisana kasa na naśnieżanie, to trzeba ją wykorzystać. Nie śnieżyli w grudniu, to teraz muszą nadrobić. Inaczej ministerstwo się będzie czepiać i za rok mogą mieć mniejszy budżet. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 3 godziny temu, Hextor napisał: Przecież to oczywiste. W budżecie jest zapisana kasa na naśnieżanie, to trzeba ją wykorzystać. Nie śnieżyli w grudniu, to teraz muszą nadrobić. Inaczej ministerstwo się będzie czepiać i za rok mogą mieć mniejszy budżet. Czy to samo jak na Czantorii. Kasę trzeba wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń To jest śnieżenie na miarę naszych możliwości. My tym śnieżeniem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: tak śnieżymy i to nie jest nasze ostatnie słowo! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń (edytowane) Dobra pośmialiśmy się ale może jakaś logika w tej armatce o której pisałem jest? (i nie chodzi mi tu o logikę typu jest hajs to nasypiemy śniegu w las). Jestem niepoprawnym optymistą może nas zaskoczą i przygotują zjazd do samego dołu . Ktoś tam był w ostatnich dniach? Coś sypią w dolinach i niżej? Jest możliwość przejechania z Jaworzyny na doliny obok tej udanej inwestycji czy wilcze doły wykopane i zabić się można na dojeździe do dawnego orczyka? Edytowane 11 Styczeń przez pejot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 11 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 30 minut temu, pejot napisał: Dobra pośmialiśmy się ale może jakaś logika w tej armatce o której pisałem jest? (i nie chodzi mi tu o logikę typu jest hajs to nasypiemy śniegu w las). Jestem niepoprawnym optymistą może nas zaskoczą i przygotują zjazd do samego dołu . Ktoś tam był w ostatnich dniach? Coś sypią w dolinach i niżej? Jest możliwość przejechania z Jaworzyny na doliny obok tej udanej inwestycji czy wilcze doły wykopane i zabić się można na dojeździe do dawnego orczyka? Raczej opcja numer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 12 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń (edytowane) Oba naraz właśnie poszły w Ondraszka. Czyżby jutro otwarcie dla narciarzy? Edit: Zerknąłem na FB COS i rzeczywiście już to zapowiedzieli godzinę temu Edytowane 12 Styczeń przez marekesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 12 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 13 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń Czyżby planowali jednak uruchomić FIS do Jaworzyny? Plac budowy można by objechać górą. Na jednym ze zdjęć z ich postu na FB widać chyba tam armatę (zaznaczyłem w kółku). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mops Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń W dniu 13.01.2024 o 17:01, marekesz napisał: Czyżby planowali jednak uruchomić FIS do Jaworzyny? Według ich strony już można zjechać FISem do Jaworzyny. Dziwi mnie jednak odpalenie armatek poniżej Jaworzyny (widać na kamerze). Czyżby mieli zamiar odpalić w tym sezonie FIS (jako jedyną trasę w pełni naśnieżaną) na całej długości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusik2002 Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 41 minut temu, Mops napisał: Według ich strony już można zjechać FISem do Jaworzyny. Dziwi mnie jednak odpalenie armatek poniżej Jaworzyny (widać na kamerze). Czyżby mieli zamiar odpalić w tym sezonie FIS (jako jedyną trasę w pełni naśnieżaną) na całej długości? Moze chca odkupic wtopę 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 19 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 6 godzin temu, Jusik2002 napisał: Moze chca odkupic wtopę 😁 Obiektywnie patrząc to tak powinno być ale ponieważ to jest COS to równie dobrze mogą sypać dla jaj 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekesz Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń (edytowane) On 1/19/2024 at 3:05 PM, Mops said: Według ich strony już można zjechać FISem do Jaworzyny. Dziwi mnie jednak odpalenie armatek poniżej Jaworzyny (widać na kamerze). Czyżby mieli zamiar odpalić w tym sezonie FIS (jako jedyną trasę w pełni naśnieżaną) na całej długości? Dzisiaj byłem, sprawdziłem. Rzeczywiście - FIS jest czynny, warunki bardzo dobre. Trasa omija górą (nad startowiskiem) plac budowy. Nawet oznaczenie postawili. Wiele dziś było ładnych widoków, ale ten jest najładniejszy: Tak, śnieżą już na samym dole!. To chyba pierwszy raz od wykonania instalacji. Z wyciągu było też widać śnieg z dwóch armat poniżej Hiltona, ale na oko, to bardziej było w przebiegu 25-widokowej, niż 23-FIS. Jedna armata sypała też na łączniku Jaworzyna-Doliny (oprócz tej, którą widać na kamerce). Odszczekuję zatem wszystkie heheszki pod adresem COSu. Na dolnej stacji przed poczekalnią, oprócz jednej kanapy nowej kolei, wyeksponowali jakieś sanki z fragmentem toru. Czyżby był gdzieś tu planowany jakiś tor saneczkowy? Edytowane 20 Styczeń przez marekesz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 7 minut temu, marekesz napisał: Na dolnej stacji przed poczekalnią, oprócz jednej kanapy nowej kolei, wyeksponowali jakieś sanki z fragmentem toru. Czyżby był gdzieś tu planowany jakiś tor saneczkowy? Przy nowym orczyku na Jaworzynie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 20 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 3 godziny temu, marekesz napisał: Wiele dziś było ładnych widoków, ale ten jest najładniejszy: Tak, śnieżą już na samym dole!. To chyba pierwszy raz od wykonania instalacji. Z wyciągu było też widać śnieg z dwóch armat poniżej Hiltona, ale na oko, to bardziej było w przebiegu 25-widokowej, niż 23-FIS. Jedna armata sypała też na łączniku Jaworzyna-Doliny (oprócz tej, którą widać na kamerce). Odszczekuję zatem wszystkie heheszki pod adresem COSu. Ja swoich nie odszczekuję Jedna jaskółka nie czyni wiosny ale widok super to powinien być widok standardowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narty pilsko Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec COS ma nową stronę internetową. Wygląda na to że nową kanapę jeszcze budują. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pejot Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec Połowa marca sezon na COS od 25.02 zakończony. Wypadałoby go podsumować tylko nie za bardzo jest co z kanapą nie zdążyli, z naśnieżaniem też im nie wyszło. Obraz nędzy i rozpaczy. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narciarz ze Śląska Napisano 16 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 22 minuty temu, pejot napisał: Połowa marca sezon na COS od 25.02 zakończony. Wypadałoby go podsumować tylko nie za bardzo jest co z kanapą nie zdążyli, z naśnieżaniem też im nie wyszło. Obraz nędzy i rozpaczy. Będziemy mieli (jak dobrze pójdzie) zaledwie (?) rok (?) opóźnienia, ocenimy inwestycję, jak ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi