leitner Napisano 18 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2022 W dniu 14.03.2022 o 14:44, udarr napisał: Dzięki za info. Ja się jeszcze dowiadywałem mailowo w SMR. Podobno w terminie 19-22, o który pytałem jeszcze planują jazdę i dosniezanie przy minusie. Natomiast jazda wieczorna już tylko w weekendy. W środę warunki były w miarę dobre. Moim zdaniem na spokojnie sezon będzie trwać do końca miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 18 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2022 Ktoś był dzisiaj?? Warto się tam jutro jeszcze wybrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 19 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2022 19 godzin temu, jack78 napisał: Ktoś był dzisiaj?? Warto się tam jutro jeszcze wybrać?? nie.. nie warto, nie będzie tłumu,..... pewnie że warto warun sezonu, orgastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 Dziś rano - prawdziwa bajka! Do 10.30 (o tej porze opuściłam ten raj) warunki nie bardzo dobre, a doskonałe. Do 10 nawet dość pusto. Żeby tak jeszcze gotować umieli, a, przepraszam, puścić Doliny (podobno wczoraj działały). Współczuję Jókowi z Hiltona. Najlepsza (moim zdaniem) knajpka narciarska w Szczyrku, jak on to przetrzyma?! Nie wyobrażam sobie COS-u bez Hiltona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 20 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2022 11 godzin temu, Maria napisał: Dziś rano - prawdziwa bajka! Do 10.30 (o tej porze opuściłam ten raj) warunki nie bardzo dobre, a doskonałe. Do 10 nawet dość pusto. Żeby tak jeszcze gotować umieli, a, przepraszam, puścić Doliny (podobno wczoraj działały). Współczuję Jókowi z Hiltona. Najlepsza (moim zdaniem) knajpka narciarska w Szczyrku, jak on to przetrzyma?! Nie wyobrażam sobie COS-u bez Hiltona... Byłem w sobotę. Do 10:30 rewelacja, o 11 kosmiczne kolejki do orczyka. Na tyle olbrzymie że wolałem zjechać czerwoną na sam dół i nosić narty na ramieniu przez ostatnie 100m, niż stać w tej kolejce. Tak wszyscy chwalą Hiltona, że jeśli pogoda wytrzyma to w najbliższą sobotę muszę sprawdzić co tam takiego rewelacyjnego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 25 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2022 Ktoś był dziś, wczoraj?? Jest szansa jutro jeszcze pojeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 25 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2022 Pewnie. Śniegu jest dość. Do Jaworzyny, do orczyka i Ondraszkiem normalnie śmigasz (o ile zawodów albo innych treningow na FIS nie zrobia) Talerzyk nie chodził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 Kurde, zapiłem wczoraj i nie wstałem rano, a teraz żałuję 😒 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 Jutro atakuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 Taki jest plan, ale dziś mam gości, więc o 6 rano też może być problem, szczególnie że mamy zmianę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 29 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2022 Dziś bez słońca, to i zupełne pustki. Ochłodzenie ma poprzedzić deszcz i beda problemy na trasie pod kanape. Fis od Grzebienia wyglądał dobrze ale zamkniete. Orczyk wyłączony. To czarne na Ondraszku to igliwie prawie jak igielit bo całkiem dobrze się jedzie po tym. Łącznik Cos na Tmr kiepski tzn pół na pół . W druga strone ok. 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 27 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2022 3 godziny temu, ski89 napisał: Mamy inwestycję! Poszerzenie Ondraszka w COS Szczyrk https://bip.cos.pl/3705/wykonanie-przebudowy-trasy-narciarskiej-ondraszek-wraz-z-wykonaniem-instalacji-nasniezania-etap-ii Raczej będzie gotowe na najbliższy sezon! Wejście na plac budowy początek września- termin 90 dni, powinno się udać. Zakres rzeczowy inwestycji obejmuje wykonanie: a)demontażu istniejącej instalacji tymczasowej naśnieżania o dłg. ca 890,0 m przy uwzględnieniu odzysku materiałów przeznaczonych do dalszej zabudowy(wykorzystania), b)usunięcia drzewostanu (wycięcie drzew i krzewów)wraz z jego utylizacją w miejscach kolidujących z poszerzeniem trasy narciarskiej, )robót ziemnych związanych z poszerzeniem tras narciarskich określonych na profilach trasy narciarskiej ONDRASZEK , d)instalacji naśnieżania tras narciarskich w zakresie wykonania : 1) W zakresie branży sanitarnej: · budowy wodociągu do naśnieżania trasy narciarskiej długości 1110 m( rurociąg stalowy typ Alveniusa Ø 110/160 mm PN 40/80-Materiał Inwestora –w tym z demontażu tymczasowej instalacji naśnieżania, · dostawy i montażu 12 szt studni z możliwością posadowienia i zasilania armatek śnieżnych i lanc, 2) W zakresie branży elektrycznej: · budowę linii kablowej nn w rurach ochronnych o długości 1116,0m -typ YAKXS 4*240 lub YKY 4*240 wraz z przewodem uziemiającym –bednarką FeZn 30x4 mm, · budowę linii sterowniczej długości 1116,0m (wg rozwiązań systemowych Wykonawcy robót), · dostawy i montażu wyposażenia elektryczno-hydraulicznego w studniach (wg rozwiązań systemowych Wykonawcy robót). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 27 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2022 Wiadomość cieszy, choć nie widzę konkretnych informacji, np. o ile ma być poszerzona, a przede wszystkim o który odcinek chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sman Napisano 28 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2022 W załączniku nr 7 jest mapka w pdf. Wygląda z niej że prawie cały Ondraszek będzie poszerzony, na moje oko do conajmniej 15 m szerokości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koliber Napisano 28 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2022 Dzięki, już widzę - chodzi o górny odcinek (od początku do przejazdu pod kolejką). Tam jest w wielu miejscach stromy trawers, więc będzie to wymagało sporych robót ziemnych. Myślę, że finalnie będzie to trasa podobna do tej ze Zbójnickiej Kopy (też taka szeroka półka w początkowym odcinku). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 17 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2022 Miasto Szczyrk przystępuje do prac mających na celu uchwalenie MPZP dla rejonu Skalite-Skrzyczne. Przyczyni się to na pewno do powstania nowej gondoli z parkingu na wjeździe do Szczyrku wprost na górę Skrzyczne. Być może powstanie też trasa narciarska. https://www.bip.szczyrk.pl/bipkod/006 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack78 Napisano 17 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2022 Rok później niż zakładano, ale i tak dobrze że ruszają, bo nie wierzyłem w ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shafter Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 Rozbiórka, konserwacja czy remont? Obstawiam to pierwsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokoSKI Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 (edytowane) 50 minut temu, Shafter napisał: Rozbiórka, konserwacja czy remont? Obstawiam to pierwsze... Raczej planowy przegląd. Co kilka lat tak robią. Charakterystyczne oznaczenia fragmentów wyciągu białą farbą (widać także na podporach jak kamera się obróci) - robi się je właśnie podczas przeglądów, nie wiem dokładnie po co - może ktoś obeznany w temacie się wypowie Edytowane 19 Wrzesień 2022 przez kokoSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski89 Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 https://bip.cos.pl/3868/dostawa-armatek-snieznych-dla-cos-opo-w-szczyrku COS zamawia 15 szt. armatek śnieżnych. Cieszą sukcesywne w zasadzie coroczne zakupy armatek i inwestycje w rurociągi(Ondraszek oraz Doliny-Kanion-Meta), ale powstają pytania: - kiedy zbiornik? - czy pompy są na tyle wydaje by sensownie pompować wodę jednocześnie na powiedzmy 70% ośrodka? 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doppelmayr Napisano 19 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2022 9 godzin temu, kokoSKI napisał: Raczej planowy przegląd. Co kilka lat tak robią. Charakterystyczne oznaczenia fragmentów wyciągu białą farbą (widać także na podporach jak kamera się obróci) - robi się je właśnie podczas przeglądów, nie wiem dokładnie po co - może ktoś obeznany w temacie się wypowie Wymieniają łożyska koła linowego - zgodnie z przetargiem termin do 31 października. Dodatkowo pewnie przeglądy i dopuszczenie TDT. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2022 Dziś 11.11 razem z Zosią spacerujemy po paśmie Skrzycznego. Oczywiście nie zapomniałem kamery i nagrałem kilka ujęć Ondraszka po modernizacji oraz stan przygotowania Szczyrkowskiego do sezonu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2022 36 minut temu, JC napisał: Dziś 11.11 razem z Zosią spacerujemy po paśmie Skrzycznego. Oczywiście nie zapomniałem kamery i nagrałem kilka ujęć Ondraszka po modernizacji oraz stan przygotowania Szczyrkowskiego do sezonu. Jeszcze śniegu w radio nie zapowiedzieli a tam ludzie już na stoku.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 11 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2022 W dniu 19.09.2022 o 12:15, kokoSKI napisał: nie wiem dokładnie po co - może ktoś obeznany w temacie się wypowie Kontrola spawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2022 Skrzyczne ciekawe czy uruchomią orczyk? 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi